Menu
sitges1-710x380.jpg

Spanje Tips

Deze week staat in het teken van Spanje, op mijn blog vind je deze week Spaanse recepten, drankjes en andere Spanje tips. Ik vind Spanje een heel fijn vakantie land, je kan er uitgebreid vakantie vieren, aan de kust, maar het is ook fijn om een stedentrip te doen naar één van de prachtige steden. Barcelona is mijn lievelings stad, mijn zusje heeft er een tijdje gewoond en zodoende ben ik er heel vaak geweest. Het leven in Spanje is relaxed, het eten is er goed en het klimaat is aangenaam. In de deze post deel ik mijn Spanje tips met jullie.

Barcelona

barcelona barcelona

Barcelona is mijn favoriete stad. Je vindt hier alles, winkels, cultuur, mooie pleinen, parken en gebouwen en een strand. Restaurants en terrassen vind je hier volop en de stad is erg schoon. De Ramblas is de bekende uitgaans straat van Barcelona, het is hier heel toeristisch, wel leuk om de vele straatartiesten te bekijken. De haven is erg leuk om te bezoeken met nabij het strand van Barcelona. Maar vergeet ook zeker Park Güell en de Sagrada Familia niet.

Sitges

spanje tips

Bron foto

Sitges is een bruisende badplaats ten zuiden van Barcelona. Het is gay friendly maar ook voor gezinnen leuk om te bezoeken. Je hebt hier een prachtig strand en vele restaurants. Je kan er ook voor kiezen om naar de Costa Brava te gaan, ten noorden van Barcelona, maar ik zou er toch voor kiezen om naar Sitges te gaan. Tenzij je je te midden van de dronken jongeren en Engelsen wilt begeven.

Malaga

spanje tips

Malaga ligt in het zuiden van Spanje aan de kust. Het voordeel van deze regio is dat het vaak mooi weer is, hier schijnt 300 dagen per jaar de zon. Malaga is de perfecte stad voor een stedentrip, maar je kan hier ook prima een lange zon vakantie houden. In Malaga vind je veel terrassen en lekkere (vis) restaurants en tapas barren. Je kan hier goed shoppen, maar ook het Picasso museum bezoeken.

Madrid

spanje tips

Madrid is een leuke stad om te bezoeken voor een stedentrip. Het is heel anders dan Barcelona. Je vindt hier volop restaurants, terrassen en pleinen. Wat ik vooral heel leuk vond aan Madrid zijn de overdekte markten, waar je prachtige producten kunt kopen. Madrid vond ik persoonlijk minder toeristisch dan Barcelona en dat maakt het juist wel weer leuk. Het is een mooie stad met vele parken waar je lekker kunt luieren met een boekje.

Eten en drinken

tapas

Spanje kennen wij vooral van de tapas, waar ik zelf dol op ben. Het fijne van tapas vind ik dat je zo heel veel dingen kunt proeven. In Spanje begint men de dag met een caffe met een croissant. Lunchen doen ze uitgebreid, vaak 3 gangen met een een lekkere wijn er bij, ook tijdens kantoor uren. In de namiddag eten de Spanjaarden vaak een tapa’tje aan de bar, met een drankje er bij.  ‘S avonds eet men ook tapas of vlees of vis of een lekkere paëlla.

Shoppen

Foodie in Madrid Tapas

In de grote steden kan je goed shoppen. De grote winkelketens zijn er gevestigd en in de grote steden vind je ook de warenhuizen. Zara is een Spaans merk en is daar vaak iets goedkoper. In de kleinere plaatsjes vind je lokale winkels. In de meeste plaatsen heb je wel een Mercado, een overdekte markt, boordevol lekkere producten. Spanjaarden houden vaak een siësta tussen 13.30 en 16.30, dan zijn de meeste winkels gesloten.

Ik ben benieuwd wat je van mijn Spanje tips vond! Heb jij al een vakantie geboekt?

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan