fbpx
Menu

BBQ is on: Zelf shaslicks maken

Op mijn late birthday party gingen we barbecuen. Dat leek me wel makkelijk, tenzij je zoals ik alles zelf maakt natuurlijk. Ik hou niet zo heel erg van varkensvlees, alleen varkenshaas vind ik lekker. Ik heb deze shaslicks dus ook van varkenshaas gemaakt, maar je kan ook varkenslappen gebruiken als je dat fijner vindt.

Ik vind het zelf heel leuk om spiesjes te maken. Ik heb het vlees als een nachtje eerder in de marinade gezet, zodat het er lekker in kan trekken. De groentes heb ik op het laatste moment toegevoegd. Het vlees was echt super mals en ik denk dat ik mijn shaslicks voortaan altijd maar zelf maak.

Ingrediënten voor 15 st.
3 varkenshaasjes
1 grote ui
1 bakje champignons
1 rode paprika
1 groene paprika
6 el ketjap saus
2 el soja saus
1 teen knoflook
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Snij het vlees in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en doe dit in een schaal.

Voeg hier de ketjap en de sojasaus aan toe en een flinke scheut olijfolie.

Hak de knoflook fijn en voeg dit bij het vlees.

Breng het vlees op smaak met peper en zout en meng het even door elkaar, zodat de marinade het hele vlees bedekt.

shaslicks maken

Zet dit een paar uur of een nachtje weg in de koelkast.

Snij de ui in partjes en boek de champignons schoon.

Was de paprika’s en snij deze in stukjes van ongeveer 2 x 2 cm.

shaslicks maken

Leg alles klaar, nu kan je beginnen met het rijgen van de shaslicks.

Prik op ieder stokje een stukje ui, champignon, rode en groene paprika en 2 of 3 stukjes vlees.

De volgorde maakt niets uit.

shaslicks maken

Grill de shaslicks in ongeveer 8 minuten gaar op de bbq, of grill ze in een grillpan.

shaslicks maken

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

  • Yvonne Plaggenborg
    20 maart 2019 om 14:36

    Ik wil graag schaslick met fricandeau maken in de airfryer. Weet je misschien hoelang het er dan in moet

  • Marianne
    10 januari 2018 om 13:14

    Met spek tussen de groenten krijg je die onmiskenbare shaslick smaak! Bij de slager (die uit de supermarkt is lastiger te verwerken) wat dikkere plakken ontbijtspek halen, in vierkantjes snijden en tussen een stukje ui en paprika doen.

  • Bart
    27 januari 2017 om 15:13

    Het ziet er zeker lekker uit en zal ze binnenkort in het voorjaar ook zeker een keertje gaan proberen, ben zelf wel fan van shaslicks maar heb ze zelf overigens nog nooit gemaakt of geprobeerd om te maken. Ben benieuwd hoe dat mij zal uitkomen! Leuke blog Pauline heel informatief ook ik ga je meer volgen :)

  • Pauline
    3 mei 2015 om 16:07

    Jawel, dat gaat prima.

  • frederika
    3 mei 2015 om 12:59

    kan je ze ook invriezen

  • Pauline
    13 augustus 2014 om 22:28

    Ontbijtspek en dan plakjes in stukken snijden. Klinkt wel erg lekker trouwens.

  • Jolanda
    13 augustus 2014 om 15:40

    Als je spek ertussen wilt doen , welke kan je dan het beste gebruiken ?

  • Pauline
    22 juli 2014 om 00:19

    Jeej daar doe ik het voor :)

  • Lies
    20 juli 2014 om 23:14

    Oeps sorry, met mijn neus gekeken.
    Blijkbaar nog vol met knoflook vd saus......

  • Lies
    20 juli 2014 om 23:13

    Net uitgebreid bericht verstuurd, maar zie het niet terug??

  • Lies
    20 juli 2014 om 20:58

    Gisteren deze shaslikcks op de barbecue, heerlijk! Heel goed gelukt. Zulk mals vlees, zo een lekkere smaak.
    Net als de knoflooksaus die ik gepikt heb uit pauline' keuken en de mediteraans boter.
    Op een andere site gevonden dat je plakken zoete aardappel kunt marineren in olie, paprikapoeder en dille, daarna zo op de bbq.

    Echt heerlijk! En dan te bedenken dat we normaal alles kant en klaar kopen!
    Voor de volgende bbq eerst even neuzen in de keuken van Pauline!
    Kan bijna niet wachten :)

  • Joyce
    7 juli 2013 om 09:10

    Ik heb ze klaar staan in de koelkast voor vanavond! Zijn nu lekker aan het marineren.

  • Joyce
    5 juli 2013 om 16:08

    Zo lekker!

  • Miranda
    5 juli 2013 om 15:39

    Ooh jum! Lekker simpel receptje, komt goed van pas met het weer komend weekend :D

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.