fbpx
Menu

Video: Recept Cake in a Mug

Op Pinterest zag ik deze cake in a mug in heel veel varianten voorbij komen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Een cake die je bereidt in de magnetron en die binnen 1,5 minuut klaar is. Ik wilde dit recept voor chocolade cake in a mug eens uitproberen en ik was echt verrast.

Even was ik bang dat het fout zou gaan, ik had expres een groot glas genomen, toch klom mijn cake er boven uit in de magnetron. Gelukkig zakte dit net op tijd terug. En de smaak viel mij ook positief mee, het was moist en totaal niet droog. Ok, je moet hem wel direct opeten, want als je deze cake in een mok een dagje laat staan is hij wel droog. Maar he? als jij binnen 1.5 minuut een chocolade verwennerij wilt, dan ga je echt niet een dag wachten om het op te eten.

Hieronder staat het complete recept nog eens uitgeschreven.

Ingrediënten voor 1 grote mok
4 el bloem
2 el suiker
2 el cacao
3 el melk
1 el zonnebloem olie
1 ei
1/2 tl bakpoeder

cake in een mok

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in een grote mok en roer het met een vork door elkaar.

Zorg dat je het goed mengt en het 1 egale massa wordt.

Zet de mok 1,5 minuut in de magnetron op vol vermogen.

Haal de mok uit de magnetron met een ovenwant want hij is heet.

Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Cake in a mug

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

58 reacties

 • Bakmeisje
  2 januari 2018 om 16:01

  Ik heb het ook gemaakt het was niet te eten. Het was heel erg zuur bij mij.

  Beantwoorden
 • Petrie
  20 maart 2017 om 21:04

  Zo lekker! Nu met chocolade nibs er door! En morgenochtend een beetje extra melk en haver merk rozijntjes! Geweldig!

  Beantwoorden
 • Daphne Veendorp
  23 februari 2016 om 20:21

  Wil het heel graag uitproberen maar ik heb geen magnetron. Kan het ook in de oven ? En hoelang en op hoeveel graden dan ? ☺

  Beantwoorden
 • susan
  28 juni 2015 om 16:35

  Ik heb het net ook gemaakt. Het kwam er beter uit te zien dan ik had verwacht maar was aan de onderkant nog een beetje rauw. Verder was het fantastisch dankuwel .

  Beantwoorden
 • Jolijn
  18 juni 2015 om 15:06

  Ik heb hem ander halve minuut in de magnetron gehad maar bij mij wordt het een harde brok. Heb het recept wel aangehouden.. Iemand dit ook eerder gehad heeft?

  Beantwoorden
 • Rozemarijn
  13 november 2016 om 15:21

  Beste Jolijn, het kan zijn dat bij jou het volle vermogen van je magnetron hoger is dan die in het recept gebruikt is. Ik heb veel mug cakes gemaakt van veel verschillende recepten, en altijd moet je zelf een beetje uitproberen qua tijd, alleen is dat hier lastiger aangezien ze er niet bij heeft gezegd hoe hoog haar magnetron staat.

  Beantwoorden
 • bakprinsje
  30 april 2015 om 14:50

  bahbah niet zo lekker het smaakt nogal puur en nu heb ik een beetje last van mijn maag. mvg de bakprins

  Beantwoorden

Reactie plaatsen