nasi goreng maken

Nasi Goreng

Nasi goreng, oftewel gebakken rijst is echt zo’n recept wat geregeld op tafel staat. Het is makkelijk, snel klaar en je hebt al een snel een pan vol waar je de hele straat mee kan voeden. Daarom is het ook het ideale “we zijn op vakantie” eten. We maken dit nasi recept zonder pakjes en zakjes. In plaats van alle losse specerijen kan je ook een zakje nasi kruiden mix gebruiken. Dat is makkelijker en sneller. Maar als je de kruiden voor de nasi in huis hebt (gehaald), is het eenvoudig om deze mix zelf te maken.

Nasi goreng

Zelf nasi maken is dus echt heel eenvoudig en snel om te maken. Wil je het echt afmaken? Serveer er dan kroepoek, saté, een gebakken ei en zoetzure komkommer bij en je hebt een heerlijke maaltijd. En wil je dan echt all-the-way gaan? Bekijk dan hier hoe je supersnel kunt genieten van zelfgemaakte satésaus.

ingredient tauge
nasi
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr gekookte rijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 grote prei
  • 125 gr taugé
  • 200 gr sperziebonen
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl laos
  • 1 tl kurkuma
  • 0,5 tl komijn
  • 1 tl trassi (laat weg voor een vega variant)
  • 2 tl sambal
  • 2 el ketjap
  • Zout
  • Wokolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olie. Voeg alle droge specerijen (of een zakje nasi kruiden) en de trassi toe en verhit deze kort. Door verhitting komen de smaken vrij. Wil je een vegetarische nasi? laat de trassi dan achterwege.

  2. Was de prei en snijd deze in ringen. Was de sperziebonen, verwijder de puntjes en snijd ze in stukjes. Snijd de paprika in blokjes. Voeg dit samen met de taugé bij de kruiden en bak rondom aan.

  3. Voeg de gekookte rijst toe. Breng de nasi op smaak met sambal, ketjap en zout. Roer even om. Serveer met een gebakken ei, kroepoek en zoetzure komkommer.

nasi maken
nasi goreng maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (28 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.