fbpx
Menu

Kipnuggets uit de oven

We kennen allemaal wel de kipnuggets van de Mc Donalds. Kleine gefrituurde kipstukjes in een krokant jasje. Mijn zus was er vroeger verslaafd aan. Wist je dat je kipnuggets ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Het is helemaal niet moeilijk en deze versie uit de oven is ook nog veel gezonder ook.

De kipnuggets worden niet gefrituurd maar in de oven bereid, hier door zijn ze veel minder vet. Maar echt niet minder lekker. Serveer de kip stukjes met ketchup of met een lekkere bbq saus.

Ingrediënten voor 15 st
3 kipfilets
6 el bloem
2 eiwitten
3 handjes Panko (of paneermeel)
Zeezout
Chili vlokken

paneren a la anglaise

Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Snij de kipfilets in gelijkmatige stukken.

Doe de bloem in een bordje voeg hier naar smaak zeezout en chili flakes aan toe. Wees hier niet te zuinig mee.

Klop de eiwitten los in een ander bord.

Leg de Panko in een derde bord.

Leg een met olijfolie ingevette ovenschaal of een bakplaat met bakpapier klaar.

Haal de kipstukjes door de bloem en zorg dat het aan alle kanten bedekt is. Klop het overtollige bloem er van af.

Haal de kipstukjes vervolgens door het eiwit en zorg dat de kipfilets helemaal bedekt zijn.

Leg de kipnugget op de Panko en strooi ook wat broodkruim aan de bovenkant van de nugget.

Zelf kipnuggets maken

Leg de kipnugget in de ovenschaal of op de bakplaat.

Bak de nuggets in ongeveer 30 minuten gaar en knapperig. Keer ze halverwege het bakproces om.

Zelf kipnuggets maken

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

  • D siero
    15 augustus 2019 om 15:15

    Paneren met tortillachips. Vooraf kip 2 uur marineren in1/2 liter karnemelk

  • Annika
    13 augustus 2019 om 13:21

    Nee dat kan helaas niet.

  • Mariska
    12 augustus 2019 om 18:33

    Hoi Pauline , Kan dit ook in de airfryer worden gemaakt en zo ja, hoelang en op hoeveel graden? :) Groetjes Mariska

  • Annika
    14 december 2018 om 14:12

    Ook lekker inderdaad!

  • Irma
    14 december 2018 om 08:55

    Ik vind dit erg lekker met kipdijfilet in plaat van kipfilet. Ook gaf iemand de tip om eerst de panko even blond te bakken in een koekenpan zodat de kleur van het eindresultaat mooier wordt. Het werkte heel goed!

  • Fc
    16 januari 2016 om 21:55

    Oven op hoeveel graden ?

  • Tanya
    11 mei 2015 om 18:29

    Enkel het eiwit gebruiken is gezonder. De dooier bevat vet, het wit niet. De mijne liggen in de oven voor bij mijn slaatje, jammie!

  • Ariane
    21 maart 2015 om 18:30

    Ik kook altijd de kip eerst in de melk(blijft hij lekker mals) daarna hoef je alleen nog maar t korstje te bakken of frituren.
    Groetjes Ariane

  • EdRo
    18 november 2014 om 16:27

    Je zou de baktijd van de eerste keer kunnen verkorten naar 20 min. (10 per zijde) en de temp iets lager instellen
    Hier na laat je ze nog even liggen in een schaal. Ze garen dan nog kort door.
    De volgende dag is het 2x 5 minuten opwarmen in een hetere oven.
    Hierdoor voorkom je dat de kip droog wordt.

    Succes

  • bart
    17 juni 2014 om 17:32

    paneren met cornflakes

  • Elseline
    8 november 2013 om 17:06

    Dat klinkt lekker!

    Ik vroeg me af, waarom gebruik je alleen het eiwit en niet gewoon het hele ei om in te paneren?

  • Patti
    8 november 2013 om 17:03

    In plaats van panko, maak ik ze ook wel eens met verkruimelde TUC koekjes!

  • Suus
    15 oktober 2013 om 17:54

    §1a

  • Linda
    7 oktober 2013 om 07:11

    Bedankt voor je snelle antwoord! Ingevroren zal de baktijd wat langer zijn, verwacht ik?

  • Pauline
    6 oktober 2013 om 21:16

    Ik ben bang dat de kip dan een beetje droog wordt. Je zou ze wel van te voren kunnen paneren en dan invriezen en dan op het laatste moment afbakken.

  • Linda
    6 oktober 2013 om 18:15

    Beste Pauline,

    Kwam dit recept tegen in mijn zoektocht naar hapjes voor een verjaardagsfeest. Omdat ik op de dag zelf zo min mogelijk in de keuken wil staan, vroeg ik me af of het mogelijk is de kipnuggetjes een dag van te voren al compleet te maken (inclusief afbakken) en dan op de dag zelf op te warmen. Denk je dat dit mogelijk is? Zo ja, welke opwarmtemperatuur en -tijd raad je aan? Alvast bedankt voor je antwoord!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.