gezonde repen

Gezonde Haverrepen

Ik heb iets nieuws bedacht, haverrepen.. Mijn zwakste moment van de dag is vaak rond 4 uur. Je kent het wel, het 4 uur cup a soup moment. De lunch is dan al ver gezakt en het is nog veel te vroeg om te eten. Ik zou het echt kunnen hoor, om 4 uur een bord dampende pasta, maar dat is ook zo ongezellig. Maurits is vaak pas om half 7 thuis, dus dan neem ik meestal een tussendoortje.

Nu is het vinden van gezonde tussendoortjes nog niet zo gemakkelijk. Remember dit artikel? De meeste mueslirepen zitten bomvol suiker waardoor je alleen maar meer trek krijgt. Ik neem dan meestal fruit, rijstewafels met hummus of een handje noten. Maar nog beter zijn deze gezonde haverrepen. Je moet er wat voor doen, maar dan heb je ook wat.

gezonde repen

Ingrediënten voor 10 st.
150 gr dadels
50 gr hazelnoten
150 gr havermout
40 gr honing
2 el olijfolie
2 el water

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Verwijder de pitten uit de dadels pureer ze glad in een keukenmachine met 2 el water.

Hak de noten grof.

Meng de noten met de havermout en de dadels in een kom.

Verwarm de honing kort in de magnetron.

Voeg de honing en de olie bij de massa en meng het geheel goed door elkaar.

Neem een rechthoekige of vierkante ovenschaal van ongeveer 15 x 20 cm. Bekleed deze met bakpapier.

haverrepen

Verdeel het mengsel over de vorm en druk het goed aan.

Bak de haverrepen in ongeveer 25-30 minuten af.

Laat het iets afkoelen en snij de koek in repen van ongeveer 2 cm.

healthy haverrepen

Basisrecept voor pannenkoeken + 5 variaties
Mijn High Tea Party + Tips
Bewaar
123 Comments
  • Sydney Visser

    15 augustus 2017 at 17:03 Beantwoorden

    Hoeveel kalorien is het per 100 gram?

    • Annika

      16 augustus 2017 at 13:41 Beantwoorden

      Wij tellen geen calorieën, dus ik zou het niet weten.

  • jolien

    15 juni 2017 at 15:04 Beantwoorden

    Hoi,

    Honing mag ik niet eten… Wat kan je in de plaats gebruiken zodat het toch ‘plakt’ ?

    Groetjes
    Jolien

    • Pauline

      16 juni 2017 at 19:03 Beantwoorden

      Je zou agavesiroop kunnen proberen of iets van gepureerde dadels of dadelstroop.

  • Yvon vd Ven

    7 februari 2017 at 13:45 Beantwoorden

    Hoi Pauline, even een vraagje; hoe lang blijven deze repen houdbaar als je ze gemaakt hebt? Ik moet namelijk veel noten eten en in muesli-repen zitten zoveel suikers. Heb je eventueel nog meer tips/recepten voor gezonde voedingrijke tussendoortjes? Groetjes Yvon

    • Annika

      8 februari 2017 at 11:22 Beantwoorden

      Je kunt ze ongeveer 4 dagen bewaren. Een ander lekker gezond tussendoortje is mijn bananenbrood. Als je op de site zoekt op ‘gezond tussendoortje’ vind je nog veel meer lekkere opties.

  • Echica

    15 oktober 2016 at 11:48 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nKan je de dadels ook vervangen door iets anders of weglaten?\r\n\r\nEchica

    • Pauline

      16 oktober 2016 at 18:29 Beantwoorden

      Niet echt of je moet het vervangen voor gepureerde gedroogde abrikozen bijvoorbeeld. Ze dienen en voor zoetheid en als plakmiddel namelijk.

  • Femke Kokke

    3 juli 2016 at 08:36 Beantwoorden

    Maar deze zit toch ook bomvol suiker (honing)?

  • Fathia Mohamed

    26 maart 2016 at 11:43 Beantwoorden

    Hallo pauline,\r\nik ben een scholieren die dus allergisch is voor alle nootje (stiekem vind ik het zelf wel erg haha) maar je leert ermee leven maar kan ik die 50 gram hazelnoten eruit halen? \r\nmet vriendelijke groeten,\r\nFathia Mohamed

  • Matthijs

    14 maart 2016 at 17:12 Beantwoorden

    Dadels pureren is idd een rotklus. Koop dadels gepureerd bij de Turk. Goed houdbaar en als je dit soort repen vaker maakt of verwerkt in taart, een goede oplossing!

  • Mirjam

    22 februari 2016 at 17:58 Beantwoorden

    Ik heb de olijfolie vervangen door kokosolie en ze zijn heerlijk, een beetje chewy, Misschien heb ik wel iets teveel honing gebruikt, gewoon een flinke kneep (afwegen leek me lastig), maar ik vind ze echt perfect. Ga ze zeker vaker maken!

  • Anna

    30 januari 2016 at 21:14 Beantwoorden

    Hoe lang zou je deze repen kunnen bewaren? 🙂

  • Nina

    17 januari 2016 at 13:20 Beantwoorden

    ze zijn ook erg lekker met superfoods zoals gojibessen, lijnzaad en chiazaad in plaats van de hazelnoten. heel lekker recept!

  • Sarah

    3 januari 2016 at 20:33 Beantwoorden

    Heb ze net voor het eerst gemaakt. De olie vervangen door cocosolie. Ze zijn perfect! Bedankt voor het recept 🙂

  • Willemieke

    29 oktober 2015 at 13:18 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nIk heb van de week iets gemaakt waar ook dadels in moesten maar wat een drama! \r\nKan ik de dadels door iets anders vervangen? \r\n\r\nGroetjes

  • jac Stoffelen

    11 oktober 2015 at 16:59 Beantwoorden

    Hoevell Calorieën zitten er in per 100 gram of per reep zoals deze is beschreven.\r\nWil deze graag opvoeren bij Mijn Voedingscentrum

  • Nicky

    6 augustus 2015 at 10:33 Beantwoorden

    Hey Pauline! De mijne vallen volledig uit elkaar! Wat doe ik verkeerd aub? \r\nDanku!

    • Shirley

      7 september 2015 at 17:21 Beantwoorden

      Hoi, die van mij ook. Smaak is wel goed. Ik doe er de volgende keer wat meer honing door. Groetjes Shirley

  • Evi

    13 juni 2015 at 08:46 Beantwoorden

    ze zijn fantastisch!\r\nHad er nog heel wat over en in de keuken op het werk gelegd, in een mum van tijd waren deze op! Dus ook goedgekeurd door de collega’s.\r\n\r\nMakkelijk en zeer lekker recept.\r\nIk ga ze morgen nog eens maken voor mn broer die in de examens zit :)\r\nBedankt voor alweer een lekker en gezond recept…\r\nGrijs\r\nEvi

  • tinne

    8 juni 2015 at 17:32 Beantwoorden

    mijne blijven uiteen brokkelen als ik ze heb gebakken, wat kan ik hieraan doen?

  • Angela

    19 mei 2015 at 21:52 Beantwoorden

    HEERLIJK! Ik heb ze nu al een aantal keren gemaakt en m’n vriendinnen zijn ook fan.

  • Jasmijn

    26 april 2015 at 22:37 Beantwoorden

    Hmmm.. \r\nDeze zijn elke keer weer lekker, aanrader! \r\nBedankt voor het recept!

  • Mijke

    23 maart 2015 at 18:56 Beantwoorden

    Super lekker recept en makkelijk om te maken! De volgende keer doe ik er wel 1 lepeltje honing extra bij, dan worden ze misschien iets minder droog…

  • Anouk

    9 maart 2015 at 16:27 Beantwoorden

    Beste Pauline,\r\n\r\nIk wil graag gezonder eten, en je haver repen klinken heerlijk, alleen ben ik allergisch voor noten. Ben je van mening dat de noten echt nodig zijn of zou ik ze ook achterwege kunnen laten?\r\nLiefs.

    • Christine

      11 oktober 2015 at 14:52 Beantwoorden

      Dat geldt ook voor mij!

    • Fathia Mohamed

      28 maart 2016 at 19:32 Beantwoorden

      hallo anouk,\r\nik hoop dat het al niet telaat is haha waarschijnlijk is pauline jouw reactie over het hoofd gezien ik heb het ook gevraagd en je kunt die nootjes gewoon achterwege laten :)\r\nmet vriendelijke groeten \r\nFathia mohamed

    • Fathia Mohamed

      28 maart 2016 at 19:33 Beantwoorden

      oops zie het al dat je in 2015 hebt gepost 🙁

  • Barbara

    9 maart 2015 at 13:38 Beantwoorden

    ze zijn heel lekker, maar is het de bedoeling dat ze krokant worden? Want dat zijn ze niet.

  • Manita

    13 februari 2015 at 10:43 Beantwoorden

    in plaats van honing of maple syrup kun je ook coconut blossom nectar gebruiken, te koop bij de natuurwinkel

  • Corinne

    8 februari 2015 at 17:07 Beantwoorden

    Ook dit recept is weer een succesnummer! We hebben deze repen nu een paar keer gemaakt en iedereen smult er thuis (en op school) van. Dank dus weer!

  • Annemarie

    5 februari 2015 at 21:56 Beantwoorden

    Hoi Pauline, ze zijn erg lekker! Ik vroeg me af, of je ze ook gewoon kunt invriezen?

  • Ilse

    4 februari 2015 at 11:08 Beantwoorden

    Wat voor dadels gebruik je hiervoor? Medjool of Deglet nour?

    • Pauline

      4 februari 2015 at 11:55 Beantwoorden

      Meestal medjool. Dat andere merk ken ik stiekem niet eens.

Plaats een reactie