kip pesto salade

Broodje Kip Pesto Salade

Maurits, mijn vriend, luncht elke dag buiten de deur. Dat komt door zijn werk en omdat ik geen boterhammen voor hem maak. Hij is nogal verwend daarin, mijn eigen schuld. Meestal krijg ik dan een app-je van hem met een foto van een lekker broodje, sushi of iets anders lekkers. Maar de broodjes kip voeren de boventoon. Maurits is dol op kip en daarom maakte ik speciaal voor hem een broodje kip pesto salade.

Je kunt deze kip pesto salade ook op een toastje serveren natuurlijk. Het is een vrij licht smeerseltje, ok er zit wel mayonaise in, maar niet al te veel. Ik heb zelf de kip eerst gepocheerd en die bereidingswijze is het meest skinny van alles. En het resultaat is super lekker. Het geheim van lekkere dingen zijn goede ingrediënten. Dus gebruik scharrelkip, maak je pesto zelf en serveer het op een lekker broodje. Dat wordt smullen.

kip pesto salade

Ingrediënten voor 4 broodjes
1 kipfilet
0,5 liter bouillon
2 el pesto
1 el mayonaise
2 el Griekse yoghurt
Peper en zout

Zo maak je het
Zet de bouillon op het vuur en breng het net tegen de kook aan.

Pocheer de kipfilet in ongeveer 8-10 minuten gaar. Hij is gaar als hij helemaal wit is.

Laat de kip afkoelen en trek hem met een vork uit elkaar.

Doe de kip in een kom en voeg de pesto, de mayonaise en de Griekse yoghurt toe.

Breng de kip pesto salade op smaak met wat peper en zout en serveer het op een broodje.

Je kunt de salade ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast.

kip pesto salade

Review The Culy Way of Life
Abrikozen Galette
Bewaar
19 Comments
  • danique

    3 november 2015 at 09:31 Beantwoorden

    1 kipfilet, hoeveel gram is dat dan?

  • Liesbeth

    10 mei 2015 at 20:57 Beantwoorden

    Bij mij werd de kip wat droog. Te lang gekookt? Kan de kip ook in de oven? \r\nOf gerookte kip in reepjes gebruiken?

  • maartje

    11 april 2015 at 20:36 Beantwoorden

    ziet er heerlijk uit

  • Sandra

    9 maart 2015 at 21:59 Beantwoorden

    Net gemaakt en hij is werkelijk heerlijk!

  • Geke

    16 november 2014 at 14:12 Beantwoorden

    Kan de mayonaise ook weggelaten worden? En dan iets meer yoghurt bijvoorbeeld? Of andere vervanger

    • Pauline

      16 november 2014 at 18:47 Beantwoorden

      De mayo maakt het wel lekker romig. Maar het kan eventueel wel.

  • Annie

    30 augustus 2014 at 23:35 Beantwoorden

    Ik had vandaag vriendinnen op bezoek voor ontbijt en had deze gemaakt! Was een topper!

  • Mariska

    20 oktober 2013 at 21:43 Beantwoorden

    Dit lijkt me echt lekker! En niet moeilijk, ga het binnenkort eens uitproberen.

  • Nanda

    20 oktober 2013 at 15:15 Beantwoorden

    Heerlijk! Ik ben gek op broodjes kip 🙂

  • Jennifer

    20 oktober 2013 at 13:30 Beantwoorden

    Jep, ook dit recept ga ik proberen!\r\n\r\nZijn de winnaars van het voedselzandloper kookboek al bekend :)?\r\n\r\nLiefs,\r\nJennifer

  • Wanda

    20 oktober 2013 at 12:47 Beantwoorden

    Ziet er erg lekker uit! Ik ga hem binnenkort echt zelf even testen!

  • Dita

    20 oktober 2013 at 12:08 Beantwoorden

    Lekker!

  • Simone

    20 oktober 2013 at 11:38 Beantwoorden

    Nu Tom zonder baan zit is het even niet meer zo, maar die broodjes….ja dat herken ik wel! Klinkt heerlijk deze!

  • Sylvia

    20 oktober 2013 at 10:10 Beantwoorden

    Haha, als ik werk eet ik ‘s middags ook buiten de deur 🙂 Haast een overbodige vraag, maar hoe vond hij de kip pesto? 😉

  • MySimplySpecial

    20 oktober 2013 at 10:00 Beantwoorden

    Wat lekker om elke dag lunch buiten de deur te eten! Maar dit ziet er ook goed uit!

  • Madelon

    20 oktober 2013 at 09:15 Beantwoorden

    Waarom kip uit elkaar trekken en niet gewoon snijden?

    • Alexandra

      20 oktober 2013 at 14:33 Beantwoorden

      Hoeft niet, maar het komt de structuur wel ten goede. Tenzij jouw voorkeur uitgaat naar blokjes uiteraard 🙂

Plaats een reactie