Overnight Oats – Gezond ontbijt

Ik ben al een tijdje in de ban van havermout. Dit begon al voordat ik überhaupt van De Voedselzandloper gehoord had. Vorig jaar in de winter maakte ik al regelmatig havermoutpap voor het ontbijt. Het is lekker warm en het houdt mijn buikje rustig tot de lunch. Voor diegene die geen tijd heeft om ‘s ochtends in de pannen te roeren is overnight oats een prima oplossing.

De naam zegt het al, bij overnight oats gaat er een nachtje overheen. De avond voordat je op bed gaat zet je een kommetje havermout met (amandel)melk klaar in de koelkast. De volgende ochtend roer je het nog even door en voeg je enkel wat vers fruit, noten en/of zaden toe. Ik vind deze overnight oats ook ideaal voor in de zomer, dan heb je gewoon geen zin in een bord warme pap bij het ontbijt. Ik gebruikte hier aardbeien, maar je kunt natuurlijk ieder fruit gebruiken wat je lekker vindt.

overnight oats

Ingrediënten voor 1 persoon
30 gr havermout
150 ml amandelmelk
1 el gemengde zaden
1/2 banaan
Paar aardbeien
Handjevol noten

havermoutpap

Zo maak je het
Doe de havermout en de melk in een kommetje en roer het even door elkaar.

Dek het af en zet het in de koelkast.

De volgende morgen roer je het even door en voeg je plakjes verse banaan en aardbeien toe.

Garneer de overnight oats met de zaden en noten.

Tip: Voeg eventueel wat stevia of kaneel toe voor de finishing touch!

havermoutpap

Nasi Goreng
Wat zit er in mijn keukenla?
Bewaar
53 Comments
  • Ronald Blok

    15 oktober 2016 at 18:31 Beantwoorden

    veel koolhydraten idd 345 cal per 100 gr daarintegen gebruikt je lichaam bijna 500 cal om t te verbranden dus je valt af complexe cars altijd goed

  • Emmeke

    7 oktober 2015 at 17:08 Beantwoorden

    Heerlijk. Ik heb dit ook een lange tijd gedaan. Maar er is wel een nadeel aan dit recept. Veel koolhydraten. En die zijn niet goed voor de suikerspiegel.\r\nVerder een topspits hoor!

Plaats een reactie