fbpx
Menu

Carrot Cake

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Carrot Cake is één van de meest geliefde taarten op dit moment. En dat snap ik wel! Het is gewoon een heerlijke taart. De combinatie van de kruidige cake met de frisse cream cheese frosting is hemels. Dit recept voor Carrot Cake is perfect voor een koude herfst,- of winterdag. Kun je erna lekker van genieten met een warme kop koffie of thee. En er zitten worteltjes in, dan is het een soort van gezond toch? 😉

Deze carrot cake maakte ik voor het goede doel, voor de KNRM en ik heb gehoord dat hij als eerste uitverkocht was. Ik snap wel waarom. De taart is gevuld met gezonde wortelen, maar smaakt hier niet naar, het lijkt meer op kruidcake. De cream cheese frosting die er op zit is echt onmisbaar, dit maakt de taart helemaal af. Hij is lekker luchtig doordat er olie gebruikt wordt in plaats van boter! Heb jij al honger?

Carrot Cake

Ingrediënten voor 12 p. (23cm)
3 dl zonnebloemolie
6 eieren
400 gr wortel geraspt
300 gr lichtbruine basterdsuiker
350 gr zelfrijzend bakmeel
3 tl bakpoeder
Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
2 tl speculaaskruiden
100 gram walnoten + extra voor garnering
50 gram rozijnen

Voor de frosting
200 gram roomkaas
50 gr zachte boter
Sap van een 1/2 citroen
60 gram poedersuiker

Zo maak je het
Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel.

Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.

Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag.

Voeg vervolgens de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar. Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm.

Carrot Cake

Carrot Cake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bak de taart in 60 – 70 minuten af op 170 graden.

De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.

Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.

creamcheese frosting

Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.

Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter.

Als je van zoet houdt kan je natuurlijk wat extra suiker toevoegen.

Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas. Wacht echt tot hij afgekoeld is, anders druipt de frosting er zo weer van af.

Evt. kan je de taart nog met wat noten garneren.

carrot cake

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

306 reacties

  • Fanny van der Giessen
    17 januari 2019 om 22:09

    Echt zelfrijzend bakmeel met bakpoeder? Is zo dubbel.

    Beantwoorden
  • SusyQ
    16 januari 2019 om 23:10

    Deze wil ik gaat maken!!!! Jummie!!! Moet ik echt wortelen gebruiken of kan het ook met winterpeen?? En de 400gr is ongeraspt?

    Beantwoorden
  • Miandmifamily
    16 januari 2019 om 22:01

    Deze carrot cake is perfect gelukt! Hij is heerlijk smeuïg. We hebben er geen frosting op gedaan maar poedersuiker en wat caramelsaus! Jammie!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen