Menu

Omelet rolletjes

Voor dit recept heb ik me laten inspireren door Brenda Kookt. Ik zag deze fijne omelet rolletjes op haar blog staan en het leek mij een leuk recept om te maken. Omelet rolletjes zijn leuk als hapje, of bij een high tea, als gezond tussendoortje, maar je kan ze ook gewoon bij de lunch eten zoals ik gedaan heb.

Eigenlijk hou ik stiekem niet zo van ei. Ik eet het helemaal niet vaak en al helemaal niet bij het ontbijt. Maar eieren met kaas vind ik wel lekker en daarom heb ik in dit recept een lekkere zachte geitenkaas gebruikt. Het is hartstikke healthy en als je de melk vervangt voor soja melk is het ook nog eens Voedselzandloper proof.

Ingrediënten voor 8 st.
3 eieren
Scheutje melk
Handvol peterselie
Handvol bieslook
100 gr geitenkaas
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Klop de eieren luchtig met de melk.

Hak de groene kruiden fijn en meng dit door de eieren.

Breng de eieren op smaak met peper en zout.

omelet bakken

Bak er een omelet van in wat olijfolie. Giet het mengsel in de pan en laat de omelet zachtjes garen.

Keer de omelet dan voorzichtig om. Ik heb hem op een bord laten glijden en toen omgedraaid weer terug in de pan gelegd.

Laat de andere kant ook even kort garen.

omelet hapjes

Leg de omelet op een bord.

omelet rolletjes

Verkruimel de geitenkaas over de omelet en rol hem op. Net als een pannenkoek zeg maar.

Snij de omelet in kleine rolletjes en steek er prikkers in.

Serveer de omelet hapjes lauw warm of koud.

omelet rolletjes

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

15 reacties

  • Pauline
    19 oktober 2017 om 14:04

    Dat is erg lang. Ik zou het max. 3/4 dagen bewaren in de koelkast.

  • Isa Jansen
    17 oktober 2017 om 10:13

    Kan je dit recept ook voor 14 dagen bewaren in de koelkast?

  • Marlies
    5 november 2016 om 08:24

    Ook erg lekker met de mecorino kaas! Dit is een schapenkaasje ontwikkeld in Nederland. Zeker het proberen waard!

  • Rianne
    8 januari 2016 om 21:44

    Leuk idee! Ik maak voor de hapjes ook nog wel eens een kaal omeletje, plakje ham besmeren net Philadelhia en dan oprollen. Wat handig is, is dat hè het ruim van te voren kan maken.

  • Marielle
    4 april 2015 om 21:52

    Superleuk ! Hoelang kan je deze ongeveer bewaren?

  • Ann
    12 januari 2015 om 15:12

    Heb het als ontbijt gegeten, lekker!

  • Pauline
    5 januari 2015 om 16:39

    Ja hoor, je kunt het eventueel ook weglaten.

  • Liesbeth
    4 januari 2015 om 12:13

    Zou je de melk ook kunnen vervangen door andere melk? Soja of amandelmelk?

  • Jacqueline
    27 oktober 2013 om 11:07

    Gisteravond bij de borrel gemaakt. Ik heb het voorbereid maar in de pan laten zitten. Vlak voor het opdienen nog even opgewarmd en gevuld met de geitenkaas. Goed gelukt!

  • Gerda
    8 oktober 2013 om 21:55

    Met een plakje gerookte zalm! Heerlijk!

  • Pauline
    19 september 2013 om 11:22

    Natuurlijk kan dat :) Je kan feta gebruiken of gewone kaas of mozzarella of roomkaas. Stiekem is elk kaasje wel lekker hierbij.

  • Lysanne
    19 september 2013 om 09:39

    Ohh ziet er lekker uit! Kun je de geitenkaas ook door iets anders vervangen? Ik vind geitenkaas namelijk niet lekker.

    Liefs.

  • Annebelle
    17 september 2013 om 14:55

    Super leuk voor een feestje of een high tea!

  • Mandy
    17 september 2013 om 09:27

    Oh heerlijk, en zo simpel eigenlijk. Die ga ik ook eens maken.

  • Maura - YLT
    17 september 2013 om 08:09

    Lekker gezond! Ga ik eens maken als ik een balansdag heb.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST