Mijn High Tea Party + Tips

Mijn High Tea Party + Tips

Successen moet je vieren, of ze nu klein zijn of groot, het is belangrijk om bij belangrijke momenten stil te staan. Omdat Het Voedselzandloper Kookboek eindelijk af was, vond ik het tijd voor een feestje. Ik nodigde mijn vrienden en vriendinnen uit voor een High Tea Party bij mij thuis om dit leuke nieuws te vieren.

Ik heb altijd al eens een high tea willen geven en dit was er nog nooit van gekomen. Mijn vrienden weten inmiddels wel dat als wij een feestje geven dat het ze aan niets ontbreekt. Maurits zorgt voor de drankjes en ik voor de hapjes. Bij een high tea is het leuk om zowel zoete en hartige hapjes te maken en dat had ik gedaan, ik heb alles zelf gemaakt.

High tea Party

Voor dit feestje maakte ik een Amaretto cake, een chocolade- espresso rol, suikervrije pompoen muffins, cranberry koekjes, pizza muffins, panna cotta, verschillende sandwiches en saucijzenbroodjes. Stiekem vind ik het bakken van al dat lekkers en de voorbereidingen van het feestje altijd nog het leukste.

Het voordeel van cakes en muffins is dat je ze heel goed in kunt vriezen. Die maakte ik dan ook al een week eerder en bewaarde ze in een plastic zakje in de vriezer. Dat zelfde geldt voor koekjes, deze blijven luchtdicht verpakt heel lang goed. Als je geen zin hebt om zoveel te bakken kan je sommige dingen ook kant en klaar kopen natuurlijk.

High Tea  geven

Hoewel het een High Tea is, is het altijd fijn om met een glaasje bubbels te beginnen. Hoewel je dan wel de kans loopt dat je high tea een high wine wordt, zoals bij mij het geval was.

High Tea tips

Het DIY idee vind ik altijd leuk op een feestje. Ik heb 4 soorten losse thee klaar gezet en daarbij kleine schepjes en theefilters. Je hoeft dan alleen een grote theekan met heet water neer te zetten en je gasten kiezen zelf welke smaak ze willen.

High Tea

Een glaasje verse munt thee is altijd fijn. Ik heb mijn hele plant neergezet met een schaartje er naast. De gasten knippen zelf hun munt. En ik heb er natuurlijk honing bijgezet, dat hoort bij verse munt thee.

High Tea

Niemand houdt van afwas en ik ook niet. Ik heb gekozen voor wegwerp bordjes en wegwerp bestek. En dit houten bestek staat ook nog eens heel leuk.

High Tea

Ik maakte zelf cranberry koekjes met witte chocola, Dit recept verschijnt nog op de site. De brownies kreeg ik van lieve Sabine van Oh My Foodness, ik heb er 1 opgegeten en de rest heb ik bewaard voor mijn feestje.

Pompoen muffins

Door mooie etagères te plaatsen, krijg je hoogte verschil in je tafel. Zo ziet het er mooier en overzichtelijker uit. Ik maakte herfstige pompoen muffins, zonder suiker. Ook dit recept komt nog op de site.

High Tea  sandwiches

Sandwiches horen er natuurlijk bij. Ik maakte 3 verschillende soorten. Deze sandwiches kun je het beste op de dag zelf maken. Mijn tip is gebruik vierkant brood, dan snij je de mooiste sandwiches uit.

hartige muffins

Het is fijn om een afwisseling te hebben tussen zoete en hartige lekkernijen. Dit zijn hartige pizza muffins en die vielen erg in de smaak. Ik had deze muffins al een week eerder gemaakt en bewaard in de vriezer.

High Tea

Chocola scoort altijd goed. Ik maakte deze chocolade espresso rol alvast voor de kerstmaand op Uit Pauline’s Keuken. Daarnaast staat een kerstdessert. Kleine glaasjes met een toetje er in zijn een leuke afwisseling op de high tea tafel.

High Tea  party

Het is leuk om een bepaald thema te verzinnen. Ik heb gekozen voor een winters sfeertje. Ik heb een grote tafelloper met sterretjes uitgerold over de tafel. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van wit servies en alles heel rustig gehouden. Bij iedere lekkernij had ik een klein bordje gemaakt met de naam er op, zo weet iedereen wat het is.

Dit was mijn high tea feestje, ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad.

14 oktober 2013


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in