Gevulde broodjes

Gevulde broodjes met gehakt

Bij gevulde broodjes met gehakt denk je misschien niet meteen aan een avond maaltijd. Je kan deze gevulde broodjes ook prima tijdens de lunch serveren maar met een lekkere salade er bij, vult het echt voldoende voor het avondeten. En het is een ideaal recept voor een doordeweekse makkelijke maaltijd.

Dit recept is geïnspireerd op de periode dat ik stage liep in Zuid Limburg. Ik woonde destijds boven een lunchroom en omdat ik wisselende diensten had, at ik daar vaak een broodje gehakt. Ik ben iemand die verslaafd kan raken aan iets lekkers en het dan keer op keer besteld. Dat had ik met deze gevulde broodjes. Officieel werd er nog whiskey saus bij geserveerd, maar dat heb ik hier achterwege gelaten.

Gevulde broodjes

Ingrediënten voor 4 st.
4 kasier afbakbroodjes
250 gr gehakt
1 rode paprika
1 ui
2 tenen knoflook
1/2 tl komijn
1 tl chili flakes
Geraspte kaas
Zout

Zo maak je het
Verwrarm de oven voor op 200 graden.

Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit dit aan in wat olie.

Voeg het gehakt toe en bak dit rondom bruin.

Breng het gehakt op smaak met de chili, de komijn en wat zout.

Snij de paprika in blokjes en bak deze mee.

Snij het kapje van de broodjes en hol ze uit met een lepel.

Vul de broodjes met het gehakt mengsel.

Bestrooi ze rijkelijk met geraspte kaas.

Bak de broodjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Serveer met een lekkere frisse salade.

Gevulde broodjes

My life in Pictures Juli
Review Fast, fresh & easy - Lorraine Pascale
Bewaar
35 Comments
  • Esmar

    24 november 2016 at 11:30 Beantwoorden

    Gebruik je afbak broodjes of al gebakken broodjes?

  • Hermien Valckenborg

    5 april 2016 at 12:25 Beantwoorden

    oh dit ga ik Zaterdag maken lijkt mij heerlijk

  • Karin

    25 maart 2015 at 18:49 Beantwoorden

    Is dit recept ook geschikt voor kleine kinderen? Ik twijfel over de kruiden.

  • miranda

    14 maart 2015 at 16:28 Beantwoorden

    Superlekker,ook met stukjes kip smaakt het heerlijk

  • Miriam

    18 januari 2015 at 17:59 Beantwoorden

    ben druk bezig met de voorbereiding. Maar wat doe je met broodkrum wat eruit is gehaald?

  • ingrid

    11 december 2014 at 21:34 Beantwoorden

    Ziet er niet alleen lekker uit is ook heel lekker.

  • Arien

    22 november 2014 at 12:04 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! ik ben vandaag op je site terecht gekomen en ik zie al allemaal inspirerende gerechten die ik graag uit wil proberen!

  • Anneke Rusting

    26 september 2014 at 18:15 Beantwoorden

    Pauline hartelijk dank voor je heerlijke recepten ga ze zeker proberen groetjes Anneke

  • Hennie

    1 juli 2014 at 15:08 Beantwoorden

    bedankt voor dit super lekkere recept……hebben het thuis al een paar gegeten met een salade.

  • Marieke

    7 maart 2014 at 22:09 Beantwoorden

    Erg leuk idee, deze versie kan ik wel maken voor mijn man, ik ga een vegetarische versie voor mezelf maken, even kijken hoe ik dit ga oplossen. Bedankt voor het delen van dit recept.

  • Mayke

    5 maart 2014 at 09:29 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk. Heb ook een fb pagina met simpele recepten. Ga ‘m toevoegen!

  • ingrid

    23 februari 2014 at 17:04 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk ! Ook misschien leuk om kleine broodjes te nemen !

  • Franny

    4 februari 2014 at 19:57 Beantwoorden

    Wat een geweldig recept, heerlijk! Dit ga ik zeker vaker maken…

  • Marjo

    1 februari 2014 at 18:56 Beantwoorden

    Lekker recept, makkelijk klaar te maken en absoluut voor herhalimg vatbaar.. Dank je Paulien

  • Annelies

    14 november 2013 at 15:37 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Ook handig als je eters krijgt!

  • patricia

    16 oktober 2013 at 18:51 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt.\r\nSamen met mijn zoontje van 2 opgegeten, en we vonden ze heerlijk.

  • nicolle

    14 oktober 2013 at 21:51 Beantwoorden

    Ziet er heel erg lekker uit maar heb 1 vraagje. Neem aan dat het brood in de oven afgebakken wordt met het gehaktmengsel en kaas? Nu zie ik nergens een temperatuur staan, is 220 grade te warm?

    • Pauline

      14 oktober 2013 at 22:11 Beantwoorden

      200 graden is beter

      • Nicolle

        18 oktober 2013 at 19:43 Beantwoorden

        Zie dat ik niet goed gekeken heb, Stond wel de temp bij. Heb het vandaag gemaakt en was heerlijk. Dit ga ik echt vaker maken. Ik woon zelf in Limburg maar had het nog nooit gehad. Dank je wel!!!!!

  • Colette

    20 september 2013 at 11:40 Beantwoorden

    Ga ik zeer zeker eens proberen! Lijkt me heerlijk en denk dat het thuis ook goed zal worden ontvangen!

  • Stacey

    1 augustus 2013 at 15:03 Beantwoorden

    Die foto alleen al zorgt er voor dat mijn maag begint te knorren. Jummie! Dit weekend maar eens in de praktijk gaan brengen!

  • Brigitte

    31 juli 2013 at 14:14 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!\r\nIk heb hem opgeslagen om ook eens te maken.\r\nIk ben trouwens ook begonnen met ‘n blogje en als je het niet erg vindt heb ik je toegevoegd aan de blogroll.\r\nInspiratie vind ik genoeg op je site 🙂

  • Pauline

    31 juli 2013 at 13:18 Beantwoorden

    Ja heel fijn receptje en lekker makkelijk 🙂

  • sterrie

    30 juli 2013 at 22:05 Beantwoorden

    Mmmm, ziet er goed uit! Ga ik zeker ‘s proberen, leuk voor een zondagse brunch.

  • Bea

    30 juli 2013 at 18:23 Beantwoorden

    Ziet er echt weer ontzettend lekker uit 🙂

  • Liesbeth

    30 juli 2013 at 17:19 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit, goed idee voor de komende (warme!) dagen! Makkelijk & lekker!

  • Farah

    30 juli 2013 at 11:11 Beantwoorden

    Oh dit lijkt me echt heerlijk!\r\nGa ik binnenkort echt een keer proberen.\r\n\r\nIk houd echt van die simpele gerechten die dan heerlijk blijken te zien. Ben benieuwd!\r\n\r\nxx Farah

  • Heartshapedrosepetals

    30 juli 2013 at 10:20 Beantwoorden

    Deze ga ik proberen!

  • Nanda

    30 juli 2013 at 10:03 Beantwoorden

    Dat lijkt me erg lekker! 🙂

  • Silke

    30 juli 2013 at 09:19 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!

  • MySimplySpecial

    30 juli 2013 at 08:59 Beantwoorden

    Wat een leuk idee!

Plaats een reactie