fbpx
Menu

Ricotta Pannenkoekjes

Ik had niet verwacht dat het zo’n super combi zou zijn, ricotta en pannenkoekjes. Deze ricotta pannenkoekjes zijn heel licht en fluffy, het lijkt een beetje op de American Pancakes maar ze zijn nog net iets luchtiger. Ricotta heeft ook verder geen uitgesproken smaak, dus in principe kan je er alles aan toevoegen wat je lekker vindt. Ik heb deze als variant op de banaan ei pannenkoekjes gemaakt. Er zit dus bijna geen tarwe in.

Ik heb deze pancakes geserveerd met Maple Syrup, dat is echt mijn favoriete stroopje voor over pannenkoeken. Maar je zou er ook warm fruit bij kunnen geven, of je maakt er een hartige versie van met tomaat en kaas. Inmiddels weten jullie wel dat ik addicted ben aan pannenkoeken. Wel vind ik het leuk om iedere keer weer andere varianten uit te proberen en deze zijn een blijvertje.

Ricotta pannenkoekjes

Ingrediënten voor 8 st
200 gr ricotta
2 eieren
1/2 banaan
1 el zelrijzend bakmeel
1 tl kaneel
Snuf zout
Olijfolie om in te bakken

Zo maak je het
Mix de banaan met de eieren en de ricotta luchtig in een keukenmachine.

Ik doe dit in een machine omdat de banaan dan helemaal glad gepureerd wordt. Je kan het ook prakken, maar dan worden de pannenkoeken toch anders van structuur.

Voeg het bakmeel, de kaneel en het snufje zout toe en roer er een glad beslag van.

Neem een grote pan en laat een beetje olijfolie hierin heet worden.

Verdeel 3 grote eetlepels beslag in de pan, zodat je 3 kleine pannenkoekjes tegelijk kunt bakken.

Als de bovenkant droog aanvoelt, keer je ze voorzichtig om met een spatel.

Bak de andere kan nog even goudbruin.

Serveer de ricotta pannenkoekjes met Maple Syrup.


Ricotta pannenkoekjes

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

  • latoyahan
    28 januari 2018 om 17:00

    😢bij mij verre van lekker luchtig. Wel alles hetzelfde gedaan als hierboven. Snap er niets van.

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 januari 2018 om 16:40

    Oh wat gek. Heb je het beslag misschien te lang gemengd?

    Beantwoorden
  • Ca
    23 augustus 2017 om 21:51

    Bakken dadelijk aan op de pan...

    Beantwoorden
  • Coco Ammerlaan
    25 februari 2016 om 11:54

    Super lekker! Net gemaakt, lekker zacht en luchtig :)

    Beantwoorden
  • Fleur
    4 januari 2016 om 21:49

    Hoi Pauline,
    Kunnen deze pannekoekjes ook zonder banaan gemaakt worden? Door wat kan ik dat dan eventueel vervangen? ☺️ Groetjes!

    Beantwoorden
  • Mirthe
    1 oktober 2015 om 10:36

    Klinkt heerlijk :)
    Proef je de banaan heel erg of kun je bij dit recept ook makkelijk hartige ingrediënten toevoegen?

    Beantwoorden
  • Clarissa
    3 september 2013 om 14:11

    Morgenochtend wordt dit mijn ontbijt :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 augustus 2013 om 23:22

    Dan zit er maar 1 ding op, zelf maken ;)

    Beantwoorden
  • Stella
    17 augustus 2013 om 12:45

    Ik ben nu wel erg benieuwd hoe het smaakt met ricotta :)

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    17 augustus 2013 om 11:37

    Lijkt me lekker!

    Beantwoorden
  • Joyce
    17 augustus 2013 om 10:42

    Die maple syrup komt van Wholefoods of kun je die ook in Nederland kopen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 augustus 2013 om 23:21

    Ja dat klopt, ik heb deze in Amerika gekocht maar je kan het ook bij Dille & Kamille kopen

    Beantwoorden
  • Curly Creative
    17 augustus 2013 om 08:15

    Mmm krijg er gelijk zin in :D

    Fijn weekend and thanks for sharing

    <3

    Beantwoorden

Reactie plaatsen