cinnamon croissant loaf

Croissant Loaf

Op Pinterest vind je echt de leukste ideeën. Daar kwam ik ook dit idee tegen voor een cinnamon croissant loaf, een brood van croissantdeeg met slechts 4 ingrediënten. Het is een beetje een cheat recept, maar hé daar houden we stiekem allemaal van. Weinig moeite, groots resultaat.

Het idee is van de Amerikaanse blog Not Without Salt, een prachtige site met heel veel inspiratie. Het brood is dus heel makkelijk om te maken en het smaakt ook erg lekker. Het heeft wel iets weg van suikerbrood. En meer dan een lik roomboter heeft het niet nodig. Uiteraard kan je het croissantdeeg ook zelf maken, maar dat is nogal een klus en waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Ingrediënten voor 1 brood
3 blikjes croissantdeeg à 200 gr
2 el suiker
1 tl kaneel
1 eitje

Materialen
Cakevorm van 23 cm

Croissantdeeg recepten

Zo maak je het
Meng de suiker met de kaneel en zet dit apart.

Vet de cakevorm in met een bakspray of wat boter.

Neem het croissantdeeg uit het blikje. Het deeg bestaat uit een lange lap, dat uit 3 gelijke rechthoeken bestaat.

Croissantdeeg recepten

Leg de 3 lapjes op elkaar en rol het uit met een deegroller tot het de lengte van het cakeblik heeft.

kaneelbrood

Snij de lappen in 4 gelijke repen van ongeveer 1,5 cm breed. Strooi de kaneelsuiker over het deeg.

cinnamon loaf

Leg de repen in de lengte in de cakevorm.

Herhaal deze stappen met de andere blikjes deeg. Je hoeft de repen niet aan te drukken, je kunt ze gewoon los op elkaar leggen in de vorm.

cinnamon croissant loaf

Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek onder een stukje plastic. (ik gebruk hiervoor een douchemuts, tip van Levine bakt brood)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop het eitjes los in een kommetje en bestrijk de bovenkant van het brood met het ei.

Bak de croissant loaf in ongeveer 60-70 minuten af in de voorverwarmde oven.

cinnamon croissant loaf

Als het brood te bruin wordt aan de bovenkant, dek je het af met een stukje bakpapier.

Serveer het brood met roomboter.

cinnamon croissant loaf

 

Eigeel over?
Review Digitale Food Fotografie
Bewaar
43 Comments
  • B. goris

    23 april 2017 at 11:59 Beantwoorden

    Mijn dochtertje van 3 heeft hem al 2X gemaakt. Ze vindt dit recept zo leuk omdat ze het bijna helemaal zelf kan! 🙂

  • Bas

    17 december 2014 at 12:56 Beantwoorden

    Gemaakt voor een kerstlunch met collega’s, hij was heerlijk en in no time op :-). Vele vroegen me naar het recept. Oftewel erg bedankt hiervoor!

  • Ches

    6 september 2014 at 20:07 Beantwoorden

    Ziet er goed uit! Ben m nu aan t bakken maar na n halfuur pik zwart van boven en nog rauw van binnen 🙁

  • tamara

    23 juni 2014 at 22:17 Beantwoorden

    Het is dus geen probleem om halverwege het bak proces de oven te openen om er wat bakpapier op te leggen? \r\nEn je kunt toch ook gewoon zo’n busje kaneel suiker gebruiken?

    • Pauline

      24 juni 2014 at 11:15 Beantwoorden

      Dat kan allemaal. Het is geen cake dus hij zakt niet in 😉

  • Jörgen

    8 april 2014 at 16:32 Beantwoorden

    Smaakt goddelijk!

  • Ellen

    31 januari 2014 at 10:04 Beantwoorden

    Hij staat in de oven, ben benieuwd.!!

  • Mirjam

    20 november 2013 at 11:53 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk! Ga ik voor zaterdagavond maken. 🙂

  • Curly Creative

    15 oktober 2013 at 10:20 Beantwoorden

    bak je ‘m die 60 a 70 minuten ook op 200 graden?

    • Pauline

      15 oktober 2013 at 10:53 Beantwoorden

      Ja klopt, als de bovenkant te donker wordt kun je er een velletje aluminium folie op leggen.

      • Curly Creative

        15 oktober 2013 at 12:32 Beantwoorden

        Top dan ga ik ‘m dit weekend maar eens maken. Denk dat ik er kaneel en appeltjes in ga doen. Mmmmm

      • Ingrid

        15 oktober 2013 at 13:00 Beantwoorden

        Wel goed bevestigen, want mijn stukje bakpapier ‘waaide’ tegen de ventilator van de oven aan, waardoor er bijna een fikkie ontstond… Gelukkig was ik er op tijd bij. Verder is deze overheerlijke loaf heel goed gelukt 😉

  • Mel

    14 oktober 2013 at 21:53 Beantwoorden

    Hoi! Leuk recept let wel op. Circa 40000000 calorieën 🙂

  • Suus

    10 oktober 2013 at 10:29 Beantwoorden

    Ziet er onwijs lekker uit en is dus supermakkelijk!\r\nHeerlijk, ga ik zeker eens proberen.\r\n\r\nLiefs Suus van Food Bandits

  • Teni

    9 oktober 2013 at 12:50 Beantwoorden

    oh mijn god wat ziet dat er lekker uit!!!!

  • Anoeska

    8 oktober 2013 at 11:39 Beantwoorden

    Dat ziet er lekker uit, wat je wel niet kunt doen met croissant deeg haha.

  • Lonneke

    5 oktober 2013 at 17:49 Beantwoorden

    wauw wat ontzettend leuk!\r\nIk vraag mij af waar je die leuke dingen op pinterest altijd vind qua recepten. moet je dan zoeken of bepaalde mensen volgen etc.\r\nLiefs Lonneke

    • Pauline

      5 oktober 2013 at 18:21 Beantwoorden

      Ik zoek veel en volg ook een aantal mensen. Ik pin elke dag wel een paar leuke recepten, dus als je mij volgt, krijg je dit ook te zien 😉

  • Kelly

    5 oktober 2013 at 15:15 Beantwoorden

    Oh dit lijkt me echt heerlijk!

  • Jolanda

    5 oktober 2013 at 10:59 Beantwoorden

    Hai , vraagje kun je dit ook een dag van te voren maken ? \r\nLijkt me heel lekker op een zondag morgen ontbijt alleen dan moeten we wel vroeg op

    • Pauline

      5 oktober 2013 at 18:23 Beantwoorden

      Ja hoor hij blijft wel een paar dagen lekker en anders kun je hem nog even kort in de oven doen.

    • Dick

      8 oktober 2013 at 15:23 Beantwoorden

      je kan ook het deeg s’avonds in een broodbakmachine doen en dan programmeren op alleen bakken zonder kneden(verwijder ook de kneedhaken)

  • Liesbeth

    5 oktober 2013 at 09:38 Beantwoorden

    Wow, wat ziet dit er lekker uit! Ga zo meteen croissantdeeg halen! Mmm…

  • Manon

    4 oktober 2013 at 20:51 Beantwoorden

    Dan bedoel je vast dit recept?\r\nZiet er goed uit! Proberen waard!

  • Sharmayne

    4 oktober 2013 at 19:47 Beantwoorden

    Heerlijk ik ga het eens proberen!

  • Daniëlle

    4 oktober 2013 at 16:25 Beantwoorden

    Dat ziet er lekker uit zeg, gewoon een soort reuze croissant, mmm!

  • Kristine

    4 oktober 2013 at 15:22 Beantwoorden

    Wat een leuk idee! De smaak van een croissant maar wel makkelijk te snijden 🙂 En kaneel is altijd lekker!

  • Chris

    4 oktober 2013 at 13:16 Beantwoorden

    Ah wat een grappig idee, het ziet er echt lekker uit! Lijkt me ook heerlijk met appel ertussen.

  • Denise

    4 oktober 2013 at 12:42 Beantwoorden

    Wat een grappig idee. Misschien kunnen er zelfs stukjes appel bij tussen zodat je een soort appelflap idee hebt?

  • Stella

    4 oktober 2013 at 12:24 Beantwoorden

    Omg..dit lijkt mij zo heerlijk, ik ga het meteen dit weekend maken! Yummie!

  • Con leche

    4 oktober 2013 at 09:57 Beantwoorden

    Klinkt heerlijk en makkelijk, mooie combinatie 😉

  • MySimplySpecial

    4 oktober 2013 at 09:48 Beantwoorden

    Wat een grappig idee! Het ziet er leuk en lekker ut!

  • Heartshapedrosepetals

    4 oktober 2013 at 09:43 Beantwoorden

    Klinkt heel goed!

  • Tedje

    4 oktober 2013 at 09:26 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!

  • Gisela

    4 oktober 2013 at 09:19 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! \r\nWat een leuk idee om zo een brood te bakken. Is er ook een variant met iets hartigs (kaas ofzo)?

    • Pauline

      4 oktober 2013 at 13:33 Beantwoorden

      Oh ja lekker geraspte kaas en plakjes ham er tussen. Je brengt me op een idee 😉

  • Curly Creative

    4 oktober 2013 at 09:08 Beantwoorden

    Wow, dat ziet er super lekker uit!\r\nInmiddels werkt de link die ik je heb gestuurd..\r\n\r\nLiefs

  • Dita

    4 oktober 2013 at 08:02 Beantwoorden

    Lekker!

Plaats een reactie