Cake in a mug

Video: Recept Cake in a Mug

Op Pinterest zag ik deze cake in a mug in heel veel varianten voorbij komen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Een cake die je bereidt in de magnetron en die binnen 1,5 minuut klaar is. Ik wilde dit recept voor chocolade cake in a mug eens uitproberen en ik was echt verrast.

Even was ik bang dat het fout zou gaan, ik had expres een groot glas genomen, toch klom mijn cake er boven uit in de magnetron. Gelukkig zakte dit net op tijd terug. En de smaak viel mij ook positief mee, het was moist en totaal niet droog. Ok, je moet hem wel direct opeten, want als je deze cake in een mok een dagje laat staan is hij wel droog. Maar he? als jij binnen 1.5 minuut een chocolade verwennerij wilt, dan ga je echt niet een dag wachten om het op te eten.

Hieronder staat het complete recept nog eens uitgeschreven.

Ingrediënten voor 1 grote mok
4 el bloem
2 el suiker
2 el cacao
3 el melk
1 el zonnebloem olie
1 ei
1/2 tl bakpoeder

cake in een mok

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in een grote mok en roer het met een vork door elkaar.

Zorg dat je het goed mengt en het 1 egale massa wordt.

Zet de mok 1,5 minuut in de magnetron op vol vermogen.

Haal de mok uit de magnetron met een ovenwant want hij is heet.

Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Cake in a mug

Hotspot Yoghurt Barn Amsterdam
Ik sta in de Allerhande!
Bewaar
57 Comments
 • Petrie

  20 maart 2017 at 21:04 Beantwoorden

  Zo lekker! Nu met chocolade nibs er door! En morgenochtend een beetje extra melk en haver merk rozijntjes! Geweldig!

 • Daphne Veendorp

  23 februari 2016 at 20:21 Beantwoorden

  Wil het heel graag uitproberen maar ik heb geen magnetron. Kan het ook in de oven ? En hoelang en op hoeveel graden dan ? ☺

 • susan

  28 juni 2015 at 16:35 Beantwoorden

  Ik heb het net ook gemaakt. Het kwam er beter uit te zien dan ik had verwacht maar was aan de onderkant nog een beetje rauw. Verder was het fantastisch dankuwel .

 • Jolijn

  18 juni 2015 at 15:06 Beantwoorden

  Ik heb hem ander halve minuut in de magnetron gehad maar bij mij wordt het een harde brok. Heb het recept wel aangehouden.. Iemand dit ook eerder gehad heeft?

  • Rozemarijn

   13 november 2016 at 15:21 Beantwoorden

   Beste Jolijn, het kan zijn dat bij jou het volle vermogen van je magnetron hoger is dan die in het recept gebruikt is. Ik heb veel mug cakes gemaakt van veel verschillende recepten, en altijd moet je zelf een beetje uitproberen qua tijd, alleen is dat hier lastiger aangezien ze er niet bij heeft gezegd hoe hoog haar magnetron staat.

 • bakprinsje

  30 april 2015 at 14:50 Beantwoorden

  bahbah niet zo lekker het smaakt nogal puur en nu heb ik een beetje last van mijn maag. mvg de bakprins

Plaats een reactie