fbpx
Menu

Starbucks citroen cake

Ik hou van de starbucks. In Nederland ga ik eigenlijk niet zo vaak maar als ik op vakantie ben in het buitenland juist wel. Ik vind de koffie lekker, frappuccino’s stunning en hun zoetigheden zijn helemaal onweerstaanbaar. Starbucks gaat heel secuur om met haar recepten en die zul je dus niet zomaar overal terugvinden. Na wat speurwerk kwam ik bij Baked Louie’s uit en hij had het recept voor de starbucks citroen cake op zijn site staan.

Ik kan je garanderen deze cake smaakt net zo als de Starbucks Lemon Loaf. De citroen cake is lekker luchtig en heel fris van smaak. Een ideaal receptje voor in de zomer.

Ingrediënten voor een cake van 500 gr
200 gr bloem
10 gr bakpoeder
3 eieren
220 gr kristalsuiker
40g boter op kamertemperatuur
1 tl citroenrasp
Het sap van 2 citroenen
130 ml zonnebloem olie
Snuf zout

Voor de icing
140 g poedersuiker
3 el water
Sap van een 1/2 citroen

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef de bloem met het bakpoeder en zout boven een grote kom.

Mix in een andere kom de natte ingrediënten: de eieren, de suiker, boter, de citroenrasp en het sap en de olie.

Mix de natte ingrediënten met de droge ingredienten en meng tot een glad beslag.

Vet een cake vorm van 23 cm in met wat bakspray of boter en giet het beslag in de vorm.

starbucks citroen cake

Bak de citroen cake in ongeveer 45 minuten af. Als de bovenkant te donker wordt, dek je deze af met wat aluminium folie.

De cake is klaar als een  saté prikker er schoon en droog uit komt. Het kan zijn dat het in jouw oven wat langer duurt.

Laat de citroen cake afkoelen op een rooster.

starbucks citroen cake

Maak een glazuur van de poedersuiker, het water en het citroensap.

Giet de icing over de afgekoelde cake. Wat er naast valt kan je er met een lepel nog een keer overheen gieten.

Laat de icing hard worden en geniet lekker van de starbucks citroen cake.

starbucks citroen cake

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

103 reacties

  • MARJAN
    27 mei 2014 om 20:26

    Heb de cake net uit de oven gehaald, hij ziet er echt perfect uit! Ik ga de icing maken met limoncello ipv water....beniewd of dat lukt:-)

    Tot nog toe staan de Financiers op nr 1!

    Beantwoorden
  • Youri Erades
    20 mei 2014 om 15:37

    Beste Pauline,

    ik heb de cake nu 2 keer geprobeerd te maken en helaas 2 keer zonder succes. Iedere keer dat ik de cake maakte ontstond er na tweederde van de baktijd een diepe gleuf in de cake. Wat doe ik verkeerd?

    Bedankt en succes,

    Youri

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 mei 2014 om 20:03

    Dat betekent dat je oven te heet staat, dan gaat het te snel. De ene oven is de andere niet. Dus volgende keer een tandje lager.

    Beantwoorden
  • Femke
    16 mei 2014 om 00:22

    Kan je in plaats van de zonnebloem olie ook een andere olie gebruiken? Zoals olijfolie?

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 mei 2014 om 11:04

    Ja dat kan wel, let er wel op dat je een neutrale olijfolie gebruikt, zonder al teveel smaak.

    Beantwoorden
  • Esmée
    11 mei 2014 om 21:54

    Hmmm, naast de Skinny Blueberry Muffin is dit mijn favoriete etenswaar van de Starbucks! Vrijdag ben ik jarig en ga ik deze lekker uitproberen, yummy! X

    Beantwoorden
  • Carina
    23 april 2014 om 21:28

    Heeeerlijk! Ik ben groot fan van al je recepten. We gaan volgende week op vakantie en zeker weten dat ik nog een cake bak om mee te nemen en lekker op te snoepen tijdens de reis naar Denemarken!

    Beantwoorden
  • Tin
    8 april 2014 om 15:48

    Nou, de cake staat nu in de oven! alvast voorproeven voor de Pasen! :-)

    Beantwoorden
  • Mebbel
    12 maart 2014 om 14:44

    Voor de 2 keer aan het maken nu erg lekker !!!

    Beantwoorden
  • Lianne
    11 maart 2014 om 21:30

    Ik wil de cake heel graag maken voor mijn high tea maandag! Alleen heb ik alleen een cakevorm van 28cm. Zou ik het hier in kunnen maken of zou je aanraden de hoeveelheden te veranderen en zo ja weet jij de hoeveelheden?

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 maart 2014 om 12:49

    Ik zou het recept x 1,5 doen, dan heb je extra veel lekkers :)

    Beantwoorden
  • Yasmine
    6 maart 2014 om 13:23

    Kan je het ook maken met 2eieren

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 maart 2014 om 17:04

    Nee bij bakken komt dat nogal nauw.

    Beantwoorden
  • Nabila
    24 februari 2014 om 11:40

    hij was mij net iets te zuur, maar misschien te zure citroenen. Maar wel lekker en goed gelukt. ga hem gauw nog een keer maken. jummie.

    Beantwoorden
  • Manon
    8 februari 2014 om 17:10

    Hoi,

    Ook bij mij is hij ingezakt. Ik heb hem niet geopend in de tussentijd alleen gekeken:) hij ging van mooi bol en tegen het einde aan ingezakt. Niet minder lekker, maar wel jammer. Kan het niet aan de olie liggen? :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 februari 2014 om 18:55

    Ik heb geen idee waar het aan ligt. Zoals je op de foto kunt zien, is hij bij mij wel bol. Ik denk dat hij toch wat langer in de oven had gemoeten.

    Beantwoorden
  • Anne-Marije
    25 januari 2014 om 17:13

    De cake zakte tijdens het bakken heel ver in :( bleef weinig meer van over. Heb jij een idee waar dit aan kan liggen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 januari 2014 om 13:35

    Heb je de oven tussentijds open gedaan? Een cake die inzakt kan maar 1 ding betekenen en dat is dat hij niet gaar is. Je mag de oven gedurende de eerste 30 minuten niet open maken want dan zakt hij ook in.

    Beantwoorden
  • Rian
    12 november 2013 om 21:52

    Vandeweek deze cake gebakken, heerlijk!! Zo lekker zelfs dat manlief niet wilde dat ik het zou 'verpesten' met glazuur, dus kaal ook heerlijk..

    Ik heb alleen na 10 minuten de oventemperatuur teruggeschroefd naar 170 graden en de baktijd verlengd met tien minuten, omdat de bovenkant zo snel bruin werd en hard, wat natuurlijk ook de scheuren in de bovenkant niet ten goede komt (ik merk vaker dat mijn oven wat warmer is).

    Bedankt voor dit fijne recept!

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 november 2013 om 23:00

    Leuk om te horen ;) en idd elke oven is anders, goed dat je het in de gaten houdt.

    Beantwoorden
  • Sophie
    10 november 2013 om 05:45

    Ziet er super lekker uit :) zeker het proberen waard

    Beantwoorden
  • Tabitha
    24 oktober 2013 om 19:50

    Vandaag gebakken en viel zeer in de smaak!

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 oktober 2013 om 22:52

    :)

    Beantwoorden
  • Marijn
    15 oktober 2013 om 21:11

    Ik heb de cake uitgeprobeerd, maar helaas zonder succes.
    Ik vond hem echt niet lekker, ik weet niet of het aan het recept lag maar ik raad hem zeker niet aan...

    Beantwoorden
  • Aukje
    14 september 2013 om 15:50

    Hi,
    Het beslag heb ik in muffinvormpjes gemikt. Sneller klaar en erg lekker.

    Beantwoorden
  • Randa
    16 juli 2013 om 17:50

    Kan je het ook maken zonder baking soda?

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 juli 2013 om 16:00

    Ja dat kan wel, dit maakt het net iets luchtiger. Je zou ook alleen bakpoeder kunnen gebruiken

    Beantwoorden
  • Nelly
    14 juli 2013 om 22:15

    Hi Pauline,

    Heb de citroen cake 2 weken geleden gemaakt (geinspireerd door heel Holland bakt ;)). De cake lukte perfect en smaakte heerlijk! Vandaag visite dus dacht de cake nogmaals te maken: de eerste versie stortte in, dus een tweede poging gedaan, maar ook deze kreeg een lichte deuk in het midden. Heb je enig idee wat ik fout heb gedaan (ovendeur niet open gedaan)? Visite was overigens zeer te spreken over de cake.

    Alvast bedankt voor je reply,
    Nelly

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 juli 2013 om 12:13

    Ik denk dat je hem te kort hebt gebakken, tenminste dat is vaak de reden dat een cake inzakt. Misschien de volgende keer nog iets langer in de oven zetten. Fijn dat de smaak wel goed is :)

    Beantwoorden
  • Charlotte
    3 juni 2013 om 16:56

    Yummeh! Dit ziet er zo lekker uit.
    Lijkt me echt heerlijk.
    Leuke blog heb je:)

    Beantwoorden
  • E.frl
    2 juni 2013 om 19:29

    Oh wat heerlijk!

    Beantwoorden
  • Nanda
    2 juni 2013 om 11:41

    Lijkt me super lekker!

    Beantwoorden
  • Lieke
    1 juni 2013 om 22:41

    Nomnom, dat ziet er te lekker uit! Binnenkort maar eens de keuken induiken :D

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 juni 2013 om 21:36

    Ziet er heeeeerlijk uit.

    xoxo

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    1 juni 2013 om 16:17

    Mmm, ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Christa
    1 juni 2013 om 14:46

    Die ga ik zeker een keer maken, heerlijk! Maar zou de cake niet instorten als je er halverwege de oven open doet om er een stuk aluminiumfolie over te leggen? Ik ben daar altijd een beetje huiverig voor....

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 juni 2013 om 14:51

    Nee dat valt reuze mee, als 3/4 van de baktijd er op zit kan je de oven wel openen

    Beantwoorden
  • Laura's Bakery
    1 juni 2013 om 12:55

    YUM! Dat ziet er lekker uit :)

    Beantwoorden
  • Stella
    1 juni 2013 om 12:13

    Ohh lijkt mij echt heerlijk, ik ben gek op Stabucks en dit is wel een van mijn favorieten dingen daar.

    Beantwoorden
  • Joyce
    1 juni 2013 om 12:01

    Lijkt me erg lekker!

    Beantwoorden
  • Marianne
    1 juni 2013 om 10:10

    Ziet er heerlijk uit! Waar heb jij het afkoelrooster gekocht? Ik heb alleen een ronde, niet altijd handig....

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 juni 2013 om 14:51

    Deze is van Dille & Kamille

    Beantwoorden

Reactie plaatsen