fbpx
Menu

Gegrilde perziken met monchou

Ik vind het heerlijk om fruit te grillen. Door de grillpan krijgt het fruit een gecaramelisseerd laagje en dat is echt heel lekker. Deze gegrilde perziken heb ik met monchou gevuld. Eigenlijk is het best een skinny dessert geworden.

Wil je extra uitpakken?, serveer er dan een bolletje ijs bij. Dan is het helemaal een yummy dessert. Het lekkerste is wel om de perziken warm te eten. Ik ben zelf dol op warm fruit in combinatie met iets kouds. Zijn de perziken niet meer in het seizoen?, dan heb je helaas pech. Met perziken uit blik wordt dit toetje lang zo lekker niet.

Ingrediënten voor 4 personen
4 perziken
100 gr monchou
1 vanillestokje
40 gr amandelschaafsel

perziken met monchou

Zo maak je het
Laat een grillpan goed heet worden.

Was de perziken en snij ze doormidden. Verwijder de pit.

Leg de perziken met het snijvlak in de grillpan en grill ze op middel hoog vuur gedurende 5 minuten.

Snij het vanillestokje open en verwijder het merg.

Voeg het merg bij de monchou en roer het door elkaar.

Rooster het amandelschaafsel even kort in een droge koekenpan.

Verdeel de monchou over de holtes van de perzik.

Garneer de perziken met het amandelschaafsel.

gegrilde perziken

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

  • Nicky
    30 augustus 2013 om 13:30

    Wat een heerlijk en makkelijk recept!
    Ik ben ook gek op warm fruit, vooral met wat ijs erbij!

    Beantwoorden
  • Tedje
    30 augustus 2013 om 11:34

    Hmmm volgens mij smaakt dat heerlijk!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    30 augustus 2013 om 09:44

    Wat een goed idee, en niet ingewikkeld!

    Beantwoorden
  • Brenda
    30 augustus 2013 om 08:08

    Yummy :) ook lekker na een barbecue

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 augustus 2013 om 15:04

    Jaa je kan ze ook op de bbq leggen :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen