fbpx
Menu

Mexicaanse rijst met tomaten

Mexicaanse rijst is een heerlijk bijgerecht voor bij een Mexicaanse maaltijd. Ook kan je deze rijst goed gebruiken om je burrito mee te vullen. Het is een simpel en makkelijk recept, maar wel heel erg lekker.

Ik ben dol op de Mexicaanse keuken en we eten dit ook regelmatig. Een lekkere goed gevulde burrito met gekruide kip en rijst is mijn favoriet. Daarbij een lekkere guacamole saus en veel cheddar kaas. Op mijn blog vind je dan ook tal van Mexicaanse recepten. Ik heb deze Mexicaanse rijst op smaak gemaakt met mijn zelfgemaakte salsa saus en kidney bonen. Je kan ook een kant en klare salsa saus gebruiken, net wat je zelf handiger vindt.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr rijst
6 – 8 flinke lepels salsa saus
200 gr kidney bonen

Zo maak je het
Kook de rijst gaar in water met zout.

Spoel de kidney bonen even af onder de kraan.

Giet de rijst af en schep de salsa saus er door heen.

Schep vervolgens de kidney bonen door de rijst.

Serveer de Mexicaanse rijst bij een burrito met een lekkere guacamole er bij.

mexicaanse rijst

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • Claudia
    12 augustus 2013 om 11:06

    Het recept voor de salsasaus ziet er heerlijk uit! Die ga ik zeker nog maken :)

  • Pauline
    8 augustus 2013 om 17:01

    Ehh in de saus, maar dat recept heb je nog van mij tegoed ;) komt dit weekend online

  • Claudia
    7 augustus 2013 om 19:59

    Ziet er idd heerlijk uit! Alleen.. Waar zijn de tomaten dan..? ;)

  • Silke
    7 augustus 2013 om 08:28

    Dit ziet er zo heerlijk uit!

  • Tirza
    6 augustus 2013 om 20:04

    Oh, bedankt voor de tip! Lijkt me echt heel lekker om eens te maken.

  • Joyce
    6 augustus 2013 om 09:54

    Ga het zeker eens proberen!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.