Menu

Croissant Loaf

Op Pinterest vind je echt de leukste ideeën. Daar kwam ik ook dit idee tegen voor een cinnamon croissant loaf, een brood van croissantdeeg met slechts 4 ingrediënten. Het is een beetje een cheat recept, maar hé daar houden we stiekem allemaal van. Weinig moeite, groots resultaat.

Het idee is van de Amerikaanse blog Not Without Salt, een prachtige site met heel veel inspiratie. Het brood is dus heel makkelijk om te maken en het smaakt ook erg lekker. Het heeft wel iets weg van suikerbrood. En meer dan een lik roomboter heeft het niet nodig. Uiteraard kan je het croissantdeeg ook zelf maken, maar dat is nogal een klus en waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Ingrediënten voor 1 brood
3 blikjes croissantdeeg à 200 gr
2 el suiker
1 tl kaneel
1 eitje

Materialen
Cakevorm van 23 cm

Croissantdeeg recepten

Zo maak je het
Meng de suiker met de kaneel en zet dit apart.

Vet de cakevorm in met een bakspray of wat boter.

Neem het croissantdeeg uit het blikje. Het deeg bestaat uit een lange lap, dat uit 3 gelijke rechthoeken bestaat.

Croissantdeeg recepten

Leg de 3 lapjes op elkaar en rol het uit met een deegroller tot het de lengte van het cakeblik heeft.

kaneelbrood

Snij de lappen in 4 gelijke repen van ongeveer 1,5 cm breed. Strooi de kaneelsuiker over het deeg.

cinnamon loaf

Leg de repen in de lengte in de cakevorm.

Herhaal deze stappen met de andere blikjes deeg. Je hoeft de repen niet aan te drukken, je kunt ze gewoon los op elkaar leggen in de vorm.

cinnamon croissant loaf

Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek onder een stukje plastic. (ik gebruk hiervoor een douchemuts, tip van Levine bakt brood)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop het eitjes los in een kommetje en bestrijk de bovenkant van het brood met het ei.

Bak de croissant loaf in ongeveer 60-70 minuten af in de voorverwarmde oven.

cinnamon croissant loaf

Als het brood te bruin wordt aan de bovenkant, dek je het af met een stukje bakpapier.

Serveer het brood met roomboter.

cinnamon croissant loaf

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

43 reacties

  • Annika
    25 april 2017 om 10:23

    Ah wat leuk! :)

  • B. goris
    23 april 2017 om 11:59

    Mijn dochtertje van 3 heeft hem al 2X gemaakt. Ze vindt dit recept zo leuk omdat ze het bijna helemaal zelf kan! :-)

  • Bas
    17 december 2014 om 12:56

    Gemaakt voor een kerstlunch met collega's, hij was heerlijk en in no time op :-). Vele vroegen me naar het recept. Oftewel erg bedankt hiervoor!

  • Ches
    6 september 2014 om 20:07

    Ziet er goed uit! Ben m nu aan t bakken maar na n halfuur pik zwart van boven en nog rauw van binnen :-(

  • Pauline
    24 juni 2014 om 11:15

    Dat kan allemaal. Het is geen cake dus hij zakt niet in ;)

  • tamara
    23 juni 2014 om 22:17

    Het is dus geen probleem om halverwege het bak proces de oven te openen om er wat bakpapier op te leggen?
    En je kunt toch ook gewoon zo'n busje kaneel suiker gebruiken?

  • Jörgen
    8 april 2014 om 16:32

    Smaakt goddelijk!

  • Ellen
    31 januari 2014 om 10:04

    Hij staat in de oven, ben benieuwd.!!

  • Mirjam
    20 november 2013 om 11:53

    Lijkt me heerlijk! Ga ik voor zaterdagavond maken. :)

  • Pauline
    15 oktober 2013 om 21:45

    je kunt ook aluminium folie gebruiken :)

  • Ingrid
    15 oktober 2013 om 13:00

    Wel goed bevestigen, want mijn stukje bakpapier 'waaide' tegen de ventilator van de oven aan, waardoor er bijna een fikkie ontstond... Gelukkig was ik er op tijd bij. Verder is deze overheerlijke loaf heel goed gelukt ;)

  • Curly Creative
    15 oktober 2013 om 12:32

    Top dan ga ik 'm dit weekend maar eens maken. Denk dat ik er kaneel en appeltjes in ga doen. Mmmmm

  • Pauline
    15 oktober 2013 om 10:57

    Sssst ;)

  • Pauline
    15 oktober 2013 om 10:53

    Ja klopt, als de bovenkant te donker wordt kun je er een velletje aluminium folie op leggen.

  • Curly Creative
    15 oktober 2013 om 10:20

    bak je 'm die 60 a 70 minuten ook op 200 graden?

  • Mel
    14 oktober 2013 om 21:53

    Hoi! Leuk recept let wel op. Circa 40000000 calorieën :)

  • Pauline
    10 oktober 2013 om 10:44

    Jaaa een heerlijk cheat recept! :)

  • Suus
    10 oktober 2013 om 10:29

    Ziet er onwijs lekker uit en is dus supermakkelijk!
    Heerlijk, ga ik zeker eens proberen.

    Liefs Suus van Food Bandits

  • Teni
    9 oktober 2013 om 12:50

    oh mijn god wat ziet dat er lekker uit!!!!

  • Dick
    8 oktober 2013 om 15:23

    je kan ook het deeg s'avonds in een broodbakmachine doen en dan programmeren op alleen bakken zonder kneden(verwijder ook de kneedhaken)

  • Anoeska
    8 oktober 2013 om 11:39

    Dat ziet er lekker uit, wat je wel niet kunt doen met croissant deeg haha.

  • Pauline
    5 oktober 2013 om 18:23

    Haha ja je bedoelt na mijn tweet zeker?

  • Pauline
    5 oktober 2013 om 18:23

    Ja hoor hij blijft wel een paar dagen lekker en anders kun je hem nog even kort in de oven doen.

  • Pauline
    5 oktober 2013 om 18:21

    Ik zoek veel en volg ook een aantal mensen. Ik pin elke dag wel een paar leuke recepten, dus als je mij volgt, krijg je dit ook te zien ;)

  • Lonneke
    5 oktober 2013 om 17:49

    wauw wat ontzettend leuk!
    Ik vraag mij af waar je die leuke dingen op pinterest altijd vind qua recepten. moet je dan zoeken of bepaalde mensen volgen etc.
    Liefs Lonneke

  • Kelly
    5 oktober 2013 om 15:15

    Oh dit lijkt me echt heerlijk!

  • Jolanda
    5 oktober 2013 om 10:59

    Hai , vraagje kun je dit ook een dag van te voren maken ?
    Lijkt me heel lekker op een zondag morgen ontbijt alleen dan moeten we wel vroeg op

  • Liesbeth
    5 oktober 2013 om 09:38

    Wow, wat ziet dit er lekker uit! Ga zo meteen croissantdeeg halen! Mmm...

  • Manon
    4 oktober 2013 om 20:51

    Dan bedoel je vast dit recept?
    Ziet er goed uit! Proberen waard!

  • Sharmayne
    4 oktober 2013 om 19:47

    Heerlijk ik ga het eens proberen!

  • Daniëlle
    4 oktober 2013 om 16:25

    Dat ziet er lekker uit zeg, gewoon een soort reuze croissant, mmm!

  • Kristine
    4 oktober 2013 om 15:22

    Wat een leuk idee! De smaak van een croissant maar wel makkelijk te snijden :-) En kaneel is altijd lekker!

  • Pauline
    4 oktober 2013 om 13:33

    Oh ja lekker geraspte kaas en plakjes ham er tussen. Je brengt me op een idee ;)

  • Chris
    4 oktober 2013 om 13:16

    Ah wat een grappig idee, het ziet er echt lekker uit! Lijkt me ook heerlijk met appel ertussen.

  • Denise
    4 oktober 2013 om 12:42

    Wat een grappig idee. Misschien kunnen er zelfs stukjes appel bij tussen zodat je een soort appelflap idee hebt?

  • Stella
    4 oktober 2013 om 12:24

    Omg..dit lijkt mij zo heerlijk, ik ga het meteen dit weekend maken! Yummie!

  • Con leche
    4 oktober 2013 om 09:57

    Klinkt heerlijk en makkelijk, mooie combinatie ;)

  • MySimplySpecial
    4 oktober 2013 om 09:48

    Wat een grappig idee! Het ziet er leuk en lekker ut!

  • Heartshapedrosepetals
    4 oktober 2013 om 09:43

    Klinkt heel goed!

  • Tedje
    4 oktober 2013 om 09:26

    Ziet er heerlijk uit!

  • Gisela
    4 oktober 2013 om 09:19

    Ziet er lekker uit!
    Wat een leuk idee om zo een brood te bakken. Is er ook een variant met iets hartigs (kaas ofzo)?

  • Curly Creative
    4 oktober 2013 om 09:08

    Wow, dat ziet er super lekker uit!
    Inmiddels werkt de link die ik je heb gestuurd..

    Liefs

  • Dita
    4 oktober 2013 om 08:02

    Lekker!

Reactie plaatsen