fbpx
Menu

Starbucks citroen cake

Ik hou van de starbucks. In Nederland ga ik eigenlijk niet zo vaak maar als ik op vakantie ben in het buitenland juist wel. Ik vind de koffie lekker, frappuccino’s stunning en hun zoetigheden zijn helemaal onweerstaanbaar. Starbucks gaat heel secuur om met haar recepten en die zul je dus niet zomaar overal terugvinden. Na wat speurwerk kwam ik bij Baked Louie’s uit en hij had het recept voor de starbucks citroen cake op zijn site staan.

Ik kan je garanderen deze cake smaakt net zo als de Starbucks Lemon Loaf. De citroen cake is lekker luchtig en heel fris van smaak. Een ideaal receptje voor in de zomer.

Ingrediënten voor een cake van 500 gr
200 gr bloem
10 gr bakpoeder
3 eieren
220 gr kristalsuiker
40g boter op kamertemperatuur
1 tl citroenrasp
Het sap van 2 citroenen
130 ml zonnebloem olie
Snuf zout

Voor de icing
140 g poedersuiker
3 el water
Sap van een 1/2 citroen

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef de bloem met het bakpoeder en zout boven een grote kom.

Mix in een andere kom de natte ingrediënten: de eieren, de suiker, boter, de citroenrasp en het sap en de olie.

Mix de natte ingrediënten met de droge ingredienten en meng tot een glad beslag.

Vet een cake vorm van 23 cm in met wat bakspray of boter en giet het beslag in de vorm.

starbucks citroen cake

Bak de citroen cake in ongeveer 45 minuten af. Als de bovenkant te donker wordt, dek je deze af met wat aluminium folie.

De cake is klaar als een  saté prikker er schoon en droog uit komt. Het kan zijn dat het in jouw oven wat langer duurt.

Laat de citroen cake afkoelen op een rooster.

starbucks citroen cake

Maak een glazuur van de poedersuiker, het water en het citroensap.

Giet de icing over de afgekoelde cake. Wat er naast valt kan je er met een lepel nog een keer overheen gieten.

Laat de icing hard worden en geniet lekker van de starbucks citroen cake.

starbucks citroen cake

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

103 reacties

  • Karen
    23 juli 2019 om 12:08

    Gisteren deze cake gemaakt, en ik vind hem echt heerlijk. Van mij mag er zelfs de volgende keer nog meer citroen zest in! Hij is niet ingezakt (zoals anderen wel hebben gehad lees ik), en zag er voor het opeten al heerlijk uit. Enige is dat de icing wat lastig was, doordat 3 el water + de citroensap te veel vocht is en hij super dunnig was. Volgende keer 1 lepeltje water minder denk ik. Ga hem zeker onthouden

    Beantwoorden
  • Annika
    23 juli 2019 om 12:17

    Wat leuk om te horen :)

    Beantwoorden
  • Jur
    25 juli 2019 om 18:23

    Misschien een icing van roomkaas erop?

    Beantwoorden
  • Sista_taz
    7 april 2019 om 16:30

    Hi Pauline, Ik kijk vaak op jouw site en vind er de heerlijkste recepten, bedankt daarvoor. Vandaag de Starbucks citroencake gemaakt. Wat een topper, de cake is perfect gelukt! Ik had alleen geen zonnebloemolie in huis en geen bloem, die was vanochtend op gegaan bij t bakken van de american pancakes😋 Bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel en uitgerekend hoeveel bakpoeder ik moest toevoegen en de zonnebloemolie vervangen door olijfolie. We hebben er net in de tuin heerlijk van gegeten! Dit recept is zeker een blijvertje! Groetjes, Natasja

    Beantwoorden
  • Siem
    23 september 2018 om 18:21

    Dag Pauline, Als ik mijn cake snijdt dan zit de helft vol met zonnebloemolie. Ik heb ook volgens het bovenstaande recept de cake gemaakt. echt zonde want had de cake echt met veel enthousiasme gemaakt. De cake was van buiten echt goed gaar en heb het ook nog 60 ipv 45 minuten laten bakken.

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 september 2018 om 15:05

    Bah dat is niet de bedoeling natuurlijk. Was alles wel goed gemengd? En misschien is je oven wat minder krachtig en had hij net een graadje hoger gemoeten. Dat is altijd het lastige van ovens, ze zijn allemaal anders.

    Beantwoorden
  • Christine
    24 april 2018 om 15:49

    Mijn cake is mislukt, en lees nu de commentaren. Ook in het midden ingezakt en niet gaar... :-(

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 april 2018 om 12:23

    Ik heb werkelijk geen idee. Bij de ene helft lukt hij perfect en bij de andere helft niet. Ik heb de werkwijze nu iets aangepast, misschien dat dat iets helpt voor een volgende keer.

    Beantwoorden
  • Daphne
    2 april 2018 om 16:19

    Bij mij zit er ook een enorm gat in het midden. Al tijdens het bakken. Denk dat er ergens een foutje in het recept zit. Heb dit probleem nog nooit gehad en zie dat het bij meerdere mensen is gebeurd. Meh.

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 april 2018 om 12:55

    Wat gek! Ik zie het inderdaad bij meerdere mensen staan. Ik heb het recept van een andere blogger gebruikt en bij mij ging het wel goed. Ik weet dus eerlijk gezegd ook niet waar dit aan ligt.

    Beantwoorden
  • Marie louise
    18 februari 2018 om 22:00

    Ik ben in de zevende hemel. Heb voor t eerst een cake gemaakt, en hij is zoooooo goed gelukt. Niet ingezakt, niet klef, niet droog. Krokante korst. Ben eigelijk heel trots op mezelf. Ik heb iets van 30 min 170 graden gedaan, toen zag ik (alleen geleken deur dicht) dat hij gebarsten was maar niet gaar, toen nog iets van 10 min op 150 graden en toen op 140. En toen wastie perfect

    Beantwoorden
  • Annika
    20 februari 2018 om 09:28

    Ah wat goed om te horen! Geniet ervan :)

    Beantwoorden
  • Sanne
    19 juli 2017 om 14:38

    De mijne zakt ook in!! Hoe kan dat?

    Beantwoorden
  • Mina Kolman
    16 april 2017 om 15:35

    Wat een heerlijke cake is dit. Super lekker. Groot succes. Dank dank dank.

    Beantwoorden
  • Sherona van baal
    14 maart 2017 om 14:20

    Heb hem een aantal keer gemaakt, maar iedereeen zakt hij in het midden in? Hoe kan dit? Verder smaakt die echt heerlijk!

    Beantwoorden
  • Gerda
    11 februari 2017 om 14:55

    vandaag voor het eerst een gemaakt staat nu in de oven :) ben benieuwd

    Beantwoorden

Reactie plaatsen