fbpx
Menu

Spaanse Sangria

Sangria is er in vele soorten en maten. Deze Spaanse fruitdrank is razend populair in Spanje. Sangria kan je op verschillende manieren maken. Je kan de vruchten klein snijden en deze vervolgens opeten, maar je kan ze ook alleen als smaakmaker toevoegen. Qua fruit kan je volop variëren.

sangria

De basis voor Sangria is een fruitige Spaanse rode wijn gemengd met bruisend water, een fruitige frisdrank of cava. Hier voeg je fruit aan toe en eventueel nog een likeurtje of cognac. Het drankje wordt koud gedronken, dus vergeet de ijsklontjes niet, heerlijk verfrissend op een zomerse dag.

Ingrediënten voor 1 ltr
0,4 ltr rode wijn (niet te zwaar)
0,6 ltr spa rood
Scheutje Grand Marnier
2 el suiker
Schijfjes citroen
Schijfjes sinaasappel
Partjes appel
Schijfjes grapefruit
IJsklontjes

Zo maak je het

Meng de rode wijn met de spa rood en een scheutje grand marnier.

Voeg de suiker toe en roer het even door elkaar.

Snij het fruit in partjes. Als je het fruit wilt opeten kan je het beter in kleinere stukjes snijden. Ik heb het fruit alleen als smaakmaker toegevoegd.

sangria

Voeg nu het fruit toe, je kan in principe ieder fruit nemen wat je lekker vindt.

Serveer de Sangria gekoeld met ijsklontjes.

sangria

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • Pauline
    17 juli 2013 om 15:59

    Jaa er gingen hier kannen doorheen tijdens mijn late bday party

  • Joyce
    16 juli 2013 om 16:57

    Sangria is zo lekker!

  • MySimplySpecial
    16 juli 2013 om 13:42

    Lekker zomers!

  • Yvonne
    16 juli 2013 om 12:42

    Wat een leuke tip om te proberen in de vakantie. Thanks!

  • Anne-Lieke
    16 juli 2013 om 09:01

    Oe wat lekker! Het is mij nog nooit gelukt om het recept van mijn moeder te evenaren maar nu dan misschien toch!

  • Lin
    16 juli 2013 om 08:31

    Super leuk recept!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.