carrotcake

Carrot Cake

Carrot Cake is één van de meest geliefde taarten op dit moment. En dat snap ik wel! Het is gewoon een heerlijke taart. De combinatie van de kruidige cake met de frisse cream cheese frosting is hemels. Dit recept voor Carrot Cake is perfect voor een koude herfst,- of winterdag. Kun je erna lekker van genieten met een warme kop koffie of thee. En er zitten worteltjes in, dan is het een soort van gezond toch? 😉

Deze carrot cake maakte ik voor het goede doel, voor de KNRM en ik heb gehoord dat hij als eerste uitverkocht was. Ik snap wel waarom. De taart is gevuld met gezonde wortelen, maar smaakt hier niet naar, het lijkt meer op kruidcake. De cream cheese frosting die er op zit is echt onmisbaar, dit maakt de taart helemaal af. Hij is lekker luchtig doordat er olie gebruikt wordt in plaats van boter! Heb jij al honger?

Carrot Cake

Ingrediënten voor 12 p. (23cm)
3 dl zonnebloemolie
6 eieren
400 gr wortel geraspt
300 gr lichtbruine basterdsuiker
350 gr zelfrijzend bakmeel
3 tl bakpoeder
Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
2 tl speculaaskruiden
100 gram walnoten + extra voor garnering
50 gram rozijnen

Voor de frosting
200 gram roomkaas
50 gr zachte boter
Sap van een 1/2 citroen
60 gram poedersuiker

Zo maak je het
Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel.

Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.

Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag.

Voeg vervolgens de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar. Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm.

Carrot Cake

Carrot Cake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bak de taart in 60 – 70 minuten af op 170 graden.

De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.

Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.

creamcheese frosting

Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.

Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter.

Als je van zoet houdt kan je natuurlijk wat extra suiker toevoegen.

Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas. Wacht echt tot hij afgekoeld is, anders druipt de frosting er zo weer van af.

Evt. kan je de taart nog met wat noten garneren.

carrot cake

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Pita's met zelfgemaakte falafel
Video Review Zoku Quick Pop Maker
Bewaar
265 Comments
  • Julia Geel

    31 oktober 2017 at 15:49 Beantwoorden

    Ik heb ben nu bezig met het maken van de worteltaart maar hij is erg hoog geworden in het midden? Hoe kan ik dit voorkomen?
    Hij ruikt in ieder geval wel heel lekker!

    Groetjes Julia Geel

  • Roos Heykoop

    28 oktober 2017 at 18:31 Beantwoorden

    Net een prachtige 🥕 cake gemaakt ruikt fantastish en ziet er heerlijk uit Bedankt v het recept

  • Liesbeth

    24 oktober 2017 at 19:50 Beantwoorden

    Wat een lekkere recepten heb je toch!!!
    Bedankt!
    Hoe bewaar ik de cake? In plastic?
    En op het allerlaatst de frost?

    Groetjes Liesbeth

  • Nellie

    17 oktober 2017 at 19:31 Beantwoorden

    Ik heb geen zonnebloemolie in huis voor de wortelcake help wat nu

  • Peggy van der geest

    29 september 2017 at 12:54 Beantwoorden

    Gister de taart gemaakt was echt super lekker en de cake was heerlijk luchtig !! We houden deze er in

  • Ruben zwaan

    28 september 2017 at 19:17 Beantwoorden

    Lekker hoor Pauline! Jammie!

  • Babs Verploegh

    18 september 2017 at 14:44 Beantwoorden

    Beste Pauline, ziet er heerlijk uit!
    waarom moet er ook nog bakpoeder in als de cake met zelfrijzend bakmeel wordt gemaakt?
    ik hoor het graag!
    vr. groet,
    Babs

    • Pauline

      18 september 2017 at 20:50 Beantwoorden

      Omdat het een vrij zware cake is heb ik wat extra bakpoeder toegevoegd. Ik denk dat het zonder trouwens ook wel lukt.

  • Petra

    24 augustus 2017 at 21:18 Beantwoorden

    Deze taart voor mijn verjaardag gemaakt. Inderdaad een groot succes! Echt een lekkere taart. Ik heb er nog amandelschaafsel door het beslag gedaan.

  • Sija Buitendijk

    16 augustus 2017 at 09:32 Beantwoorden

    Afgelopen weekend gemaakt, wat een heerlijk en eenvoudig recept. Ik had geen vorm die groot genoeg was voor de hoeveelheid deeg, dus twee taarten gemaakt (45 minuten in de oven) met daar tussen een deel van de frosting. De volgende keer pas ik de hoeveelheid frosting iets aan, het is lekkerder als er een iets dikkere laag tussen de taarten zit.

1 4 5 6

Plaats een reactie