fbpx
Menu

Starbucks citroen cake

Ik hou van de starbucks. In Nederland ga ik eigenlijk niet zo vaak maar als ik op vakantie ben in het buitenland juist wel. Ik vind de koffie lekker, frappuccino’s stunning en hun zoetigheden zijn helemaal onweerstaanbaar. Starbucks gaat heel secuur om met haar recepten en die zul je dus niet zomaar overal terugvinden. Na wat speurwerk kwam ik bij Baked Louie’s uit en hij had het recept voor de starbucks citroen cake op zijn site staan.

Ik kan je garanderen deze cake smaakt net zo als de Starbucks Lemon Loaf. De citroen cake is lekker luchtig en heel fris van smaak. Een ideaal receptje voor in de zomer.

Ingrediënten voor een cake van 500 gr
200 gr bloem
10 gr bakpoeder
3 eieren
220 gr kristalsuiker
40g boter op kamertemperatuur
1 tl citroenrasp
Het sap van 2 citroenen
130 ml zonnebloem olie
Snuf zout

Voor de icing
140 g poedersuiker
3 el water
Sap van een 1/2 citroen

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef de bloem met het bakpoeder en zout boven een grote kom.

Mix in een andere kom de natte ingrediënten: de eieren, de suiker, boter, de citroenrasp en het sap en de olie.

Mix de natte ingrediënten met de droge ingredienten en meng tot een glad beslag.

Vet een cake vorm van 23 cm in met wat bakspray of boter en giet het beslag in de vorm.

starbucks citroen cake

Bak de citroen cake in ongeveer 45 minuten af. Als de bovenkant te donker wordt, dek je deze af met wat aluminium folie.

De cake is klaar als een  saté prikker er schoon en droog uit komt. Het kan zijn dat het in jouw oven wat langer duurt.

Laat de citroen cake afkoelen op een rooster.

starbucks citroen cake

Maak een glazuur van de poedersuiker, het water en het citroensap.

Giet de icing over de afgekoelde cake. Wat er naast valt kan je er met een lepel nog een keer overheen gieten.

Laat de icing hard worden en geniet lekker van de starbucks citroen cake.

starbucks citroen cake

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

103 reacties

  • Sophie Adow
    24 januari 2017 om 11:41

    Citroen cake zojuist gemaakt voorbij het ontbijt... Super lekker en luchtig.. Jam jam!!

    Beantwoorden
  • Hans
    11 juli 2016 om 16:03

    Ik bak regelmatig cakes maar dit is de eerste die niet lukt. Hij zakt in tijdens het bakken. Mogelijk dat het luchtig kloppen van de boter en suiker niet goed is gegaan door de beperkte hoeveelheid boter. Heb je tips? Ik doe alles met een ouderwetse mixer.

    Beantwoorden
  • Jess
    3 juni 2016 om 10:27

    Ik heb hem nu twee keer gemaakt, maar hij is beide keren ingezakt (nadat ie eerst als een jekko is gaan rijzen) Misschien teveel bakpoeder / bakingsoda?

    Beantwoorden
  • Rachida
    31 januari 2016 om 19:45

    Het is een heerlijke cake! Ook bij mij goed gelukt! Bedankt. makkelijk en ook eigelijk best gezond met zoveel citroen erin. Ideaal voor de zomer

    Beantwoorden
  • Bernadette
    16 januari 2016 om 21:44

    Wat een heerlijke cake! Ik heb nog nooit een cake gebakken die zo lekker luchtig was, bedankt!

    Beantwoorden
  • Jurgen Boot
    27 december 2015 om 19:18

    Wij hebben net de cake gemaakt en verbaasden ons al over de hoeveelheid olie die toegevoegd moest worden aan de cake, we hebben de cake net uit de oven gemaakt en het is een vette brei. Klopt de hoeveelheid olie?

    Beantwoorden
  • Arnold
    18 november 2015 om 19:29

    Cake gemaakt. Perfect gelukt. De bakingsoda achterwege gelaten en meer bakpoeder gebruikt. Gaat dus prima. Hoe bewaar je zo'n cake? In de koelkast? Ivm de icing. Droogt het dan niet erg uit. In de folie is ook lastig omdat de icing zo plakkerig is. Misschien toch maar eens een luchtdichte bewaardoos kopen.

    Beantwoorden
  • Nina
    14 september 2015 om 13:19

    Bij mij blijft hij helaas ook inzakken,, heb de cake al 3 keer gemaakt. Wat raad je aan?

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 september 2015 om 20:04

    Langer in de oven wil wel eens helpen. Een niet gare cake zakt altijd in.

    Beantwoorden
  • Anies
    8 augustus 2015 om 18:00

    Heb de cake net gemaakt, hij is echt super lekker!
    De baking soda heb ik bij dille en kamille (utrecht) gekocht.
    Ik ga hem zeker nog een keer maken!
    Thanks!

    Beantwoorden
  • Mimi
    13 juli 2015 om 12:11

    Deze mooie cake staat al een tijdje op mijn lijstje. Het beslag vond ik erg dun, dus daar heb ik er wat extra bloem (twee kleine schepjes) bij gedaan. De making soda had ik niet in huis en daarom wat extra bakpoeder toegevoegd.
    Inmiddels staat hij dik een uur in de oven. Daarnet de prikker-test gedaan: de satéprikker kwam er heel klef uit. De cake staat nu weer in de oven. Ik ga na een kwartier wel weer kijken, maar ik vrees dat hij niet zo goed is gelukt.
    Hoe zou dat nou kunnen?

    Beantwoorden
  • Nora
    23 mei 2015 om 12:25

    Ik heb deze cake net gemaakt, en al een heeeeeerlijk stukje op! Superlekker!! Thanx for sharing!! xx Nora

    Beantwoorden
  • Oem Moussa
    19 mei 2015 om 09:19

    Hi Pauline,

    Kan ik de boter vervangen door zonnebloemolie? Ik mag geen koemelkproducten nuttigen ..

    Beantwoorden
  • anna
    10 mei 2015 om 17:13

    Je website ziet er geweldig uit... Ik heb zojuist deze cake gemaakt, hij lijkt me erg lekker, maar helaas viel hij bij het uit het blik halen uit elkaar. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt met een cake. Waar zou dit aan kunnen liggen?

    Beantwoorden
  • AK
    26 april 2015 om 01:45

    Hoi Pauline,

    Ik heb de cake nu een paar keer gemaakt, en die lukt goed. Alleen is mijn glazuur steeds klef en niet zo mooi wit en hard, zoals op jouw foto. Wat zou ik anders moeten doen?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 april 2015 om 13:35

    Iets meer suiker toevoegen. En de tijd nemen om het glazuur uit te laten harden.

    Beantwoorden
  • Meike
    19 april 2015 om 15:47

    Deze cake is echt geweldig lekker! Hij is alleen bij mij ook een beetje ingezakt...

    Beantwoorden
  • Petra
    17 april 2015 om 17:34

    de smaak is heerlijk alleen is de cake niet ophooggekomen en ik heb precies het recept gevolgt.....

    Beantwoorden
  • Esley
    21 februari 2015 om 00:43

    Ik heb hem daarnet gebruikt! Heerlijke cake.... Alleen de glazuur ga ik even veranderend de volgende keer. Met roomkaas en poedersuiker denk ik

    Beantwoorden
  • Anita
    2 februari 2015 om 15:06

    Wat heb je toch een inspirerende site!
    Heb net je cake gemaakt. Deze ziet er heerlijk uit.
    Kan bijna niet wachten om te proeven.
    Heb gebakken in hetelucht oven op 170 graden en 50 minuten in het midden van de oven. Ziet er egaal uit van boven

    Beantwoorden
  • Janne
    19 december 2014 om 22:27

    Geweldige recepten en uitstekende tips... Bedankt, zonder twijfel de beste kookblog op het net!

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 december 2014 om 18:35

    Yes wat leuk. Thanks :)

    Beantwoorden
  • Ilonka
    23 november 2014 om 11:44

    Hoi, net twee keer de cake gemaakt. de eerste keer was hij ingeklapt, mijn oven stond al op 170. De tweede keer gebakken op 140/150 graden en die is heel goed gelukt.

    Beantwoorden
  • vivian
    18 november 2014 om 22:13

    Hi pauliene,

    Ik heb net deze cake gebakken en net zoals bij al mijn andere cakes barst mijn cake altijd. Is dit te verhelpen? of gebeurt dat gewoon? (ik oefen cakes en taarten voor mijn dochter haar eerste verjaardag over 1,5 week en die moeten er natuurlijk prefect uitzien en smaken...! hihi)

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 november 2014 om 16:53

    Dan staat je oven te heet. Misschien de volgende keer even 10 graden lager zetten. Iedere oven verschilt namelijk qua temperatuur.

    Beantwoorden
  • Wendy
    14 oktober 2014 om 17:24

    Met 2 citroenen over aan het zoeken gegaan wat ik ermee kon gaan maken en hier op terecht gekomen.
    Wauw! Wat is dit lekker, zeg!
    I.p.v. de baking soda in totaal 7 gr. bakpoeder gebruikt en dat is prima gegaan. Voor de zekerheid op 150 graden gebakken en er gewoon wat langer in laten zitten.
    Ze zitten nu te smullen hier. Deze gaat zéker tussen mijn favoriete recepten... :)

    Beantwoorden
  • Inge
    11 oktober 2014 om 12:15

    Pauline, als de cake na 16 minuten aardig verkleurd is, kan ik toch niet de oven open doen om aluminiumfolie er op te leggen? Dan stort de cake toch in? Wat is het goede moment om dit te doen? Ik heb de oven al expres op 170 ipv 180 graden gezet omdat ik het idee heb dat mijn oven heter is dan hij aangeeft.

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 oktober 2014 om 20:44

    Ja dat kan niet idd. Dan is je oven waarschijnlijk heter.

    Beantwoorden
  • inge
    26 oktober 2014 om 16:23

    2e poging: oven staat nu op 160 graden ;) Nog iets, hoe kun je de suiker met de boter luchtig kloppen als de verhouding 220 - 40 gram is?

    Beantwoorden
  • inge
    26 oktober 2014 om 16:57

    Cake is weer ingezakt. Als er 180 graden staat in het recept, hoef ik de oven toch niet op 150 te zetten? Dat scheelt wel heel veel...

    Beantwoorden
  • Marit
    21 augustus 2014 om 09:25

    Kun je mij vertellen waar je bakingsoda koopt?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  • Marit
    21 augustus 2014 om 11:54

    Heb het al gevonden!

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 augustus 2014 om 16:46

    In de natuurwinkel.

    Beantwoorden
  • D van laren
    6 augustus 2014 om 16:13

    Ook bij mij is de cake ingezakt, zo jammer! Volgende keer de oven wat zachter zetten

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 augustus 2014 om 12:16

    En langer in de oven laten, inzakken betekent niet gaar helaas.

    Beantwoorden
  • Cecile
    9 juli 2014 om 21:12

    Ik maak hem nu ook voor de 2de keer. De eerste keer was hij goddelijk. Toen had ik er maar een halve citroen in gedaan, want had niks meer in huis. Nu wel citroenen ingeslagen, dus ben heel benieuwd naar het resultaat! Dank je wel voor het recept. Ik ben net nieuw op je website en nu al verslaafd. Groetjes Cecile

    Beantwoorden
  • Nathaly
    9 juli 2014 om 13:13

    Hoi,
    De cake staat nu in de oven, alleen zonder de baking soda, waar ik woon moeilijk te krijgen.....

    Leuke site, ik ben ook een "Foodie"!

    Groetjes,
    Nathaly

    Beantwoorden
  • Nena
    9 juli 2014 om 19:28

    Is hij goed gelukt zonder baking soda?

    Beantwoorden
  • Fabienne
    26 juni 2014 om 20:55

    Onwijs lekker! Heerlijk zacht, fijn, beetje klef door glazuur wat er een beetje van bovenaf ingetrokken is...kortom... Eigenlijk perfect!
    Dank voor het heerlijke recept!
    Ohja ik had de cake gebakken in heteluchtoven op 160 graden en 40 minuten.

    Beantwoorden
  • Fabienne
    26 juni 2014 om 20:57

    By the way....... Super website heb je! Helemaal leuk!

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 juni 2014 om 14:59

    Wat lief, you make my day!

    Beantwoorden
  • Yanni
    7 juni 2014 om 13:56

    Cake ook met Speltmeel en honing ipv suiker heerlijk. Olie kun je ook vervangen door cocosolie, ineens is het dan een tropische cake. Voor De eko/ bio/ vegi personen onder ons. Het glazuur zonder suiker is me nog niet gelukt! Wie heeft er een idee?

    Beantwoorden
  • NIne
    22 juni 2014 om 16:29

    Topping met Creme Fraiche vind ik zelf altijd erg lekker, maakt een cake fris en romig. Als zuivel ook een probleem is, iets met kokosboter?

    Beantwoorden
  • Rejan
    30 mei 2014 om 11:01

    Wat een geweldige cake, heel zacht van smaak en het glazuurlaagje maakt het helemaal af. Voor mij is dit een topper!

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 mei 2014 om 20:49

    Jaaa lekker he?

    Beantwoorden

Reactie plaatsen