spinazie salade

Spinazie salade met roquefort

Ik heb een beetje een haat liefde verhouding met blauwe kaas. Ik ben altijd bang om het in mijn mond te stoppen, sommige blauwe kazen vind ik heel lekker en sommige vind ik echt heel vies. Roquefort is een Franse blauwe kaas gemaakt van rauwe schapenmelk. En ik zal het eerlijk bekennen, deze kaas is mij te heftig.

Ik moet maar eens een lijstje gaan bijhouden van zachte blauwe kazen, want als ik in de supermarkt sta, weet ik het vaak niet meer. De combinatie van sinaasappel, spinazie en blauwe kaas is wel goed. Dus het idee was leuk bedacht, alleen de volgende keer neem ik een mildere kaas. Frans is het wel en het is een mooie afsluiter van mijn Franse week.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr spinazie
2 sinaasappelen
1 rode ui
50 gr Roquefort
30 gr walnoten
80 gr zongedroogde tomaten
1 el olie
Zwarte peper

Zo maak je het
Snij de sinaasappelen in partjes. Dit doe je door eerst de schil rondom te verwijderen. Snij met een mes van boven naar beneden.

De partjes snij je dan vervolgens tussen de vliezen uit.

Bewaar wat van het sap in een kommetje. Voeg hier de olijfolie bij en wat zwarte peper.

Meng de dressing door de spinazie.

Verdeel de spinazie op het bord en leg hier de partjes sinaasappel op.

Snij de ui in halve ringen en verdeel deze en de zongedroogde tomaten over de salade.

Verkruimel de Roquefort over de salade.

Garneer de spinazie salade met de walnoten.

salade met roquefort

 

Dit was de laatste week van mijn vakantie weken, ik hoop dat jullie het leuk vonden.

Franse Mini Quiche met geitenkaas
Citroen meringue taart
Bewaar
7 Comments
 • Berdien

  27 mei 2015 at 00:05 Beantwoorden

  Ga maar voor de St. Agur, lekker zacht, smeerbaar maar ook pittig genoeg voor in een Quiche met als aanvulling sherrytomaatjes….jammy heb er nu al zin in.

 • Audrey

  26 mei 2015 at 17:59 Beantwoorden

  St. Agur, probeer die maar eens!

 • MySimplySpecial

  28 juli 2013 at 09:54 Beantwoorden

  Heel soms vind ik blauwe kaas door een saus wel oke, maar verder ben ik er geen fan van.

 • Mariska

  27 juli 2013 at 18:34 Beantwoorden

  Yum1 Hier zitten echt alleen maar dingen in die ik lekker vind. Ik ben gek op blauwe kaas, vind die uit zo’n blauw driehoekig doosje van de AH erg lekker (Danish Blue volgens mij..) en gorgonzola smaakt ook altijd goed vind ik, is wat romiger.

 • Sabine

  27 juli 2013 at 09:14 Beantwoorden

  Danish blue is ook in de supermarkt te verkrijgen en is wat milder van smaak dan roquefort. Ik vind het zelf wel erg lekker maar je moet er wel van houden Liefs sabine

Plaats een reactie