Hotel Chocolat: Cocoa Cuisine

Hotel Chocolat: Cocoa Cuisine

Hartige chocola, hoe klinkt dat? Een tijd geleden maakte ik al kennis met hartige choco combinaties bij Hotel Chocolat in Amsterdam. Zo at ik daar hele pure choco met een pittige blauwe kaas en gerookte zalm met witte choco. Klinkt misschien een beetje vreemd, maar het was verrassend lekker.

Hotel Chocolat

Hotel Chocolat kennen we wel van die ontzettend lekkere en luxueuze chocola. Nu hebben ze iets nieuws, Cocoa Cuisine, een verleidelijk assortiment zoete en hartige lekkernijen voor in de keuken. De lijn is geinspireerd op de cacao keuken van Saint Lucia, waar de cacao plantage is en het gelijknamige hotel staat.

Hotel Chocolat

De lijn bestaat uit snacks, specerijen, koekjes en sauzen. Ik kreeg een potje creole chutney toegestuurd om uit te proberen. De chutney bestaat uit tomaten, zoete ui, pittige chili, suiker, witte wijn azijn en geroosterde en gebroken cacao bonen. Het recept is geïnspireerd op de moestuin van Hotel Chocolats hotel. Als ik het potje open trek ruik ik eerst chili, maar er blijft een donkere chocolade geur achter. De smaak is pittig, heeft iets zoetigs en zuurs en de chocola blijft lekker in je mond hangen. Hij bevat stukjes cacao en die geven een subtiele choco smaak aan de chutney.
chutney

 

Ik vind deze chutney echt super lekker. Ik at hem bij worstjes van de bbq, maar hij zal ook lekker smaken op een burger of bij een stukje oude kaas. Ik ben om en nu wel stiekem heel erg benieuwd naar de cacao pesto en de cacao en chili olie.

De producten zijn verkrijgbaar bij Hotel Chocolat in Amsterdam of online.

2 september 2013


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in