fbpx
Menu

Hollandse Garnalencocktail 2.0

Denk je bij een garnalencocktail ook meteen aan je oma’s kerstdiner? De traditionele garnalencocktail werd in de jaren 90 vaak als voorgerecht geserveerd tijdens kerst. Ook stond het in menig restaurant op de kaart. Vaak bestond het gerechtje uit garnalen met een cocktail sausje. Ik heb geprobeerd deze klassieker in een modern jasje te gieten, want eerlijk is eerlijk het blijft gewoon een lekker receptje.

De grapefruit geeft een hele frisse smaak aan de cocktail. En hoewel een cocktailsausje zeker niet zou misstaan heb ik toch een lichtere saus gemaakt op basis van yoghurt. Ik vind het zelf een geslaagd voorgerecht geworden, helemaal 2013!

Hollandse garnalencocktail

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr Hollandse garnalen
50 gr veldsla
1 avocado
1 grapefruit
Sap van een 0,5 citroen
1 stuk komkommer van 10 cm
1 el yoghurt
1 el mayonaise
Handjevol dille
Handjevol peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Meng het citroensap met 3 el olijfolie en wat gehakte peterselie. Breng de dressing op smaak met wat peper en zout.

Meng de dressing door de salade.

grapefruit snijden

Schil de grapefruit en snij deze in partjes. Steek hierbij je messen tussen de vliezen en snij de partjes er zo uit.

Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.

Snij de komkommer in kleine blokjes.

Meng de mayonaise met de yoghurt en voeg wat gehakte dille toe.

Neem 4 glaasjes. Verdeel wat sla over de bodem van het glas en verdeel de garnalen er over. Verdeel dan wat van de komkommer en avocado in het glaasje.

Leg daarop een paar stukjes grapefruit. Herhaal voorgaande stappen totdat het glas vol is. Eindig met een lepel garnalen.

Garneer de garnalencocktail met een lepeltje van de saus en een takje dille.

Hollandse garnalencocktail

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

  • Pauline Pels
    17 mei 2016 om 10:05

    Heerlijk fris zomersvoorgerecht! Hierbij een fris zachte wijn uit Zuid-Afrika gedronken. De Post House Blueish White 2013, een blend van sauvignon en chenin was een perfecte match.

    Beantwoorden
  • Marjan
    19 december 2013 om 17:44

    Ziet er heerlijk uit, ben dol op garnalen. Maar die heerlijk frisse grapefruit mag ik niet hebben. Erg jammer want die vind ik ook lekker. Is er geen vervangend stuk fruit of zo voor?

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 december 2013 om 18:00

    Ja zeker met sinaasappel of mango is het ook heel lekker.

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    25 september 2013 om 03:34

    Dat ziet en mooi en lekker uit!

    Beantwoorden
  • Dita
    24 september 2013 om 12:02

    Ik ben niet heel dol op garnalen maar het ziet er wel erg leuk uit!

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 september 2013 om 22:17

    Dank jullie wel ;)

    Beantwoorden
  • Joyce
    24 september 2013 om 10:09

    Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Chris
    24 september 2013 om 08:16

    Wauw dat ziet er echt heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Silke
    24 september 2013 om 08:10

    Ikzelf ben eigenlijk helemaal dol op garnaalcocktail. Ja zelf de verschrikkelijke versie uit de jaren 70. Volgende week trekken we een weekje naar zee en dan maak ik hem met versgepelde garnaaltjes Ik kijk er nu al zo naar uit!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen