Menu

Cheesecake ijs met rood fruit (zonder ijsmachine)

Ik heb een ijsmachine, maar ik heb ook een kleine vriezer en dat gaat niet samen. De container van de Magimix neemt zoveel ruimte in, dat ik hem er bijna nooit inzet. Voor dit cheesecake ijs heb je geen ijsmachine nodig en je hoeft het ook niet continue door te roeren. De gecondenseerde melk en de roomkaas zorgen ervoor dat dit ijs toch heel romig wordt.

Het is een heel gemakkelijk ijsje om te maken en het resultaat is echt waanzinnig. Ik heb rood fruit aan mijn cheesecake ijs toegevoegd, maar je kan ook alleen aardbeien doen, chocola, chocolat chip cookies, caramel. Laat je creativiteit er op los.

ijs zonder ijsmachine

Ingrediënten voor 6 – 8 personen
400 gr roomkaas (ik gebruik AH eigen merk)
1 blikje gecondenseerde melk (400 gr)
250 ml slagroom
100 gr rood fruit
1 el suiker

Zo maak je het
Klop de roomkaas zacht in een keukenmachine.

gecondenseerde melk

Voeg dan de gecondenseerde melk en de slagroom toe en meng het tot een egaal mengsel.

cheesecake ijs

Giet het mengsel in een plastic bak of in een cake blik.

Pureer het rode fruit met een staafmixer en voeg een el suiker toe.

cheesecake ijs

Verdeel de fruit puree over het ijs.

cheesecake ijs

Met een mes maak je zigzaggende bewegingen door de massa zodat de fruitpuree zich goed verdeeld over het ijs.

Zet het cakeblik of bakje afgedekt (met wat huishoudfolie) in de vriezer en laat het minimaal 6 uur vriezen.

Haal het cheesecake ijs ongeveer een half uurtje voor het serveren uit de vriezer. Anders is het vrij hard namelijk.

Geniet er van!

ijs zonder ijsmachine

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

59 reacties

  • Eveline
    22 augustus 2019 om 13:19

    Hij staat in de vriezer, ik ben benieuwd! Het is iniedergeval super makkelijk te maken.

  • Pauline
    8 augustus 2019 om 09:10

    Yum!

  • Marieke Ettema
    7 augustus 2019 om 23:02

    Ik heb hem gemaakt met amarena kersen en stukjes bastogne...oeh lala..guilty pleasure! Dank voor dit recept!

  • Kitty van Eck
    25 mei 2019 om 21:05

    Heb deze ook gemaakt maar heb er een blikje vlaaivulling in gedaan. Zo lekker!

  • Pauline
    17 december 2017 om 21:14

    Lijkt mij wel :) Je zou ook lemoncurd kunnen gebruiken.

  • Lonneke
    17 december 2017 om 08:45

    Zou dit ook lekker met citroen rasp/sap? En dan de roomkaas vervangen door mascarpone?

  • Laura
    13 oktober 2017 om 19:14

    Een vraagje: Hoe lang kan je het ijs ongeveer in de vriezer bewaren?

  • Imke
    22 februari 2017 om 08:50

    Ik heb dit recept gemaakt, alleen heb ik de slagroom eerst lobbig geklopt. Ik kan natuurlijk niet vergelijken met hoe het zonder opkloppen zou zijn geworden, maar ik vond het heerlijk ijs. De volgende keer probeer ik het met iets minder roomkaas. Een deel vervangen door mascarpone lijkt me wel wat! En dan met swirls van lemoncurd en frambozencoulis... Oh, ik kan niet wachten.

  • Pauline
    1 augustus 2016 om 13:47

    Ik heb daar geen ervaring mee, maar het lijkt mij wel heel lekker.

  • Willianne van Bergeijk
    31 juli 2016 om 15:29

    Zou dit ook kunnen met mascarpone in plaats van de roomkaas?

  • Pauline
    12 december 2015 om 21:39

    Yes it is!

  • heidi
    11 december 2015 om 22:50

    Ik heb hem al eens gemaakt, heerlijk!!!
    Maar mijn vraag dit is toch ook glutenvrij?
    Groetjes....

  • Jojo
    27 september 2015 om 19:21

    Een tijd geleden heb ik dit recept voor vrienden gemaakt. Een waar succes! Nu wil ik dit voor diezelfde groep weer maken, maar graag met een andere variatie. Wat voor soort fruit zou ik hier dit keer in kunnen indoen waardoor het weer ander soort ijs is? Banaan..? Of iets met chocola..?

  • Iris
    5 september 2015 om 10:35

    Ik heb hem gemaakt met oreo koekjes. Ben benieuwd. Ga vanavond een beetje proeven :)

  • Jaimy
    12 augustus 2015 om 13:50

    Van de week gemaakt: heerlijk! Ik heb hem met aardbeien gemaakt en er ook verkruimelde Digestive biscuits aan toegevoegd: Net Ben&Jerry's Strawberry Cheesecake. Dit is een blijvertje!

  • Eva
    28 juli 2015 om 15:48

    Hoi Pauline!

    Onze AH verkoopt alleen roomkaas met kruiden, dat moet zeker naturel zijn? Kan ik het ook met monchou maken?

  • Pauline
    6 mei 2015 om 13:03

    Natuurlijk, dat gaat prima. Enjoy :)

  • Karlijn
    5 mei 2015 om 16:50

    Jaaaa dit wil ik maken, maar bij gebrek aan keukenmachine (arme student ;) )...Kan dit ook met een handmixer?

  • Pauline
    21 april 2015 om 09:22

    Zou ik niet doen, is veel minder lekker.

  • bobo
    19 april 2015 om 21:08

    op de foto zie ik dat je gesuikerde gecondenseerde melk gebruikt kan dit ook met ongesuikerde gecondenseerde melk?

    mvg

    Bobo

  • Renée
    31 oktober 2014 om 19:55

    Vandaag dit ijs gemaakt, i.p.v. rood fruit heb ik eigengemaakte aardbeienjam gebruikt. Heerlijk. Ik had het in glazen kommetjes geserveerd en om er nog wat meer cheesecake aan te geven had ik spritsen verkruimeld, wat gesmolten boter erdoor zodat het een mooie consistentie kreeg, dit onderin het kommetje en een flinke bol ijs er op. Heerlijk!! Een groot succes in ons gezin. Dit wordt ons kersttoetje!!

  • Annet Starreveld
    21 augustus 2014 om 13:57

    Onlangs dit recept gemaakt, echt heeeeerlijk!
    Omdat ik het nog had liggen verse vanille toegevoegd en flinke brokken bastogne koeken! Echt super lekker!!!

  • Liesbeth
    20 augustus 2014 om 11:27

    Bedankt!

  • Pauline
    17 augustus 2014 om 20:58

    Nee ongeklopt toevoegen

  • Liesbeth
    17 augustus 2014 om 16:14

    Ik heb een vraagje over het toevoegen van de slagroom;
    moet je dit eerst kloppen of gewoon ongeklopt toevoegen?

  • Wendo
    1 augustus 2014 om 19:03

    kun je de gecondenseerde melk ook vervangen door gewone melk, of is het dan niet lekker?

  • Pauline
    25 juli 2014 om 14:48

    Oh ok, ik dacht dat je de Patissier had. Ik zou de grootste kom gebruiken met een stalen mes en vooral niet te lang kloppen :) Slagroomklopper kan overigens ook!

  • Marlies
    24 juli 2014 om 16:07

    Dank je Pauline,

    Is dat de kleinste kom met dito stalen mes? Of heb jij het over de blender van Magimix? Ik heb namelijk de Foodprocessor 4200 XL. Kan ik het evt. ook met een (slagroom)klopper de room en overige ingred. kloppen?

    Groetjes,
    Marlies

  • Pauline
    24 juli 2014 om 10:01

    Dat kan heel goed, ik zou het in de rvs kom doen, met het RVS mes, even kort kloppen. Gecondenseerde melk koop je inderdaad bij Albert Heijn, het staat vaak bij de koffiemelk.

  • Marlies
    22 juli 2014 om 17:11

    Hi Pauline,

    Kan ik de roomkaas zachtkloppen in de Magimixer? En vervolgens de overige ingrediënten ook in de Magimixer?
    In welke kom en met welk mes kan ik het best werken?
    En kan je de gecondenseerde melk ook bij Albert Heijn kopen?

    Alvast dank!

    Groetjes,
    Marlies

  • Anouk
    5 juli 2014 om 17:10

    Kan het ook zonder de slagroom? Lijkt me erg lekker maar wel veel calorieën :p en honing i.p.v suiker?

  • wendy
    4 juli 2014 om 13:18

    De getallen van de gewichten zijn weggevallen (oa van de gecondenseerde melk en van de roomkaas). Kan je die er nogmaals opzetten?

  • Gabriella
    27 juni 2014 om 10:23

    Ik heb dit recept nu voor de tweede keer gemaakt en het is zo waanzinnig lkkr! Bedankt voor het delen:D

  • carl
    26 april 2014 om 13:15

    Ik ben zo blij dat ik deze site heb gevonden.
    Ik heb cheescake ijs met rood fruit gemaakt en yummie..... voor smaakt.

    Groetjes carl uit Leiden

  • Pauline
    6 maart 2014 om 17:26

    Neee niet met tuinkruiden, ijs met knoflook is niet zo fijn. Gewoon Ah basic, naturel roomkaas.

  • Marleen zwaneveld
    4 maart 2014 om 20:27

    Vraagje welke roomkaas bedoelt u in dit recept??? Gewoon roomkaas met tuinkruiden? Eigen merk "paturain"???

    Ik hoor het graagwant ik wil het recept graag maken.

    Groetjes marleen

  • Pauline
    5 februari 2014 om 12:02

    Ja dat kan. Alleen is het dan niet zoet, dus dan zou ik iets van suiker toevoegen.

  • Marieke
    4 februari 2014 om 18:26

    Ziet er heerlijk uit! Zou je de gecondenseerde melk ook door kokosmelk kunnen vervangen?

  • Pauline
    15 december 2013 om 14:58

    Klinkt heel lekker. Ik zou dan chocolate chips en wat pepermunt extract toevoegen.

  • Stephanie
    14 december 2013 om 23:04

    Hoe zou ik met dit recept after eightnijs kunnen maken ?

  • Pauline
    27 augustus 2013 om 22:40

    Ik heb de Philips HR1372/90 een staafmixer die zo stevig is dat hij zelfs ijsblokjes maalt ;)

  • Pauline
    27 augustus 2013 om 22:39

    Dat komt door de gecondenseerde melk, je zou de volgende keer wat meer slagroom en roomkaas kunnen toevoegen.

  • Lianne
    27 augustus 2013 om 11:05

    Hoi,
    Ik ben op zoek naar een staafmixer waar ik ook noten mee kan fijnmalen. Heb jij misschien tips?
    Alvast Bedankt, groet Lianne

  • Wendy
    26 augustus 2013 om 20:35

    Ik heb het gemaakt en het was erg lekker. Wel vrij zoet. Heb je tips om het minder zoet te maken?
    Bedankt alvast.

  • Margriet
    26 augustus 2013 om 14:21

    Bedankt beiden voor het antwoord! :)

  • Shayleenanne
    25 augustus 2013 om 12:14

    Look yummy!!!
    shayleenanne.blogspot.co.uk

  • Pauline
    24 augustus 2013 om 17:37

    Dat kan uiteraard ook, laat het mengsel even goed koud worden in de koelkast voordat je het in de machine doet.

  • Pauline
    24 augustus 2013 om 17:36

    Het kan allebei ;)

  • Helen
    24 augustus 2013 om 17:08

    Kan ik die ook met een ijsmachine maken? Ik heb er net een gekocht en ben helemaal excited :D

  • Cueva Don Pablo
    24 augustus 2013 om 08:40

    met rauwe cacaopoeder lukt dit perfect, smakelijk!

  • Stella
    23 augustus 2013 om 15:09

    Ohh hier heb ik nu echt zin in!!!

  • Marieke
    23 augustus 2013 om 11:24

    Ohh lijkt me overheerlijk!!!

  • Nicky
    23 augustus 2013 om 11:16

    Het ziet er heerlijk uit!
    En wat handig dat je het niet continue door hoeft te roeren :)

  • Nanda
    23 augustus 2013 om 10:14

    Handige tip, dankjewel!

  • Joyce
    23 augustus 2013 om 09:28

    Lijkt me heerlijk!

  • Sabien
    23 augustus 2013 om 09:13

    Ziet er heerlijk uit!!

  • MySimplySpecial
    23 augustus 2013 om 09:11

    Oh dat lijkt me erg lekker!

  • Margriet
    23 augustus 2013 om 08:54

    Dat klinkt goed zeg, en ook makkelijk! Stel dat ik chocoladeijs zou gaan maken, zou je dat dan met cacao doen of juist met gesmolten chocolade? Of zou het beiden kunnen? Cacao zorgt er misschien voor dat het juist weer droger wordt. Heb jij een idee?

    Mijn handen jeuken nu. :) Bedankt voor het delen van dit recept!

  • Curly Creative
    23 augustus 2013 om 08:49

    Ohjeeeah ik krijg er gelijk zin in!

    <3 liefs

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.