tosti

5 tosti ideeën

Ik heb als het om mijn lunch gaat altijd fases. Soms eet ik een hele tijd achter elkaar crackers met kaas, dan weer bruin brood met gerookte kip, of yoghurt met muesli en fruit. Momenteel zit ik in een tosti fase. Ik hou van tosti’s en vind het leuk om te variëren met de smaken.

Hoewel ik wel een tosti ijzer heb, gebruik ik deze eigenlijk nooit. Het bereiden van mijn sandwich doe ik vaak op 2 manieren. Of ik grill de boterhammen aan weerzijden goudbruin in een grillpan. Reken ongeveer 2 minuten per kant. Of ik maak het in de oven, ik rooster de tosti dan in ongeveer 6 minuten op 200 graden in de oven.

Qua vulling kan je eindeloos varieren. Ik heb hier mijn 5 favoriete tosti ideeën voor je op een rijtje gezet. Ik gebruik meestal volkoren brood, maar je kan natuurlijk ook wit brood nemen als je dat lekkerder vindt.

Skinny versie
tostiBesmeer de boterham met smeerkaas en leg daarop 2 plakjes kipfilet. Grill de boterhammen goudbruin in het tosti ijzer, in de pan of in de oven.

Geitenkaas – Avocado
tosti

Snij een halve avocado in plakjes en verkruimel daarover ongeveer 25 gr zachte geitenkaas. Strooi er wat peper en zout over. Grill de boterhammen goudbruin in het tosti ijzer, in de pan of in de oven.

Mexican

tosti

Beleg een boterham me 2 plakjes cheddar smelt kaas. Leg hierop een paar plakjes chorizo en verdeel tenslotte wat salsasaus over de tosti. Grill de boterhammen goudbruin in het tosti ijzer, in de pan of in de oven.

Italia

italiaanse Besmeer een boterham met pesto, leg hierop een paar plakjes tomaat en een paar plakjes mozzarella. Grill de boterhammen goudbruin in het tosti ijzer, in de pan of in de oven.

Spaanse
spaans broodje
Besmeer een boterham met aioli. Leg hierop een paar plakjes chorizo en een plak belegen kaas. Grill de boterhammen goudbruin in het tosti ijzer, in de pan of in de oven.

Welke is jouw favoriet?

Review Simple Pleasures - Annabel Langbein
Hotspot Yoghurt Barn Amsterdam
Bewaar
29 Comments
 • Denise

  20 september 2016 at 12:12 Beantwoorden

  Je lunch ideeën zijn een hit bij ons op kantoor! \r\nWe halen altijd inspiratie op je website vandaan.\r\nVandaag de smeerkaas met kip gemaakt met sriracha saus erop, heerlijk!\r\n\r\nWe gaan zo de mexicaanse tostis maken 🙂

 • Lido90

  11 november 2015 at 17:10 Beantwoorden

  Donkerbruin brood met tonijn en kaas en een beetje ketchup om te dippen!

 • Cynthia

  22 april 2015 at 21:17 Beantwoorden

  Ik heb ook een tosti fase! Boterhammen (spelt) besmeren met pesto en dan kaas en kipfilet erop. Of kaas en avocado. Wat voor smeerkaas wordt voor de skinny variant gebruikt? Groeten

 • Leonie

  12 januari 2015 at 12:03 Beantwoorden

  Wat een leuke tosti ideeën. Straks de geitenkaas/avocado proberen maar ze lijken me allemaal heerlijk. Mijn favoriet ; brood insmeren met een dikke laag Boursin Cuisine, plakjes zalm, rood uitje fijnsnipperen en wat rucola. Heerlijk!

 • marjoleintje

  5 december 2014 at 20:34 Beantwoorden

  wat ook lekker is is wit brood met appel , kaneel en suiker\r\nheb ik zelf gedaan super lekker !!!!!!

 • Marja

  14 november 2014 at 14:35 Beantwoorden

  Ook lekker is : volkorenbrood met chorizo en brie beleggen en dan tussen tosti ijzer doen. als dip honing erbij, dan heb je zoet en hartig samen!

 • Lisa Bakker

  17 oktober 2014 at 12:53 Beantwoorden

  Ik heb zojuist ook de avocado-geitenkaas tosti gemaakt, heerlijk! Beetje chilisaus ernaast om in te dippen is een aanrader!

 • Kim

  14 oktober 2014 at 21:42 Beantwoorden

  Ik hou van een tosti geitenkaas met gegrilde aubergine en courgette. Of pesto, artisjok, kip en feta (en/of mozzarella). En tijdens de feestdagen natuurlijk brie met cranberry saus en prosciutto!

 • Lisa

  11 september 2014 at 11:32 Beantwoorden

  Ik heb de geitenkaas avocado gemaakt, wat heerlijk zeg! \r\nZelf maak ik ook regelmatig de appel tosti ; brood insmeren met appelstroop en plakjes appel bestrooien met kaneel, ook een aanrader!

 • Elles

  1 oktober 2013 at 20:59 Beantwoorden

  Favo tosti; gerookte kip, sambal, rode ui in dunne\nRingen en oude kaas (eventueel met beetje satehsaus)

 • LNNK

  29 september 2013 at 11:27 Beantwoorden

  Heerlijk, ik ben echt dol op tosti’s!

 • Eerst Koken

  24 september 2013 at 13:09 Beantwoorden

  hm, die avocado met geitenkaas ga ik eens proberen.

 • Lonneke

  23 september 2013 at 17:15 Beantwoorden

  Die ‘Italia’ is echt heeeeeerlijk! Die eet ik ook wel eens! LOVE IT!

 • Tedje

  23 september 2013 at 12:31 Beantwoorden

  Hmmm lekker!

 • Vief

  23 september 2013 at 12:14 Beantwoorden

  Kijk, weer inspiratie erbij! Ziet er heerlijk uit!

 • Dita

  22 september 2013 at 17:12 Beantwoorden

  Klinkt goed!

 • Marloes

  22 september 2013 at 15:41 Beantwoorden

  Mijn favoriete tosti geleg ik rijk met pesto, mozzarella, plauwe kaas, geitenkaas, spinazie en avocado. In dit geval schaadt overdaad echt niet!

 • Sylvia

  22 september 2013 at 13:41 Beantwoorden

  Zit ik me hier even te watertanden.. 😉 Ziet er heerlijk uit! Vooral die met avacado en geitenkaas 🙂

 • Joyce

  22 september 2013 at 10:52 Beantwoorden

  Ze lijken me stuk voor stuk lekker, maar vooral de Spaanse en Mexicaanse!

 • MySimplySpecial

  22 september 2013 at 09:50 Beantwoorden

  Ik heb dat ook met die fases! Leuke tosti ideeen!

 • Annemiek

  22 september 2013 at 09:36 Beantwoorden

  Lekker de avocado met geitenkaas. En de Spaanse ga ik ook proberen maar wel met Manchegokaas.

 • Grietjefee

  22 september 2013 at 09:14 Beantwoorden

  Ik ben gek op de zoete variant: brood besmeren met nutella en beleggen met plakjes banaan. Dan roosteren tot de nutella gesmolten is. Mmmmm!

 • Curly Creative

  22 september 2013 at 09:13 Beantwoorden

  Ik maak graag tosti hawai of een appeltosti. \r\nMaar jouw versies klinken ook erg lekker!\r\n\r\nLiefs

 • Nanda

  22 september 2013 at 09:04 Beantwoorden

  Lekker! Die met avocado en geitenkaas lijkt me heerlijk!

 • Liesbeth

  22 september 2013 at 08:44 Beantwoorden

  Grappig, zit dit te lezen terwijl ik dochter van 3 net een tosti geserveerd heb, als ontbijt 😉 \r\n\r\nBij ons zijn de tonijntosti’s favoriet. Blikje tonijn afgieten en losroeren en er kappertjes en fijngesneden zongedroogde tomaatjes erdoor. Brood besmeren met pesto, tonijn erop, wat plakjes mozarella en in ijzer, pan of oven…

Plaats een reactie