Menu

Lauwwarme herfstsalade

Salades eet je niet alleen in de zomer, die eet je het hele jaar door. Deze herfstsalade past perfect bij deze tijd van het jaar. Ik heb echte najaarsgroenten zoals pompoen en paddestoelen gebruikt voor een extra herfstig tintje. Ik moet toegeven dat wanneer het buiten kouder wordt, ik het liefst wel iets warms eet, daarom heb ik er ook een lauwwarme salade van gemaakt.

De groenten zijn warm en dit is heerlijk met de koude rucola en geitenkaas. Pompoen en geitenkaas is heel lekker samen, pompoen is zoet en geitenkaas fris. Je kunt ook feta gebruiken als je dat lekkerder vindt. Door de pompoen vult deze salade ook goed, het is een heerlijk gerechtje voor doordeweeks en hartstikke healthy.

herfst salade

Ingrediënten voor 4 personen
1 flespompoen
2 rode uien
200 gr gemengde paddestoelen
1 teen knoflook
75 gr rucola
8 plakjes Parmaham
50 gr geitenkaas
1 el rode wijn azijn
1 tl sumak
Peper en Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij de pompoen in plakken van ongeveer 0,5 cm dik.

Pel de uien en snij ze in parten. Leg de uien samen met de pompoen in een ovenschaal. Kruid de groentes met sumak en wat peper en zout.

Besprenkel het geheel met olijfolie en rooster de groentes in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Boen de paddestoelen schoon met een keukenpapiertje en snij ze in stukken.

Bak de paddestoelen aan in wat olijfolie. Pers een teen knoflook uit over de paddestoelen en breng ze verder op smaak met peper en zout.

Meng de azijn met 3 el olijfolie en meng de dressing door de sla.

Verdeel de pompoen, paddestoelen en rode uien over de sla.

Verdeel de Parmaham over de sla en verkruimel de geitenkaas over de salade.

Serveer de herfst salade lauw warm.

herfst salade

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

29 reacties

  • Ruth
    10 november 2015 om 21:24

    kan ik ook andere pompoen gebruiken, zoals Hokkaido? Ik vind deze ham heel lekker, maar wil minder vlees en al zeker minder bewerkt vlees eten, dus die laat ik eruit.

  • Pauline
    20 januari 2015 om 20:08

    Je kunt het weglaten. Een vervanger is lastig. Sumak heeft echt een eigen smaak en is niet te vervangen.

  • Joelle
    20 januari 2015 om 12:37

    Hoi! Ik ga het vanavond maken. Wat is een goede vervanger voor sumak?

  • Danielle
    22 december 2014 om 19:53

    Ik googlede op 'pompoen champignons parmaham recept' omdat ik dat nog in huis had en trof bovenaan jouw recept. Ik heb het ook met de nodige aanpassingen gemaakt ivm de inhoud van mijn voorraadkast en koelkast. Helaas geen sla, maar wel een bosje koriander, sumak werd za'atar, ham werden toch spekjes. En omdat mijn grote oven kapot is de pompoen in de kleine oven en de ui met spekjes en champignons in de pan heb uitgebakken. Al met al heel lekker hoor! Zelf zeurpietzoon van acht jaar at het met smaak, terwijl hij zowel pompoen als champignons verfoeid! Dat maakt deze kok blij!

  • Floor
    22 september 2014 om 14:22

    Ik was opzoek naar een herfstig gerecht om de herfst in te luiden en dit is 'm geworden, thanks voor het recept!:-) ik ga hem alleen maken met linzen en veldsla en laat de parmaham achterwege.

  • Marije
    24 november 2013 om 19:49

    Ik heb hem ook iets anders gedaan: ik hou niet van pompoen. Die heb ik er ook uit gelaten. IPV. geitenkaas heb ik blauwe kaas gedaan. pijnboompitjes erdoor en klaar!
    Het was heel lekker!!

  • Pauline
    22 november 2013 om 21:53

    Nee dat is de ham idd niet, ik zou de ham dan weglaten.

  • Melissa
    22 november 2013 om 11:42

    Is de parmaham wel voedselzandloper-proof?

  • Marije
    22 november 2013 om 10:36

    Dank Pauline, die gaat in de boidschappenmand :D

  • Pauline
    22 november 2013 om 10:30

    Jaaa hij is ook heerlijk. Een gewone pompoen schilt inderdaad was lastig, een flespompoen daarentegen gaat veel makkelijker.

  • Marije
    22 november 2013 om 06:23

    Het water loopt me in de mond.. Een praktische vraag: is de pompoen niet heel moeilijk in schillen?

  • Pauline
    19 november 2013 om 17:37

    Klinkt goed!

  • Pauline
    18 november 2013 om 19:19

    Wij hebben het net gegeten met een paar kleine aanpassingen, ipv rucola gewoon ijsbergsla en ik heb Italiaanse ham ff gebakken bij de champignons. Echt onwijs lekker. Zeker voor herhaling vatbaar.

  • Pauline
    12 november 2013 om 18:21

    Als het truffelolie om te bakken is wel, anders zou ik er op het laatst wat over heen sprenkelen.

  • Sofie
    12 november 2013 om 14:20

    Is het ook lekker om de paddenstoelen te bakken in truffelolie?

  • Pauline
    4 november 2013 om 18:52

    Je kunt het ook vega eten ;)

  • Angela
    4 november 2013 om 17:39

    Dit lijkt me overheerlijk. Ik wil hem morgen gaan maken, maar ik eet geen varkensvlees. Wat kan ik hiervoor in de plaats gebruiken?

  • Pauline
    31 oktober 2013 om 13:17

    Ah wat leuk om te horen ;)

  • nicolette
    31 oktober 2013 om 13:10

    heb m net gemaakt, met kleine aanpassing. schandalig lekker was het commentaar. het is wat hoor, als ik recepten van jou maak heb ik altijd blije gezichten aan tafel.

  • Dita
    29 oktober 2013 om 19:19

    Dit klinkt heerlijk!

  • Hester
    29 oktober 2013 om 18:19

    Lijkt me heerlijk! Mooie kleuren ook zo bij elkaar.

  • Con leche
    29 oktober 2013 om 12:46

    Ik was al opzoek naar een goede herfstsalade, dus dit komt als geroepen! Klinkt erg goed, met allemaal heerlijke ingrediënten!

  • Suzanne
    29 oktober 2013 om 12:45

    Ziet er geweldig uit!!! lijkt me erg lekker!

  • Maura - YLT
    29 oktober 2013 om 12:18

    Echt mijn favoriete ingrediënten zitten hierin; geitenkaas, paddenstoelen, rauwe ham. Dat moet wel lekker zijn.

  • I scream beauty
    29 oktober 2013 om 12:17

    Lijkt me erg lekker!

  • nicolette
    29 oktober 2013 om 11:51

    ohh lekker!! die zet ik even op mijn facebook en ga ik vanavond maken

  • Pauline
    29 oktober 2013 om 10:01

    Sumak koop je bij de Turk. Het wordt gemaakt van bessen en heeft een friszure smaak. Je kunt het ook weg laten, is geen probleem ;)

  • MySimplySpecial
    29 oktober 2013 om 08:45

    Klinkt goed, alleen sumak ken ik niet.

  • Saskia
    29 oktober 2013 om 08:23

    Klinkt erg lekker.

    Wat is sumak en kan je dat in de supermarkt krijgen?

    Groetjes Saskia

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST