fbpx
Menu

Abrikozen Galette

Ik vind een galette er altijd heel mooi uitzien. Het heeft iets rustieks en ik hou er wel van. Ik heb een abrikozen galette gemaakt, maar je kunt dit in principe met ieder fruit maken dat je lekker vindt. De basis is een zoet deeg en daar verdeel je wat fruit over. Easy does it!

Je zou ook een hartige galette kunnen maken met lekkere gecarameliseerde uien bijvoorbeeld. Laat dan alleen de suiker achterwege in het deeg. Ik heb zelf nu verse abrikozen gebruikt en dit was erg lekker. Alleen de volgende keer zou ik de bodem eerst bestrijken met wat abrikozen jam, ik denk dat het dan nog lekkerder is.

abrikozen galette

Ingrediënten voor 8 personen
Deeg
100 gr boter
200 gr bloem
2 el suiker
2 el koud water
Snuf zout
1 ei

Vulling
14 kleine abrikozen (of 6 grote)
1 el suiker
1 tl kaneel
3 el abrikozenjam

Zo maak je het
Doe de bloem, de suiker en het zout in de kom van je keukenmachine.

Voeg nu beetje bij beetje blokjes koude boter toe en kneed er een samenhangend deeg van.

Is het deeg nog aan de droge kant voeg dan 1 of 2 el ijskoud water toe.

Je kunt dit deeg uiteraard ook met de hand kneden. Het is klaar als het 1 geheel vormt.

Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een halfuurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

abrikozen galette

Was de abrikozen en snij ze doormidden. Ik had hele kleine abrikoosjes, als je grotere hebt, kun je ze het beste in partjes snijden.

Verdeel de suiker en het kaneel over de abrikozen en meng het even door elkaar.

galette maken

Rol de lap deeg uit op een vel bakpapier ter dikte van ongeveer 4 mm.

Verdeel de jam over het midden van de taart en laat ongeveer 4-5 cm van de randen vrij.

abrikozen taart

Verdeel de abrikozen over de jam.

galette

Vouw de randen nu naar binnen, dit hoeft allemaal niet zo netjes.

Bestrijk de taart met een losgeklopt eitje en bak hem in ongeveer 30-35 minuten af in de oven.

De galette is klaar als deze goudbruin van kleur is.

Serveer de taart met verse slagroom.

abrikozen galette

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • dirk
    3 juli 2018 om 18:05

    hoi Pauline,ik heb net je galette gemaakt was erg lekker ,maar ik heb een vraag, ik had heel veel vocht in het midden van de taart ik heb wel jam gebruikt en kant en klare taart bodem van tante Fanny gebruikt,veder het recept gevolgd,waar kan dit aan liggen,bvd dirk.

    Beantwoorden
  • Wil
    27 juli 2016 om 22:17

    Heerlijk! Het dessert van vanavond..
    Super snel recept en bijna geen suiker.

    Beantwoorden
  • Anoeska
    19 oktober 2013 om 18:34

    Had nog nooit van een Galette gehoord en houd niet zo van abrikozen helaas maar het ziet er schitterend uit!

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 oktober 2013 om 20:35

    Ohh maar je kunt er ook perziken of appels of peren in doen ;)

    Beantwoorden
  • Sylvia
    18 oktober 2013 om 10:41

    Yum! Lijkt me alleen een beetje onhandig eten, vallen ze er niet heel snel af?

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    18 oktober 2013 om 08:28

    Dat ziet er leuk uit en niet ingewikkeld!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen