Menu

Recept Rode Pesto

Ik kan geen genoeg krijgen van pesto. Ik vind pesto lekkerder dan tapenade en je kan er ook meer mee. Een tijd geleden plaatste ik al een recept voor groene pesto op mijn blog, ik heb nu een rode pesto gemaakt en deze is net zo lekker.

Ik heb naast zongedroogde tomaten ook gegrilde paprika’s gebruikt. Deze geven een zoetige smaak aan de pesto. Pesto is lekker op een broodje, in je pasta, maar kan je ook als smaakmaker gebruiken voor vlees, vis of in soepen. Eigenlijk is pesto heel veelzijdig en dat vind ik er juist zo fijn aan. Ik heb altijd wel een bakje in de koelkast staan. Al gaat mijn voorkeur wel echt uit naar zelfgemaakte pesto.

rode pesto

Ingrediënten 1 bakje
100 gr zongedroogde tomaatjes
2 gegrilde paprika’s
2 teentjes knoflook
30 gr pijnboompitten
30 gr parmezaan
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.

groene pesto

Meng alle ingrediënten samen in een keukenmachine tot een gladde massa.

Is de pesto nog te dik, voeg dan wat extra olie toe.

Breng de rode pesto op smaak met peper en zout.

rode pesto

Vers gemaakte rode pesto kan je ongeveer een weekje in de koelkast bewaren. Roer het voor gebruik even door elkaar.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

  • Annika
    12 mei 2017 om 09:58

    Graag gedaan :)

  • Heleen Verbeek
    11 mei 2017 om 16:53

    ik kreeg het velletje niet van de gegrilde paprika's af. Maar dat is blijkbaar geen probleem want de pesto smaakt verrukkelijk! Dankjewel voor dit heerlijke recept!

  • Ilona de Brouwer
    29 april 2016 om 11:40

    Kan je de pesto ook invriezen?

  • Jelleke
    14 maart 2015 om 06:46

    Kun je ook andere noten gebruiken in plaats van pijn boompit?

  • Sjouke
    29 oktober 2014 om 18:19

    Gebruik je verse paprika's of geroosterde paprika's uit een pot?

  • Daan
    14 oktober 2014 om 16:28

    Ik ben ook liefhebber van basilicum en pesto. Ik heb laatst ontdekt dat je niet telkens een nieuw plantje hoeft te kopen. Je kan basilicum nl heel eenvoudig stekken! (Op mijn blog staat de uitleg)

  • Pauline
    27 januari 2014 om 18:52

    Hoe bedoel je? Het recept staat hierboven uitgeschreven.

  • louise
    27 januari 2014 om 18:40

    Zou je het recept vd pesto kunnen geven.
    gr.
    louise

  • Pauline
    1 oktober 2013 om 21:12

    Ah leuk om te horen, dank je wel :)

  • Elles
    1 oktober 2013 om 20:54

    Vandaag gemaakt (zonder de paprika) en smaakt\nheerlijk!!! Gr. Elles

  • Margrietje01
    14 september 2013 om 16:00

    Hou ook enorm van pesto. Maar de pijnboompitten roosteren? Niet doen! Het geeft een vreemde geroosterde smaak aan de pesto ipv het romige van ongeroosterde pitjes.

  • Leila in Wonderland
    13 september 2013 om 23:24

    Heerlijk, ik ben gek op pesto!

  • Stacey
    13 september 2013 om 11:49

    Ziet er heerlijk uit, een goed excuus om weer eens pesto te gaan eten.

  • linda
    13 september 2013 om 10:36

    I love pesto...!!!!

  • Dita
    13 september 2013 om 08:43

    Klinkt heerlijk, ik ben dol op pesto

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.