Menu

5 tosti ideeën

Ik heb als het om mijn lunch gaat altijd fases. Soms eet ik een hele tijd achter elkaar crackers met kaas, dan weer bruin brood met gerookte kip, of yoghurt met muesli en fruit. Momenteel zit ik in een tosti fase. Ik hou van tosti’s en vind het leuk om te variëren met de smaken.

Hoewel ik wel een tosti ijzer heb, gebruik ik deze eigenlijk nooit. Het bereiden van mijn sandwich doe ik vaak op 2 manieren. Of ik grill de boterhammen aan weerzijden goudbruin in een grillpan. Reken ongeveer 2 minuten per kant. Of ik maak het in de oven, ik rooster de tosti dan in ongeveer 6 minuten op 200 graden in de oven.

Qua vulling kan je eindeloos varieren. Ik heb hier mijn 5 favoriete tosti ideeën voor je op een rijtje gezet. Ik gebruik meestal volkoren brood, maar je kan natuurlijk ook wit brood nemen als je dat lekkerder vindt.

Skinny versie
tostiBesmeer de boterham met smeerkaas en leg daarop 2 plakjes kipfilet. Grill de boterhammen goudbruin in het tosti ijzer, in de pan of in de oven.

Geitenkaas – Avocado
tosti

Snij een halve avocado in plakjes en verkruimel daarover ongeveer 25 gr zachte geitenkaas. Strooi er wat peper en zout over. Grill de boterhammen goudbruin in het tosti ijzer, in de pan of in de oven.

Mexican

tosti

Beleg een boterham me 2 plakjes cheddar smelt kaas. Leg hierop een paar plakjes chorizo en verdeel tenslotte wat salsasaus over de tosti. Grill de boterhammen goudbruin in het tosti ijzer, in de pan of in de oven.

Italia

italiaanse Besmeer een boterham met pesto, leg hierop een paar plakjes tomaat en een paar plakjes mozzarella. Grill de boterhammen goudbruin in het tosti ijzer, in de pan of in de oven.

Spaanse
spaans broodje
Besmeer een boterham met aioli. Leg hierop een paar plakjes chorizo en een plak belegen kaas. Grill de boterhammen goudbruin in het tosti ijzer, in de pan of in de oven.

Welke is jouw favoriet?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

34 reacties

 • Annika
  17 juli 2018 om 12:58

  Hmm, zonder kaas is toch een stuk minder lekker. Je zou een tosti met gegrilde groenten kunnen maken?

 • Dino
  14 juli 2018 om 03:16

  Hey Pauline, Heb je ook een lekkere tosti in gedachte voor sporters? Ik ben hard aan het (droog)trainen en eet haast alleen maar gezond en weinig vettigs. Een vriend raadde mij aan om geen kaas te gebruiken omdar het dan net wat te vettig word. Tosti zonder kaas lijkt me niet lekker zei ik hem. Maarja dat had ik er wel voor over. Ik hoop dat jij een combinatie weet wat lekker maar toch gezond is. Ik hoor het wel! Dino

 • Noesch
  12 december 2017 om 12:36

  Bedankt! Was prima gegaan

 • Pauline
  10 december 2017 om 13:56

  Hetelucht gebruik ik altijd. En inderdaad zonder boter.

 • Anuschka Claerebout
  7 december 2017 om 17:01

  Dag pauline, als ik het goed begrijp, doe je er geen boter of olie op? En 200 graden is dat hete lucht of gewoon. Eerste maal in de oven hier wegens te veel volk.. Groetjes anuschka

 • Pauline
  22 september 2016 om 13:40

  Wat leuk om te horen.

 • Denise
  20 september 2016 om 12:12

  Je lunch ideeën zijn een hit bij ons op kantoor!
  We halen altijd inspiratie op je website vandaan.
  Vandaag de smeerkaas met kip gemaakt met sriracha saus erop, heerlijk!

  We gaan zo de mexicaanse tostis maken :)

 • Lido90
  11 november 2015 om 17:10

  Donkerbruin brood met tonijn en kaas en een beetje ketchup om te dippen!

 • Cynthia
  22 april 2015 om 21:17

  Ik heb ook een tosti fase! Boterhammen (spelt) besmeren met pesto en dan kaas en kipfilet erop. Of kaas en avocado. Wat voor smeerkaas wordt voor de skinny variant gebruikt? Groeten

 • Leonie
  12 januari 2015 om 12:03

  Wat een leuke tosti ideeën. Straks de geitenkaas/avocado proberen maar ze lijken me allemaal heerlijk. Mijn favoriet ; brood insmeren met een dikke laag Boursin Cuisine, plakjes zalm, rood uitje fijnsnipperen en wat rucola. Heerlijk!

 • marjoleintje
  5 december 2014 om 20:34

  wat ook lekker is is wit brood met appel , kaneel en suiker
  heb ik zelf gedaan super lekker !!!!!!

 • Marja
  14 november 2014 om 14:35

  Ook lekker is : volkorenbrood met chorizo en brie beleggen en dan tussen tosti ijzer doen. als dip honing erbij, dan heb je zoet en hartig samen!

 • Lisa Bakker
  17 oktober 2014 om 12:53

  Ik heb zojuist ook de avocado-geitenkaas tosti gemaakt, heerlijk! Beetje chilisaus ernaast om in te dippen is een aanrader!

 • Kim
  14 oktober 2014 om 21:42

  Ik hou van een tosti geitenkaas met gegrilde aubergine en courgette. Of pesto, artisjok, kip en feta (en/of mozzarella). En tijdens de feestdagen natuurlijk brie met cranberry saus en prosciutto!

 • Lisa
  11 september 2014 om 11:32

  Ik heb de geitenkaas avocado gemaakt, wat heerlijk zeg!
  Zelf maak ik ook regelmatig de appel tosti ; brood insmeren met appelstroop en plakjes appel bestrooien met kaneel, ook een aanrader!

 • Pauline
  1 oktober 2013 om 21:12

  Oh dat klinkt best spannend :)

 • Elles
  1 oktober 2013 om 20:59

  Favo tosti; gerookte kip, sambal, rode ui in dunne\nRingen en oude kaas (eventueel met beetje satehsaus)

 • LNNK
  29 september 2013 om 11:27

  Heerlijk, ik ben echt dol op tosti's!

 • Eerst Koken
  24 september 2013 om 13:09

  hm, die avocado met geitenkaas ga ik eens proberen.

 • Lonneke
  23 september 2013 om 17:15

  Die 'Italia' is echt heeeeeerlijk! Die eet ik ook wel eens! LOVE IT!

 • Tedje
  23 september 2013 om 12:31

  Hmmm lekker!

 • Vief
  23 september 2013 om 12:14

  Kijk, weer inspiratie erbij! Ziet er heerlijk uit!

 • Pauline
  22 september 2013 om 18:02

  Ohh hawai, daar hou ik ook van ;)

 • Pauline
  22 september 2013 om 18:01

  Tnx all ;)

 • Dita
  22 september 2013 om 17:12

  Klinkt goed!

 • Marloes
  22 september 2013 om 15:41

  Mijn favoriete tosti geleg ik rijk met pesto, mozzarella, plauwe kaas, geitenkaas, spinazie en avocado. In dit geval schaadt overdaad echt niet!

 • Sylvia
  22 september 2013 om 13:41

  Zit ik me hier even te watertanden.. ;) Ziet er heerlijk uit! Vooral die met avacado en geitenkaas :)

 • Joyce
  22 september 2013 om 10:52

  Ze lijken me stuk voor stuk lekker, maar vooral de Spaanse en Mexicaanse!

 • MySimplySpecial
  22 september 2013 om 09:50

  Ik heb dat ook met die fases! Leuke tosti ideeen!

 • Annemiek
  22 september 2013 om 09:36

  Lekker de avocado met geitenkaas. En de Spaanse ga ik ook proberen maar wel met Manchegokaas.

 • Grietjefee
  22 september 2013 om 09:14

  Ik ben gek op de zoete variant: brood besmeren met nutella en beleggen met plakjes banaan. Dan roosteren tot de nutella gesmolten is. Mmmmm!

 • Curly Creative
  22 september 2013 om 09:13

  Ik maak graag tosti hawai of een appeltosti.
  Maar jouw versies klinken ook erg lekker!

  Liefs

 • Nanda
  22 september 2013 om 09:04

  Lekker! Die met avocado en geitenkaas lijkt me heerlijk!

 • Liesbeth
  22 september 2013 om 08:44

  Grappig, zit dit te lezen terwijl ik dochter van 3 net een tosti geserveerd heb, als ontbijt ;-)

  Bij ons zijn de tonijntosti's favoriet. Blikje tonijn afgieten en losroeren en er kappertjes en fijngesneden zongedroogde tomaatjes erdoor. Brood besmeren met pesto, tonijn erop, wat plakjes mozarella en in ijzer, pan of oven...

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.