Menu

Broodje Kip Pesto Salade

Maurits, mijn vriend, luncht elke dag buiten de deur. Dat komt door zijn werk en omdat ik geen boterhammen voor hem maak. Hij is nogal verwend daarin, mijn eigen schuld. Meestal krijg ik dan een app-je van hem met een foto van een lekker broodje, sushi of iets anders lekkers. Maar de broodjes kip voeren de boventoon. Maurits is dol op kip en daarom maakte ik speciaal voor hem een broodje kip pesto salade.

Je kunt deze kip pesto salade ook op een toastje serveren natuurlijk. Het is een vrij licht smeerseltje, ok er zit wel mayonaise in, maar niet al te veel. Ik heb zelf de kip eerst gepocheerd en die bereidingswijze is het meest skinny van alles. En het resultaat is super lekker. Het geheim van lekkere dingen zijn goede ingrediënten. Dus gebruik scharrelkip, maak je pesto zelf en serveer het op een lekker broodje. Dat wordt smullen.

kip pesto salade

Ingrediënten voor 4 broodjes
1 kipfilet
0,5 liter bouillon
2 el pesto
1 el mayonaise
2 el Griekse yoghurt
Peper en zout

Zo maak je het
Zet de bouillon op het vuur en breng het net tegen de kook aan.

Pocheer de kipfilet in ongeveer 8-10 minuten gaar. Hij is gaar als hij helemaal wit is.

Laat de kip afkoelen en trek hem met een vork uit elkaar.

Doe de kip in een kom en voeg de pesto, de mayonaise en de Griekse yoghurt toe.

Breng de kip pesto salade op smaak met wat peper en zout en serveer het op een broodje.

Je kunt de salade ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast.

kip pesto salade

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

  • danique
    3 november 2015 om 09:31

    1 kipfilet, hoeveel gram is dat dan?

  • Liesbeth
    10 mei 2015 om 20:57

    Bij mij werd de kip wat droog. Te lang gekookt? Kan de kip ook in de oven?
    Of gerookte kip in reepjes gebruiken?

  • maartje
    11 april 2015 om 20:36

    ziet er heerlijk uit

  • Sandra
    9 maart 2015 om 21:59

    Net gemaakt en hij is werkelijk heerlijk!

  • Pauline
    16 november 2014 om 18:47

    De mayo maakt het wel lekker romig. Maar het kan eventueel wel.

  • Geke
    16 november 2014 om 14:12

    Kan de mayonaise ook weggelaten worden? En dan iets meer yoghurt bijvoorbeeld? Of andere vervanger

  • Annie
    30 augustus 2014 om 23:35

    Ik had vandaag vriendinnen op bezoek voor ontbijt en had deze gemaakt! Was een topper!

  • Mariska
    20 oktober 2013 om 21:43

    Dit lijkt me echt lekker! En niet moeilijk, ga het binnenkort eens uitproberen.

  • Pauline
    20 oktober 2013 om 15:48

    Hij vond het heerlijk :)

  • Pauline
    20 oktober 2013 om 15:47

    Ja zeker die hebben al bericht gehad :)

  • Nanda
    20 oktober 2013 om 15:15

    Heerlijk! Ik ben gek op broodjes kip :)

  • Alexandra
    20 oktober 2013 om 14:33

    Hoeft niet, maar het komt de structuur wel ten goede. Tenzij jouw voorkeur uitgaat naar blokjes uiteraard :-)

  • Jennifer
    20 oktober 2013 om 13:30

    Jep, ook dit recept ga ik proberen!

    Zijn de winnaars van het voedselzandloper kookboek al bekend :)?

    Liefs,
    Jennifer

  • Wanda
    20 oktober 2013 om 12:47

    Ziet er erg lekker uit! Ik ga hem binnenkort echt zelf even testen!

  • Dita
    20 oktober 2013 om 12:08

    Lekker!

  • Simone
    20 oktober 2013 om 11:38

    Nu Tom zonder baan zit is het even niet meer zo, maar die broodjes....ja dat herken ik wel! Klinkt heerlijk deze!

  • Sylvia
    20 oktober 2013 om 10:10

    Haha, als ik werk eet ik 's middags ook buiten de deur :) Haast een overbodige vraag, maar hoe vond hij de kip pesto? ;)

  • MySimplySpecial
    20 oktober 2013 om 10:00

    Wat lekker om elke dag lunch buiten de deur te eten! Maar dit ziet er ook goed uit!

  • Madelon
    20 oktober 2013 om 09:15

    Waarom kip uit elkaar trekken en niet gewoon snijden?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.