fbpx
Menu

Gemarineerde courgette

Gemarineerde courgette is een typisch Italiaans gerecht. Italianen eten deze gemarineerde groente vaak bij de antipasti. Ik heb me laten inspireren door Sicilië toen ik daar op vakantie was.

Ik ben zelf dol op groente, het is zo veelzijdig. Ik ben opgegroeid met veel groente, wij hadden vroeger een moestuin. Toch kreeg ik de groente vaak gekookt of met een sausje. En dat terwijl er zoveel mogelijkheden zijn. Neem nou een courgette, deze kan je rauw eten, ja echt waar, grillen, bakken, stoven of zoals ik gedaan heb marineren. Je kan de gemarineerde courgette als bijgerecht eten, maar het is ook heerlijk op een bruschetta. En zowel warm als koud is het lekker.

Ingrediënten
1 courgette
Sap van een 1/2 citroen
6 el olijfolie
2 tenen knoflook
Handjevol verse basilicum
Peper en zeezout

gemarineerde courgette

Zo maak je het
Snij de courgette in dunne plakken, je kunt dit het beste met een kaasschaaf of mandoline doen.

Hak de knoflook fijn en hak de basilcum in stukjes.

Maak een dressing van de olie, het citroensap, de knoflook en de basilicum.

Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Verdeel de dressing over de courgette linten en hussel het door elkaar.

Laat een grillpan goed heet worden.

Grill de courgettes aan weerszijden goudbruin.

Giet de overgebleven dressing in de pan en verwarm het kort.

Giet het over de courgettes.

Laat de courgette het liefst een half uurtje marineren voordat je ze opeet. Maar als je niet kan wachten, dan zijn ze nu ook al erg lekker.

gemarineerde courgette

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

  • Manon
    22 juni 2015 om 19:29

    Zojuist gegeten,

    Heb het half uur niet volgehouden, het was ontzettend lekker!

    groetjes

  • Astrid
    25 januari 2015 om 18:40

    mmmmmmmm

  • kitty
    14 december 2014 om 22:25

    ok dank, dan maak ik het toch op de dag zelf maar dan 's morgens en niet een dag van tevoren.

  • Pauline
    14 december 2014 om 20:02

    Dat kan allebei. Vers is wel het lekkerste. Maar je kunt het wel een aantal uren van tevoren maken.

  • kitty
    14 december 2014 om 16:27

    hoe lang van tevoren kan je dit maken (met het oog op het voor te bereiden kerstdiner, dit wil ik als 'bijgerecht' serveren. moet het koud? lauwwarm?) wat is wijsheid hierin....

  • Anne
    16 september 2014 om 18:36

    Heb wel iets honing door de dressing gedaan. Ik vond het echt superlekker.

  • Meirah
    2 augustus 2014 om 15:01

    Super heerlijk recept! Zowel de kinderen als de volwassenen waren helemaal fan! Echt eentje die ik vaker ga maken!

  • Tina
    18 december 2013 om 18:46

    Heel lekker met geroosterde pijnboompitten!

  • Denise
    2 oktober 2013 om 00:24

    Het was heerlijk :) Thanks voor de tip!

  • Pauline
    1 oktober 2013 om 21:12

    Goed om te horen :)

  • MySimplySpecial
    1 oktober 2013 om 18:18

    Ik eet best vaak courgette, dus dit is een leuk recept om eens te proberen!

  • Denise
    1 oktober 2013 om 17:27

    Oeh, dit lijkt me lekker! Je was net op tijd, wilde net gaan koken. Ik ga het meteen proberen!

  • Joyce
    1 oktober 2013 om 11:02

    Ooh dit lijkt me best lekker!

  • Maura - YLT
    1 oktober 2013 om 08:55

    Lekker en gezond :) ik houd echt van courgette!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.