fbpx
Menu

Carrot Cake

Carrot Cake is één van de meest geliefde taarten op dit moment. En dat snap ik wel! Het is gewoon een heerlijke taart. De combinatie van de kruidige cake met de frisse cream cheese frosting is hemels. Dit recept voor Carrot Cake is perfect voor een koude herfst,- of winterdag. Kun je erna lekker van genieten met een warme kop koffie of thee. En er zitten worteltjes in, dan is het een soort van gezond toch? 😉

Deze carrot cake maakte ik voor het goede doel, voor de KNRM en ik heb gehoord dat hij als eerste uitverkocht was. Ik snap wel waarom. De taart is gevuld met gezonde wortelen, maar smaakt hier niet naar, het lijkt meer op kruidcake. De cream cheese frosting die er op zit is echt onmisbaar, dit maakt de taart helemaal af. Hij is lekker luchtig doordat er olie gebruikt wordt in plaats van boter! Heb jij al honger?

Carrot Cake

Ingrediënten voor 12 p. (23cm)
3 dl zonnebloemolie
6 eieren
400 gr wortel geraspt
300 gr lichtbruine basterdsuiker
350 gr zelfrijzend bakmeel
3 tl bakpoeder
Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
2 tl speculaaskruiden
100 gram walnoten + extra voor garnering
50 gram rozijnen

Voor de frosting
200 gram roomkaas
50 gr zachte boter
Sap van een 1/2 citroen
60 gram poedersuiker

Zo maak je het
Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel.

Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.

Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag.

Voeg vervolgens de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar. Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm.

Carrot Cake

Carrot Cake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bak de taart in 60 – 70 minuten af op 170 graden.

De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.

Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.

creamcheese frosting

Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.

Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter.

Als je van zoet houdt kan je natuurlijk wat extra suiker toevoegen.

Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas. Wacht echt tot hij afgekoeld is, anders druipt de frosting er zo weer van af.

Evt. kan je de taart nog met wat noten garneren.

carrot cake

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

344 reacties

  • Pauline
    21 oktober 2019 om 11:29

    Yes dat kan.

  • Thouria Loukili
    19 oktober 2019 om 00:46

    Kan ik de taart ook door midden snijden en dan vullen?

  • Pauline
    3 oktober 2019 om 13:54

    Zelfde hoeveelheid :) Maar ik zou het wel iets fijner hakken nog.

  • Anne
    30 september 2019 om 15:48

    Hoi Pauline, Na alle enthousiaste reacties ga ik de taart morgen maken. Had nog een vraag: als je een zakje wortels julienne gebruikt, welke dosering zou je dan aanhouden? Het recept gaat immers uit van ongeraspte wortels.

  • Annika
    13 augustus 2019 om 13:21

    Daar hebben we zelf geen ervaring mee, maar een neutrale olie kan altijd.

  • Cools Dorien
    12 augustus 2019 om 18:40

    Hoi.. even een vraagje kan ik de zonnebloemolie vevangen door bijvoorbeeld arachide olie? Dank je wel

  • Pauline
    1 augustus 2019 om 08:40

    Dat kan zeker! Rozijnen geven gewoon wat extra zoetheid :)

  • Jiyoung Min
    29 juli 2019 om 23:11

    hoi! zou ik hem ook zonder rozijnen kunnen maken? zijn ze echt ergens voor nodig in dit recept of is het meer om als extra smaak toe te voegen?

  • Annika
    23 juli 2019 om 12:18

    Graag gedaan, leuk hoor!

  • Karen
    23 juli 2019 om 12:04

    Gisteravond de taart gebakken en vandaag hebben mijn collega's alles opgegeten, zo lekker vonden ze het! Super makkelijk recept, mooie bite erin. Plus heerlijk dat hij niet zo zoet is en lekker kruidig! Echt een topper bedankt :)

  • Pauline
    23 juni 2019 om 13:54

    Daar heb ik geen ervaring mee helaas.

  • Pauline
    23 juni 2019 om 13:53

    Wat leuk!

  • Pauline
    23 juni 2019 om 13:52

    Lekker!

  • Astrid Polderman
    23 juni 2019 om 13:26

    Taart staat in de oven ipv rozijnen dadels gebruikt, ben benieuwd!

  • Marianne van Ommering
    22 juni 2019 om 10:01

    Dit recept al een aantal keren gebruikt voor een worteltaart, super lekker recept? Ik heb er gisteren weer een gemaakt (en vanmorgen afgerond) om mijn zusje te verrassen tijdens haar feestje vanwege haar 50ste verjaardag.

  • Ilse Westra
    21 juni 2019 om 16:23

    Hoi! Ik vroeg me af of je het zelfrijzend bakmeel ook kan vervangen voor sojameel. Geldt dezelfde hoeveelheid dan? En hoeveel bakpoeder moet ik dan toevoegen? Ik hoor graag van je! :)

  • Layla Geersen
    22 mei 2019 om 16:13

    Aangezien de bodem altijd zo plat is kan je die ook als bovenkant gebruiken. Het middel zal dan toch wel weer wat inzakken en het verschil valt niet op als je de frosting eroverheen smeert.

  • Pauline
    20 mei 2019 om 10:50

    Het kan allebei. Boven- en onderwarmte is 10% heter dan hetelucht. Je kan als je 175 graden hetelucht gekozen heb, de baktijd gewoon iets verkorten, dan komt het alsnog goed.

  • Corina
    18 mei 2019 om 17:12

    Heb de taart vandaag gemaakt voor bij het Songfestival, ben benieuwd of de taart lekker is!

  • Laura Noorlander
    17 mei 2019 om 12:27

    Hoi Pauline! Ik heb de taart nu in de oven staan, maar op boven- & onderwarmte omdat ik dit standaard als stand gebruik. Nu lees ik hetelucht in de reacties... Wat moet ik eventueel aanpassen qua tijd en/of temperatuur? Alvast bedankt! Groetjes!

  • Anne Mine
    22 april 2019 om 09:31

    Hai! Ziet er goed uit! Ik zou graag de eieren willen vervangen voor een veganistisch product. Ik weet precies welke producten ik hiervoor kan gebruiken maar ik moet eerst weten of de eieren als doel hebben: voor binden (eindproduct word compact en dicht), of voor een eindproduct dat ‘light & fluffy’ wordt. Ik zou eerder zeggen voor het binden, maar de light en fluffy kant wordt bijna altijd gebruikt voor taarten. Alvast bedankt!

  • A.C.M.
    11 april 2019 om 22:26

    Hoi Pauline! Ik maak deze taart nu voor de tweede keer, maar hoe krijg jij ‘m zo mooi “plat”? De mijne is heel hoog in het midden.

  • Amanda
    9 april 2019 om 09:48

    Kan mn vraag zelf beantwoorden :). Ik heb 350 gram pulp gebruikt en aangevuld tot 400 gram met wortelsap (waar ook een pietsje gember en appel bij zat). En wat extra sinaasappelsap erin geknepen. En de worteltaart was voortreffelijk! Ik had er overigens iets meer speculaaskruiden bij gedaan, theelepeltje meer denk ik.

  • Pauline
    8 april 2019 om 10:34

    Ik heb dat zelf niet geprobeerd. Dus ik zou het gewoon proberen en kijken wat het doet. Als je mengsel te droog is kan je ook een scheutje extra olie toevoegen.

  • Amanda
    5 april 2019 om 21:04

    Ik wil m maken met pulp uit de slowjuicer, maar dat is natuurlijk wat droger. Moet ik dab de verhoudingen aanpassen? Of ms wat wortelsap erbij gieten? 😊

  • Pauline
    18 maart 2019 om 09:16

    Ja dat kan ook. Dan zijn ze na 25 - 30 minuten klaar.

  • Elisa
    16 maart 2019 om 23:50

    Kan je het recept ook gebruiken voor muffins?

  • Annika
    26 februari 2019 om 12:48

    Graag gedaan :)

  • Marleen
    22 februari 2019 om 18:39

    TE lekker........... Thanks!!

  • Annika
    20 februari 2019 om 11:55

    De frosting kun je beter apart bewaren. De taart zelf ongeveer 2-3 dagen in de koelkast.

  • Marijke Jacobs
    19 februari 2019 om 14:46

    Hoe lang kun je de taart met de frosting erop bewaren?

  • Suzanne
    1 februari 2019 om 13:00

    Hoi! Mijn taart bleef maar ongaar dus heb hem langer gebakken. De smaak is uiteindelijk heerlijk geworden maar de structuur is nog niet helemaal naar mijn wens. De onderste helft van de taart is heel compact en machtig geworden en de bovenste helft wel luchtig. Hoe krijg ik dit beter verdeeld? Ik heb trouwens cakestrips gebruikt in de hoop dat hij net zo mooi plat zou worden als op de foto. Tips zijn welkom!

  • Wilton Sluiters
    28 januari 2019 om 13:19

    Ik heb deze Carrot Cake al meerdere malen gemaakt. Het is echt een SUPER recept. Krijg iedere keer hele positieve reacties. Iedereen vindt hem echt heel lekker. Nu staat er weer eentje in de oven. Morgen ga ik mijn collega's verrassen.... Zeker weten dat dit lukt!

  • Suzanne
    27 januari 2019 om 10:21

    Ik heb hem 60min in de oven gehad en toen kwam de saté prikker er droog uit. Niets mis met de baktijd en de grootte van het recept dus!

  • emilievonk
    24 januari 2019 om 11:40

    Als je deze taart in een klein mini taartvormpje maakt, is de baktijd dan nog hetzelfde?

  • Pauline
    21 januari 2019 om 15:31

    winterpeen kan ook en yes

  • Pauline
    21 januari 2019 om 15:29

    yes daar wordt hij nog luchtiger van.

  • Fanny van der Giessen
    17 januari 2019 om 22:09

    Echt zelfrijzend bakmeel met bakpoeder? Is zo dubbel.

  • SusyQ
    16 januari 2019 om 23:10

    Deze wil ik gaat maken!!!! Jummie!!! Moet ik echt wortelen gebruiken of kan het ook met winterpeen?? En de 400gr is ongeraspt?

  • Miandmifamily
    16 januari 2019 om 22:01

    Deze carrot cake is perfect gelukt! Hij is heerlijk smeuïg. We hebben er geen frosting op gedaan maar poedersuiker en wat caramelsaus! Jammie!

  • Pauline
    14 januari 2019 om 09:20

    Nee hij hoort droog te zijn. Het lastige is dat de ene oven krachtiger is dan de andere. Dus even 10 graden omhoog en nog wat langer erin laten, dan komt het vast goed.

  • Bob
    12 januari 2019 om 17:28

    Ik ben nu de taart aan het bakken maar na 70 minuten is het sate prikkertje nog steeds nat en zitten er cake resten aan klopt dit?

  • Niamh OCallaghan
    24 december 2018 om 01:19

    Hoi Pauline, Klopt het dat de taart vrij stevig is? ik heb m nu laten afkoelen en het voelt heel zwaar en compact aan.. ben bang dat er iets mis is gegaan.. misschien dat het nu een hele droge taart is!

  • Annika
    13 november 2018 om 08:13

    Yes! En veel bakplezier gewenst :)

  • Hans Hoogeveen
    9 november 2018 om 17:58

    Hi Pauline, wil deze taart maken voor 55 personen (gastronormbak) Gewoon alle ingrediënten x 5? Groet Hans

  • Annika
    30 oktober 2018 om 15:46

    Jazeker, dat kan heel goed!

  • mira de rooij
    27 oktober 2018 om 13:02

    kan ik hem ook in een cakevorm bakken?

  • Annika
    24 oktober 2018 om 14:57

    Zie hier het antwoord: https://uitpaulineskeuken.nl/faq

  • Anouk
    23 oktober 2018 om 23:23

    Kan je het zelfrijzend bakmeel ook vervangen door speltmeel ? Zo ja, is dit ook 500gr speltmeel met 30gram bakpoeder staat overeen met 500gr zelfrijzend bakmeel?

  • Annika
    8 oktober 2018 om 15:15

    Yum! Goed om te horen 😊

  • Roos Heykoop
    7 oktober 2018 om 18:44

    lekker maar weer eens gemaakt deze keer met een slagroom,en roomkaas vulling moet zeggen ook heel lekker

  • Pauline
    26 juli 2018 om 17:17

    Yes dat kan zeker! Ik zou hem wel in de koelkast bewaren.

  • Marije Hunze
    25 juli 2018 om 16:08

    Beste Pauline, Kan ik deze taart een paar dagen van te voren maken?

  • Evita
    10 juli 2018 om 12:02

    Kan wijnbaksteenpoeder gebruiken i.p.v. bakpoeder? Ik ga morgen dit recept bakken voor overmorgen mijn verjaardag;-)!

  • Annika
    3 juli 2018 om 12:44

    Ja, klopt.

  • Trudy konijn
    3 juli 2018 om 07:16

    De taart op 170 gr bakken is dat hete lucht? Trudy

  • Pauline
    27 juni 2018 om 15:14

    Heb je de roomkaas van Philadelphia gebruikt? Deze is lekker stevig. Je kan uiteraard ook meer boter toevoegen.

  • Simone Wunnink
    26 juni 2018 om 08:03

    De frosting is echt veel te zacht naar mijn mening. Zelfs als ik hem na het maken probeer te laten opstijven in de koelkast, dan is het nog te dun om goed stevig te kunnen smeren. Het trekt helemaal glad, zeg maar. Klopt de hoeveelheid boter in het recept wel? Ik heb vergeleken met andere recepten en vooral de verhouding boter en roomkaas is opvallend anders. Smaak is wel heerlijk natuurlijk. :-)

  • Pauline
    9 juni 2018 om 20:50

    Zeker, dat is geen probleem.

  • maud
    9 juni 2018 om 12:26

    hoi, ik heb geen springvorm van 23 cm kan ik hem ook bakken in een van 24 cm?

  • Pauline
    6 mei 2018 om 21:49

    Yes dat kan ook.

  • Iefke Bijker
    4 mei 2018 om 13:32

    Hallo, Ik heb alleen normale bloem, werkt dat ook?

  • Nikkie Vertommen
    23 februari 2018 om 14:36

    Hallo, Waarom moet je nog bakpoeder gebruiken bij zelfrijzend bakmeel?

  • Esther
    22 februari 2018 om 10:37

    Heel lekkere worteltaart, deze taart gemaakt voor mijn verjaardag. de walnoten vervangen voor een zakje studentenhaver. De rozijnen er gewoon zo in gedaan, de noten heb ik fijngehakt. Erg lekker! Taart moest alleen wat langer in de oven dan stond aangegeven.

  • Annika
    20 februari 2018 om 09:32

    Helemaal geen melkproducten of heb je een lactose of koemelk allergie?

  • Cocky Eijgenraam
    19 februari 2018 om 17:45

    Hallo, ik mag geen melk producten. Wat kan ik als vervanging gebruiken voor de frosting?

  • Martine
    10 februari 2018 om 08:16

    Hoe bewaar ik de taart als de frosting er eenmaal opzit? In de koelkast of hoeft dat niet per se? Als ik een recept zoek? Kijk ik eerst bij jou Pauline, makkelijk en lekkere recepten. 👍🏼

  • Pauline
    19 januari 2018 om 19:11

    Dat kan zeker! Dan zou ik ongeveer 20 minuten aanhouden.

  • Bernadette
    19 januari 2018 om 15:11

    Kan ik deze ook maken als cupcakes of muffins? Wat is dan de oventijd ongeveer? Alvast bedankt voor de reactie.

  • Hanneke
    12 januari 2018 om 09:04

    Een geweldig recept! Ik was bang dat het misschien te zoet zou zijn, maar het was precies goed. Wel een kleine aanpassing gedaan; de rozijnen weggelaten en de walnoten vervangen door hazelnoten.

  • Anneke
    7 januari 2018 om 11:36

    Dit is een werkelijk fantastisch recept. Ik heb alle hoeveelheden gehalveerd en een meer dan voortreffelijke carrotcake gebakken, geen taart dus. Alleen op de topping moet ik nog oefenen. De poedersuiker klonterde en dat is niet zo'n mooi gezicht. De toppunt is dus niet zo mooi glad. Da's jammer, maar smaakt vurrukkuluk

  • Pauline
    13 december 2017 om 19:36

    Je zou amandelmeel kunnen proberen en de cake zoeten met kokosbloesemsuiker.

  • R. Suurd
    10 december 2017 om 14:21

    Dit lijkt me zo'n lekker recept! Heb je ook een alternatief voor het zelfrijzend bakmeel En voor de basterdsuiker? Mijn voorkeur gaat namelijk uit naar tarwevrij en vrij van geraffineerde suikers.

  • Pauline
    2 december 2017 om 12:52

    Yes! Ik heb daar zelfs een recept van online staan.

  • Celina
    30 november 2017 om 12:58

    Vraagje: zou dit eventueel ook met pompoen kunnen?

  • Pauline
    27 november 2017 om 12:33

    Wat lief, dankjewel.

  • Jilly
    24 november 2017 om 19:45

    Heerlijke taart. Alle ingrediënten precies goed. En de frosting mmmmm. Ik heb het al een paar keer gemaakt. Echt een succes bij familie en vrienden. Je recepten zijn geweldig.👍👍

  • Eline
    22 november 2017 om 17:10

    Heb deze taart gemaakt voor mijn dochter, die op school tijdens wiskunde met breuken gaat werken, ze vond hem erg lekker en haar klas genootjes ook. Dus bij deze, bedankt Pauline!

  • Julia Geel
    31 oktober 2017 om 15:49

    Ik heb ben nu bezig met het maken van de worteltaart maar hij is erg hoog geworden in het midden? Hoe kan ik dit voorkomen? Hij ruikt in ieder geval wel heel lekker! Groetjes Julia Geel

  • Roos Heykoop
    28 oktober 2017 om 18:31

    Net een prachtige 🥕 cake gemaakt ruikt fantastish en ziet er heerlijk uit Bedankt v het recept

  • Liesbeth
    24 oktober 2017 om 19:50

    Wat een lekkere recepten heb je toch!!! Bedankt! Hoe bewaar ik de cake? In plastic? En op het allerlaatst de frost? Groetjes Liesbeth

  • Pauline
    19 oktober 2017 om 14:08

    Je kan ook kokosolie gebruiken!

  • Nellie
    17 oktober 2017 om 19:31

    Ik heb geen zonnebloemolie in huis voor de wortelcake help wat nu

  • Pauline
    1 oktober 2017 om 10:28

    Yes leuk om te horen!

  • Peggy van der geest
    29 september 2017 om 12:54

    Gister de taart gemaakt was echt super lekker en de cake was heerlijk luchtig !! We houden deze er in

  • Ruben zwaan
    28 september 2017 om 19:17

    Lekker hoor Pauline! Jammie!

  • Pauline
    18 september 2017 om 20:50

    Omdat het een vrij zware cake is heb ik wat extra bakpoeder toegevoegd. Ik denk dat het zonder trouwens ook wel lukt.

  • Babs Verploegh
    18 september 2017 om 14:44

    Beste Pauline, ziet er heerlijk uit! waarom moet er ook nog bakpoeder in als de cake met zelfrijzend bakmeel wordt gemaakt? ik hoor het graag! vr. groet, Babs

  • Petra
    24 augustus 2017 om 21:18

    Deze taart voor mijn verjaardag gemaakt. Inderdaad een groot succes! Echt een lekkere taart. Ik heb er nog amandelschaafsel door het beslag gedaan.

  • Sija Buitendijk
    16 augustus 2017 om 09:32

    Afgelopen weekend gemaakt, wat een heerlijk en eenvoudig recept. Ik had geen vorm die groot genoeg was voor de hoeveelheid deeg, dus twee taarten gemaakt (45 minuten in de oven) met daar tussen een deel van de frosting. De volgende keer pas ik de hoeveelheid frosting iets aan, het is lekkerder als er een iets dikkere laag tussen de taarten zit.

  • Annika
    30 juni 2017 om 09:59

    Ja hoor, dat kan prima!

  • Albertine
    29 juni 2017 om 19:41

    Hoi, klinkt als een fijn recept. Zou ik de sinaasappel rasp weg kunnen laten of vervangen denk je?

  • Anna
    24 juni 2017 om 10:25

    de taart is gemaakt wat kleine dingen aangepast maar wat een lekkere taart was dit iedereen die heb had gegeten vond hem lekker! top ga nu een keer de cakjes proberen !

  • Hanna
    8 juni 2017 om 22:14

    Hoi! Als ik het recept x 3 doe en in een bakpan van 28-30 cm... hoe lang moet hij dan in de oven? Alvast bedankt!!

  • Annika
    1 juni 2017 om 10:42

    Graag gedaan :)

  • Imke
    31 mei 2017 om 15:13

    Hij staat nu in de oven! Van wat ik heb geproefd tijdens het maken (....) is hij straks heeel lekker. Top recept, bedankt!

  • margreet
    22 mei 2017 om 13:42

    Deze taart onlangs gemaakt voor moederdag hij was erg lekker! Bedankt voor het recept.

  • Pauline
    4 mei 2017 om 13:47

    Yes dat kan ook. Ik zou dan een grote cakevorm nemen van 24 cm.

  • Pauline
    4 mei 2017 om 13:45

    Leuk om te horen. En ik hou van eigenwijze fratsen :)

  • Kim van Rixtel
    3 mei 2017 om 23:01

    Vandaag gemaakt, iets meer olie toegevoegd dan in het recept want hij leek wat droger dan op jouw foto, en wat andere specerijen bij elkaar gegooid door gebrek aan speculaaskruiden thuis, en dan ook nog gebakken in een bakvorm van 33 x 23 x 5 cm. "Makkelijk om in porties in te vriezen" dacht ik zo. En ondanks alle eigewijze fratsen, wat smaakt hij HEERLIJK! Super lekker recept Pauline, hij staat inmiddels in mijn receptenboekje!

  • Anne
    2 mei 2017 om 12:25

    kan het ook als cake, in een cakevorm gemaakt worden?

  • Annika
    21 april 2017 om 14:37

    Wat leuk, dank je!

  • Kim
    21 april 2017 om 10:28

    Dit recept is echt fantastisch! Helaas geen zonnebloem olie in huis, dus heb dit vervangen door kokosolie. Iedereen was enthousiast!! Dank voor de mooie receptie Pauline 🍀

  • Pauline
    17 april 2017 om 11:50

    Yes dat kan.

  • Gulya
    15 april 2017 om 10:53

    Hoi Pauline, Kan ik basterdsuiker vervangen door honing of dadelstroop?

  • Annika
    13 april 2017 om 09:25

    Ik heb helaas nog nooit zelf een cake gemaakt in de Airfryer, dus ik zou het niet weten.

  • Bas
    12 april 2017 om 09:21

    Hoi Pauline, Ik ben van plan dit in de airfryer te maken, heb je toevallig tips mbt de temperatuur en baktijd? Ik gebruik een bakvorm met een diameter van 20cm.

  • Annika
    7 april 2017 om 09:05

    Ja hoor, dat kan prima!

  • marjolein
    6 april 2017 om 23:55

    Ziet er goed uit! Een vraagje, kan je deden taart ook zonder de noten doen?

  • Annika
    15 maart 2017 om 09:59

    23 cm en je kunt de taart invriezen zonder de frosting.

  • Erica Thierrij
    14 maart 2017 om 20:15

    Even een vraagje kan je deze taart ook invriezen? En voor welke maat springvorm is deze gemaakt?

  • Pauline
    2 maart 2017 om 16:58

    Je kunt ook de helft van het recept nemen en dit maken in een brownievorm. En een ovenschaal kan ook. Op een bakplaat kan het als snel droog worden.

  • Janne Buijs van Roest
    1 maart 2017 om 20:49

    Fan van deze carrotcake, al meerdere keren gemaakt, maar altijd in een springvorm. Nu viert mijn zusje vrijdag haar 21-party en wil ze als dessert kleine stukjes taart. Dus ook de carrotcake moet laag en vierkant... hebben jullie tips voor een smeuïg eindresultaat? Bakplaat of ovenschaal?

  • Aurora
    6 januari 2017 om 14:42

    Super lekker, echt mijn lievelings carrotcake recept, maak hem best vaak! Een vraagje, hoelang moet hij in de oven wanneer je het beslag in een cakeblik doet in plaats van een springvorm? Alvast bedankt!

  • MD
    29 december 2016 om 15:18

    Ik heb een carrot cake gerelateerd vraagje! In het recept dat ik gebruik wordt 150 gram gesmolten boter gebruikt voor de cake. Ik vind mijn cake echter te vast worden en na zoeken op internet kom ik veel recepten tegen met zonnebloemolie. Heb je enig idee hoeveel olie ik nodig heb om 150 gram gesmolten boter te vervangen? Gewoon ook 150 gram olie? Dit is het laatste wat ik probeer voor ik overstap naar een ander recept haha.

  • Annika
    29 december 2016 om 11:37

    Graag gedaan en fijn dat de cake gelukt is! :)

  • Elianne
    28 december 2016 om 23:13

    Vanavond heb ik dit recept gemaakt voor een etentje. Carrot cake is favoriet. Bij mij duurde het wel 130 min op 70 graden in hetelucht oven in plaats van de aangegeven 60-70 min. Iedere oven is inderdaad anders, dat blijkt maar weer! Ziet er nu wel mooi uit, ben benieuwd naar het resultaat bij het aansnijden... spannend! Bedankt voor alle leuke recepten, Pauline en Annika.

  • Fiona Groot
    20 december 2016 om 16:06

    En Kan ik de frosting beter de dag wanneer ik het serveer er op zetten of maakt dat niet uit

  • Fiona Groot
    20 december 2016 om 16:01

    Hoe kan ik hem het beste bewaren ?

  • Sara
    2 december 2016 om 16:30

    Mijn favoriet! Zeker met zo'n lading walnoten uit eigen boom! :-)

  • Miranda van Oosten
    27 november 2016 om 16:11

    Ik heb deze taart gister gemaakt en iedereen was er enthousiast over. Ik heb wel de helft van de wortel ingedaan. Dit vond ik al erg veel om in het beslag te verwerken en maakte de taart net zo lekker.

  • Keetie
    20 november 2016 om 21:44

    Ik heb hem gemaakt met rietsuiker en volkorenbloem en zonder frosting, was erg blij dat mijn tong aan een kant vast zat?

  • Danielle van der Steen
    10 november 2016 om 23:11

    Ik heb de taart nu twee keer gemaakt en hij is prachtig, héérlijk en leuk en makkelijk om te maken. Ik heb de frosting gemaakt met limoensap i.p.v. citroen en de taart besprenkeld met een beetje limoenrasp, voor een frisse kleur en smaak. Succes gegarandeerd!

  • Ingrid
    9 november 2016 om 19:14

    Geen oven open gehad. Ik zag alleen na 1 uur dat de taart in het midden niet helemaal gaar was snikk

  • Pauline
    9 november 2016 om 18:12

    Was hij wel gaar genoeg? Of heb je misschien de oven tussentijds open gehad?

  • Ingrid
    9 november 2016 om 11:54

    Hoi Pauline, deze vandaag weer is gemaakt. Heel raar is dat hij in het midden bij de randen een beetje is ingezakt???? Wat is er verkeerd gegaan?

  • Andrea
    5 november 2016 om 12:29

    Gister gemaakt deze worteltaart. Supergoed gelukt echt heerlijk.

  • Annika
    4 november 2016 om 09:23

    Absoluut, en bedankt!

  • Carla
    3 november 2016 om 10:56

    Geweldig lekkere taart, met of zonder frosting, hoewel met is wel heel erg lekker!!!!!

  • Nathalie
    2 november 2016 om 12:48

    De taart was heerlijk! Ik heb er een laagje abrikozenconfiture en wat roomkaas tussen gedaan. Dit maakte de taart lekker smeuïg! Bedankt voor het recept!

  • Pauline
    24 oktober 2016 om 13:26

    Ja hoor dat gaat prima. Je kunt ook de cake (zonder frosting) invriezen.

  • Pauline
    24 oktober 2016 om 13:25

    Met roomkaas kan je het eigenlijk alleen in de koelkast bewaren. Of je vriest het in, in een kartonnen taartdoos.

  • Stijntje
    23 oktober 2016 om 20:02

    De worteltjestaart was heerlijk, maar ik heb nog best veel over! Hoe lang kan ik dit en waar bewaren? (De roomkaas zit er al op)

  • Mieke
    23 oktober 2016 om 17:30

    Ik ga deze ook maken! Wel een vraagje: blijft deze enkele dagen goed? Ik wil hem namelijk 2 dagen voordat ik hem nodig heb maken...

  • Pauline
    20 oktober 2016 om 11:42

    Dat bolletje hebben wij ook hoor. We snijden het er alleen af en draaien dan de cake om. Problem solved. En je kan meteen even proeven hoe lekker hij is.

  • Permata
    19 oktober 2016 om 19:08

    Hoi hoi heerlijk recept alleen 1 vraag.. Hoe krijg je het eigenlijk voor elkaar om de bovenkant plat te houden bij mij zit er een bolletje..

    Groetjes!

  • Annika
    19 oktober 2016 om 10:30

    Hm, dat hoort niet zo. Misschien toch wat langer de oven in volgende keer. Iedere oven is anders, dus het is altijd even experimenteren.

  • Kirsten
    18 oktober 2016 om 20:30

    Heb deze vandaag gebakken, verrassend lekker!
    Helaas blijft de binnenkant vloeibaar dus die er maar helemaal met n glas uitgehaald.

  • Annika
    14 oktober 2016 om 11:52

    Nee, deze hebben we helaas niet meer. Je kan ook de hoeveelheden door de helft doen, dan heb je ook een kleinere versie.

  • Mafalda
    13 oktober 2016 om 20:26

    Hallo, dit lijkt me een lekker recept!
    Heb je het recept van de vierkante carrot cake ook nog (waarover je schrijft). Ik kan het niet vinden op je website en deze taart is net wat te groot voor mij...

  • Carla
    7 oktober 2016 om 14:28

    Is het mogelijk om de olie te vervangen door boter? En hoeveel boter moet ik dan gebruiken?

  • Annika
    6 oktober 2016 om 09:35

    Ja hoor, dat kan prima!

  • Karen
    5 oktober 2016 om 13:22

    Wij willen graag een worteltaart als bruidstaart volgend jaar. Is het ook mogelijk om het te combineren met een botercrème (met sinaasappel) en dan een laagje marsepein? Mijn vriend lust geen een vorm van kaas dus ook geen roomkaas. En kun je de botercrème ook als laagje in de taart gebruiken?

  • Bo
    1 oktober 2016 om 08:20

    Ik bedoel 3 dl !

  • Bo
    1 oktober 2016 om 08:19

    Hallo,
    Wat is 3 de in grammen ?
    Groetjes Bo

  • Pauline
    19 september 2016 om 13:36

    Zeker, dat is geen probleem.

  • Wilma
    18 september 2016 om 21:19

    Hoi Pauline, ik heb een notenallergie. Kan ik de noten uit het recept weglaten of klopt de verhouding dan niet meer?

  • Pauline
    12 september 2016 om 11:22

    Het kan ook met amandelmeel, de cake wordt daar vaak wel iets natter van. Dus ik zou misschien 50 gram meer gebruiken.

  • Jisca
    9 september 2016 om 16:04

    Hi Martje, ik zit met een soortgelijke vraag alleen zou amandelmeel willen gebruiken. Heb jij misschien al uitgevogeld hoe de carrot cake wordt met gebruik van ander meel, en wat de verhouding dan is? Wil hem heel graag maken met verse worteltjes uit de moestuin, maar ben allergisch voor tarwe.

  • Annika
    26 augustus 2016 om 12:15

    Ik zou het zonder de frosting bewaren. Je kunt de frosting wel apart bewaren in de koelkast, maar deze moet je dan even goed roeren voordat je het op de taart aanbrengt.

  • Meryem Silay
    24 augustus 2016 om 22:20

    Beste Pauline, ik heb de carrotcake ook gemaakt. Kan ik de cake met frosting 2 dagen in de koelkast bewaren?

  • Ellen
    26 juli 2016 om 20:14

    Klopt het wel dat er zowel zelfrijzend bakmeel als bakpoeder gebruikt moet worden?
    Ik heb deze taart een aantal weken geleden gemaakt, met groot succes, maar heb destijds volgens mij tarwebloem gebruikt in combinatie met de drie tl bakpoeder.... Ik wil hem graag dit weekend voor mijn verjaardag opnieuw maken, maar ben nu in de war door het zelfrijzend bakmeel!

  • Rozemarijn Hessels
    11 juli 2016 om 00:38

    Heb hem vandaag gemaakt, heerlijk! Alleen het recept is volgens mij veel te groot voor de aangegeven baktijd. Na 80 minuten kwam het mes er nog uit met vloeibaar beslag eraan... Ook wilde ik zeggen dat de taart heerlijk is met slechts 1/3 tot 1/2 van de in het recept aangegeven hoeveelheid suiker, het proberen waard!

  • Rozemarijn Hessels
    11 juli 2016 om 00:35

    Dit had in vandaag ook. Taart is volgens mij wel bijna 2 uur in de oven geweest voordat het mes er schoon uit kwam. Baktijd klopt gewoon niet, of recept is te groot.

  • Oma's hartendief
    26 juni 2016 om 15:07

    Kun je deze ook zonder worteltjes maken

  • Marloes
    25 juni 2016 om 23:54

    Omg.... Staat er wel.. Uil zonder bril...

  • Marloes
    25 juni 2016 om 23:52

    Ik heb hem vanmiddag gemaakt en hij is echt overheerlijk!
    Omdat ik niet dol ben op rozijnen heb ik deze vervangen door een blikje uitgelekte ananasstukjes.

    In het recept staat echter niet preciew wanneer de speculaaskruiden erbij moeten... Deze heb ik maar gelijk met het bakmeel gedaan :-)

    Verder echt TOP!

  • Jeanine
    20 juni 2016 om 19:51

    Toppertje deze carrot cake! Gisteren gemaakt, ziet er niet alleen erg mooi uit, maar viel ook goed in de smaak bij mijn collega's vandaag! Met als klein nadeel dat er geen stukje overgebleven is voor mezelf ;-) dus dit weekend nog maar een kleine variant maken!

  • Annika
    17 juni 2016 om 09:58

    Ah dat is goed om te horen! Graag gedaan :)

  • Monique Litjens
    16 juni 2016 om 16:31

    Ik heb deze taart afgelopen week voor het eerst gemaakt en ik moet zeggen dat dit 1 van de lekkerste taarten was die ik ooit gemaakt heb! Bedankt voor het delen van het recept!
    Groetjes, Monique

  • Pauline
    9 juni 2016 om 14:34

    Tuurlijk :)

  • Fleur
    7 juni 2016 om 20:55

    Kan je het ook zonder rozijnen maken

  • Thijs Janssen
    21 mei 2016 om 17:24

    Was de oven goed voorverwarmd, met zowel het boven- als onderelement aan?
    Vaak springt een oven te vroeg uit, door een ongelijke temperatuursverdeling. De eerste keer dat het lampje uitgaat, kan je er nog niet van uit gaan dat de gehele oven op de juiste temperatuur is. Een oplossing is om de oven standaard 15 minuten langer de tijd te geven om op te warmen, en om de oven iets warmer voor te verwarmen, en de temperatuur terug te zetten zodra je je baksels in de oven zet.
    Als er een convectiestand op de oven zit, is het vaak verstandig om deze te gebruiken.

  • Pauline
    19 mei 2016 om 16:27

    Dat is voor mij lastig te beoordelen op afstand. Misschien was je oven niet op volle kracht. Of waren de worteltjes iets te nat. Het kan van alles zijn.

  • Cindy
    17 mei 2016 om 10:36

    Hoi,

    Ik heb de taart al een paar keren gemaakt, alleen gisteren had ik ook gemaakt, maar was hij helemaal niet goed. hij was 60 min in de oven op 170 graden, maar toen ik hem doorsneed, was hij nog helemaal nat, en lijkt precies niet gaar te zijn.
    wat zou er mis zijn gegaan?

  • Hanne
    1 mei 2016 om 20:50

    Hoi,
    Wat een lekkere taart!
    Hoe lang kan je het ongeveer bewaren (ongenoegen)?

  • Suzanne
    25 april 2016 om 19:52

    Ik heb dit recept al heel wat keren gebruikt, de carrot cake blijft een hit. Dankjewel!

  • Ilona
    23 april 2016 om 20:48

    Kan de taart met frosting ingevroren worden?alvast bedankt voor de reactie.

  • Pauline
    20 april 2016 om 13:09

    Ik zou hem meteen afbakken. Hij blijft wel een paar daagjes goed.

  • Jorieke
    19 april 2016 om 15:28

    Kun je het deeg ook vandaag maken, in de koelkast leggen en morgen afbakken?

  • Yvonne
    17 april 2016 om 10:04

    De taart smaakt heerlijk !

  • Jessie
    13 april 2016 om 19:31

    Hoi Pauline,

    Allereerst: groot fan van je recepten. Ik wil graag deze carrot cake maken, maar wil hem graag in een rechthoekige vorm maken (28x18cm). Kan ik dezelfde hoeveelheid beslag en baktijd aan houden?

  • Linda
    26 maart 2016 om 17:49

    bedankt voor het recept pauline, de taart is super goed gelukt!

  • Judith de Roover
    15 maart 2016 om 11:12

    Afgelopen weekend voor het eerst carrot cake gemaakt. I.v.m. allergie in de familie de sinaasappelrasp weggelaten. Was echt heerlijk. Ik had geen bakvorm van 23 cm, heb een grotere springvorm gebruikt. De cake was toch heel hoog en inderdaad ook in het midden omhoog gekomen. Ik heb gebakken op boven- en onderwarmte. Omdat ik geen rozijnen in huis had heb ik gedroogde pruimen klein gemaakt. De wortel heb ik heel fijn geraspt.

  • Jolijtvoll
    12 maart 2016 om 18:08

    Wat een succesnummer. Zo'n lekkere taart! volgende keer maak hem met dadels ipv rozijnen.

  • Pauline
    6 maart 2016 om 17:32

    Waarschijnlijk is het te snel gegaan. De ene oven is de andere niet. Dus de volgende keer zou ik in jouw geval 10 graden lager doen.

  • Karin Mourits
    6 maart 2016 om 07:40

    Hoi Pauline,
    Recept gevolgd, maar de cake is een beetje een vulkaantje geworden helemaal bol, met een harde bovenkant en scheuren in de punt Wat is er mis gegaan?
    Groetjes,
    Karin

  • Margriet
    3 maart 2016 om 15:11

    Hoi Pauline,

    Ik wil graag een grote plaattaart maken, (25x40cm) moet ik dan dit recept verdubbelen? Of heb ik dan teveel. Hoelang denk je dat deze dan in de oven zou moeten?

    Groetjes Margriet

  • Annika
    24 februari 2016 om 09:55

    Yum, dat klinkt goed!

  • Prisca Egter van Wissekerke
    23 februari 2016 om 16:31

    Voor het eerst in m'n leven (deze) wottetjestaart gemaakt en gegeten. Ik vind het een heerlijk recept. Dankjewel, hiervoor. Ik heb minder basterdsuiker gebruikt en in plaats van rozijntjes, stukjes medjoul dadels erin gedaan icm walnoten. Lekkerrrr!

  • Mirjam
    20 februari 2016 om 16:31

    Mijn oven heeft alleen 160 en 180 graden stand, beginnen met 180 en na half uur op 160? Tips iemand?

  • Martje
    19 februari 2016 om 07:44

    Deze taart is echt heerlijk!! Vraagje om hem iets verantwoorder te maken... Kan ik het zelfrijzend bakmeel vervangen door speltmeel? En wat doet dat qua verhoudingen? Heb alle reacties teruggelezen & wat gegoogled maar kan dit antwoord niet echt vinden.. Dacht waag toch even een poging :-)

  • Jiska
    24 januari 2016 om 23:12

    Beste Pauline, heerlijk recept, dankjewel. De mijne was heel luchtig. En ik vond de smaak juist eeg lekker door de sinaasappel.

  • femke
    22 januari 2016 om 15:24

    voor de gene die het willen weten de helft van het recept in een cake vorm gebakken ,, zelfde tijd .. wel heb ik een test gedaan om de 30 min en 45 min en vanaf daar kan je het wel goed inschatten bij mij kwam het op de zelfde tijd uit van 1 uur en 15 min in een heten lucht oven .. ps smaakt even geweldig ;-)

  • Annika
    11 januari 2016 om 11:11

    Dat is voor een hetelucht oven.

  • Melanie IJzelenberg
    10 januari 2016 om 10:50

    Goedemorgen!,

    De aangegeven 170 graden is dat voor de oven of de hete luchtoven?

    Groet,
    Melanie

  • Pauline
    2 december 2015 om 17:31

    Jawel hoor, geen probleem :)

  • Sietske Brink
    1 december 2015 om 21:54

    Hoi Pauline,
    Ik wil de taart dit weekend gaan maken voor sinterklaas!
    Zelf ben ik niet zo dol op sinaasappel schil smaak, kan ik dit ook weg laten?
    Groetjes Sietske

  • Charlotte
    29 november 2015 om 16:18

    Dit is serieus de béste carrotcake die ik ooit geproefd heb. Gelukkig ben ik bijna jarig, weer een excuus om 'm te maken!

  • Claudia
    11 november 2015 om 13:57

    Laatst gebakken voor op werk! Had een vorm van 20 cm gebruikt, kon er gelijk twee maken. Ze klaagden thuis uiteraard niet ;-) Groot succes, heel erg lekker recept.

  • kiek
    22 oktober 2015 om 15:07

    ik ben gek op carrot cake en dit recept zag er goed uit. Het duurde bij mijn wel veel langer dan 60 minuten. Hij heeft er ongeveer 1,5 uur ingestaan en toen was de sateprikker nog steeds niet helemaal schoon.
    Daarnaast vond ik de smaak van de frosting niet zo'n succes. Ik ben namelijk gewend dat dat lekker zoet is, maar deze is een beetje zurig.
    Voor de rest smaakt ie super lekker en is hij voor herhaling vatbaar (met eventueel wat aanpassingen voor het recept van de frosting).

  • Robin Smit
    28 september 2015 om 21:45

    Hoihoi!

    Ik heb de taart gemaakt maar vind hem toch vrij stevig, hoe kan ik hem iets luchtiger? Meer bakpoeder?

    Thanks!

  • Judith
    26 september 2015 om 12:53

    Is het gewicht van 400 gram voor de wortel voor het raspen of wanneer je geraspt hebt?

  • Pauline
    18 september 2015 om 23:03

    Ligt eraan hoe hoog je taart is. Hoe lager, des te eerder is hij klaar. Ik zou na 30 minuten even een prikkertje erin steken. Komt hij er droog uit? Dan is hij klaar.

  • Anniek
    16 september 2015 om 14:44

    hoihoi,

    Ik wil deze cake maken voor nationale burendag a.s. 26sep. maar dacht zal vandaag eerst even een testje doen :D Heb het recept gehalveerd maar hoe werkt dat met baktijd? is die ook korter nu?
    dankjewel!!

    Groetjes Anniek

  • dorien
    6 april 2015 om 10:56

    Ik heb de taart gisteren gemaakt en iedereen vond hem erg lekker en ik zelf ook natuurlijk!!!

  • Laura
    1 april 2015 om 16:19

    Hallo Pauline,

    Ik heb dezelfde vraag als Astrid. Welke roomkaas kan ik hier het beste voor gebruiken. Ik wil namelijk a.s. weekend deze taart maken.

  • Marieke
    1 april 2015 om 09:49

    Hoi

    Ik laat eigenlijk nooit een bericht achter bij een recept maar !!! Wat is deze carrot cake lekker en smeuïg! Goddelijke cake from heaven.
    Groetjes Marieke

  • Saskia
    31 maart 2015 om 08:41

    Tip! taart horizontaal doormidden snijden en extra laagje frosting tussenin aanbrengen

  • Astrid
    28 maart 2015 om 13:58

    Hallo, welke roomkaas kan ik hiervoor het beste gebruiken?

  • Pauline
    22 maart 2015 om 21:46

    Nee dan is 25 tot 30 minuten wel voldoende gok ik.

  • Loïs
    22 maart 2015 om 13:45

    Hoi Pauline,

    Als ik er cupcakes van wil maken, blijft de baktijd dan hetzelfde?

    Ik hoor graag van je!

  • Riny van Zijl
    21 maart 2015 om 08:55

    Hoi,
    ik heb samen met mijn oma de carrotcake gebakken. We kwamen op het idee om met oranje (als je dat niet hebt geel en rood mengen) en groene rolfondant/marsepein worteltjes ter versiering er op te maken. We hebben gewoon en stukje oranje fondant (of marsepein) gevormd tot wortel en toen een stukje groene fondant/marsepein door de knoflook pers gehaald. De sliertjes die daar uitkwamen drukte we op de worteltjes. We hadden in de mini worteltjes een kleine streepjes gezet zodat het op een echte wortel leek. Het is heel erg mooi geworden!

    groetjes,
    Maartje en oma Riny.
    O ja, helemaal vergeten te schrijven: de carrotcake was superlekker en supergoed gelukt!

  • Corinne Polderman
    26 februari 2015 om 20:26

    Beste Pauline,

    Is het mogelijk om ipv zelfrijzend bakmeel, amandelmeel of speltmeel te gebruiken?
    Ik hoor het graag. Alvast bedankt.

  • Corinne
    26 februari 2015 om 20:24

    Beste Pauline,

    Is het mogelijk om ipv zelfrijzend bakmeel, amandel of speltmeel te gebruiken?
    Ik hoor het graag. Alvast bedankt.

  • Corinne
    26 februari 2015 om 20:22

    Hoi Pauline,

    Is het mogelijk om ipv de zelfrijzende bakmeel ander soort meel te gebruiken? Bijvoorbeeld speltmeel of amandelmeel?
    Ik hoor het graag. Alvast bedankt.

  • Pauline
    20 februari 2015 om 22:21

    Die eerste ken ik niet! De tweede kan sowieso :)

  • Nicole Mortier
    20 februari 2015 om 18:29

    Ziet er prachtig uit. Kan ik petit Gervais gebruiken ipv roomkaas?
    Zo nee, is Philadelphia ook goed?

  • Pauline
    19 februari 2015 om 12:41

    Dan was hij waarschijnlijk nog niet helemaal gaar. Of het temperatuurverschil van in en buiten de oven was te groot. Dan kan hij ook inzakken.

  • marion
    18 februari 2015 om 16:33

    Hoi,

    de smaak was heerlijk maar..... hoewel de cake mooi gerezen uit de oven kwam zakte hij bij het afkoelen een heel stuk in. Niet dat de bolle bovenkant een kuil werd maar alles zakte in zn geheel 2 cm in. Nu heb ik dit vaker met cakes en meestal helpt het om het laatste kwartier verder te bakken met folie er over heen. Deze keer niet. Help! Heb je een tip waarmee ik dit kan voorkomen?
    Groetjes marion

  • Pauline
    12 februari 2015 om 18:26

    Ja dat kan wel. Gewoon een klein drupje is voldoende.

  • moontje
    12 februari 2015 om 11:07

    Recept gemaakt was perfect niets aan veranderen...

  • Dorien
    11 februari 2015 om 14:27

    Hi Pauline,

    Ik heb de taart al een paar keer gemaakt en iedereen vindt hem altijd erg lekker! Nu wil ik de frosting graag een kleur geven (roze en blauw) kan dat met kleurstof? Blijft de structuur van de frosting dan nog wel hetzelfde?

    Bedankt alvast voor je reactie

    Groetjes

  • Pauline
    10 februari 2015 om 17:49

    Ik zou het zonder de frosting invriezen. Je kunt de frosting wel apart invriezen, maar deze moet je dan even goed roeren als hij ontdooit is.

  • grietje
    9 februari 2015 om 15:02

    Hoi Pauline,

    Ik heb nu een worteltaart in de oven staan. Eroverheen gaat een frosting van mascarpone, roomboter en poedersuiker.
    Kan ik dat invriezen?

  • Chris
    8 februari 2015 om 18:14

    Volgens mij zijn kaneelkruiden een mix van kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en gember. Zo kun je losse kruiden gebruiken en iets weglaten (of het recept maken als je zoals ik geen speculaaskruiden kunt vinden in de winkel)

  • sher
    6 februari 2015 om 17:46

    Hij staat in de oven.. Kan ik de taart en roomKaas invriezen? En hoe doe jij dit?

    Groetjes

  • vief de wan
    27 januari 2015 om 16:55

    erg lekker het was wel veel meer dan in 1 taartvorm paste dus 2 vormen gebruikt...en er wat nootmuskaat bij gedaan...maakt hem net iets pittiger...

  • Pauline
    27 januari 2015 om 12:48

    Die speculaaskruiden maken het wel lekker, maar je kunt ook enkel kaneel gebruiken. En een milde olijfolie is ook goed, maar dan moet hij niet te overheersend van smaak zijn. Good luck!

  • Liset
    26 januari 2015 om 15:02

    Hallo,
    Ik wil deze graag maken maar mijn vraag is of de speculaarkruiden er in moeten of kan je dit ook weglaten of vervangen door alleen nootmuskaat of iets dergelijks?
    Daarnaast moet er zonnenbloemolie in of kan je dit ook vervangen door milde olijfolie?

    Alvast bedankt.
    groetjes
    Lisette

  • Annmarie
    17 januari 2015 om 19:17

    Staat nu af te koelen! Heb 170 graden aangehouden voor 1 uur dan 20 minuten op 150 gedaan, want ik twijfeld of ie gaar was.. Bovenkant is wel bol met een spleet erin (170 toch te heet?) - Nu straks proeven!

  • Pauline
    15 januari 2015 om 17:51

    Hetelucht en elektrisch moet idd 10% hoger.

  • Annmarie
    15 januari 2015 om 13:44

    Klinkt heerlijk! Wil eraan beginnen - maar 170 temp - is dat voor een gewone oven of z.g. hete lucht? - want die moet lager dan de gewone.

  • Magnus
    5 januari 2015 om 14:26

    Hey Pauline. Ben al jaren een fan van carrotcake maar had er nog nooit één zelf gemaakt. Buiten achter het tv njam kanaal ben ik geen keukenprins. Tot gisterenavond. We hebben je recept gevolgd en het resultaat was perfect qua uitzicht en smaak. We zullen dit nog vele malen herhalen. Bedankt!

  • Cake Day
    5 januari 2015 om 12:45

    Vandaag de cake gemaakt. Maarv hij is mislukt hij is nattig/plakkerig binnen in. Kan helaas geen foto toevoegen hij heeft al langer in de oven gestaan omdat hij nog niet gaar was na de aangegeven tijd. Toen geweer stokje er schoon uitkwam hem eruit gehaald hij zag er super uit. Tot ik hem net ging snijden. Echt balen! Wat zou er fout gegaan zijn?

  • Pauline
    3 januari 2015 om 20:45

    Je kunt ze gewoon weglaten, is geen probleem.

  • Cake Day
    29 december 2014 om 22:14

    Hallo pauline

    Ik wil deze cake graag maken maar dan zonder de walnoten erin zou in dan nog iets aanpassen aan het recept? Zo ja wat? Super bedankt alvast

  • mariet
    24 december 2014 om 09:01

    Hoi,
    Die stukjes kun je krijgen doordat er temperatuurverschillen zitten in de ingredienten. Bijvoorbeeld kamertemperatuur boter met koelkastkoude roomkaas...het probleem is op te lossen! Een bak met warm water waarin je de mengkom zet en dan verder mixen. Zo wordt alles van gelijke temperatuur en mooi glad.

  • Pauline
    19 december 2014 om 20:05

    Ja dat kan ook wel. Lekker zelfs.

  • Ruth
    19 december 2014 om 16:24

    Dat gebeurde bij mij ook. Na het bakken zakte ie wat in en viel het erg mee. Hij had wel wat scheurtjes gekregen. Maar met de frosting erop zag je er niets meer van. Misschien omkeren?

  • Ruth
    19 december 2014 om 16:22

    Vorig weekend aan mijn gasten gepresenteerd. Hij was werkelijk heerlijk!! En, er gaan veel stukjes uit! Deze ga ik echt vaker maken,
    Ik heb iets minder suiker toegevoegd en daarnaast een deel vervangen door palmsuiker. Ook heb ik olijfolie gebruikt ipv zonnebloemolie.
    Zou Maple Syrrup ook kunnen, om een deel van de suiker te vervangen of wordt ie dan te nat?

  • Sylvia
    11 december 2014 om 12:09

    Regina,
    Hou jij dan dezelfde hoeveelheden aan als in het recept ?
    Heb je dan geen probleem als je gewoon amandelmeel gebruikt ipv 'zelfrijzend' meel of doe je daar dan gist bij ?

  • Regina Dekker
    4 december 2014 om 21:50

    Ik heb hem gemaakt met amandelmeel, kokosbloesemsuiker en kokosolie. Super geslaagd!

  • Wendy
    29 november 2014 om 16:02

    Hij is goddellijk!! En dat vonden mijn gasten ook, thanks vh recept!

  • Pauline
    24 november 2014 om 13:55

    Ja hoor dat gaat prima.

  • Pien
    23 november 2014 om 11:33

    Ziet er heerlijk uit. Kan ik hem ook een avond van te voren maken en dan in de koelkast bewaren?

  • Nynke
    22 november 2014 om 21:39

    Ik heb hem vandaag gemaakt, was een groot succes! :)

  • Pauline
    21 november 2014 om 12:59

    Ja dat kan wel. Ik zou de baktijd dan halveren.

  • D.
    21 november 2014 om 09:23

    Hoi Pauline,

    Wat een super leuke site heb je en lekkere recepten. Heb al vaak recepten van je gebruikt en altijd een succes :-)

    Deze carrot cake wil ik ook graag maken. Is het mogelijk om dit in mini (vlaai) bakvormen/muffinvorm te doen om zo kleine taartjes te maken voor een etentje? Zo ja, hoe lang is dan de baktijd?

    Groetjes

  • siska
    16 november 2014 om 18:47

    Hoi Pauline,

    Dat ziet er heerlijk uit.
    Heb je ook een idee hoe dit recept zonder walnoten kan?

  • Pauline
    9 november 2014 om 12:36

    Dan is hij te hard gegaan. Volgende keer temperatuur iets lager. Enne een hele berg carrotcake is helemaal niet erg natuurlijk :)

  • Pauline
    9 november 2014 om 12:30

    Ik zou dan 100 gram nemen

  • Kirsten
    8 november 2014 om 23:15

    Hoe hou je de taart zo plat? Bij ons is het een soort berg geworden tijdens het bakken..

  • Jeannette
    8 november 2014 om 20:02

    Bedankt voor je reactie!
    Hoeveel boter heb je voor dit recept nodig

  • Pauline
    7 november 2014 om 20:44

    Iets korter bakken. Of gesmolten roomboter gebruiken ipv olie.

  • Jeannette
    7 november 2014 om 14:35

    Hallo Pauline,

    Wat een heerlijk en makkelijk te maken recept!
    Heb je misschien nog een tip om de cake iets smeuïger te maken?

    Hartelijke groetjes,
    Jeannette

  • Lia
    1 november 2014 om 15:09

    Hallo,

    Is het echt 300 ml zonnebloemolie wat ik nodig heb? Ik vind het spannend om zo'n grote hoeveelheid te nemen.

  • Pauline
    30 oktober 2014 om 11:56

    Nee de olie gaat in de cake. De boter is voor de frosting.

  • Mirella
    29 oktober 2014 om 19:02

    Hoi Pauline,
    N.a.v van de vraag van Ingrid ben ik ook benieuwd naar de frosting. In het recept staat dat je olie gebruikt ipv boter in de frosting, maar bij de ingredienten staat juist wel boter? Wat is juist?
    Bedankt alvast.

  • Ingrid Meijer
    20 oktober 2014 om 16:30

    Hallo Pauline,

    Zojuist de carrot cake gebakken maar in de topping zitten witte kleine stukjes. Ik heb eerst de boter goed gemixed. Toen de roomkaas erdoor en citroen en poedersuiker. Alles goed gemixed. Ik vind het zo raar dat die witte stukje erin blijven zitten.

  • Pauline
    2 oktober 2014 om 10:02

    Ja hoor dat gaat prima :)

  • suus
    2 oktober 2014 om 07:58

    pauline zou je dit ook als kleine cupcakes kunnen maken heb binnenkort een high tea ??

  • Pauline
    30 september 2014 om 14:18

    Wat raar, heb je daar bij meerdere recepten last van? Het moet zijn 400 gr.

  • inge Veltkamp
    30 september 2014 om 13:37

    Ik kan nog steeds niet lezen hoeveel gram wortelen er in de Carrot Cake moeten. er staat nog steeds 00 gram wortelen.??

  • Pauline
    6 september 2014 om 21:42

    Een tl kan wel maar bakpoeder is beter. Dat rijst beter.

  • Belinda
    6 september 2014 om 13:12

    Hoi Paulien,
    Kun je hem ook met bakingsoda maken en zoja hoeveel moet je daar dan van gebruiken?
    Groetjes Belinda

  • Joryne
    6 september 2014 om 09:44

    Als je de frosting wat steviger wil kun je een deel van de creamcheese door wat mascarpone of boter vervangen. Dat stijft wat beter op in de koelkast. En ik adviseer een extra geraspt appeltje om de smeuïgheid te verhogen ook na bewaren in de koelkast. succes allemaal

  • Pauline
    5 september 2014 om 23:08

    Lastig te zeggen. De ene oven is de andere niet. Het lijkt erop dat de warmte niet gelijkmatig verdeeld wordt. Want na 80 min zou hij echt gaat moeten zijn.

  • Ellen
    5 september 2014 om 00:51

    Beste Pauline,

    Ik kwam deze carrotcake tegen en die leek mij heerlijk en ook niet al te moeilijk...
    Echter bij mij is hij net helaas mislukt. Ik heb de cake bijna 80 minuten in de oven gehad zoals je vertelde op hetelucht 170 graden. De buitenkant was goed en werd zelfs een beetje donker waardoor hij echt uit de oven moest. Echter de binnenkant is totaal niet gaar geworden. Het was nog gewoon kant en klaar beslag. Het liep er zo uit. Wat kan ik verkeerd gedaan hebben?

  • Jeanne
    17 juli 2014 om 16:27

    Wie ooit, net als ik, denkt een verantwoorde Cream cheese frosting te willen maken door te kiezen voor de light variant van de roomkaas, ik zeg; doe het niet! Ik ben hier de mist in gegaan en mijn frosting was superwaterig (en nog steeds na een uur in de koelkast).

  • Pauline
    10 juli 2014 om 23:27

    Ah dat vind ik nou leuk om te horen. Fijn dat het jullie gelukt is! Keep on cooking.

  • Anne-Jolijn
    9 juli 2014 om 13:32

    Ik loop stage bij een dagbestedingsplek voor mensen met een licht verstandelijk beperking.
    Laatst moest ik als een soort examen een activiteit met hun doen. Ik liet de clienten uit 5 verschillende recepten kiezen. allemaal kozen ze voor deze taart.
    ze waren super enthousiast, en elke collega moest ook echt horen dat zij deze taart onder mijn begeleiding hadden gemaakt.
    vervolgens hebben we de taart ons restaurant binnen 1 dag verkocht.
    Kortom een mega succes taart!

  • Jeanne
    26 juni 2014 om 14:53

    Klopt, nadat ik m in de koelkast had gezet was het mooi opgestijfd.
    Ik las trouwens ook op een andere site dat mensen pas later de frosting er op doen (per stukje zeg maar) om te voorkomen dat je de cake in de koelkast moet doen, omdat cake vaak droog wordt in de koelkast.
    Ik denk dat ik dat volgende keer ook doe, cake in afsluitbare box bewaren en de frosting apart in de koelkast. Hij is bij mij namelijk wel een klein beetje droger geworden door de koelkast.

    Complimenten voor je website, echt heel volledig en superleerzaam!

  • Pauline
    26 juni 2014 om 10:30

    Als je hem in de koelkast zet, stijft het wel wat op. En eigenlijk moet je nog meer poedersuiker toevoegen maar dat vind ik niet lekker. Veel te zoet ;)

  • Pauline
    26 juni 2014 om 10:25

    Haha weet je dat ik dat wel altijd doe, een taart met 1 punt eruit. Mijn familie kent me inmiddels ;)

  • Anneke
    26 juni 2014 om 10:16

    Hoi Pauline,

    Bedankt voor je reactie! Ik heb de taart gisteravond gemaakt en heb 1 tl bakpoeder gebruikt. Hij is nu minder 'bol' geworden.
    Voor de frosting heb ik mascarpone gebruikt en de dikte vond ik nu perfect. Ik denk dat ik de vorige keer de verkeerde roomkaas gebruikt heb...
    Ik heb de taart helaas nog niet kunnen proeven, omdat ik hem moeilijk met een stuk eruit bij mijn vriendin kon afleveren ;-) maar vanmiddag ga ik bij haar een stukje eten. Ik ben benieuwd naar de reacties van haar bezoek :-)

  • Jeanne
    25 juni 2014 om 15:44

    Hey Pauline,

    Ik heb de cake gemaakt en hij is goed gelukt! Hij is inderdaad niet hard geworden door de zonnebloemolie ;-)
    Wel blijft mijn frosting heel erg dunnetjes (ik heb genoeg poedersuiker erdoor heen gedaan - die tip had ik van tevoren gelezen :-) )
    Ik heb de cake ook gewoon goed laten afkoelen.
    De structuur van de frosting is nog erg smeerbaar zeg maar zoals roomkaas zelf.
    Ik heb de roomkaas van de lidl gebruikt.
    Heb jij enig idee waar ik de fout in ben gegaan?

    Groetjes,
    Jeanne

  • Jeanne
    25 juni 2014 om 11:40

    Ik heb een alternatief voor de speculaaskruiden (omdat die niet overal te krijgen zijn en vrij prijzig zijn) gewoon speculaaspbrokken kopen bij de supermarkt, deze samen met wat kaneel in de blender doen (of in een koffiebonenmaler) tot het helemaal poederig is en je hebt precies hetzelfde effect als de dure speculaaskruiden van de supermarkt :-)

  • Pauline
    24 juni 2014 om 11:13

    Dat kan allemaal. Je kunt ook meer poedersuiker gebruiken dan wordt de frosting dikker. Ik denk persoonlijk dat mascarpone nog dunner is.

  • Anneke
    24 juni 2014 om 09:20

    Hoi Pauline,
    Ik heb deze taart laatst voor mijn verjaardag gemaakt, en een vriendin die hem gegeten heeft vroeg of ik hem voor haar verjaardag ook wilde maken, dus hij is in de smaak gevallen ;-)
    Alleen werd bij mij de taart erg groot en bol... kan ik het bakpoeder niet gewoon weglaten, aangezien er zelfrijzend bakmeel wordt gebruikt?
    En de frosting was bij mij erg dun, waardoor ik het moeilijk op de taart gesmeerd kreeg. Nu zag ik in een ander recept dat ze mascarpone gebruiken voor de frosting, zal het hiermee misschien iets dikker worden, of raad je mascarpone af?
    Ik hoor graag je reactie!

  • Pauline
    3 juni 2014 om 12:51

    Een taart kan toch nooit te groot zijn? :)\nJe kunt het beter invriezen zonder topping, wellicht dat je dat er nog een beetje van af kunt schrapen.

  • Els Glasbergen
    2 juni 2014 om 21:52

    Ik heb deze taart gemaakt en het was een succes.
    Maar hij was eigenlijk te groot, zou je hem ook in kunnen vriezen.
    Of moet het dan zonder topping.

  • Pauline
    31 mei 2014 om 22:36

    Geen, het is beide een vetstof dat dient voor extra smeuïgheid van de cake. Je kunt ook gesmolten boter toevoegen.

  • Jeanne
    31 mei 2014 om 13:07

    Hoi pauline,
    Maar wat is het verschil dan wanneer kies je ervoor om een taart met zonnebloemolie te maken of boter?

  • Pauline
    30 mei 2014 om 20:52

    Nee hij wordt echt niet hard! Je kunt eventueel wat minder toevoegen ;)

  • Jeanne
    29 mei 2014 om 22:41

    Hi pauline,

    Mijn ervaring is dat taart hard wordt door het gebruik van zonnebloemolie (maar goed, ik had een keer bij het maken van appeltaart olie gebruikt ipv boter, dat is wellicht anders)
    300 ml lijkt me ook zoveel? Wordt carrot cake standaard met zonnebloemolie gemaakt of heb je daar bewust voor gekozen?

    Gr.
    Jeanne

  • Pauline
    21 mei 2014 om 11:48

    Hetelucht

  • Cake
    20 mei 2014 om 23:05

    Ik heb je gek gemaakt! Ik bedoel heteluchtoven? Of...

  • Pauline
    20 mei 2014 om 22:22

    170 graden

  • Cake
    20 mei 2014 om 21:09

    En oven stand? : )

  • Pauline
    20 mei 2014 om 20:07

    Altijd maat M van de eitjes.

  • Cake
    19 mei 2014 om 23:44

    Roomkaas merk sorry ben ik tegen gekomen.

    Wat voor maat eieren heb je gebruikt en oven stand? Ik wil het van de week maken. Ben erg benieuwd.

  • Cake
    19 mei 2014 om 23:39

    Ziet er heerliik uit!

    Op welke oven stand? En welke merk roomkaas gebruik je?

  • Mieke Brinkhuis-Duijzer
    12 mei 2014 om 21:50

    geweldig gelukt! mooi recept..

  • daisy
    10 mei 2014 om 15:51

    Hij staat in de oven!

  • Pauline
    10 mei 2014 om 00:23

    Jaa dat is pretty!

  • daisy
    9 mei 2014 om 18:05

    Kan de taart ook gebakken worden in een tulband?

  • Leyla
    25 april 2014 om 21:23

    Hij is werkelijk goddelijk. Had hem uiteindelijk wel langer in oven staan. Maar voor herhaling vatbaar en nu al favoriet. Je recepten vind ik erg goed en pakken vooralsnog goed uit. Keep on doing this great work!

  • Judith
    19 april 2014 om 23:41

    Heb hem net uit de oven gehaald. Hij ziet er goed uit...Wordt de verjaardagstaart van mijn dochtertje die morgen 1 jaar wordt....

  • Jozien
    19 april 2014 om 12:22

    Wouw, ik heb deze taart een maand geleden gemaakt en hij is echt geweldig! Drie keer raden wat ik zo in de oven schuif voor Pasen ;)

  • Pauline
    17 april 2014 om 11:57

    Die kan je gerust weglaten!

  • Maudy
    16 april 2014 om 20:57

    Hallo,

    Wat een super leuke site en geweldige recepten! Ik wil graag deze taart gaan maken voor de pasen, als ik de rozijnen weg laat, moet ik dan iets aanpassen of kan dat gewoon?

  • Bianca
    15 april 2014 om 14:25

    Ziet er heerlijk uit en hij lijkt me goed te maken met mijn dochtertje van 3,5 jaar. Lekkere daginvulling voor eerste paasdag!

  • Veerle
    24 maart 2014 om 09:35

    By the way, ik deed er nog een flinke scheut cacacha met kaneelsmaak bij. Heerlijk...

  • Veerle
    24 maart 2014 om 09:20

    Superlekkere taart. Ik maakte nog wat worteltjes uit sugarpaste ter garnering ; mijn gasten dachten dat de taart van bij de bakker kwam....

  • Pauline
    18 maart 2014 om 11:58

    Dat kan inderdaad en gezonde suiker is kokosbloesemsuiker.

  • Danielle
    17 maart 2014 om 20:51

    Hallo,

    Kun je de zonnebloemolie ook vervangen door kokosolie? En is er ook een 'gezondere' variant voor poedersuiker?

  • Pauline
    20 februari 2014 om 20:01

    Goede tip, je kunt ook een zakje julienne kopen.

  • Celena
    20 februari 2014 om 12:51

    heb hem gemaakt en ...hmm om je vingers bij af te likken! ik gebruik alleen heel simpel worteltjes uit pot en dan even pureren met de staafmixer (tip van mij lieve zwager de bakker!) scheelt weer een lamme arm van raspen haha!

  • Pauline
    9 februari 2014 om 17:44

    Dat kan alleen maar betekenen dat hij niet gaar is. Ik zou de oventemperatuur volgende keer wat hoger zetten en hem niet te vroeg uit de oven halen.

  • Jose
    9 februari 2014 om 10:51

    De cake is bij mij een beetje mislukt. Ik heb hem precies zo gemaakt zoals beschreven, maar hij blijft na 70 minuten in de oven van binnen nog erg nat. Toen ik de cake eruit haalde zakte hij vervolgens van binnenuit in. De smaak is overigens buiten heg natte gedeelte wel heerlijk! Ik heb het binnenste gedeelte maar weg geschept.
    Wat zou de reden kunnen zijn ?
    Jose.

  • Pauline
    7 februari 2014 om 19:19

    Ja hoor dat kan prima. Hij blijft wel een paar dagen lekker.

  • Anneke
    7 februari 2014 om 13:41

    Bedankt voor je reactie!
    Is het mogelijk om deze taart een of twee dagen van tevoren te maken? Ik heb de taart zaterdagavond en zondag nodig en vraag me af of ik hem dan vanavond al kan maken.
    Ik bewaar hem in de koelkast!

  • Pauline
    4 februari 2014 om 16:43

    Ja dat kan heel goed. Als de vulling iets te dun wordt, zet je hem even in de koelkast, dan stijft hij wel weer wat op.

  • Anneke
    4 februari 2014 om 11:23

    Deze taart lijkt mee heerlijk! Ik ga hem komend weekend voor mijn verjaardag maken. Zou ik ook de 'cake' in de lengte kunnen halveren en er dan ook wat topping op de onderste laag kunnen smeren? Dat lijkt me er leuk uitzien :) Of is de topping daar te dun voor?

  • Ellen Bakkers
    3 februari 2014 om 13:05

    Op mijn vrije maandag eindelijk tijd om eens een van je recepten te bakken! Nog 57 minuten... Ben benieuwd!

  • Kippie kookt (Kirsten)
    25 januari 2014 om 16:09

    Hij staat in de oven! :)

  • Pauline
    21 december 2013 om 18:50

    Oh wat leuk om te horen ;)

  • Pauline
    21 december 2013 om 18:44

    Ah wat leuk om te horen!

  • Pauline
    21 december 2013 om 18:42

    Ah wat leuk om te horen ;)

  • Joyce
    21 december 2013 om 16:18

    Ik heb veel carrot cake gegeten maar deze was toch echt de lekkerste ooit! Lekker smeuig en de sinaasappel deed echt wat. Ik heb wel andere frosting gemaakt want ik hou echt niet van dingen met boter op taart. Ik heb mascarpone met poedersuiker en vanille gemixt en dat erop gedaan. Het was echt hemels. De gasten wilden zelfs een stuk mee naar huis.

  • Pauline
    16 december 2013 om 14:48

    Daar mag je ook trots op zijn :)

  • Karen
    15 december 2013 om 21:12

    Hij is prachtig gelukt en smaakt heerlijk!!
    Ben best trots. Dank je wel.

  • Anne
    27 november 2013 om 12:56

    Klinkt lekker! Als ik (uit zelfbescherming) een kleintje wil bakken in een springvorm van 16 cm (vd Hema), hoeveel ingredienten moet ik dan gebruiken en wat doet dit met de oventijd/temperatuur?

    Dank!!

  • cathelijne
    27 november 2013 om 12:11

    Heerlijke taart!! Voor de frosting gebruik ik alleen 3 keer zo veel poedersuiker.... verschrikkelijk veel, ik weet het maar dan blijft de frosting lekker stevig.

  • Pauline
    17 november 2013 om 15:12

    Ik gebruik gewoon roomkaas van AH of Philadelphia zonder kruiden. De taart moet wel volledig afgekoeld zijn voordat je het er opsmeert anders smelt de frosting.

  • Eleanor
    16 november 2013 om 19:57

    Erg lekker alleen is de Frosting bij mij niet zo dik. Welke roomkaas gebruik jij?

  • Liza Nellestijn
    31 oktober 2013 om 16:16

    Taart staat hier nu in de oven, ben erg benieuwd morgen als hij gegeten gaat worden hoe die dan smaakt...

  • Pauline
    26 oktober 2013 om 16:16

    Oh gelukkig :) geniet er lekker van! Je kunt de cake zonder de frosting ook goed invriezen ;)

  • Elize
    26 oktober 2013 om 16:13

    Kleine geruststelling; bij mij staat er gewoon bij dat het 400 gram wortels zijn ;-) Ik had natuurlijk weer niet goed genoeg gelezen, ga namelijk gewoon een cake maken (2 zelfs) en nu domweg gewoon de hoeveelheid worteltjes verdubbeld haha..

    Misschien toch ook maar gewoon een ronde maken dan!

    Ben benieuwd, krijg trek van het plaatje! Dank voor het recept alvast,

    Elize

  • Marleen
    3 oktober 2013 om 08:49

    Op de een of andere manier word mijn kat helemaal gek als ik een stukje eet. Heb ik een stukje laten staan en ze vreet erin, vreemd!

  • Pauline
    2 oktober 2013 om 10:56

    Je kunt hem het beste in de koelkast bewaren, want er zit zuivel in de frosting. En dan ongeveer 3 dagen, hij zal niet zo snel bederven maar eerder wat droger worden.

  • Pauline
    2 oktober 2013 om 10:54

    Haha ja dan zit er niks anders op ;)

  • Marleen
    2 oktober 2013 om 09:40

    Mislukt, frosting zat er al op! Dan moeten we hem -helaas- maar opeten haha

  • Esther
    1 oktober 2013 om 21:43

    Wat een heerlijke taart! Wel nog een vraagje, hoe bewaar je deze taart (met de frosting er al op) het beste? In de koelkast of daar buiten? En hoelang kan je hem bewaren? \n\nAlvast bedankt! \nGroetjes esther

  • Pauline
    30 september 2013 om 17:08

    Oh yum! Invriezen kan zeker, ik zou het wel zonder frosting invriezen.

  • Marleen
    30 september 2013 om 13:23

    Ik heb hem gemaakt, de cake staat af te koelen de frosting is gemaakt. Net een heel klein hapje cake gehad met frosting erop, heerlijk!!
    Zou ik ook een gedeelte kunnen invriezen? :)

  • Pauline
    25 september 2013 om 23:02

    Ik blijf dat raar vinden en heb het nu al een aantal x in de comments gezet, het is 400 gr

  • astrid
    25 september 2013 om 19:39

    leuk recept ,maar hoe vaak ik ook kijk bij het recept en de reacties het blijft 00 wortels?Hoeveel gram is het nu?

  • Pauline
    21 september 2013 om 12:42

    wat gek is dat, bij mij is het wel zichtbaar. Heb geen idee waar het aan ligt, maar het antwoord is 400 gr.

  • Tjitske
    18 september 2013 om 17:30

    Hoeveel gram wortels moet er in. Bij mij staat er 00, dit staat ook beide keren bij reacties.

  • Pauline
    19 augustus 2013 om 16:30

    Goed om te horen, de ene oven is de andere niet natuurlijk. Geniet er van ;)

  • Nanet
    18 augustus 2013 om 20:30

    De taart komt net uit de oven... Bij moest ie echt wel veel langer in de oven. Heeft er nu ruim 50 minuten ingestaan en ik twijfel of ie nu echt goed gaar is (wil ook niet dat ie uitdroogt). Hij ruikt echter heerlijk dus met de smaak zal het wel goedkomen!

  • Pauline
    16 augustus 2013 om 15:09

    Dat is gek, bij mij staat er wel 400 gr, dat moet het zijn ;)

  • Désirée
    15 augustus 2013 om 17:19

    Ziet er heerlijk uit! Ik wil 'm graag maken voor mijn oma's verjaardag morgen.
    Maar... hoeveel gram wortels precies? Ik zie 00 staan, dat lijkt me niet juist ;)!

  • Micky
    11 augustus 2013 om 12:46

    Heerlijke taart, perfect! Maar....hij moet een uur in de oven ipv 30 min...

  • Pauline
    18 juli 2013 om 12:01

    Hahaha :)

  • Stefanie
    17 juli 2013 om 21:35

    Serieus, deze taart is de hemel

  • sonja
    21 juni 2013 om 20:36

    Dit is een goed voornemen van me voor de komende vakantieweken....mmmmmmm!
    Bedankt!

  • MySimplySpecial
    21 juni 2013 om 11:49

    Dat ziet er heerlijk uit! Moet ik ook eens proberen.

  • kim
    21 juni 2013 om 08:59

    Jamjam
    paar maanden terug voor het eerst worteltaart gemaakt en gegeten en is zeker voor herhaling vatbaar!!

  • Clarissa
    21 juni 2013 om 08:49

    Hmm, die ga ik maken voor mijn housewarming denk ik. Heb dan eindelijk weer een oven! =)

  • Brenda (kookt)
    21 juni 2013 om 08:44

    Confession: Ik heb nog nooit carrot cake gemaakt. Deze staat daarom nu (met stip) op mijn to-make lijstje :-)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.