Franse Budget Wijnen

Getest Franse budget wijnen

Frankrijk is wijnland bij uitstek. Tijdens mijn Hotello tijd ben ik eens op wijnreis gegaan en heb verschillende wijnstreken van Frankrijk ontdekt. Die kennis is inmiddels diep gezakt, maar proeven kan ik wel. In deze Pauline test, probeer ik Franse budget wijnen voor jullie uit. Ik heb lukraak wat flessen meegenomen met een budget van rond de €5,00 per fles.

De Mr. en ik hebben ze zorgvuldig geproefd, we zijn geen kenners dus we gaan puur af op smaak. Is hij droog, fruitig, wrang of zoet? Zelf hou ik niet van zoete witte wijn, dat was mijn beginnerswijntje toen ik een jaar op 16 was. Ik heb nu alleen gekozen voor witte wijn en de meeste flessen gewoon in de supermarkt gehaald. Ik vond het leuk om deze budget wijnen uit te proberen. Hoeveel geef jij gemiddeld uit aan een fles?

Chardonnay Wild Pig
Franse Budget Wijnen

Chardonnay is een ideaal borrel wijntje, hoewel deze ook wordt aangeraden bij vis, wit vlees en salades. Het is een droge witte wijn uit het zuiden van Frankrijk, de Languedoc om precies te zijn. Het is een volle wijn met veel body. Op de fles staat dat het tinten van bloemen en honing heeft, ik vind hem vrij droog en meer een houtsmaak hebben. Ik hou er wel van. Als je meer van frisse wijn houdt, kan je deze beter laten staan.

De Chardonnay Wild Pig is verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 5,19

AH Huiswijn, Wit/Droog

Franse Budget Wijnen

In mijn studentijd kocht ik bijna alleen maar huiswijn. Je kent het wel geen budget en ideaal voor feestjes. De huiswijn van Albert Heijn komt uit het Zuid Westen van Frankrijk, uit de Côtes de Gascogne. Volgens Albert is het een ideale borrelwijn en heeft de wijn een droge en fris fruitige smaak. Ik vind hem vrij zuur en er blijft een droge smaak achter in je mond. Qua budget een prima wijn, maar het is zeker niet mijn favoriet.

De AH huiswijn kost €3,69

Piqnic wit
wijn hema

Ik heb een zwak voor mooie verpakkingen en daarom heb ik de Pignic wijn van de Hema meegenomen. De wijn zit in een plastic fles, dus ideaal om mee te nemen naar het strand. Het is een Franse zomerse wijn met een frisse smaak. Hij komt vrij wrang binnen maar de afdronk is licht. De wijn is fris en heeft een fruitig karakter. Een ideaal wijntje voor bij de Picknick.

Piqnic is verkrijgbaar bij de Hema voor €4,50

Pinot Blanc
budget wijnen

De Pinot Blanc komt uit de Franse Elzas, een gebied wat ik zelf bezocht heb tijdens mijn wijnreis. De wijn is gemaakt van 100% Pinot Blanc druiven. De wijn combineert goed met kaas, maar ook met schaal en schelpdieren. Wij vonden deze wijn erg lekker. Het is een droge witte wijn met veel fruit. Het heeft een frisse afdronk en het zuurtje blijft lang hangen. Een blijvertje!

Pinot Blanc is verkrijgbaar bij AH voor €4,99

Slurp
goedkope wijnen

En wederom ben ik gevallen voor de verpakking. Een simpele fles met witte letters. Deze slurp wijn is een no nonsense wijn voor ieder moment van de dag. Op de achterkant staat “We don’t use luxury packaging, all the love however goes into making the wine”. Het is een Chardonnay wijn uit het zuiden van Frankrijk, Pays de l’herault om precies te zijn. Het is een lichte wijn met veel fruit. Het heeft een lichte en frisse smaak en een zoete afdronk. Een lekker wegdrink wijntje.

Slurp is verkrijgbaar bij AH voor €4,99

Touraine Sauvignon 
goedkope wijnen

Deze Sauvignon blanc komt uit de Loire, Touraine om precies te zijn. Het is een droge wijn van 100% sauvignon druiven. Deze wijn combineert goed met allerlei soorten hapjes. Het is een Appellation Contrôlée, dat inhoudt dat er een kwaliteitscontrole heeft plaatsgevonden. Dit is een ontzettend lekker wijn, lekker fris, fruitig en een iets zure afdronk. Een lekker droog wijntje wat inderdaad overal bij gedronken kan worden.

De Sauvignon is verkrijgbaar bij Albert Heijn voor €4,99

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in