Menu

Aardbeien Yoghurt IJsjes

Ik ben nog steeds heel blij met mijn Zoku popsicle maker. Ik vind het echt een voordeel dat hij niet veel ruimte in beslag neemt en dat je er ook gezonde ijsjes mee kunt maken zoals deze yoghurt ijsjes met aardbeien. Ik heb de container nu standaard in de vriezer liggen, zodat ik popsicles kan maken als ik er zin in heb.

Ik ben zelf echt dol op yoghurt ijs en dan vooral op het ijs van We love frozz. Deze yoghurt ijsjes zijn natuurlijk heel anders van structuur, het is minder romig maar ze zijn zeker niet minder lekker. Ik heb nu aardbeien yoghurt ijsjes gemaakt, maar je kan ieder fruit toevoegen wat je lekker vindt. Mango of kersen zou ook lekker zijn.

Deze ijsjes zijn natuurlijk ook te maken in gewone vormpjes die je een nachtje in de vriezer moet zetten.

yoghurt ijsjes

Ingrediënten voor 3 st.
0,5 ltr yoghurt
1 el honing
3 aardbeien

Zo maak je het
Haal de zoku container uit de vriezer.

Snij de aarbeien in dunne plakjes en plak deze tegen de wand van de ijsmaker.

Meng de honing door de yoghurt em roer het even door.

Steek het stokje in de popsicle maker en giet de yoghurt erbij tot het randje.

Wacht nu ongeveer 7 minuten.

Haal het yoghurt ijsje dan uit de container en herhaal de voorgaande stappen. De skinny ijsjes kan je meteen eten en zonder schuldgevoel.

yoghurt ijsjes

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

 • cher
  22 januari 2016 om 13:20

  leuk joh,en makkelijk. kan je ook kwark en ander fruit gebruiken bujv. blauwe bessen.?

 • geeske
  11 oktober 2014 om 10:01

  hoi,
  vorige jaar hab ik ok die stokjes gekregen voor mijn verjaardag.
  maar ik wist niet hoe je het moest gebruiken...
  bedankt voor dit recept...

 • Annebelle
  3 augustus 2013 om 19:48

  Ik had laatst van die stokjes gekregen, dus dit ga ik zeker proberen!

 • Pauline
  3 augustus 2013 om 11:02

  Haha idd, of je pureert ze een beetje voor een gemarmerd effect

 • Pauline
  3 augustus 2013 om 11:01

  Jaa dat is ook lekker

 • Pauline
  3 augustus 2013 om 11:00

  Nee hoor, dat kan gewoon ;)

 • Nanda
  2 augustus 2013 om 18:21

  Lijkt me heel lekker! Ik ben gek op yoghurt ijs :)

 • bonbeauty
  2 augustus 2013 om 14:32

  Ah ik ben gek op yoghurtijs, zo heerlijk! Lijkt me een ideaal appraat, zo'n popsicle maker.

 • Tirza
  2 augustus 2013 om 14:21

  Oh lekker! Kan je yoghurt wel in de vriezer doen? Moet er niet iets geks doorheen?

 • Charlotte
  2 augustus 2013 om 14:12

  Dit ziet er zo zomers en lekker uit :)

 • Silke
  2 augustus 2013 om 12:37

  heerlijk! Om een iets vollere smaak te krijgen gebruik ik altijd Griekse yoghurt. Maar dat is smaak natuurlijk.

 • Joyce
  2 augustus 2013 om 10:13

  Lijkt me heerlijk!

 • Patricia
  2 augustus 2013 om 10:05

  Dat ziet er lekker uit, ik heb de zoku nu ook in de diepvries staan. Straks maar eens wat lekkers gaan maken, dit is een goede inspiratie!

 • MySimplySpecial
  2 augustus 2013 om 09:33

  Ze zien er erg leuk en lekker uit!

 • Simone
  2 augustus 2013 om 09:19

  Haha... Ik had laatst ook geprobeerd aardbei plakjes te maken zoals jij hier gedaan hebt. Ik dacht ze echter er wel in te kunnen gieten.... Pfft, je snapt natuurlijk al dat dat helemaal fout ging! Eerst aardbeien plakken dus...:) zien er heerlijk uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.