Menu

Spinazie salade met roquefort

Ik heb een beetje een haat liefde verhouding met blauwe kaas. Ik ben altijd bang om het in mijn mond te stoppen, sommige blauwe kazen vind ik heel lekker en sommige vind ik echt heel vies. Roquefort is een Franse blauwe kaas gemaakt van rauwe schapenmelk. En ik zal het eerlijk bekennen, deze kaas is mij te heftig.

Ik moet maar eens een lijstje gaan bijhouden van zachte blauwe kazen, want als ik in de supermarkt sta, weet ik het vaak niet meer. De combinatie van sinaasappel, spinazie en blauwe kaas is wel goed. Dus het idee was leuk bedacht, alleen de volgende keer neem ik een mildere kaas. Frans is het wel en het is een mooie afsluiter van mijn Franse week.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr spinazie
2 sinaasappelen
1 rode ui
50 gr Roquefort
30 gr walnoten
80 gr zongedroogde tomaten
1 el olie
Zwarte peper

Zo maak je het
Snij de sinaasappelen in partjes. Dit doe je door eerst de schil rondom te verwijderen. Snij met een mes van boven naar beneden.

De partjes snij je dan vervolgens tussen de vliezen uit.

Bewaar wat van het sap in een kommetje. Voeg hier de olijfolie bij en wat zwarte peper.

Meng de dressing door de spinazie.

Verdeel de spinazie op het bord en leg hier de partjes sinaasappel op.

Snij de ui in halve ringen en verdeel deze en de zongedroogde tomaten over de salade.

Verkruimel de Roquefort over de salade.

Garneer de spinazie salade met de walnoten.

salade met roquefort

 

Dit was de laatste week van mijn vakantie weken, ik hoop dat jullie het leuk vonden.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

 • Berdien
  27 mei 2015 om 00:05

  Ga maar voor de St. Agur, lekker zacht, smeerbaar maar ook pittig genoeg voor in een Quiche met als aanvulling sherrytomaatjes....jammy heb er nu al zin in.

 • Audrey
  26 mei 2015 om 17:59

  St. Agur, probeer die maar eens!

 • Pauline
  28 juli 2013 om 13:36

  Tnx voor de tip ;)

 • Pauline
  28 juli 2013 om 13:34

  Ah dan ga ik die de volgende keer halen ;)

 • MySimplySpecial
  28 juli 2013 om 09:54

  Heel soms vind ik blauwe kaas door een saus wel oke, maar verder ben ik er geen fan van.

 • Mariska
  27 juli 2013 om 18:34

  Yum1 Hier zitten echt alleen maar dingen in die ik lekker vind. Ik ben gek op blauwe kaas, vind die uit zo'n blauw driehoekig doosje van de AH erg lekker (Danish Blue volgens mij..) en gorgonzola smaakt ook altijd goed vind ik, is wat romiger.

 • Sabine
  27 juli 2013 om 09:14

  Danish blue is ook in de supermarkt te verkrijgen en is wat milder van smaak dan roquefort. Ik vind het zelf wel erg lekker maar je moet er wel van houden Liefs sabine

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.