fbpx
Menu

Turkse Pizza | Lahmachun

Vroeger at ik heel vaak Turkse Pizza, ook wel lahmachun genoemd. Het was het ideale eten na een kroeg avondje. Vaste prik, na het stappen nog even een vette hap scoren.

Nu eet ik eigenlijk bijna nooit meer een Turkse Pizza en dat komt ook omdat ik beduidend minder in de kroeg te vinden ben. Althans niet tot vroeg in de ochtend. Laatst zag ik bij 24 kitchen ineens weer de Turkse Pizza voorbij komen, het bracht herinneringen boven en ik kreeg er meteen zin in. Mijn Turkse Pizza is alleen veel minder vet, maar wel net zo lekker en heel gemakkelijk om te maken.

Ingrediënten voor 8 st.
8 st flatbread (verkrijgbaar bij de Turke Supermarkt)
300 gr rundergehakt
1 blik tomaten blokjes
1 rode paprika
1 ui
2 tenen knoflook
2 tl harissa
Snuf komijn
Zeezout

Om te garneren
Sla
Kebab
Kaas
Knoflooksaus

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het gehakt in een kom.

Snipper de ui en hak de knoflijk fijn, doe dit bij het gehakt.

Snij de paprika in hele kleine stukjes en voeg dit ook bij het gehakt.

Voeg de tomatenblokjes, de komijn, de harissa en wat zout toe.

Meng het geheel goed door elkaar.

Lahmachun

Verdeel 2 el van het gehakt mengsel over het flatbread.

Ganeer het eventueel met kaas en bak de Turkse Pizza in ongeveer 10 minuten af.

De lahmachun is klaar als het gehakt klaar is.

Serveer de Turkse pizza met sla en knoflooksaus. Of maak er helemaal een fesst van en beleg de pizza met gebakken kebab reepjes.

Turkse Pizza

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

  • miran70
    19 september 2017 om 18:48

    Omdat we niet precies wisten wat plat brood is hebben we Turkse pizza's waar al wat kruiden opzit gebruikt. Het was zalig en heel makkelijk. Dit wordt een blijvertje voor ons.

    Beantwoorden
  • Tineke
    13 november 2015 om 19:31

    Net gemaakt, héérlijk! Zelfs de pubers die natuurlijk nogal eens de echte Turkse pizza's eten vonden het lekker. Dank je wel voor het delen!

    Beantwoorden
  • Marloes
    19 oktober 2013 om 10:57

    Ik ben echt super blij met dit idee! Ik vind turkse pizza's echt heel lekker! Ik ben alleen al meer dan 3 jaar vegetarier, en ik kan echt nergens een vegetarische turke pizza krijgen. Nu kan ik hem gewoon zelf maken en het vlees weglaten! :D

    Beantwoorden
  • Marlyssa
    23 augustus 2013 om 23:11

    Goed idee om het eens te maken!

    Beantwoorden
  • PS by Dila
    15 augustus 2013 om 23:24

    Mijn moeder maakt ze op de traditionele manier, maar dit is wel een handige en snelle manier om ze zelf thuis te maken. :)

    Beantwoorden
  • Joyce
    15 augustus 2013 om 18:38

    Lekker! Heb je ook een recept voor hoe je het flatbread zelf kan maken?

    Beantwoorden
  • Mariska - Salt & Sugar
    14 augustus 2013 om 14:09

    Een Turkse pizza op z'n tijd is inderdaad echt lekker! Ben benieuwd hoe het smaakt als je het zo maakt, het is iig erg makkelijk. Ik heb ze wel een keer gemaakt bij een Turkse buurvrouw, die deed ze in een speciaal soort grill.

    Beantwoorden
  • Farah
    14 augustus 2013 om 13:49

    Ik vind Turkse pizza altijd zo heerlijk :D.
    Ga ik zeker een keer proberen!

    Beantwoorden
  • Joyce
    14 augustus 2013 om 13:11

    Lahmacun is zo lekker! ga dit zeker eens proberen zelf te maken.

    Beantwoorden
  • Aranka
    14 augustus 2013 om 11:49

    Haha briljant! Ik eet het inderdaad ook een stuk minder nu ik niet meer zo vaak ga stappen.

    Beantwoorden
  • Dita
    14 augustus 2013 om 09:02

    Oew klinkt lekker! :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen