Menu
DSC_0234-710x380.jpg

BBQ is on: Zelf shaslicks maken

Op mijn late birthday party gingen we barbecuen. Dat leek me wel makkelijk, tenzij je zoals ik alles zelf maakt natuurlijk. Ik hou niet zo heel erg van varkensvlees, alleen varkenshaas vind ik lekker. Ik heb deze shaslicks dus ook van varkenshaas gemaakt, maar je kan ook varkenslappen gebruiken als je dat fijner vindt.

Ik vind het zelf heel leuk om spiesjes te maken. Ik heb het vlees als een nachtje eerder in de marinade gezet, zodat het er lekker in kan trekken. De groentes heb ik op het laatste moment toegevoegd. Het vlees was echt super mals en ik denk dat ik mijn shaslicks voortaan altijd maar zelf maak.

Ingrediënten voor 15 st.
3 varkenshaasjes
1 grote ui
1 bakje champignons
1 rode paprika
1 groene paprika
6 el ketjap saus
2 el soja saus
1 teen knoflook
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Snij het vlees in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en doe dit in een schaal.

Voeg hier de ketjap en de sojasaus aan toe en een flinke scheut olijfolie.

Hak de knoflook fijn en voeg dit bij het vlees.

Breng het vlees op smaak met peper en zout en meng het even door elkaar, zodat de marinade het hele vlees bedekt.

shaslicks maken

Zet dit een paar uur of een nachtje weg in de koelkast.

Snij de ui in partjes en boek de champignons schoon.

Was de paprika’s en snij deze in stukjes van ongeveer 2 x 2 cm.

shaslicks maken

Leg alles klaar, nu kan je beginnen met het rijgen van de shaslicks.

Prik op ieder stokje een stukje ui, champignon, rode en groene paprika en 2 of 3 stukjes vlees.

De volgorde maakt niets uit.

shaslicks maken

Grill de shaslicks in ongeveer 8 minuten gaar op de bbq, of grill ze in een grillpan.

shaslicks maken

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan