fbpx
Menu

Fajita’s met kip

Ik ben dol op de Mexicaanse keuken, lekkere burrito’s, taco’s en fajita’s. Een fajita is een zachte tortilla met een vulling. Ik heb deze fajita’s met kip gevuld. Het is niet moeilijk om te maken en ook een ideaal idee voor een etentje. Je maakt gewoon een grote pan met kip, een schaal met groente, daar zet je verschillende sausjes zoals salsasaus en guacamole bij, vers geraspte cheddar kaas en een lekkere salade. Samen delen is samen genieten.

Voor de makkelijke maaltijd hoeft het niet zo uitgebreid. Je kunt zowel de kip en de groente in één pan aanbakken. De fajita’s warm je op in de magnetron en je kunt meteen aan tafel. Lekker, vers en nog makkelijk ook.

fajitas met kip

Ingrediënten voor 4 personen
6 – 8 kippendijen
2 rode paprika
2 uien
2 teentjes knoflook
Sap van een limoen
1 tl komijn
2 tl chili
1/2 tl gerookt paprikapoeder
8 zachte tortilla’s
Peper en zout
Olijfolie

Lekker erbij
Guacamole
Zure room
Salsa saus
Geraspte cheddar kaas

Zo maak je het
Snij de paprika’s in repen en de uien in halve ringen.

Snij de kippendijen in stukjes en kruid deze met de komijn, de chili, het paprikapoeder en wat zout. Meng het limoensap door de kip.

Verhit wat olijfolie in een pan.

Voeg de kipfilet toe en bak dit rondom aan.

Hak de knoflook fijn en voeg dit bij de kip. Voeg nu ook de groentes toe en bak dit mee.

Verwarm de tortilla’s in de magnetron of in een droge koekenpan.

Verdeel het kip-groentemengsel over de tortilla.

Garneer je fajita eventueel met wat salsasaus, guacamole of zure room en geraspte kaas.

fajitas met kip

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

  • Pauline
    25 januari 2018 om 09:50

    Wat leuk, dankjewel voor het delen.

  • De Zwarte Hand
    23 januari 2018 om 00:10

    Het recept voor wraps is als brooddeeg. De verhoudingen zijn ongeveer 100% bloem, 60 > 67% water, 2 > 3% zout, 0,8 > 2% gist, (scheutje olijfolie). Het gebruik van natriumbicarbonaat als rijsmiddel gebruikt men eigenlijk bij koek. In brooddegen wordt gist gebruikt. Als je haast hebt neem je bicarbonaat (Baking Soda van Arm & Hamer 0,80 €) en laat je het deeg kort rusten. Bij gist, en zeker bij weinig gebruik van gist, laat je het deeg langer tot lang rusten. Denk aan 10 min.+ 30 + 60 min. Dan is het deeg beter verwerkbaar. Het wordt soepeler en je kan het beter uitrollen. Bij korte rust krimpt het deeg direct weer terug. Dit recept wordt ook voor Italiaanse pizza gebruikt. Je zet het deeg en laat het een dag rusten in de koelkast. Er begint een fermentatie proces: de ‘scherpe randjes’ gaan uit het deeg. Wat wenselijk is voor hen die gluten vrij moeten eten. Let op: 100% gluten vrij bestaat niet. Maar het beste succes heb je als met een voordeeg van een week oud werkt. En dan moet je ook nog het nieuwe deeg een drie tal dagen laten fermenteren. Dit fermentatieproces heeft ook het voordeel dat je product super krokant wordt. Bij pizza heel lekker. Persoonlijk verwerk ik het gezette deeg als volgt: 10 -20 min. kneden. Minimaal 30 > 60 min. rusten. Nu het deeg in gelijke stukken verdelen en opbollen. Bollen in een grote met bloem bestoven brooddoos in koelkast zetten. Morgen het deeg een uur voor verwerking uit koelkast halen. Nu komt het deeg op kamer temperatuur. Bestuif de werkbank. Voor pizza de bollen NIET uitrollen maar van binnen naar buiten uitduwen. Je creëert nu een rand, de corona. Deze houdt de vulling binnen boord. Zo heet mogelijk, dus kort, afbakken. Bijvoorkeur op een gladde steen. Deze houdt de oventemperatuur goed vast. Voor steenoven pizza effect de corona met gasbrander nabranden. Voor wraps en de Turkse lahmaçun met rolstok in 1 a 2x zo dun mogelijk uitrollen. Hierbij het deeg steeds draaien voor behoudt ronde vorm. Pan verhitten en de wraps om en om keren en kort afbakken. Ze zijn zo gaar. Anders wordt ie droog en gaat scheuren bij oprollen. Bij de lahmaçun eerst het gehakt-tomatenpuree vulling zo dun mogelijk aanbrengen en aan één kant afbakken. Je ziet het vlees garen. Beleggen met sla, tomaat, kool, knoflooksaus etc. Tip: Je kan dit recept ook gebruiken met Falafel. Lekker vegetarisch. Eet smakelijk.

  • Ilona
    4 november 2013 om 15:57

    Voor het eerst guacamole gemaakt voor bij deze fajita's en het was een heerlijke maaltijd!

  • Pauline
    24 oktober 2013 om 22:53

    Ja mooi he? Die is van HK Living ;)

  • Anoeska
    24 oktober 2013 om 22:17

    Jummie, ik hou van dit soort eten! Ziet er erg lekker uit.

  • Vief
    24 oktober 2013 om 16:26

    Hmmm heerlijk! Ziet er erg goed uit. En wat een leuke plank zeg!

  • Pauline
    23 oktober 2013 om 12:32

    Die moet ik proeven. Vind hun burgers ook echt te lekker!

  • Heartshapedrosepetals
    23 oktober 2013 om 10:34

    Klinkt lekker!

  • Marieke
    23 oktober 2013 om 09:43

    Ik HOU echt van fajitas. Die van Hardrock Cafe zijn onwijsss lekker. Ik ga ze snel weer zelf eens maken!

  • Dita
    23 oktober 2013 om 08:14

    erg lekker, dit maak ik ook regelmatig

  • MySimplySpecial
    23 oktober 2013 om 08:13

    Lekker! Iets vergelijkbaars maak ik ook wel eena als er mensen komen eten. Kan iedereen pakken wat ze zelf het lekkerst vinden.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.