fbpx
Menu

Italiaanse broodsalade | Panzanella

Het is weer woensdag dus heb ik weer een makkelijke maaltijd voor jullie. Deze Italiaanse broodsalade wordt ook wel Panzanella genoemd. De salade wordt gemaakt van restjes oud brood. Ik ben zelf van het type no waste, ik heb er altijd moeite mee om eten weg te gooien. Zo had ik laatst nog een flink stuk Turks brood liggen dat al een beetje droog geworden was. Samen met een paar tomaatjes maakte ik er in een handomdraai een super lekkere maaltijdsalade van.

Ik hou van zulke recepten, je gooit alles in een schaal en de oven doet de rest. Easy does it! En lekker dat hij is.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr oud brood (ik had Pide)
300 gr (gemengde) tomaatjes
1 teen knoflook
1 rode ui
30 gr Parmezaan
1 tl tijm
Handje verse basilicum
Peper en Zout
Olijfolie

broodsalade

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Neem een grote ovenschaal.

Scheur het brood in stukken van ongeveer 2 x 2 cm en stop deze in de schaal.

Snij de rode ui in partjes en voeg deze bij het brood.

Was de tomaatjes, halveer ze eventueel en voeg ze bij het brood.

Pers een teen knoflook uit boven de schaal en besprenkel het geheel royaal met olijfolie.

Voeg de tijm en wat peper en zout toe en hussel het geheel goed door elkaar.

Rooster het geheel gedurende 15 – 20 minuten in de oven.

Garneer de broodsalade met Parmezaan en verse basilicum.

panzanella

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

  • Sophie
    14 mei 2015 om 23:00

    Zelf heb ik 'm in Toscane bij een Agriturismo zo gegeten: kappertjes, tomaatjes, komkommer, rode uit, knoflook en oud brood. Met hierover wat witte wijnazijn en olijfolie. Dit trekt na een tijdje ook in het brood als je het van tevoren maakt. Erg lekker! (En natuurlijk peper/zout)

    Beantwoorden
  • Manuela
    5 juli 2014 om 19:40

    Echt lekker! heb het nu 2 keer gemaakt. Ik heb er kappertjes ,gegrilde paprika en olijven aan toegevoegd.Ook lekker met ciabatha.

    Beantwoorden
  • Britt Hekerman
    16 januari 2014 om 15:06

    Hmm lekker!
    Is het ook mogelijk deze salade koud te eten om als lunch mee te nemen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 januari 2014 om 10:54

    Ja dat kan heel goed. Ik zou de croutons even los in een bakje doen dan blijven ze lekker knapperig.

    Beantwoorden
  • Ellen
    1 september 2013 om 21:54

    Was heerlijk!! Ook zonder de kaas.

    Beantwoorden
  • Suzanne
    29 augustus 2013 om 13:52

    Hmmmmm ziet er lekker uit. Even in gedachten houden voor de volgende keer dat ik Turks brood over heb.

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 augustus 2013 om 14:00

    Ja idd, maar het kan ook met stokbrood of ciabatta :)

    Beantwoorden
  • Stella
    28 augustus 2013 om 18:44

    Ik kende het niet maar wat lekker zeg en ik heb dat ook wel een beetje..zo zonde om eten weg te gooien, zo'n oplossing is dan ideaal!

    Beantwoorden
  • Dita
    28 augustus 2013 om 12:10

    Lekker!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    28 augustus 2013 om 09:30

    Wat een goed idee!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen