keukenla

Wat zit er in mijn keukenla?

Ik ben nieuwsgierig, heel erg nieuwsgierig. Ik kijk graag in andermans koelkast, keukenkastjes en snuffel graag in lades. Als een ware inspector gadget, speur ik de ruimte af en vorm ik mijn beeld. Ah stevia in de kast, jij doet vast aan de lijn, Honig pakjes en zakje, luie kok en veel groente, damn you’re healthy. Natuurlijk weet ik ook wel dat het niks over een persoon zegt. Bij mij in de kast vind je ook hier en daar een verdwaald Honig pakje, voor als de boyfriend kookt, veel chocola, maar ook stevia en heel veel groente en fruit.

Al eerder liet ik jullie via een video zien wat er in mijn koelkast zit en vandaag deel ik mijn keukenla met jullie. Mijn lade was hoognodig toe aan een opruim beurt. Hij zat vol, zo vol dat ik de lade alleen met veel geweld open kreeg en alles was een beetje plakkerig geworden. Toen ik alles uit mijn lade had gehaald, kreeg ik ineens het idee om mijn favoriete keukentools met jullie te delen.

Dit is dus niet alles wat er in mijn lade zit, maar het zijn wel mijn favoriete en meest gebruikte spullen. Oh en mijn la, die is nu weer opgeruimd, voor zolang als het duurt.

keukenla

 

 1. Een fijne rasp. Het is geen Microplane, hij is zelfs merkloos, maar het is een super fijne rasp om citroen en sinaasappel mee te raspen.
 2. Een siliconen bakkwast. Super handig en heel hygiënisch. Het kwastje kan na gebruik gewoon in de vaatwasser en blijft dus schoon.
 3. Dit gebruik ik heel vaak. Het is een kaasschaaf die meteen geraspte kaas maakt. Ideaal als je snel even wat kaas over je verse pasta wil raspen.
 4. Taartschep van IKEA, van het zelfde merk heb ik ook mijn bestek. (Data)
 5. Dit is een onderdeel van mijn slabestek, ook van Data, Ikea.
 6. En deze opschep lepel is ook van Data.
 7. Measuring cups zijn onmisbaar als je vaak bakt uit Amerikaanse boeken. Nou doe ik dat eigenlijk nooit, maar toch handig om te hebben voor het geval dat. Ik kocht ze ooit bij Dille & Kamille.
 8. Een appelboor is heel fijn als je gebak met appels maakt. En hij werkt ook prima bij peren.
 9. Ik drink altijd losse thee en dan is een thee ei heel handig. Ik heb er een stuk of vier, ook handig als er bezoek komt.
 10. De perfecte uitsteker voor Scones, of koekjes of ravioli.
 11. Een aardbei ontkroner. Met dit handige dingetje haal je heel gemakkelijk het groene kroontje van een aardbei.
 12. Dit is een champignon borsteltje en daar boen je paddestoelen mee schoon. Niet te verwarren met een afwasborstel zonder steel… ik noem geen namen 🙂
 13. De meest handige citruspers ooit. Met dit dingetje, pers je zo een citroentje, limoentje of een sinaasappel uit. Perfect.
 14. Een digitale lepel weegschaal die heel nauwkeurig de grammen afweegt. Onmisbaar als je vaak brood bakt en kleine hoeveelheden gist of zout moet afwegen.
 15. Een parisienne boortje om kleine aardappeltjes of meloen bolletjes mee te maken. Deze stamt nog uit mijn Hotelschool tijd.
 16. En datzelfde geldt voor deze zesteur. Hiermee maak je citroen en sinaasappel zeste, dat erg lekker is in gebak.
 17. Een kersen ontpitter. Super handig als je veel kersen moet ontpitten. Wederom van de Dille & Kamille.
 18. Echt onmisbaar zijn mijn measuring spoons. Hiermee meet je heel gemakkelijk een el, tl of nog minder af. Een musthave in de keuken. Ook van Dille & Kamille.

Wat mag er in jouw keukenla niet ontbreken?

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in