gezonde mueslirepen

Getest: Gezonde mueslirepen

Ik eet regelmatig mueslirepen, of iets in die trant. Het liefst maak ik ze zelf, want wat ik wel geleerd heb in al die jaren is dat mueslirepen niet altijd even gezond zijn. Ik dacht eerst ook altijd dat een mueslireep een gezonde snack was, toch zit er in verschillende repen, veel suiker. En als ik suiker eet, dan kies is liever voor een stukje taartje in plaats van een mueslireep.

Het leek mij wel leuk om voor deze Pauline Test, de gezonde mueslirepen eens onder de loep te nemen. Ik heb lukraak wat meegenomen, in verschillende prijsklasses om zo het verschil duidelijk te maken. Ik ben natuurlijk geen voedingsdeskundige, maar ik weet wel wat lekker is.

AH Puur & Eerlijk biologische noten en zaden reep cranberry
gezonde mueslirepen

Denken jullie bij Puur & Eerlijk ook automatisch dat het goed is? Ik heb dat wel, de marketingmensen hebben hun werk dus goed gaan. Ik kocht deze biologische reep met cranberry. Hij is goed gevuld, er zitten zonnebloem pitten in en pompoenzaad en sesamzaad. Ook bevat deze reep verschillende soorten noten, kokos, sinaasappelolie en cranberry’s en rozijnen. Naast deze ingredienten bevat de reep glucosestroop en dat is niet gezond. Glucose is hetzelfde als druivensuiker (gezonder) maar glucosestroop kan je vergelijken met suiker. Een reep bevat 165 kcal, waarvan 11,1 gr koolhydraten, 12 gr vet.

gezonde mueslirepen

Wat vind ik er van?
De reep smaakt goed, de cranberry geeft iets fris aan de reep. En hij heeft een lekkere bite door de noten. Toch zou ik deze reep niet kiezen. Door de suikerpiek die de glucosestroop geeft, krijg je slechts korte energie, daarna zorgt het juist voor een dip en alleen maar meer trek.

De reep kost € 2,39 voor 4 st. en is verktijgbaar bij Albert Heijn.

Jüst Nüts Fruit, grain and nut bar coconut
Just Nuts Kokosreep

Ik heb al een keer eerder over Jüst Nüts geschreven, zij maken de happy honest treats. Ik ben zelf dol op kokos en deze kokosreep koop ik regelmatig. De reep bevat geen suiker of stroop, geen unnatural nonsense en de reep is faitrade en biologisch. De ingrediënten zijn dadels, speltvlokken, kokos, rozijnen, zonnebloem olie, amandelen, kokosolie en water. Er zit dus helemaal niks van rommel in en dat vind ik fijn om te weten. De reep bevat 129 kcal, waarvan 18,7 gr koolhydraten en 5,4 gr vet.
just nuts bar

Wat vind ik er van?
Ik vind deze reep lekker, hij is zoet en sticky door de dadels en tropisch door de kokos. Het enige dat ik mis is iets meer bite, hij is eerder zacht een chewy, maar wel helemaal natuurlijk en suikervrij. Mijn favoriet dus als het om gezonde tussendoortjes gaat.

De reep kost € 1,29 st. en is verktijgbaar bij Albert Heijn.

 

AH Euroshopper hazelnut muesli bar
Gezonde mueslirepen

Een hazelnoot en mueslibar van Euroshopper, een budget vriendelijke keuze maar geen verstandige keuze. De reep bestaat uit 66% muesli, honing, havermout, gepofte rijst, cornflakes, glucosestroop, suiker, maltodextrine, emulgator, aroma’s en een aantal onbekende ingredienten en E nrs. Niet zo healthy dus, maar dat staat ook nergens vermeld, dus misleidend is het niet. De reep bevat 99 kcal per reep, waarvan 15 gr koolhydraten en 3,5 gr vet. Met de calorieen valt het dus wel mee, maar de suiker zal zorgen voor een korte opleving.
gezonde tussendoortjes

Wat vind ik er van?
De smaak is enorm zoet, het blijft gewoon aan je tanden plakken. Wel heeft deze reep heel veel bite, hij is lekker crunchy en daar hou ik van. Ik zou deze reep niet weer kopen omdat het geen gezond tussendoortje is. Als ik dan toch iets ongezonds wil eten, ewet ik liever een punt appeltaart dan een mueslireep.

De reep kost €0,84 4 st. en is verktijgbaar bij Albert Heijn.

 

Eat Natural Hazelnut, apricot and vanilla
eat natural repen

Simple isn’t it, staat er op de verpakking. Eens kijken hoe simpel het is. De reep bestaat uit amandelen, glucosestroop, sultana rozijnen 11%, hazelnoten 10%, geschaafde kokos 10%, abrikozen 10%, pinda’s 9%, gepofte rijst (rijst, ruwe rietsuiker), honing en vanille extract. Klinkt op zich best ok, alleen aan de gepofte rijst is wel suiker toegevoegd. En wederom glucosestroop wat vergelijkbaar is met suiker. Er zijn verder geen kunstmatige ingrediënten en conserveringsmiddelen toegevoegd. Het is een flinke reep en hij bevat 221 kcal, waarvan 21,3 gr koolhydraten en 14 gr vet.

gezonde tussendoortjes

Wat vind ik er van?
Deze reep is heel luchtig, zo luchtig dat hij bijna uit elkaar valt. Ik vind de smaak echt heel lekker, de lekkerste van allemaal. Hij is crunchy en niet al te zoet. Toch zou ik deze reep niet kopen, gewoonweg omdat er suiker in zit. Geen gezond tussendoortje dus.

De reep kost € 2,99 3 st. en is verktijgbaar bij Albert Heijn.

 

Rude Health Beetroot
rude health beetroot

Dit merk kende ik nog niet, ik zag ze liggen bij Marqt en de verpakking sprak me meteen aan. De reep bestaat uit dadels, amandelen, biet, zonnebloem pitten, water en een heel klein beetje zonnebloem olie. Alleen maar goede ingrediënten dus en zonder  dat er conserveringsmiddelen aan toegevoegd zijn, is de reep toch een jaar houdbaar.  Er staat wel een waarschuwing op: Addictively Delicous, do not forget to eat proper meals too. Het reepje bevat 118 kcal, waarvan 19 gr koolhydraten en 12 gr vetten.
rude health beetroot

Wat vind ik er van?
Ik vind deze reep eigenlijk niet zo lekker. Je proeft heel erg het aardse van de bieten en daar heb ik niet altijd zin in. Hij is wel super gezond en bevat geen suiker en tarwe. Hij is heel zacht en heeft ook geen bite. Het mag dan wel de gezondste keuze zijn, ik vind hem niet zo lekker.

De reep is verkrijgbaar bij Marqt.

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in