Pasta met geroosterde tomaten
Zin in een makkelijke maaltijd? Dan is deze pasta met geroosterde tomaten misschien iets voor jou. We roosteren de cherrytomaten in de oven, waardoor ze lekker zoet en zacht worden. Met wat kruiden en ricotta tover je in een handomdraai een lekkere maaltje op tafel. Bekijk ook eens onze andere pasta recepten voor nog meer makkelijke maaltijd inspiratie.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr pasta
- 500 gr cherrytomaten
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr ricotta
- 15 gr basilicum
- 2 tl oregano
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch).
Verdeel de tomaatjes over een ovenschaal. Plet de knoflooktenen met de achterkant van je mes en leg deze in de schaal. Besprenkel de tomaten met oregano, chilipeper en zout en giet er royaal olijfolie over heen. Rooster de tomaatjes in een half uurtje in de oven.
Kook de pasta gaar in water met zout.
Haal de tomaatjes uit de oven en giet wat van de overgebleven olie, bij de pasta. Hussel het door elkaar.
Verdeel de pasta over de borden en verdeel de tomaatjes er over.Schep de ricotta er overheen en garneer met verse basilicum.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan