fbpx
Menu

Gezonde Haverrepen

Ik heb iets nieuws bedacht, haverrepen.. Mijn zwakste moment van de dag is vaak rond 4 uur. Je kent het wel, het 4 uur cup a soup moment. De lunch is dan al ver gezakt en het is nog veel te vroeg om te eten. Ik zou het echt kunnen hoor, om 4 uur een bord dampende pasta, maar dat is ook zo ongezellig. Maurits is vaak pas om half 7 thuis, dus dan neem ik meestal een tussendoortje.

Nu is het vinden van gezonde tussendoortjes nog niet zo gemakkelijk. Remember dit artikel? De meeste mueslirepen zitten bomvol suiker waardoor je alleen maar meer trek krijgt. Ik neem dan meestal fruit, rijstewafels met hummus of een handje noten. Maar nog beter zijn deze gezonde haverrepen. Je moet er wat voor doen, maar dan heb je ook wat.

gezonde repen

Ingrediënten voor 10 st.
150 gr dadels
50 gr hazelnoten
150 gr havermout
40 gr honing
2 el olijfolie
2 el water

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Verwijder de pitten uit de dadels pureer ze glad in een keukenmachine met 2 el water.

Hak de noten grof.

Meng de noten met de havermout en de dadels in een kom.

Verwarm de honing kort in de magnetron.

Voeg de honing en de olie bij de massa en meng het geheel goed door elkaar.

Neem een rechthoekige of vierkante ovenschaal van ongeveer 15 x 20 cm. Bekleed deze met bakpapier.

haverrepen

Verdeel het mengsel over de vorm en druk het goed aan.

Bak de haverrepen in ongeveer 25-30 minuten af.

Laat het iets afkoelen en snij de koek in repen van ongeveer 2 cm.

healthy haverrepen

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

127 reacties

  • Karen Broekhuijsen
    17 februari 2019 om 12:36

    Lezen is niet mijn sterkste kant, ben ik achter. Ik vergat ten eerste het water toe te voegen. Ik vond he pureren van de dadels al lastig gaan, hahaha! Heb daarom daar al de olie bij gevoegd. Toen ging het makkelijker. De olijfolie heb ik vervangen voor kokosolie, de noten zijn een mix van hazelnoten, walnoten en amandelen en ik heb nog wat cranberries toegevoegd. Na het storten de plak met een natte lepel aangedrukt (zo toch nog ongeveer 2 el water toegevoegd) en bíjna in de koelkast gezet om op te stijven. Gelukkig zag ik nog net op tijd dat het de oven in moest..... Ik ben benieuwd!!! Een hapje van het 'deeg' was in ieder geval al héérlijk!

    Beantwoorden
  • Debbie
    2 februari 2019 om 10:09

    Hmmm, heerlijk. Ik heb gisteren 2 recepten uitgeprobeerd en deze kwam als lekkerste eruit. Veel zoeter, terwijl er juist veel minder honing inzit in vergelijking met het andere recept (Laura’s bakkery). Komt mss omdat ik de dadels had aangevuld met gedroogd fruit? En om het af te maken een dun laagje pure chocolade (maar ook zonder deze toevoeging was ie zoeter dan de andere!). Top recept dus, gaat zeker nogmaals gemaakt worden hier.

    Beantwoorden
  • Manon de Vries
    31 januari 2019 om 01:16

    Net uit de oven zijn ze heerlijk! (Kon niet wachten!) Kokosolie ipv olijfolie. Deel van de dadels vervangen door abrikozen en een deel van de honing door moerbeien en beetje agavesiroop. Daar een pasta van gemaakt daar de havermout doorheen en wat cranberries, nomnomnom!! Bedankt voor je inspiratie recept 😍.

    Beantwoorden
  • Wendy
    9 april 2018 om 21:39

    Dank je Pauline. Lekkere recept. Ipv hazelnoten gebruik in amandelen. Zeer lekker. En om het af te maken na het bakken een heel klein laagje pure chocolade boven op. Om je vingers er bij op te eten.

    Beantwoorden
  • Sydney Visser
    15 augustus 2017 om 17:03

    Hoeveel kalorien is het per 100 gram?

    Beantwoorden
  • Annika
    16 augustus 2017 om 13:41

    Wij tellen geen calorieën, dus ik zou het niet weten.

    Beantwoorden
  • jolien
    15 juni 2017 om 15:04

    Hoi, Honing mag ik niet eten... Wat kan je in de plaats gebruiken zodat het toch 'plakt' ? Groetjes Jolien

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 juni 2017 om 19:03

    Je zou agavesiroop kunnen proberen of iets van gepureerde dadels of dadelstroop.

    Beantwoorden
  • Yvon vd Ven
    7 februari 2017 om 13:45

    Hoi Pauline, even een vraagje; hoe lang blijven deze repen houdbaar als je ze gemaakt hebt? Ik moet namelijk veel noten eten en in muesli-repen zitten zoveel suikers. Heb je eventueel nog meer tips/recepten voor gezonde voedingrijke tussendoortjes? Groetjes Yvon

    Beantwoorden
  • Annika
    8 februari 2017 om 11:22

    Je kunt ze ongeveer 4 dagen bewaren. Een ander lekker gezond tussendoortje is mijn bananenbrood. Als je op de site zoekt op 'gezond tussendoortje' vind je nog veel meer lekkere opties.

    Beantwoorden
  • Echica
    15 oktober 2016 om 11:48

    Hoi Pauline,

    Kan je de dadels ook vervangen door iets anders of weglaten?

    Echica

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 oktober 2016 om 18:29

    Niet echt of je moet het vervangen voor gepureerde gedroogde abrikozen bijvoorbeeld. Ze dienen en voor zoetheid en als plakmiddel namelijk.

    Beantwoorden
  • Femke Kokke
    3 juli 2016 om 08:36

    Maar deze zit toch ook bomvol suiker (honing)?

    Beantwoorden
  • Fathia Mohamed
    26 maart 2016 om 11:43

    Hallo pauline,
    ik ben een scholieren die dus allergisch is voor alle nootje (stiekem vind ik het zelf wel erg haha) maar je leert ermee leven maar kan ik die 50 gram hazelnoten eruit halen?
    met vriendelijke groeten,
    Fathia Mohamed

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 maart 2016 om 21:02

    Jawel hoor dat kan prima.

    Beantwoorden
  • Fathia Mohamed
    27 maart 2016 om 17:00

    dank u wel :)

    Beantwoorden
  • Matthijs
    14 maart 2016 om 17:12

    Dadels pureren is idd een rotklus. Koop dadels gepureerd bij de Turk. Goed houdbaar en als je dit soort repen vaker maakt of verwerkt in taart, een goede oplossing!

    Beantwoorden
  • Mirjam
    22 februari 2016 om 17:58

    Ik heb de olijfolie vervangen door kokosolie en ze zijn heerlijk, een beetje chewy, Misschien heb ik wel iets teveel honing gebruikt, gewoon een flinke kneep (afwegen leek me lastig), maar ik vind ze echt perfect. Ga ze zeker vaker maken!

    Beantwoorden
  • Anna
    30 januari 2016 om 21:14

    Hoe lang zou je deze repen kunnen bewaren? :-)

    Beantwoorden
  • Nina
    17 januari 2016 om 13:20

    ze zijn ook erg lekker met superfoods zoals gojibessen, lijnzaad en chiazaad in plaats van de hazelnoten. heel lekker recept!

    Beantwoorden
  • Sarah
    3 januari 2016 om 20:33

    Heb ze net voor het eerst gemaakt. De olie vervangen door cocosolie. Ze zijn perfect! Bedankt voor het recept :)

    Beantwoorden
  • Willemieke
    29 oktober 2015 om 13:18

    Hoi Pauline,

    Ik heb van de week iets gemaakt waar ook dadels in moesten maar wat een drama!
    Kan ik de dadels door iets anders vervangen?

    Groetjes

    Beantwoorden
  • jac Stoffelen
    11 oktober 2015 om 16:59

    Hoevell Calorieën zitten er in per 100 gram of per reep zoals deze is beschreven.
    Wil deze graag opvoeren bij Mijn Voedingscentrum

    Beantwoorden
  • Nicky
    6 augustus 2015 om 10:33

    Hey Pauline! De mijne vallen volledig uit elkaar! Wat doe ik verkeerd aub?
    Danku!

    Beantwoorden
  • Shirley
    7 september 2015 om 17:21

    Hoi, die van mij ook. Smaak is wel goed. Ik doe er de volgende keer wat meer honing door. Groetjes Shirley

    Beantwoorden
  • Evi
    13 juni 2015 om 08:46

    ze zijn fantastisch!
    Had er nog heel wat over en in de keuken op het werk gelegd, in een mum van tijd waren deze op! Dus ook goedgekeurd door de collega's.

    Makkelijk en zeer lekker recept.
    Ik ga ze morgen nog eens maken voor mn broer die in de examens zit :)
    Bedankt voor alweer een lekker en gezond recept...
    Grijs
    Evi

    Beantwoorden
  • tinne
    8 juni 2015 om 17:32

    mijne blijven uiteen brokkelen als ik ze heb gebakken, wat kan ik hieraan doen?

    Beantwoorden
  • Angela
    19 mei 2015 om 21:52

    HEERLIJK! Ik heb ze nu al een aantal keren gemaakt en m'n vriendinnen zijn ook fan.

    Beantwoorden
  • Jasmijn
    26 april 2015 om 22:37

    Hmmm..
    Deze zijn elke keer weer lekker, aanrader!
    Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  • Mijke
    23 maart 2015 om 18:56

    Super lekker recept en makkelijk om te maken! De volgende keer doe ik er wel 1 lepeltje honing extra bij, dan worden ze misschien iets minder droog...

    Beantwoorden
  • Anouk
    9 maart 2015 om 16:27

    Beste Pauline,

    Ik wil graag gezonder eten, en je haver repen klinken heerlijk, alleen ben ik allergisch voor noten. Ben je van mening dat de noten echt nodig zijn of zou ik ze ook achterwege kunnen laten?
    Liefs.

    Beantwoorden
  • Christine
    11 oktober 2015 om 14:52

    Dat geldt ook voor mij!

    Beantwoorden
  • Fathia Mohamed
    28 maart 2016 om 19:32

    hallo anouk,
    ik hoop dat het al niet telaat is haha waarschijnlijk is pauline jouw reactie over het hoofd gezien ik heb het ook gevraagd en je kunt die nootjes gewoon achterwege laten :)
    met vriendelijke groeten
    Fathia mohamed

    Beantwoorden
  • Fathia Mohamed
    28 maart 2016 om 19:33

    oops zie het al dat je in 2015 hebt gepost :(

    Beantwoorden
  • Barbara
    9 maart 2015 om 13:38

    ze zijn heel lekker, maar is het de bedoeling dat ze krokant worden? Want dat zijn ze niet.

    Beantwoorden
  • Manita
    13 februari 2015 om 10:43

    in plaats van honing of maple syrup kun je ook coconut blossom nectar gebruiken, te koop bij de natuurwinkel

    Beantwoorden
  • Corinne
    8 februari 2015 om 17:07

    Ook dit recept is weer een succesnummer! We hebben deze repen nu een paar keer gemaakt en iedereen smult er thuis (en op school) van. Dank dus weer!

    Beantwoorden
  • Annemarie
    5 februari 2015 om 21:56

    Hoi Pauline, ze zijn erg lekker! Ik vroeg me af, of je ze ook gewoon kunt invriezen?

    Beantwoorden
  • Ilse
    4 februari 2015 om 11:08

    Wat voor dadels gebruik je hiervoor? Medjool of Deglet nour?

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 februari 2015 om 11:55

    Meestal medjool. Dat andere merk ken ik stiekem niet eens.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen