Menu

Nasi Goreng

Het is weer woensdag en dus heb ik weer een makkelijke maaltijd voor jullie. Nasi Goreng is een ideaal gerecht voor doordeweeks. Ook als je veel eters krijgt is dit makkelijk om te maken. Binnen een handomdraai heb je een enorme pan gebakken rijst met groente en ei gemaakt.

Je kan de rijst al van te voren koken en bewaren in de koelkast. En uiteraard kan je ook kiezen voor een kant en klare nasi kruidenmix, dat maakt het nog makkelijker. Ik heb zelf een enorme kruiden stash, dus heb gewoon wat bij elkaar gezocht. Ik maakte deze nasi goreng met een gebakken ei en serveerde er saté bij. Je kan ook kip of varkensvlees aan de nasi toevoegen, dan heb je helemaal een complete maaltijd. O en als je slim bent, maak je extra veel, kan je het de dag erna nog een keertje eten.

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
300 gr basmati rijst
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 prei
50 gr taugé
100 gr diepvries erwten
1 tl korianderzaad
1 tl laos
1/2 tl komijn
1 tl kurkuma
2 el ketjap
2 tl sambal
Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de rijst gaar in water met zout. Dit kan je ook van te voren doen.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Was de prei en snij deze in ringen. Fruit dit geheel aan in wat olijfolie.

Voeg nu alle droge specerijen toe en verhit deze kort. Door verhitting komen de smaken vrij.

Was de paprika en snij deze in blokjes. Voeg ze bij de uien.

nasi goreng met ei

Voeg vervolgens de diepvrieserwten en de taugé erbij en roerbak de groenten kort.

Voeg tenslotte beetje bij beetje de gekookte rijst toe en meng het geheel goed door elkaar.

Breng de nasi op smaak met sambal en ketjap en eventueel nog wat zout.

gebakken rijst

Bak in een aparte pan een ei, je kan ook meerdere eieren tegelijk bakken. De nasi is nu klaar om geserveerd te worden.

Serveer je nasi goreng met het ei of met een lekkere babi pangang erbij.

babi pangang

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

24 reacties

  • Leo
    23 september 2019 om 16:27

    Voor indische gerechten zou ik geen olijfolie gebruiken dat pas niet

  • Gerda Zwaan
    15 juni 2018 om 21:04

    Vanavond kwamen vrienden eten en deze nasi voor 10 personen gemaakt. Iedereen vond het heerlijk! Deze gaan we zeker vaker doen. Dankjewel voor het recept!

  • Peterbaaij
    13 januari 2018 om 15:55

    Kipfilet fijn snijden en marineren in Ketjap marinade en meebakken, top!

  • Benthe
    21 december 2016 om 12:30

    Lekker recept Pauline! Ik had een restje rijst over van gisteren, dus met wat ik in huis had een versie van dit recept gemaakt. Kruiden waren perfect :)

  • Roelof Smit
    10 oktober 2016 om 16:09

    Ik heb de nasi nog nooit zo gemaakt maar dit overtreft alles, wat een smaak, dit is een blijver!

  • De Witt
    29 februari 2016 om 07:40

    Rijst moet koud zijn.

  • Serena Verbon
    11 november 2015 om 14:59

    Iedereen maakt zijn nasi goreng weer op zijn eigen manier, maar ik zou dit persoonlijk Hollandse Nasi noemen, hihi.

  • Pauline
    8 november 2015 om 13:35

    Meestal Ketjap Manis.

  • Belinda
    8 november 2015 om 10:26

    Hoi Pauline,

    Al een tijdje kom ik op jouw website; en probeer regelmatig recepten van je uit.. Zo ook deze; en het was echt heerlijk!
    Ik vroeg me af.. Wat voor soort ketjap doe jij in deze nasi?

    Groetjes!

  • Mirjam
    7 januari 2015 om 18:36

    Het was heel lekker (ik serveerde er groentenballetjes bij) Dank voor het recept!

  • Yvette
    4 november 2014 om 13:08

    Deze ga ik vanavond maken, ben benieuwd!

  • Barbara Metz
    3 november 2014 om 13:29

    In Indonsia gebruiken we geen olijfolie,omdat er geen olijven groeien in dat land. Het gerecht krijgt een andere smaak,vind ik.
    Het is wél lekker(der) om cocosolie te gebruiken,een eetlepel is voldoende.
    Bedenk me nu dat over smaak valt niet te twisten,maar wil het ff vermeld hebben.
    Verder geen kriek op uw recepten,hoor! Fijne dag

  • femmy dijkstra
    30 oktober 2014 om 19:07

    Vandaag die heerlijke nasi gegeten, heb er nog wat champignons en ontbijtspek bij gedaan echt heel lekker!
    Dank je wel voor dit super recept.

  • femmy dijkstra
    30 oktober 2014 om 19:03

    Vandaag die heerlijke nasi gegeten, heb er nog wat champignons en ontbijtspek echt heel lekker!
    Dank je wel voor dit super recept.

  • Pauline
    24 januari 2014 om 09:49

    Ga ik binnenkort ook doen!

  • Eline
    24 januari 2014 om 08:04

    Gisteren deze lekkere nasi gegeten maar dan met quinoa. Nu een van mijn favoriete quinoa receptjes!!

  • Floor en Tom
    14 oktober 2013 om 21:46

    Super lekker recept! bedankt

  • toontje m
    4 oktober 2013 om 13:39

    gister gemaakt erg lekker voor herhaling vatbaar met gr toon

  • Pauline
    13 september 2013 om 18:44

    Leuk leuk leuk en lekker :)

  • Piet Pelle
    12 september 2013 om 21:49

    En het was heerlijk..

  • Piet Pelle
    11 september 2013 om 16:44

    Toevallig zeg, ik zit net te bedenken om morgen nasi met gebakken te maken en ik zie dit recept, dit recept ga ik morgen eens proberen, sate erbij en een lekker eitje, mmm

  • Dita
    11 september 2013 om 12:10

    Gister net nasi gehad, lekker!

  • MySimplySpecial
    11 september 2013 om 11:23

    Dat heb ik lang niet gegeten!

  • Stacey
    11 september 2013 om 09:46

    Jum dat ziet er precies zo uit als dat mijn moeder het maakt! Ga ik van de week ook maar weer eens maken, bedankt voor het recept.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.