fbpx
Menu

Gefrituurde mozzarella balletjes

Kan je het je indenken? Gesmolten mozzarella, omhult in een krokant jasje. Echt een lekker hapje voor de zondag. Op pinterest zag ik gefrituurde mozzarella sticks voorbij komen en toen kwam ik op het idee om de kleine mozzarella balletjes te frituren. Eigenlijk is het een soort mini kaas bitterbal.

Het is heel simpel om te maken, je moet het alleen even in de gaten houden. Doordat de mozzarella balletjes zo klein zijn, zijn ze heel snel klaar. Ik denk dat de gefrituurde mozzarella sticks beter te bakken zijn omdat die wat groter zijn. Lekker is het in ieder geval wel. Wij aten het zo als hapje bij de borrel, maar je kan de chewy kaas balletjes ook door een salade doen.

Ingrediënten
Mozzarella balletjes
1 Ei
Bloem
Broodkruim
Zonnebloem olie

Zo maak je het
Verwarm de olie in een pannetje tot max. 180 graden. Je kan dit checken met een kook thermometer. Heb je die niet, gooi dan een klein stukje brood in het vet. Wordt het meteen bruin, dan is je vet heet genoeg.

Laat het in ieder geval niet te heet worden, je balletjes zullen dan meteen verbranden.

Laat de mozzarella balletjes uitlekken op een keukenpapiertje.

gefrituurde mozzarella

Zet 3 bakjes klaar, 1 met bloem, 1 met een geklutste ei en 1 met het paneermeel. Deze methode van paneren wordt ook wel a l’anglaise genoemd.

Haal de bolletjes door de bloem en klop het overtollige bloem er af.

Haal ze vervolgens door het ei.

En dompel ze ten slotte in het broodkruim.

gefrituurde mozzarella

Bak de balletjes in 2 – 3 minuten goudbruin.

Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en serveer ze warm.

Het is denk ik ook lekker om er een tomatensausje bij te serveren.

gefrituurde mozzarella

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

  • Kyra
    2 juli 2019 om 12:56

    Ik wil dit graag gaan proberen! Ziet er super lekker uit. Ik vraag me wel af of ik het ook in de airfryer kan doen?

  • Culpa
    22 april 2018 om 23:49

    my mistake

  • Culpa
    22 april 2018 om 23:48

    Wat flauw, weer weg halen... Dit is echt jammer. Hoe kan je opbouwende feedback geven als we zoveel zin hadden in deze balletjes en elkaar aankeken van wat eten wij nu? Ik speciaal naar de super gereden en alles gehaald. Ze waren prima gelukt, niet ons de schuld geven! Alleen totaal smakeloos. Hoe had ik het positief moeten brengen? Leer het me. Kan het recept nog zo goed kloppen. En ja tuurlijk, smaken verschillen, maar daarom juist moet ook dit gezegd kunnen worden. Wij houden erg van koken en lekker eten en als iets lekker is zal ik het ook zeker melden. Er was niets positiefs aan dit recept…voor ons en de rest van de familie. En als je geen negatieve feedback kan waarderen hoor je niet op internet.

  • Culpa
    22 april 2018 om 23:13

    Dit is echt jammer. Hoe kan je opbouwende feedback geven als we zoveel zin hadden in deze balletjes en elkaar aankeken van wat eten wij nu? Ik speciaal naar de super gereden en alles gehaald. Ze waren prima gelukt, niet ons de schuld geven! Alleen totaal smakeloos. Hoe had ik het positief moeten brengen? Leer het me. Kan het recept nog zo goed kloppen. En ja tuurlijk, smaken verschillen, maar daarom juist moet ook dit gezegd kunnen worden. Wij houden erg van koken en lekker eten en als iets lekker is zal ik het ook zeker melden. Er was niets positiefs aan dit recept...voor ons en de rest van de familie.

  • Annika
    22 april 2018 om 14:12

    Omdat het recept klopt. Smaken verschillen nou eenmaal en dat het niet goed gelukt is wil niet zeggen dat er iets mis is met het recept. Opbouwende feedback kunnen we waarderen, maar alleen maar negativiteit niet.

  • Culpa
    22 april 2018 om 11:01

    Beetje jammer en ook niet eerlijk om een slechte recensie van dit recept weg te halen. Zo krijg je geen eerlijk beeld. Waarom zou je het weg halen, het was echt een vreselijk hapje. Zonde van het werk. Ik was alleen maar eerlijk.

  • Annika
    23 september 2016 om 13:44

    Leuk om te horen! Dat kan hoor, onderaan de site kun je je mailadres invullen. Dan ontvang je iedere dag de nieuwsbrief :)

  • Farrah Granviel
    22 september 2016 om 19:06

    ziet er verrukkelijk uit
    ga vooral zo door en ik wil graag me aanmelden voor uw nieuwsbrief

  • Pauline
    2 oktober 2014 om 10:03

    Nee a la minute is echt het lekkerste. Veel plezier alvast.

  • Irina
    1 oktober 2014 om 22:58

    Heerlijk zeg!

    Kun je ze van te voren maken? Ik heb zaterdag een feestje... Zou ze graag eerder maken.

  • Pauline
    2 november 2013 om 21:05

    Wat leuk, dank je wel!

  • Linda
    2 november 2013 om 18:46

    Dit ziet er ook alweer zo heerlijk uit! Je hebt een fantastische blog! Krijg er spontaan honger van haha

  • Pauline
    16 augustus 2013 om 15:12

    Dat heeft echt met paneren te maken, zorg dat alle randjes goed bedekt zijn ;)

  • Eline
    14 augustus 2013 om 10:19

    Wat een heerlijk recept. Gisteren gelijk uitgeprobeerd. Helaas liep de helft leeg in de frituurpan en zat het mandje onder de gesmolten mozzarella. Ik heb precies het recept gevolgd,heb je misschien tips over wat er mis gegaan kan zijn? Ondanks dat was het wel erg lekker namelijk!!

  • kayleigh
    13 augustus 2013 om 18:15

    Dit lijkt me heerlijk!

  • Tirza
    13 augustus 2013 om 15:01

    Haha supergrappig, deze heb ik gegeten in een italiaans restaurant in dublin, en daarna ook thuis gemaakt precies zoals hier staat.

  • Mariska - Salt & Sugar
    13 augustus 2013 om 10:49

    Wow, wat een goed idee! Vind mozzarella sticks echt heel lekker, maar zulke balletjes zien er nog leuker uit!

  • Nanda
    13 augustus 2013 om 10:40

    Oh lekker!! Bedankt voor de tip.

  • Pauline
    13 augustus 2013 om 10:23

    Het kan allebei, heb de tekst al even aangepast ;)

  • Ashna
    13 augustus 2013 om 09:09

    Vraagje. In de tekst heb je het over eiwit, maar op de foto ziet het eruit als een compleet geklutst eitje (incl. dooier). Wat moet het zijn? :-)

  • MySimplySpecial
    13 augustus 2013 om 08:43

    Dat lijkt me zo lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.