pasta met avocadosaus

Pasta met avocadosaus

Ik vind avocado’s echt de uitkomst van de eeuw. Ze zijn lekker, gezond en heel erg veelzijdig. Avocado’s zijn lekker op een broodje met kip of zalm, in een smoothie, in een salade maar wist je dat je ook avocadosaus kunt maken? Pasta met avocadosaus is heel erg romig van smaak.

Een avocado is van zichzelf natuurlijk al vrij romig, het heeft een boter achtige smaak. Daarom heeft deze pastasaus ook verder geen room nodig. Het is ook nog een super simpel recept en ideaal voor de makkelijke maaltijd. Ik heb hem vega gehouden, maar je kan ook heel goed kip of zalm toevoegen.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr (spelt)pasta
1 ui
2 tenen knoflook
2 avocado’s
Sap van een 1/2 citroen
200 gr cherry tomaatjes
75 gr rucola
Parmezaan
Peper en zout

Zo maak je het
Kook de pasta gaar in ruim water met zout.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Maak een gladde saus in een keukenmachine van de avocado’s en het citroensap. Breng de avocadosaus op smaak met peper en zout.

Voeg de pasta bij de uien en voeg de avocadosaus toe. Meng het geheel goed door elkaar.

Halveer de kerstomaatjes en meng deze door de pasta. Laat ze iets warm worden.

Schep op het laatst de rucola door de pasta en garneer de pasta met Parmezaan.

pasta met avocadosaus

 

Review Fresh en Light van Donna Hay
Mexicaanse rijst met tomaten
Bewaar
27 Comments
  • Richard

    10 mei 2017 at 19:49 Beantwoorden

    mhmmmmmmmmmm

    • Hung Do

      14 mei 2017 at 18:41 Beantwoorden

      Echt lekker he??

  • Ivonne

    25 mei 2016 at 15:22 Beantwoorden

    Superlekker recept, manlief mist zijn geliefde stukje Vleesch totaal niet! 🙂

  • Kimberlee

    28 november 2015 at 18:23 Beantwoorden

    Lekker recept! Ik varieer afentoe met de groenten. En voor de mensen die de saus te dik vinden, ik heb er wat van het kookvocht van de pasta bij gedaan! Heerlijk!

  • Gijs

    4 oktober 2015 at 15:44 Beantwoorden

    Heb dit gisteravond gemaakt met nog gerookte zalm toegevoegd, het was heerlijk! De avocadosaus was bij mij wel erg zuur nadat ik een halve citroen erboven had uitgeknepen, dus dit heb ik geneutraliseerd met wat sojamelk. Daarna was de saus perfect! Volgende keer eerst maar even proberen of het met minder citroensap ook al smeuïg genoeg is 🙂

  • Maartje

    13 september 2015 at 09:13 Beantwoorden

    Was heerlijk! Deze pasta ga ik vaker maken!

  • Saskia

    22 juni 2015 at 18:53 Beantwoorden

    Zojuist gegeten en van genoten!

  • Andrea

    3 mei 2015 at 21:23 Beantwoorden

    Dit was smullen!!! 😀

  • Richelle

    1 mei 2015 at 11:34 Beantwoorden

    Heerlijk! Mijn vriend vond het ‘restaurant waardig’ dit gerecht komt vaker op tafel! =)

  • mannon

    23 maart 2015 at 21:58 Beantwoorden

    Echt heel lekker, ik heb hem gemaakt met zalm en als extra pijnboompitjes. Mijn dochter stelde voor om het morgen weer te eten…..(echt!!!)

    • Pauline

      24 maart 2015 at 13:16 Beantwoorden

      Haha wat leuk, dat is beste compliment dat je kan krijgen 🙂

  • Linda

    16 maart 2015 at 18:31 Beantwoorden

    Wat een heerlijke en snelle pasta! Zo eten mijn kinderen ook avocado met plezier. Ik had alleen geen rucola en heb in plaats daarvan winterpostelein gebruikt.

  • Sabine

    28 februari 2015 at 19:18 Beantwoorden

    Zojuist gemaakt en oh, wat was dát lekker! Misschien een keer met geroosterde pijnboompitjes erdoor.. Ik vroeg me wel af, in hoeverre de saus ‘bruin’ gaat worden. Ik heb nog een portie over namelijk..

  • Jennifer

    20 december 2014 at 18:41 Beantwoorden

    Super lekker!! Ik heb er wat gerookte zalm bij gegeten!

  • Kirsten

    12 november 2014 at 21:06 Beantwoorden

    Was een lekker gerechtje! 2 advocados misschien een beetje veel voor 2 :). Lekker smeuïg! Groetjes!

  • Manon

    30 juli 2014 at 19:28 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt met een lente-uitje, paprika ipv tomaat en champignonnetjes en wat walnootjes voor een bite. Heerlijk! zo lekker romig van smaak, zonder de slechte vetten van room, alleen maar gezond! Mijn zoontje van 1 vond het ook smullen!

  • Inge

    11 juni 2014 at 18:16 Beantwoorden

    Heerlijk! Je kan hem vegetarisch houden maar toch een bite toevoegen met cashewnoten 🙂

  • Angela

    6 juni 2014 at 18:07 Beantwoorden

    Ik heb hem net gemaakt, met een kleine aanpassing…wat kipblokjes er doorheen en omdat ik de saus wat weinig en dik vond een half flesje kookroom light erdoor. Nomnomnom!

  • Danique

    2 juni 2014 at 21:59 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt (met wat kleine aanpassingen) en het was zo lekker, mede door de avocado als saus, super idee!

  • Anneline

    16 april 2014 at 19:08 Beantwoorden

    Heel lekker! Heb hem zelf net ook gemaakt, met kip erdoor! mmm…

  • Amy

    24 januari 2014 at 17:48 Beantwoorden

    Echt heerlijk!!

  • Karin

    9 september 2013 at 18:01 Beantwoorden

    Ik heb hem zojuist gemaakt en hij smaakte heerlijk, was er zelf nooit opgekomen maar echt een aanrader. En het vult goed door de romige avocado! Thanx

  • Tirza

    7 augustus 2013 at 23:16 Beantwoorden

    Lekkerr!! Ik zou hem zelf alleen wel zonder ui doen.

  • Joyce

    7 augustus 2013 at 11:42 Beantwoorden

    Ben benieuwd hoe avocadosaus smaakt!

  • MySimplySpecial

    7 augustus 2013 at 10:13 Beantwoorden

    Dat is een goed idee!

  • Curly Creative

    7 augustus 2013 at 08:13 Beantwoorden

    Mmm dat klinkt weer heerlijk Pauline. Zou al bijna mijn keukentje inkruipen.. eerst maar eens ontbijten ;)\r\n\r\n<3 liefs

Plaats een reactie