Menu
IMG_6036-710x380.jpg

Taste of Amsterdam

Ik ga ieder jaar naar Taste of Amsterdam, ik vind het gewoon een fijn evenement. Lekker eten en drinken en kennis maken met gerenommeerde restaurants in Amsterdam. Afgelopen donderdag was ik bij de opening van Taste of Amsterdam en alles zat mee. Het zonnetje scheen, leuke mensen om mij heen en lekker eten. Bij Taste draait het om proeven en kennis maken met nieuwe producten. Het viel mij op dat de producenten markt een stuk kleiner was dan vorig jaar en dat vind ik jammer, want ik neus graag tussen culi heerlijkheden.

Ik kon het niet laten en heb net als ieder jaar weer de Signature dish bij Fifteen gegeten, maar ook kennis gemaakt met Momo, Restaurant Lute en The Butcher. Op taste kan je kreeften, oesters en kaviaar eten, maar de tent die ieder jaar het beste scoort zijn de hamburgers van The Butcher. Het was hier wederom opvallend druk en terecht ook, want een lekkere hamburger gaat er altijd wel in. Ben je benieuwd wat ik allemaal gezien en geproefd heb? Kijk mee in mijn culi verslag van Taste of Amsterdam 2013.

Taste of Amsterdam

Een lekkere Salmon Torch roll van zalm, unagisaus (geen idee wat dat is) en wasabi mayonaise. Echt een lekker hapje van The Harbour Club. Ook kon je hier oesters eten en halve kreeft.

Taste of Amsterdam
B Frozen is de nieuwe trend, deze frozen cocktail bevat naast ijs ook je favoriete drankje. Verkrijgbaar in verschillende smaken zoals Mojito, Limoncello en Cosmpolitan. Leuk voor een feestje.

Lute
Dit vond ik echt heel lekker, gefrituurde frieten van citruspolenta met een truffelmayonaise van Lute Restaurant. Alleen de chef moet zijn personeel wel wat beter opleiden, want de mevrouw bleef maar aanhouden dat polenta een wortel is, terwijl het toch echt maïsmeel is.

Taste of Amsterdam
Italiaans eten gaat er altijd wel in. Lekkere gnocchi met pestosaus en lasagne met aubergine van Incanto.

Ei ravioli

Ik kon het niet laten en proefde weer de signature dish van Fifteen. Deze met ei gevulde ravioli en verse truffel is nou eenmaal goddelijk.

Lute
De spinkrab met aardpeer crème en kruidensalade van Lute Restaurant was ook erg lekker. Heel fris in combinatie met de zoetige krab.

Hugo prosecco
HUGO wordt de hit van deze zomer. Een frisse prosecco met vlierbloesem, citroen en munt aangeboden door House of Taste en Golosita.

Momo
Vis taco’s van restaurant Momo in 3 varianten, tonijn, zalm en zeebaars. Ook kon je hier lekkere ribs bestellen en sushi.

Taste of Amsterdam
De Big Green Egg was goed vertegenwoordigd op Taste of Amsterdam, er was een barbecue wedstrijd en je kon dit heerlijke rund proeven.

Taste of Amsterdam
Ik waande me even weer in Italië, op het Italië plein kon je heerlijk eten bij Incanto, Perroni’s drinken en Italia Magazine lezen. Heel sfeervol en leuk opgezet.

Taste of Amsterdam
Zien deze lekkere koeken er niet heerlijk uit? Van het Vlaamsch Broodhuis, wat een fantastische broodzaak is dat toch.

Fifteen
Alle gerechtjes van Restaurant Fifteen op een rij, Risotto met biet en gorgonzola, Parmaham en mleon, een brownie met hangop en rabarber en hun ei ravioli met truffel.

The butcher
Die burgers van The Butcher moet je echt proeven, gemaakt van Wagyu Beef. Zo mals en zacht en een lekkere barbecue smaak.

frozz
Na al dat lekkers besloot ik voor een healthy toetje te gaan. Ik ben dol op Frozz, frozen yoghurt met toppings. En het is ook nog laag in de calorieën.

Taste of Amsterdam
Lekkere stinkkaasjes, dat is mij zelfs iets te heftig.

petit gateau
Kijk nou hoe schattig, deze kleine taartjes van Petit Gateau, ze zagen er heerlijk uit. Ook verkocht ze brownies, madeleines en financiers.

Freslicious Even een gezond shotje tussendoor. Een flesje Frecious staat gelijk aan de voedingswaarde van 1 kg groente en fruit en ze zijn ook nog eens hartstikke lekker ook.

risotto met biet Ja I know alweer een gerechtje van Fifteen, het was ook zo lekker. Bieten risotto met gorgonzola en het matcht ook nog met mijn nagellak.

Taste of Amsterdam Sfeerimpressie, ik zou er nu stiekem wel weer heen willen.

Turks fruit
Turks fruit, baklava, noten en ander lekkers bij Cranberry UK. Ik nam gerookte amandelen mee, goddelijk en lekker healthy.

koffiekar Ik blijf ze schattig vinden, die kleine espresso piaggo’s.

desem enzo Desem enzo probeerde mij te verleiden met zijn amarenen kersen brood met banketbakkersroom en dat is gelukt. Ook nam ik zijn befaamde Woeste Knoest mee, lekker bij het ontbijt.

Maza Maza maakt echt de lekkerste falafel en hummus ooit. Je kan dit in de Turkse supermarkt kopen.

Taste of Amsterdam En een lekkere cappuccino na al dat lekkere eten is altijd fijn.

Ik heb weer genoten van Taste of Amsterdam. Volgend jaar is er weer een nieuwe editie en ik heb er nu al zin in.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan