fbpx
Menu

Mexicaanse kip kluifjes uit de oven

Voor de Mexican dinner party van mijn zusje maakte ik deze Mexicaanse kip kluifjes uit de oven. Het is een lekker en simpel recept voor kipkluifjes. Het resultaat is een lekkere kleverige kip met de frisse smaak van limoen.

Je kan deze kip kluifjes bij de borrel serveren, maar ook als onderdeel van je avond eten. Serveer er dan lekkere rijst en een salade bij. Laat de kipjes het liefst zo lang mogelijk in de marinade staan. Een nachtje is het beste en lekkerste, hou in ieder geval een uurtje aan.

Als het mooi weer is, kan je de kip kluifjes ook op de barbecue bereiden. Dan krijgen ze een lekkere geroosterde bbq smaak.

Ingrediënten
500 gr kipkluifjes
Sap van 1 limoen
2 tenen knoflook
2 el bruine suiker
2 tl chili peper
Olijfolie
Zout

Zo maak je het
Maak een marinade van de olijfolie, het limoensap en de bruine suiker.

Hak de knoflook fijn en voeg dit bij de marinade.

Breng de marinade op smaak met de chili peper en zout.

Leg de kipkluifjes in de marinade en laat dit minimaal een uur staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de kipkluifjes in ongeveer 40 minuten af in de oven.

Kip kluifjes

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

24 reacties

  • Pauline
    2 december 2014 om 11:00

    Meestal chiliflakes, dat zijn gehakte gedroogde rode pepers. Maar het kan allebei.

  • Charley
    1 december 2014 om 23:36

    Hoi Pauline,

    Gebruik je bij dit recept chili poeder of fijngesneden chilipeper?
    Ga deze maken voor Sinterklaas dit weekend!

  • mien prijs
    9 november 2014 om 19:09

    maak ze regelmatig,en eet er frietjes bij,
    en appelmoes,heerlijk.
    gr mien

  • Pauline
    24 juni 2014 om 11:12

    Nee met vel, dat wordt lekker crispy

  • Karina
    24 juni 2014 om 10:25

    Hoi Pauline, even een vraagje, haal je eerst het vel van de kipkluifjes of laat je het vel gewoon zitten? Groetjes Karina

  • Pauline
    12 juni 2014 om 20:57

    Ja dat gaat ook, dat geeft ook een lekkere laagje.

  • Annie Laumen
    12 juni 2014 om 14:10

    Zou het ook met palmsuiker gaan inplaats bruine suiker
    Grt Annie

  • Pauline
    7 juni 2014 om 13:59

    Nee er zit suiker in.

  • kelly
    6 juni 2014 om 12:11

    is dit recept voedselzandloper prof?

  • Pauline
    4 november 2013 om 11:23

    Ik ben benieuwd ;)

  • Erika
    3 november 2013 om 12:27

    Ik ga het gewoon uitproberen en dan zet ik nog een reactie op je site.

  • Pauline
    1 november 2013 om 22:56

    Ik heb nog nooit met een stoomoven gewerkt. Dus ik weet het zo niet. Ik denk dat het dan niet echt crispy wordt, garingsduur zou ik sowieso verlengen.

  • Erika
    1 november 2013 om 15:20

    Zo ik deze kipkluifjes ook in mijn stoomoven kunnen klaarmaken?? Mijn stoomoven kan niet hoger dan 100graden. Hoe lang moet ik ze er dan in doen??

  • marlies
    24 september 2013 om 22:44

    Hai Pauline,

    Wat een supermooie en overzichtelijke website!
    Ontdekte het bij toeval; leuk!
    Gebruik jij fijngesneden verse chilipeper (zonder zaadlijst) of
    chilpeper uit de molen?

    Groetjes,
    Marlies

  • Patricia
    9 september 2013 om 08:04

    Dank je :)

  • Pauline
    8 september 2013 om 19:12

    Haha geen enkele vraag is dom :) Gewoon marineren en dan rauw in een ovenschaal leggen. Ik bak ze altijd in de heteluchtoven, maar boven en onderwarmte kan ook. zorg dat je kip goed gaar is, grote stukken moeten uiteraard langer dan kleine stukken. Succes he!

  • Patricia
    6 september 2013 om 14:43

    Hoi, ik heb nog nooit kip in de oven gedaan. Deze kluifjes zullen de eerste keer worden (erg he ;))
    In de oven... of voor een voor een bout bijvoorbeeld, hoe doe ik dat met kip?
    De rauwe kip in een schaal en dan zonder bv folie er over de oven in en zn gang laten gaan?
    En dan op stand ventilatie of boven en onder warmte?
    Ik lees het graag :) (kvoel me net een kind van 12 met deze domme vragen..))

  • Mariska - Salt & Sugar
    19 augustus 2013 om 14:00

    Wat lekker lijkt me dit. Ik ben de laatste tijd gek op kluiven en eten met een Mexicaanse smaak is voor mij altijd goed!

  • Simone
    19 augustus 2013 om 07:44

    Lekker Pauline! Ik ben eigenlijk niet zo van kluifjes.... Maar deze zien er wel heerlijk uit!

  • LekkerHappen
    18 augustus 2013 om 14:57

    Dat ziet er om te smikkelen uit!

  • Dita
    18 augustus 2013 om 14:40

    Klinkt heerlijk :)

  • Eslem
    18 augustus 2013 om 13:57

    Lijkt me een ideaal hapje voor een feestje of verjaardag!

  • Joyce
    18 augustus 2013 om 12:37

    Ziet er heerlijk uit!

  • MySimplySpecial
    18 augustus 2013 om 11:26

    Lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.