Ricotta pannenkoekjes

Ricotta Pannenkoekjes

Ik had niet verwacht dat het zo’n super combi zou zijn, ricotta en pannenkoekjes. Deze ricotta pannenkoekjes zijn heel licht en fluffy, het lijkt een beetje op de American Pancakes maar ze zijn nog net iets luchtiger. Ricotta heeft ook verder geen uitgesproken smaak, dus in principe kan je er alles aan toevoegen wat je lekker vindt. Ik heb deze als variant op de banaan ei pannenkoekjes gemaakt. Er zit dus bijna geen tarwe in.

Ik heb deze pancakes geserveerd met Maple Syrup, dat is echt mijn favoriete stroopje voor over pannenkoeken. Maar je zou er ook warm fruit bij kunnen geven, of je maakt er een hartige versie van met tomaat en kaas. Inmiddels weten jullie wel dat ik addicted ben aan pannenkoeken. Wel vind ik het leuk om iedere keer weer andere varianten uit te proberen en deze zijn een blijvertje.

Ricotta pannenkoekjes

Ingrediënten voor 8 st
200 gr ricotta
2 eieren
1/2 banaan
1 el zelrijzend bakmeel
1 tl kaneel
Snuf zout
Olijfolie om in te bakken

Zo maak je het
Mix de banaan met de eieren en de ricotta luchtig in een keukenmachine.

Ik doe dit in een machine omdat de banaan dan helemaal glad gepureerd wordt. Je kan het ook prakken, maar dan worden de pannenkoeken toch anders van structuur.

Voeg het bakmeel, de kaneel en het snufje zout toe en roer er een glad beslag van.

Neem een grote pan en laat een beetje olijfolie hierin heet worden.

Verdeel 3 grote eetlepels beslag in de pan, zodat je 3 kleine pannenkoekjes tegelijk kunt bakken.

Als de bovenkant droog aanvoelt, keer je ze voorzichtig om met een spatel.

Bak de andere kan nog even goudbruin.

Serveer de ricotta pannenkoekjes met Maple Syrup.


Ricotta pannenkoekjes

 

Mexicaanse kip kluifjes uit de oven
Spinazie salade met aardbeien en geitenkaas
Bewaar
11 Comments
  • Ca

    23 augustus 2017 at 21:51 Beantwoorden

    Bakken dadelijk aan op de pan…

  • Coco Ammerlaan

    25 februari 2016 at 11:54 Beantwoorden

    Super lekker! Net gemaakt, lekker zacht en luchtig 🙂

  • Fleur

    4 januari 2016 at 21:49 Beantwoorden

    Hoi Pauline, \r\nKunnen deze pannekoekjes ook zonder banaan gemaakt worden? Door wat kan ik dat dan eventueel vervangen? ☺️ Groetjes!

  • Mirthe

    1 oktober 2015 at 10:36 Beantwoorden

    Klinkt heerlijk 🙂 \r\nProef je de banaan heel erg of kun je bij dit recept ook makkelijk hartige ingrediënten toevoegen?

  • Clarissa

    3 september 2013 at 14:11 Beantwoorden

    Morgenochtend wordt dit mijn ontbijt 🙂

  • Pauline

    17 augustus 2013 at 23:22 Beantwoorden

    Dan zit er maar 1 ding op, zelf maken 😉

  • Stella

    17 augustus 2013 at 12:45 Beantwoorden

    Ik ben nu wel erg benieuwd hoe het smaakt met ricotta 🙂

  • MySimplySpecial

    17 augustus 2013 at 11:37 Beantwoorden

    Lijkt me lekker!

  • Joyce

    17 augustus 2013 at 10:42 Beantwoorden

    Die maple syrup komt van Wholefoods of kun je die ook in Nederland kopen?

    • Pauline

      17 augustus 2013 at 23:21 Beantwoorden

      Ja dat klopt, ik heb deze in Amerika gekocht maar je kan het ook bij Dille & Kamille kopen

  • Curly Creative

    17 augustus 2013 at 08:15 Beantwoorden

    Mmm krijg er gelijk zin in :D\r\n\r\nFijn weekend and thanks for sharing\r\n\r\n<3

Plaats een reactie