Menu

Mijn High Tea Party + Tips

Successen moet je vieren, of ze nu klein zijn of groot, het is belangrijk om bij belangrijke momenten stil te staan. Omdat Het Voedselzandloper Kookboek eindelijk af was, vond ik het tijd voor een feestje. Ik nodigde mijn vrienden en vriendinnen uit voor een High Tea Party bij mij thuis om dit leuke nieuws te vieren.

Ik heb altijd al eens een high tea willen geven en dit was er nog nooit van gekomen. Mijn vrienden weten inmiddels wel dat als wij een feestje geven dat het ze aan niets ontbreekt. Maurits zorgt voor de drankjes en ik voor de hapjes. Bij een high tea is het leuk om zowel zoete en hartige hapjes te maken en dat had ik gedaan, ik heb alles zelf gemaakt.

High tea Party

Voor dit feestje maakte ik een Amaretto cake, een chocolade- espresso rol, suikervrije pompoen muffins, cranberry koekjes, pizza muffins, panna cotta, verschillende sandwiches en saucijzenbroodjes. Stiekem vind ik het bakken van al dat lekkers en de voorbereidingen van het feestje altijd nog het leukste.

Het voordeel van cakes en muffins is dat je ze heel goed in kunt vriezen. Die maakte ik dan ook al een week eerder en bewaarde ze in een plastic zakje in de vriezer. Dat zelfde geldt voor koekjes, deze blijven luchtdicht verpakt heel lang goed. Als je geen zin hebt om zoveel te bakken kan je sommige dingen ook kant en klaar kopen natuurlijk.

High Tea geven

Hoewel het een High Tea is, is het altijd fijn om met een glaasje bubbels te beginnen. Hoewel je dan wel de kans loopt dat je high tea een high wine wordt, zoals bij mij het geval was.

High Tea tips

Het DIY idee vind ik altijd leuk op een feestje. Ik heb 4 soorten losse thee klaar gezet en daarbij kleine schepjes en theefilters. Je hoeft dan alleen een grote theekan met heet water neer te zetten en je gasten kiezen zelf welke smaak ze willen.

High Tea

Een glaasje verse munt thee is altijd fijn. Ik heb mijn hele plant neergezet met een schaartje er naast. De gasten knippen zelf hun munt. En ik heb er natuurlijk honing bijgezet, dat hoort bij verse munt thee.

High Tea

Niemand houdt van afwas en ik ook niet. Ik heb gekozen voor wegwerp bordjes en wegwerp bestek. En dit houten bestek staat ook nog eens heel leuk.

High Tea

Ik maakte zelf cranberry koekjes met witte chocola, Dit recept verschijnt nog op de site. De brownies kreeg ik van lieve Sabine van Oh My Foodness, ik heb er 1 opgegeten en de rest heb ik bewaard voor mijn feestje.

Pompoen muffins

Door mooie etagères te plaatsen, krijg je hoogte verschil in je tafel. Zo ziet het er mooier en overzichtelijker uit. Ik maakte herfstige pompoen muffins, zonder suiker. Ook dit recept komt nog op de site.

High Tea sandwiches

Sandwiches horen er natuurlijk bij. Ik maakte 3 verschillende soorten. Deze sandwiches kun je het beste op de dag zelf maken. Mijn tip is gebruik vierkant brood, dan snij je de mooiste sandwiches uit.

hartige muffins

Het is fijn om een afwisseling te hebben tussen zoete en hartige lekkernijen. Dit zijn hartige pizza muffins en die vielen erg in de smaak. Ik had deze muffins al een week eerder gemaakt en bewaard in de vriezer.

High Tea

Chocola scoort altijd goed. Ik maakte deze chocolade espresso rol alvast voor de kerstmaand op Uit Pauline’s Keuken. Daarnaast staat een kerstdessert. Kleine glaasjes met een toetje er in zijn een leuke afwisseling op de high tea tafel.

High Tea party

Het is leuk om een bepaald thema te verzinnen. Ik heb gekozen voor een winters sfeertje. Ik heb een grote tafelloper met sterretjes uitgerold over de tafel. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van wit servies en alles heel rustig gehouden. Bij iedere lekkernij had ik een klein bordje gemaakt met de naam er op, zo weet iedereen wat het is.

Dit was mijn high tea feestje, ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

33 reacties

 • Annika
  8 februari 2017 om 11:24

  Ik heb ze destijds bij de groothandel gekocht, maar ik denk dat je dit ook bij theewinkels kunt krijgen.

 • Vronie
  6 februari 2017 om 21:07

  Hoi Hoi, Goeie ideeën die ik kan gebruiken :) Een vraag: Waar heb je die zilveren potjes gekocht waar je de theesmaken in hebt gedaan? Groetjes Vronie

 • Lilly
  5 april 2016 om 15:59

  Super leuke en lekkere gerechten! Ik ben op zoek naar gerechtjes voor mijn high wine met vriendinnen!

 • Liesje
  30 oktober 2015 om 12:48

  Wat ziet dat er geweldig uit zeg! Ik krijg met deze tips weer zin om een high tea te organiseren, is natuurlijk weer veel te lang te geleden!

 • Judith
  22 maart 2015 om 19:18

  Net een hele geslaagde high tea gegeven met een groot deel van deze hapjes en andere recepten van jouw site. Bedankt voor de inspiratie, recepten en tips om dit een beetje gemakkelijk voor te bereiden!

 • Pauline
  2 december 2014 om 11:05

  Even weer kort opwarmen in de oven op 180 graden.

 • Miep kos
  30 november 2014 om 21:52

  Als ik hartige muffins warm wil serveren en geen tijd heb voorafgaand aan de high tea de muffins nog van begin af aan te maken..........hoe los ik dat op?

 • Pauline
  30 november 2014 om 19:15

  Dit was ook voor 20 personen.

 • Miep kos
  30 november 2014 om 12:24

  Welke hartige taart is geschikt om koud op te dienen?

 • Miep kos
  30 november 2014 om 11:57

  Voor hoeveel personen is de hoeveelheid hapjes zoals op bovenstaande foto's getoond, bedoeld?
  Wil binnenkort high tea voor 20 pers. maken.

 • Pauline
  24 november 2014 om 13:57

  Die heb ik van een hotel in Parijs gekregen, zijn dus niet te koop helaas.

 • Ida
  22 november 2014 om 22:51

  Hi Pauline,

  Een klein vraagje, jij hebt hierboven desserts in een glas. Waar heb jij die glazenpotjes gekocht??

  Gr. Ida

 • Marielle
  30 september 2014 om 19:46

  Hoi !
  Ik ga voor mijn verjaardag ook een High Tea Party houden , alleen ik ben nog even aan het kijken wat ik allemaal voor hapjes wil. Ik ga het om de beurt dienen,en ik ga het van hartig naar zoet serveren. Heb je misschien nog tips voor de opmaak van de tafel of iets wat ik nog zou kunnen maken?
  Groetjes, Marielle !

 • Angelique
  31 augustus 2014 om 13:06

  Dank je!

 • Pauline
  29 augustus 2014 om 12:50

  Ongeveer 3 of 4 st per persoon! Alvast veel plezier :)

 • Angelique
  28 augustus 2014 om 21:09

  Ziet er echt geweldig uit! Hoeveel hapjes had je per persoon ongeveer? Ik vind het moeilijk inschatten en wil voor mijn verjaardag ws een high tea organiseren. Ca.16 volwassenen en over de kinderen denk ik nog na :-

 • Pauline
  20 november 2013 om 18:23

  Ja zeker in december tijdens de feestmaand, heb hem toevallig vandaag uitgewerkt ;)

 • Tessa
  20 november 2013 om 16:28

  Komt het recept van de chocolade espresso rol ook op je site?

 • Pauline
  23 oktober 2013 om 12:28

  Ik heb dat bij de groothandel gekocht maar als je online zoekt op houten bestek kom je het vast ergens tegen.

 • Gerda
  23 oktober 2013 om 11:44

  Wauw ziet er supermooi en lekker uit allemaal!
  Mag ik misschien vragen waar je het bestek hebt gekocht?

 • PSbyDila.com
  18 oktober 2013 om 09:39

  Wat ontzettend leuk gedaan, ik wil ook nog eens een high tea organiseren, maar dan wel het liefst met Engels servies erbij! :)

 • Anoeska
  16 oktober 2013 om 20:57

  Ziet er heerlijk uit, ben heel benieuwd naar de pompoen muffins!

 • Pauline
  16 oktober 2013 om 11:45

  Het recept komt nog op de site en ze waren echt heel lekker ;)

 • Chris
  15 oktober 2013 om 23:38

  High tea is my favourite! Ik ben benieuwd naar het recept voor de pizza muffins. Ik had ze een keer gemaakt maar die waren eigenlijk gewoon heel vies. Deze zien er heerlijk uit!

 • Dagmar
  15 oktober 2013 om 15:05

  Wat een mooi artikel met geweldige foto's! Love de tips, die komen vast goed van pas. Leuk gedaan!

 • miehhke (thewinterof88)
  15 oktober 2013 om 11:55

  Ziet er zo lekker en mooi uit, je mag de volgende keer mij ook uitnodigen ik kom met alle plezier. x

 • Marlies
  15 oktober 2013 om 11:36

  Ziet er prachtig uit. Ik zou alleen om je boek te promoten juist zandloperproof hapjes gekozen hebben...

 • Pauline
  15 oktober 2013 om 10:56

  Ik pak hem altijd in in een pedaalemmerzak. Ik laat hem vervolgens in die zak ontdooien op het aanrecht. Gaat echt prima.

 • Lize
  15 oktober 2013 om 02:30

  Ziet er heerlijk uit! Ik wist niet dat je cake kon invriezen...zet je de gebakken cake dan gewoon in de diepvries? En laat je de cake dan langzaam ontdooien, of hoe doe je dat?

 • Janneke
  14 oktober 2013 om 20:21

  Het ziet er echt geweldig uit. Het lijkt mij allemaal heerlijk.

 • Lillian Kroes
  14 oktober 2013 om 18:17

  HEEEERLIJK!

 • Stella
  14 oktober 2013 om 17:54

  Dat ziet er echt fantastisch uit en wat heb je heerlijke dingen gemaakt, ik ben benieuwd naar de recepten die je nog gaat posten :)

 • Mariska
  14 oktober 2013 om 16:56

  Jeetje, dat ziet er echt geweldig uit! Mijn complimenten!

Reactie plaatsen