fbpx
Menu

DIY salsa saus voor bij tortilla chips

Mijn favoriete keuken op dit moment is de Mexicaanse keuken. Op mijn blog vind je heel veel Mexicaanse recepten. Ik eet heel graag nacho chips met salsa saus, guacamole en zure room. Guacamole maak ik altijd zelf, terwijl ik salsa saus vaak uit een potje haal. Die vind ik overigens ook heel lekker.

Toch wilde ik ook eens zelf nacho saus maken en dat is ook helemaal niet moeilijk en ook nog eens budget vriendelijk. Bovendien heb je meteen een grote hoeveelheid salsa saus, ideaal voor een feestje. Jalapenos zijn niet overal verkrijgbaar, in plaats daarvan kan je ook een rode peper gebruiken. Hou je niet zo van pittig eten, gebruik dan een half pepertje.

Ingrediënten voor 1 schaaltje
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 teentje knoflook
1 jalapeno peper of rood pepertje
1 ui
1/2 tl komijn
Sap van 1 limoen
1 tl papikapoeder
Zout

Zo maak je het
Eigenlijk is het gewoon een kwestie van blenderen.

Verwijder de zaadjes uit de peper.

Doe alle ingredienten in je keukenmachine en draai er een gladde saus van.

Hou je van wat meer textuur, dan kan je er voor kiezen om het te roeren in plaats van te mixen. Het uitje snipper je dan fijn en roer je door de tomatenblokjes. De knoflook en het pepertje hak je fijn en met een lepel roer je alles door elkaar.

Serveer met lekkere tortilla chips en guacamole. 

salsa saus

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

30 reacties

  • Tim
    20 januari 2018 om 16:20

    Ik vind het een mooie smaak

    Beantwoorden
  • Simone Berkhoff
    1 november 2017 om 13:12

    Ik had een vraag. Als je geen peper in huis hebt. Kun je dan ook Chili vlokken of chilipoeder toevoegen ? Inplaats van de peper ?

    Beantwoorden
  • Irma
    3 mei 2018 om 11:16

    Ja maar de peper heeft ook een bepaalde smaak die je dan mist. Zeker jalapeño's hebben een aparte smaak.

    Beantwoorden
  • Bert
    29 juli 2017 om 17:10

    Saus is zo gemaakt. Ik heb sherry tomaatjes gebruikt ipv een blik tomaten. Smaakt net even wat frisser. Voor de extra pit even tabasco habanero aan toegevoegen. Lekker voor bij de nieuwe Doritos heat wave.

    Beantwoorden
  • Uschi
    15 augustus 2016 om 11:29

    kan salsa ingevroren worden?

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 augustus 2016 om 14:52

    Ik denk dat het wel kan, maar dat het misschien bij ontdooien wat wateriger zal smaken.

    Beantwoorden
  • Tara
    24 maart 2016 om 00:24

    Hallo Pauline, ik heb geen tomatenblokjes in huis, kan dit ook met "Heinz tomato gezeefd" denk je?

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 maart 2016 om 19:12

    Yes dat kan ook!

    Beantwoorden
  • b & j & j
    4 juni 2015 om 14:19

    wij zijn 3 kinderen van een school en gaan hem maken voor bij tortilla chips we denken dat het heel lekker is. :D

    Beantwoorden
  • Bert
    2 juni 2015 om 14:06

    Heel Lekker Raad Ik Iedereen Aan! Het Smaakt Goed! Hoeveel ML Is 1 Schaaltje?

    Beantwoorden
  • Bert
    2 juni 2015 om 14:09

    Hoeveel Zout Moet Erin!!

    Beantwoorden
  • Gisele
    19 februari 2015 om 15:03

    Deze saus is zoooo lekker! Echt een toprecept. Bedankt Pauline! :-)

    Beantwoorden
  • Petra
    28 augustus 2014 om 09:21

    Hoelang is de salsa te bewaren?
    Dit is zo makkelijk dat ik wel graag een voorraad maak.

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 augustus 2014 om 10:59

    Ongeveer een weekje in de koelkast.

    Beantwoorden
  • Irma
    3 mei 2018 om 11:22

    Ik heb mijne ingevroren en dat gaat tot nu toe goed.

    Beantwoorden
  • piet mondriaan
    17 april 2014 om 10:04

    hoi, ik ben al een tijdje actief in de schilderwereld en al mijn inspiratie komt uit dit recept. bedankt

    Beantwoorden
  • Marnix
    14 januari 2014 om 15:18

    Ik ga het vanavond maken, voor bij de quesadilla's uit de Allerhande!

    Beantwoorden
  • Robert
    24 december 2013 om 17:28

    Hey Julie vergeten de verse coriander!!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 december 2013 om 12:03

    Haha ja daar hou ik niet zo van ;)

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 augustus 2013 om 15:33

    Soms is een potje ook gewoon reuze handig, maar als je die dus niet in huis hebt, kan je het ook heel gemakkelijk zelf maken ;)

    Beantwoorden
  • Irma
    3 mei 2018 om 11:20

    Mijn guilty pleasure is de zoete salsa uit de potjes van doritos of AH. Lijkt dit daar op? Ik probeer die van mij te perfectioneren. Ik bak de uien en ook een paprika en dan kook ik de salsa even in. Volgens jouw recept is dat niet nodig. Ik ben beniewd!

    Beantwoorden
  • Mariska - Salt & Sugar
    12 augustus 2013 om 10:56

    Jum! Ik ben ook dol op de Mexicaanse keuken! Salsa saus is eigenlijk té makkelijk om te maken, stom dat ik dan toch nog vaak een potje koop...

    Beantwoorden
  • Simone
    11 augustus 2013 om 23:19

    Ja stom eigenlijk... Ik koop salsa saus ook altijd uit een potje, terwijl ik de guacamole ook zelf maak.. Misschien omdat ik meestal voor de guacamole ga en die salsa me minder kan schelen...:) Ziet er in ieder geval lekker uit...!

    Beantwoorden
  • Tirza
    11 augustus 2013 om 19:51

    Ohh wat lijkt me dat lekker zeg!

    Beantwoorden
  • Aranka
    11 augustus 2013 om 11:47

    Oh dit moet ik echt een keer maken inderdaad!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    11 augustus 2013 om 11:26

    Lekker! Ik ga vaak voor zelfgemaakte guacamole!

    Beantwoorden
  • Joyce
    11 augustus 2013 om 10:57

    Lekker, moet ik ook eens proberen!

    Beantwoorden
  • Stella
    11 augustus 2013 om 10:49

    Heerlijk! Ik weet nooit zo goed hoe ik zoiets zelf kan maken en zit altijd maar wat te knoeien om uiteindelijk iets te kopen wat kant en klaar is..haha!

    Beantwoorden
  • sterrie
    11 augustus 2013 om 09:28

    Ohhh, dit vind ik leuk en ga ik zeker 's maken! Had toevallig afgelopen weekend de potjes er bij voor de verjaardag.. haha! Dus kan nog ff oefenen voor volgend jaar... :-P

    Beantwoorden
  • Dita
    11 augustus 2013 om 08:24

    Dit klinkt heerlijk!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen