gemarineerde courgette

Gemarineerde courgette

Gemarineerde courgette is een typisch Italiaans gerecht. Italianen eten deze gemarineerde groente vaak bij de antipasti. Ik heb me laten inspireren door Sicilië toen ik daar op vakantie was.

Ik ben zelf dol op groente, het is zo veelzijdig. Ik ben opgegroeid met veel groente, wij hadden vroeger een moestuin. Toch kreeg ik de groente vaak gekookt of met een sausje. En dat terwijl er zoveel mogelijkheden zijn. Neem nou een courgette, deze kan je rauw eten, ja echt waar, grillen, bakken, stoven of zoals ik gedaan heb marineren. Je kan de gemarineerde courgette als bijgerecht eten, maar het is ook heerlijk op een bruschetta. En zowel warm als koud is het lekker.

Ingrediënten
1 courgette
Sap van een 1/2 citroen
6 el olijfolie
2 tenen knoflook
Handjevol verse basilicum
Peper en zeezout

gemarineerde courgette

Zo maak je het
Snij de courgette in dunne plakken, je kunt dit het beste met een kaasschaaf of mandoline doen.

Hak de knoflook fijn en hak de basilcum in stukjes.

Maak een dressing van de olie, het citroensap, de knoflook en de basilicum.

Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Verdeel de dressing over de courgette linten en hussel het door elkaar.

Laat een grillpan goed heet worden.

Grill de courgettes aan weerszijden goudbruin.

Giet de overgebleven dressing in de pan en verwarm het kort.

Giet het over de courgettes.

Laat de courgette het liefst een half uurtje marineren voordat je ze opeet. Maar als je niet kan wachten, dan zijn ze nu ook al erg lekker.

gemarineerde courgette

Gebakken Gnocchi
My life in pictures September
Bewaar
14 Comments
  • Manon

    22 juni 2015 at 19:29 Beantwoorden

    Zojuist gegeten,\r\n\r\nHeb het half uur niet volgehouden, het was ontzettend lekker!\r\n\r\ngroetjes

  • Astrid

    25 januari 2015 at 18:40 Beantwoorden

    mmmmmmmm

  • kitty

    14 december 2014 at 16:27 Beantwoorden

    hoe lang van tevoren kan je dit maken (met het oog op het voor te bereiden kerstdiner, dit wil ik als ‘bijgerecht’ serveren. moet het koud? lauwwarm?) wat is wijsheid hierin….

    • Pauline

      14 december 2014 at 20:02 Beantwoorden

      Dat kan allebei. Vers is wel het lekkerste. Maar je kunt het wel een aantal uren van tevoren maken.

      • kitty

        14 december 2014 at 22:25 Beantwoorden

        ok dank, dan maak ik het toch op de dag zelf maar dan ‘s morgens en niet een dag van tevoren.

  • Anne

    16 september 2014 at 18:36 Beantwoorden

    Heb wel iets honing door de dressing gedaan. Ik vond het echt superlekker.

  • Meirah

    2 augustus 2014 at 15:01 Beantwoorden

    Super heerlijk recept! Zowel de kinderen als de volwassenen waren helemaal fan! Echt eentje die ik vaker ga maken!

  • Tina

    18 december 2013 at 18:46 Beantwoorden

    Heel lekker met geroosterde pijnboompitten!

  • MySimplySpecial

    1 oktober 2013 at 18:18 Beantwoorden

    Ik eet best vaak courgette, dus dit is een leuk recept om eens te proberen!

  • Denise

    1 oktober 2013 at 17:27 Beantwoorden

    Oeh, dit lijkt me lekker! Je was net op tijd, wilde net gaan koken. Ik ga het meteen proberen!

  • Joyce

    1 oktober 2013 at 11:02 Beantwoorden

    Ooh dit lijkt me best lekker!

  • Maura - YLT

    1 oktober 2013 at 08:55 Beantwoorden

    Lekker en gezond 🙂 ik houd echt van courgette!

Plaats een reactie