Gevulde broodjes

Gevulde broodjes met gehakt

Bij gevulde broodjes met gehakt denk je misschien niet meteen aan een avond maaltijd. Je kan deze gevulde broodjes ook prima tijdens de lunch serveren maar met een lekkere salade er bij, vult het echt voldoende voor het avondeten. En het is een ideaal recept voor een doordeweekse makkelijke maaltijd.

Dit recept is geïnspireerd op de periode dat ik stage liep in Zuid Limburg. Ik woonde destijds boven een lunchroom en omdat ik wisselende diensten had, at ik daar vaak een broodje gehakt. Ik ben iemand die verslaafd kan raken aan iets lekkers en het dan keer op keer besteld. Dat had ik met deze gevulde broodjes. Officieel werd er nog whiskey saus bij geserveerd, maar dat heb ik hier achterwege gelaten.

Gevulde broodjes

Ingrediënten voor 4 st.
4 kasier afbakbroodjes
250 gr gehakt
1 rode paprika
1 ui
2 tenen knoflook
1/2 tl komijn
1 tl chili flakes
Geraspte kaas
Zout

Zo maak je het
Verwrarm de oven voor op 200 graden.

Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit dit aan in wat olie.

Voeg het gehakt toe en bak dit rondom bruin.

Breng het gehakt op smaak met de chili, de komijn en wat zout.

Snij de paprika in blokjes en bak deze mee.

Snij het kapje van de broodjes en hol ze uit met een lepel.

Vul de broodjes met het gehakt mengsel.

Bestrooi ze rijkelijk met geraspte kaas.

Bak de broodjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Serveer met een lekkere frisse salade.

Gevulde broodjes

My life in Pictures Juli
Review Fast, fresh & easy - Lorraine Pascale
Bewaar
40 Comments
  • Karin Oostdijk

    2 februari 2018 at 16:51 Beantwoorden

    Ik maak dit met een oerbrood gehakt paprika prei champignons blokjes kaas en het uitgeholde brood. Gehakt rullen en aan branden dan een klein blikje tomatenpuree en provinciale kluiden erbij.
    Dit in een schaal doen en dan bak je de groente in het vocht van het gehakt tot het slinkt en alle vocht uit de pan is.
    Daarna doe je het gehakt bij de groente doorvoeren kaasblokjes en het brood in stukjes maken en doorvoeren het uitgeholde brood vullen en goed aandrukken en dan ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven warm laten worden.
    Als het klaar is in stukken snijden en en lekkere salade erbij en eet smakelijk.

  • chris

    14 oktober 2017 at 15:58 Beantwoorden

    dank je

  • chris

    13 oktober 2017 at 12:02 Beantwoorden

    ik ben een gehakt liefhebber en altijd opzoek naar nieuwe recepten vandaag kwam ik deze site terecht en ik moet zeggen dat de recepten er heerlijk uitzien ik ga het vandaag nog maken

Plaats een reactie