avocado hummus

Avocado Hummus

Ik ben echt dol op hummus en het is ook nog een heel gezond en skinny ook. Ik heb al eerder een klassieke hummus en een hummus met zongedroogde tomaat met jullie gedeeld en ik heb nu weer een fijn receptje dat ik met jullie wil delen. Deze avocado hummus is eigenlijk per toeval ontstaan. Ik had wat avocado’s over en deze moesten op, dus toen ben ik maar gaan mixen.

Avocado hummus is lekker bij tortilla chips, het is eigenlijk een mix tussen guacamole en hummus. Maar je kan er ook lekker je groentes in dippen of het op een broodje smeren. Ik zou de hummus wel snel opeten, want avocado heeft nogal snel de neiging tot verkleuren. Het is zeker nog wel lekker dan, het ziet er alleen iets minder fris uit.

avocado hummus

Ingrediënten voor 1 bakje
1 avocado
200 gr kikkererwten uit blik
1 klein uitje
2 tenen knoflook
Sap van een 1/2 citroen
1 el Tahin
1 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Meng alle ingrediënten samen in een keukenmachine tot er een gladde pasta ontstaat.

Breng de hummus op smaak met de komijn en voldoende peper en zout.

Voeg net zoveel olijfolie toe, totdat je de juiste dikte hebt bereikt.

Het moet een smeuiige dip worden.

Serveer de avocado hummus met nacho’s.

avocado hummus

 

Wat zit er in mijn keukenla?
Franse uientaart met fetakaas
Bewaar
10 Comments
 • Conny

  30 mei 2016 at 12:59 Beantwoorden

  Met een blikje tonijn er extra doorheen ook heerlijk op een boterham? Of met een wortel in dippen

 • Brenda

  28 januari 2016 at 15:22 Beantwoorden

  Lijkt me lekker!\r\nTip: Als je de pitten van de avocado’s in de quacemole/avocado hummus laat zitten, verkleurt deze niet…

 • Amber

  9 september 2013 at 15:13 Beantwoorden

  Oh my god, dit ziet er GODDELIJK uit. Ga dit zeker uitproberen!

 • Eslem

  8 september 2013 at 20:03 Beantwoorden

  Lijkt me nóg lekkerder dan normale hummus! Goed idee!

 • MySimplySpecial

  8 september 2013 at 14:52 Beantwoorden

  Dat lijkt me lekker!

 • Joyce

  8 september 2013 at 11:26 Beantwoorden

  Lijkt me erg lekker!

 • Nanda

  8 september 2013 at 10:52 Beantwoorden

  Heerlijk!

 • Maura - YLT

  8 september 2013 at 09:27 Beantwoorden

  Lekker!! Vooral met die zelfgemaakte nacho’s.

Plaats een reactie