fbpx
Menu

Kabeljauw met pancetta

Ik eet eigenlijk te weinig vis. Het gekke is dat als ik uit eten ga, ik bijna altijd vis bestel, maar thuis maak ik het niet zo vaak. Dat komt ook omdat ik geen visboer in de buurt heb en als ik dan op de markt ben, vind ik het niet zo fijn om de hele middag met verse vis rond te lopen. Voor deze kabeljauw met pancetta heb ik dus diepvries vis gebruikt, gewoon uit de supermarkt. Let er wel even op dat je duurzame vis koopt, dat is beter voor de natuur.

Vis en vlees en dan vooral vleeswaren zoals ham en pancetta gaan heel goed samen. Het zoute van de pancetta geeft een heerlijke smaak aan de vis. Het ziet er uit als een luxe hoofdgerecht, terwijl de bereiding echt heel makkelijk is. Ook leuk om te maken als je een etentje geeft.

kabeljauw met pancetta

Ingrediënten voor 4 personen
4 kabeljauw filets
12 plakjes Pancetta
Handje cherry tomaten
1 teen knoflook
Peper en Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg 3 plakjes Pancetta naast elkaar en zorg dat ze elkaar een beetje overlappen.

Leg de kabeljauw filets op de vis en breng dit op smaak met peper en een klein beetje zout.

Vouw de Pancetta over de vis en draai de filets om.

Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel de tomaatjes over de schaal.

Kneus de knoflook en leg deze tussen de tomaatjes.

Besprenkel het geheel met olijfolie en wat extra peper.

Bak de vis in ongeveer 20 minuten af in de oven. Gebruik je verse (ontdooide) filets, halveer de baktijd dan.

Serveer de kabeljauw met pancetta met de geroosterde tomaatjes.

kabeljauw met pancetta

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

  • Edith Rosenberg
    10 juni 2019 om 12:33

    Dag Pauline, Ik heb dit recept uitgeprobeerd, het smaakte heerlijk. Alleen de pancetta werd bij mij niet bruin. Hij bleef zoals het er op jouw eerste plaatje uit ziet. Hij was ook nogal vettig. Dat ziet er op je bord iets minder mooi uit. Heb jij een tip voor mij? Groeten van Edith

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 juni 2019 om 12:54

    Hoger in de oven zetten. Of aanbakken in de pan, dan wordt het sowieso krokant.

    Beantwoorden
  • Janny
    5 januari 2017 om 19:32

    Zou dit recept graag bij een etentje gaan gebruiken....wat zou ik hierbij aan groente etc kunnen presenteren

    Beantwoorden
  • Janny
    5 januari 2017 om 19:30

    Ziet er heerlijk uit..... Zou dit graag gaan maken bij het etentje wat we gaan geven.......wat zou hier lekker bij zijn als groente etc.....? Hoor graag.......

    Beantwoorden
  • Annika
    6 januari 2017 om 09:48

    Je zou zoete aardappelfrieten kunnen maken, of gepofte zoete aardappel erbij. Wat groenten roosteren in de oven is ook altijd goed. Op de site staan veel opties in de categorie Bijgerechten.

    Beantwoorden
  • Agnes Nelemans
    2 juli 2016 om 19:06

    Toppertje! Komt zeker vaker op het menu!

    Beantwoorden
  • Hanne wu
    15 september 2015 om 21:28

    Doe je die vis bevroren gebruiken? Of van te voren eerst ontdooien?

    Beantwoorden
  • Marloes
    9 juli 2015 om 17:48

    Ziet er heerlijk uit! Ik wil dit graag morgen gaan maken, wat zou lekker zijn qua koolhydraten (pasta? rijst? aardappels?) en extra groenten?

    Beantwoorden
  • Eline
    22 maart 2015 om 14:36

    Heerlijk recept lijkt me dit. Met thuis lastige viseters, lijkt me dit wel een mooi recept om uit te proberen.
    Alleen zit er in deze zin een foutje..?
    ''Leg de kabeljauw filets op de vis en breng dit op smaak met peper en een klein beetje zout.''
    Met het niet zijn:
    ''Leg de kabeljauw filets op de pancetta....'' ?

    Liefs!

    Beantwoorden
  • Marloes
    2 september 2014 om 09:53

    Dit gaan we vanavond uitproberen!

    Beantwoorden
  • Malou
    1 september 2014 om 18:29

    Ja, zeker wel eens gemaakt! Echt heerlijkkkk, zoals alles eigenlijk

    Beantwoorden
  • Manon
    9 november 2013 om 21:13

    Vandaag kritische eters in huis gehad. Maar ze vonden het geweldig. Portobello vooraf, lemon pasta met kabeljauw en panchetta. Meloengranita na. En gelukt tot en met!
    Bravo Pauline, en misschien ook bravo voor deze kok ;-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 november 2013 om 13:02

    Wat leuk ;)

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    30 oktober 2013 om 16:31

    Ik denk dat dat echt een hele lekkere combinatie is!

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 oktober 2013 om 18:55

    Jaa is het ook ;)

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    30 oktober 2013 om 15:31

    Wij proberen de laatste tijd wat vaker vis te eten dus dit recept ga ik onthouden!

    Beantwoorden
  • Con leche
    30 oktober 2013 om 14:00

    Hmmm… wat een lekker en makkelijk receptje!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen