fbpx

Cheesecake ijs met rood fruit (zonder ijsmachine)

cheesecake ijs

Cheesecake ijs met rood fruit (zonder ijsmachine)

Ik heb een ijsmachine, maar ik heb ook een kleine vriezer en dat gaat niet samen. De container van de Magimix neemt zoveel ruimte in, dat ik hem er bijna nooit inzet. Voor dit cheesecake ijs heb je geen ijsmachine nodig en je hoeft het ook niet continue door te roeren. De gecondenseerde melk en de roomkaas zorgen ervoor dat dit ijs toch heel romig wordt.

Het is een heel gemakkelijk ijsje om te maken en het resultaat is echt waanzinnig. Ik heb rood fruit aan mijn cheesecake ijs toegevoegd, maar je kan ook alleen aardbeien doen, chocola, chocolat chip cookies, caramel. Laat je creativiteit er op los.

ijs zonder ijsmachine

Ingrediënten voor 6 – 8 personen
400 gr roomkaas (ik gebruik AH eigen merk)
1 blikje gecondenseerde melk (400 gr)
250 ml slagroom
100 gr rood fruit
1 el suiker

Zo maak je het
Klop de roomkaas zacht in een keukenmachine.

gecondenseerde melk

Voeg dan de gecondenseerde melk en de slagroom toe en meng het tot een egaal mengsel.

cheesecake ijs

Giet het mengsel in een plastic bak of in een cake blik.

Pureer het rode fruit met een staafmixer en voeg een el suiker toe.

cheesecake ijs

Verdeel de fruit puree over het ijs.

cheesecake ijs

Met een mes maak je zigzaggende bewegingen door de massa zodat de fruitpuree zich goed verdeeld over het ijs.

Zet het cakeblik of bakje afgedekt (met wat huishoudfolie) in de vriezer en laat het minimaal 6 uur vriezen.

Haal het cheesecake ijs ongeveer een half uurtje voor het serveren uit de vriezer. Anders is het vrij hard namelijk.

Geniet er van!

ijs zonder ijsmachine

Kruidenboter 3 variaties
Online vlees bestellen bij Spoelder
Bewaar

Pauline

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat we die avond gaan eten.

55 Comments
 • Lonneke

  17 december 2017 at 08:45 Beantwoorden

  Zou dit ook lekker met citroen rasp/sap? En dan de roomkaas vervangen door mascarpone?

  • Pauline

   17 december 2017 at 21:14 Beantwoorden

   Lijkt mij wel 🙂 Je zou ook lemoncurd kunnen gebruiken.

 • Laura

  13 oktober 2017 at 19:14 Beantwoorden

  Een vraagje: Hoe lang kan je het ijs ongeveer in de vriezer bewaren?

 • Imke

  22 februari 2017 at 08:50 Beantwoorden

  Ik heb dit recept gemaakt, alleen heb ik de slagroom eerst lobbig geklopt. Ik kan natuurlijk niet vergelijken met hoe het zonder opkloppen zou zijn geworden, maar ik vond het heerlijk ijs. De volgende keer probeer ik het met iets minder roomkaas. Een deel vervangen door mascarpone lijkt me wel wat! En dan met swirls van lemoncurd en frambozencoulis…
  Oh, ik kan niet wachten.

 • Willianne van Bergeijk

  31 juli 2016 at 15:29 Beantwoorden

  Zou dit ook kunnen met mascarpone in plaats van de roomkaas?

  • Pauline

   1 augustus 2016 at 13:47 Beantwoorden

   Ik heb daar geen ervaring mee, maar het lijkt mij wel heel lekker.

 • heidi

  11 december 2015 at 22:50 Beantwoorden

  Ik heb hem al eens gemaakt, heerlijk!!!\r\nMaar mijn vraag dit is toch ook glutenvrij?\r\nGroetjes….

 • Jojo

  27 september 2015 at 19:21 Beantwoorden

  Een tijd geleden heb ik dit recept voor vrienden gemaakt. Een waar succes! Nu wil ik dit voor diezelfde groep weer maken, maar graag met een andere variatie. Wat voor soort fruit zou ik hier dit keer in kunnen indoen waardoor het weer ander soort ijs is? Banaan..? Of iets met chocola..?

Plaats een reactie