fbpx
Menu

Italiaanse Salade Caprese

Salade Caprese, is typisch Italiaans. Het is eigenlijk geen recept te noemen, deze klassieke combinatie is zo simpel, maar zo lekker dat ik hem toch graag met jullie deel. En in het kader van mijn Italiaanse week, mag de salade caprese eigenlijk niet ontbreken. Gebruik goede ingrediënten, lekkere buffel mozzarella, sappige tomaten en een fijne olijfolie. Buffelmozzarella is veel rijker van smaak dan de gewone mozzarella en de ene tomaat is de andere niet.

Je kan er nog voor kiezen om er pijnboompitten, zwarte olijven of pesto over te doen. Maar ik eet hem het liefst zo, simpel maar lekker. Ik eet deze salade graag als voorgerecht of bij de anti pasti. In Italië staat dit gerecht bijna overal wel op de kaart, Italianen eten het vaak als voorgerecht.

Ingrediënten
1 bol buffelmozzarella
2 tomaten
Basilicum
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Snij de buffelmozzarella in plakken.

Was de tomaten en snij deze ook in plakjes.

Leg de tomaten en de buffelmozzarella om en om op het bord.

Besprenkel het geheel met een lekkere olijfolie en breng de caprese op smaak met peper en zout.

Verdeel de basilicum over de salade.

Voeg eventueel nog wat geroosterde pijnboompitten of een likje pesto toe.

Serveer de salade met brood.

salade caprese

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

  • MySimplySpecial
    10 juli 2013 om 11:32

    Het blijft lekker en ik maak dit dus regelmatig!

  • Pauline
    10 juli 2013 om 11:12

    Dit is buffelmozzarella en dat haal ik gewoon in de supermarkt, het is minder waterig

  • Carlijn en Mario
    9 juli 2013 om 17:24

    Hmm, waar haal jij de mozzarella vandaan? Ik vind altijd alleen maar heeel waterige ..

  • Daniëlle
    9 juli 2013 om 17:15

    Ik eet 'm ook geregeld, echt heel lekker!

  • Pauline
    9 juli 2013 om 16:57

    Jaa zo fijn, kan allebei, zowel voor als bijgerecht

  • Heleen
    9 juli 2013 om 16:55

    Oh zo lekker is dit toch. Als voor of bijgerecht?

  • Joyce
    9 juli 2013 om 16:16

    Heb dit echt nog nooit gegeten haha, schaam. Misschien binnenkort toch maar eens doen!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.