Menu

Gevulde broodjes met gehakt

Bij gevulde broodjes met gehakt denk je misschien niet meteen aan een avond maaltijd. Je kan deze gevulde broodjes ook prima tijdens de lunch serveren maar met een lekkere salade er bij, vult het echt voldoende voor het avondeten. En het is een ideaal recept voor een doordeweekse makkelijke maaltijd.

Dit recept is geïnspireerd op de periode dat ik stage liep in Zuid Limburg. Ik woonde destijds boven een lunchroom en omdat ik wisselende diensten had, at ik daar vaak een broodje gehakt. Ik ben iemand die verslaafd kan raken aan iets lekkers en het dan keer op keer besteld. Dat had ik met deze gevulde broodjes. Officieel werd er nog whiskey saus bij geserveerd, maar dat heb ik hier achterwege gelaten.

Gevulde broodjes

Ingrediënten voor 4 st.
4 kasier afbakbroodjes
250 gr gehakt
1 rode paprika
1 ui
2 tenen knoflook
1/2 tl komijn
1 tl chili flakes
Geraspte kaas
Zout

Zo maak je het
Verwrarm de oven voor op 200 graden.

Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit dit aan in wat olie.

Voeg het gehakt toe en bak dit rondom bruin.

Breng het gehakt op smaak met de chili, de komijn en wat zout.

Snij de paprika in blokjes en bak deze mee.

Snij het kapje van de broodjes en hol ze uit met een lepel.

Vul de broodjes met het gehakt mengsel.

Bestrooi ze rijkelijk met geraspte kaas.

Bak de broodjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Serveer met een lekkere frisse salade.

Gevulde broodjes

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

40 reacties

  • Karin Oostdijk
    2 februari 2018 om 16:51

    Ik maak dit met een oerbrood gehakt paprika prei champignons blokjes kaas en het uitgeholde brood. Gehakt rullen en aan branden dan een klein blikje tomatenpuree en provinciale kluiden erbij. Dit in een schaal doen en dan bak je de groente in het vocht van het gehakt tot het slinkt en alle vocht uit de pan is. Daarna doe je het gehakt bij de groente doorvoeren kaasblokjes en het brood in stukjes maken en doorvoeren het uitgeholde brood vullen en goed aandrukken en dan ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven warm laten worden. Als het klaar is in stukken snijden en en lekkere salade erbij en eet smakelijk.

  • chris
    14 oktober 2017 om 15:58

    dank je

  • Pauline
    14 oktober 2017 om 14:44

    Ah wat leuk om te horen :)

  • chris
    13 oktober 2017 om 12:02

    ik ben een gehakt liefhebber en altijd opzoek naar nieuwe recepten vandaag kwam ik deze site terecht en ik moet zeggen dat de recepten er heerlijk uitzien ik ga het vandaag nog maken

  • Lisette
    23 augustus 2017 om 20:37

    Vandaag geprobeerd! Het was heerlijk! Bedankt !

  • Annika
    24 november 2016 om 16:15

    Kan allebei :)

  • Esmar
    24 november 2016 om 11:30

    Gebruik je afbak broodjes of al gebakken broodjes?

  • Hermien Valckenborg
    5 april 2016 om 12:25

    oh dit ga ik Zaterdag maken lijkt mij heerlijk

  • Karin
    25 maart 2015 om 18:49

    Is dit recept ook geschikt voor kleine kinderen? Ik twijfel over de kruiden.

  • miranda
    14 maart 2015 om 16:28

    Superlekker,ook met stukjes kip smaakt het heerlijk

  • Pauline
    18 januari 2015 om 20:04

    Opeten :)

  • Miriam
    18 januari 2015 om 17:59

    ben druk bezig met de voorbereiding. Maar wat doe je met broodkrum wat eruit is gehaald?

  • ingrid
    11 december 2014 om 21:34

    Ziet er niet alleen lekker uit is ook heel lekker.

  • Arien
    22 november 2014 om 12:04

    Ziet er heerlijk uit! ik ben vandaag op je site terecht gekomen en ik zie al allemaal inspirerende gerechten die ik graag uit wil proberen!

  • Anneke Rusting
    26 september 2014 om 18:15

    Pauline hartelijk dank voor je heerlijke recepten ga ze zeker proberen groetjes Anneke

  • Hennie
    1 juli 2014 om 15:08

    bedankt voor dit super lekkere recept......hebben het thuis al een paar gegeten met een salade.

  • Marieke
    7 maart 2014 om 22:09

    Erg leuk idee, deze versie kan ik wel maken voor mijn man, ik ga een vegetarische versie voor mezelf maken, even kijken hoe ik dit ga oplossen. Bedankt voor het delen van dit recept.

  • Mayke
    5 maart 2014 om 09:29

    Lijkt me heerlijk. Heb ook een fb pagina met simpele recepten. Ga 'm toevoegen!

  • ingrid
    23 februari 2014 om 17:04

    Lijkt me heerlijk ! Ook misschien leuk om kleine broodjes te nemen !

  • Franny
    4 februari 2014 om 19:57

    Wat een geweldig recept, heerlijk! Dit ga ik zeker vaker maken...

  • Pauline
    1 februari 2014 om 20:14

    Graag gedaan :)

  • Marjo
    1 februari 2014 om 18:56

    Lekker recept, makkelijk klaar te maken en absoluut voor herhalimg vatbaar.. Dank je Paulien

  • Annelies
    14 november 2013 om 15:37

    Ziet er heerlijk uit! Ook handig als je eters krijgt!

  • Nicolle
    18 oktober 2013 om 19:43

    Zie dat ik niet goed gekeken heb, Stond wel de temp bij. Heb het vandaag gemaakt en was heerlijk. Dit ga ik echt vaker maken. Ik woon zelf in Limburg maar had het nog nooit gehad. Dank je wel!!!!!

  • patricia
    16 oktober 2013 om 18:51

    Vandaag gemaakt.
    Samen met mijn zoontje van 2 opgegeten, en we vonden ze heerlijk.

  • Pauline
    14 oktober 2013 om 22:11

    200 graden is beter

  • nicolle
    14 oktober 2013 om 21:51

    Ziet er heel erg lekker uit maar heb 1 vraagje. Neem aan dat het brood in de oven afgebakken wordt met het gehaktmengsel en kaas? Nu zie ik nergens een temperatuur staan, is 220 grade te warm?

  • Colette
    20 september 2013 om 11:40

    Ga ik zeer zeker eens proberen! Lijkt me heerlijk en denk dat het thuis ook goed zal worden ontvangen!

  • Pauline
    3 augustus 2013 om 11:06

    Leuk, dank je wel :)

  • Stacey
    1 augustus 2013 om 15:03

    Die foto alleen al zorgt er voor dat mijn maag begint te knorren. Jummie! Dit weekend maar eens in de praktijk gaan brengen!

  • Brigitte
    31 juli 2013 om 14:14

    Ziet er heerlijk uit!
    Ik heb hem opgeslagen om ook eens te maken.
    Ik ben trouwens ook begonnen met 'n blogje en als je het niet erg vindt heb ik je toegevoegd aan de blogroll.
    Inspiratie vind ik genoeg op je site :)

  • Pauline
    31 juli 2013 om 13:18

    Ja heel fijn receptje en lekker makkelijk :)

  • sterrie
    30 juli 2013 om 22:05

    Mmmm, ziet er goed uit! Ga ik zeker 's proberen, leuk voor een zondagse brunch.

  • Bea
    30 juli 2013 om 18:23

    Ziet er echt weer ontzettend lekker uit :)

  • Liesbeth
    30 juli 2013 om 17:19

    Ziet er lekker uit, goed idee voor de komende (warme!) dagen! Makkelijk & lekker!

  • Farah
    30 juli 2013 om 11:11

    Oh dit lijkt me echt heerlijk!
    Ga ik binnenkort echt een keer proberen.

    Ik houd echt van die simpele gerechten die dan heerlijk blijken te zien. Ben benieuwd!

    xx Farah

  • Heartshapedrosepetals
    30 juli 2013 om 10:20

    Deze ga ik proberen!

  • Nanda
    30 juli 2013 om 10:03

    Dat lijkt me erg lekker! :)

  • Silke
    30 juli 2013 om 09:19

    Ziet er heerlijk uit!

  • MySimplySpecial
    30 juli 2013 om 08:59

    Wat een leuk idee!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST