Babi Ketjap Varkenshaas

Babi Ketjap met varkenshaas

Dit recept is super lekker en heel erg makkelijk om te maken. Ik maak mijn babi ketjap altijd het liefst met varkenshaas in plaats van varkenslappen. Ik vind het vlees lekkerder en het is ook nog sneller klaar. Het haasje is veel malser en zou alleen maar taai worden, als je dit te lang op het vuur laat staan. Uiteraard kan je ook gewoon hamlappen nemen, maar dan zou ik de stooftijd verlengen met een half uur.

Dit recept voor Babi Ketjap komt van de site Aziatische Ingrediënten, hier vind je heel veel lekkere Aziatische recepten en achtergrond informatie over de ingrediënten.

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr varkenshaas
1 ui
4 teentjes knoflook
2 el fijngehakte gember
120 ml ketjap
30 gr bruine basterdsuiker
1-2 el citroensap
Peper en zeezout

Zo maak je het
Snij het vlees in blokjes, bestrooi het met zout en bak het vlees rondom aan in wat olijfolie.

Snij de uien, de knoflook en de gember in kleine stukjes. Je kan er ook een bamboe van maken in een vijzel. Ik heb het zelf niet te fijn gesneden omdat ik wel van wat structuur in mijn recepten hou.

Voeg deze ingrediënten bij de varkenshaas en bak het mee.

Voeg dan de ketjap en de bruine suiker en het citroensap bij het vlees.

Laat het geheel in ongeveer 15 minuten gaar stoven.

Als je saus te dun blijft, kan je een maïzena papje toevoegen van 1 el maïzena en een beetje water. De saus zal dan binden.

Serveer de babi ketjap met rijst.

Babi Ketjap Varkenshaas

Foodie in Sicilië
Indiase Bombay aardappelen
Bewaar
40 Comments
 • Tineke M

  6 april 2017 at 09:31 Beantwoorden

  Het was erg lekker. Lekker mals vlees ook met de varkenshaas.
  Persoonlijk voor mij nog veel te zout, ook al had mijn ketjap maar 2% zout, dus de suiker hoeveelheid ongeveer verdubbeld. Gemengd met de bami was het erg lekker

 • A. Zijn

  26 juli 2016 at 16:30 Beantwoorden

  Probeer eens ketjap manis van ABC (bij de toko). Niet te vergelijken met Conimex, maar de Kaki Tiga is eveneens lekker. Als je dan toch bij de toko bent, neem meteen palmsuiker (gula jawa) mee. En een half uurtje stoven, minimaal, is minstens zo lekker :)\r\nSelamat makan / Jaen Sajan!

 • Jo

  17 juni 2016 at 15:15 Beantwoorden

  Gisteren voor het eerst de Babi Ketjap gemaakt en het was echt super lekkerrrrr !! Ik heb er nog wel wat gedroogde chilipepertjes doorheen gedaan voor wat pit want manlief houdt van pittig eten. 😉 Deze is er weer 1 om te bewaren maar dat geldt voor alle recepten die ik tot nu toe uitgeprobeerd heb van jou! \r\n Zo blij dat ik je site heb gevonden :-)) Thx.

 • Ina lancel

  23 maart 2016 at 08:16 Beantwoorden

  Ik ga het vandaag maken, mijn ouders komen eten. Maar ivm medische klachten moet ik het zoutloos msken dus gebruik ik zouteloze ketjap en voeg ik een beetje chilipeper toe.\r\nEn het lijkt mij ook lekker om wat sesamzaadjes toe te voegen met wat groente.\r\nBen benieuwd hoe het gaat smaken.\r\n\r\nGroetjes ina

 • Eliane Abou Tayeh

  3 september 2015 at 20:51 Beantwoorden

  Hello Pauline,\r\nThank you very much for all your delicious recipes. I haven’t cooked any that I haven’t liked so far. So thumbs up and keep up the yummy work.

 • Monique

  14 juni 2015 at 23:09 Beantwoorden

  Deze babi ketjap is heerlijk! Top recept:)

 • Marleen

  27 februari 2015 at 23:53 Beantwoorden

  Je schreef in je recept onder ‘Zo maak je het’ : ‘Je kan er ook een bamboe van maken’. Wat je w.s. bedoelt is : …een boemboe van maken… Een boemboe (of bumbu) is een fijngewreven/fijngemalen kruidenpapje.

 • Gisela

  28 oktober 2014 at 09:54 Beantwoorden

  Lekker!! \r\nIk voeg zelf gembersiroop i.p.v. verse gember toe en ik gebruik i.p.v. azijn, tamarinde pasta. Ook erg lekker. Vandaag ga ik jouw variant gebruiken. 😉

 • Bastiaan

  5 oktober 2014 at 15:59 Beantwoorden

  Ga dit vandaag proberen met wortel, champignons en paprika erdoor. Dank je wel voor het recept, ik ga beslist nog meer bekijken en proberen van je site!

  • Bastiaan

   3 november 2014 at 19:21 Beantwoorden

   Ik maakte het de laatste keer met Chinese sojasaus, omdat echte ketjap hier in Ierland bijna niet te koop is. Ik gebruikte de zoutarme variant en de smaak was ongeveer hetzelfde, alleen is de saus wel veel dunner en niet zo lekker stroperig als met ketjap.

 • Maureen peters

  1 oktober 2014 at 12:45 Beantwoorden

  Pauline! Wat ben ik blij dat ik jouw site heb gevonden!\r\nIk ben absoluut geen keukenprinses maar heb gisteren mn vingers afgelikt bij Librijes gehaktballen! Mjammie!!!!\r\nVanavond ga ik Babi Ketjap met varkenshaas proberen! \r\nManlief = blij

 • mariska

  29 september 2014 at 19:58 Beantwoorden

  Super lekker!!!! Bedankt voor dit heerlijke recept. Groetjes mariska

 • mariska

  29 september 2014 at 13:40 Beantwoorden

  Hey hoi.\r\n\r\nik ga het vanavond maken. Ben zeer benieuwd.\r\n\r\ngroetjes\r\nmariska

 • Sven

  9 augustus 2014 at 11:34 Beantwoorden

  Dit weekend dit recept proberen, ben benieuwd.\r\n\r\nTop ketjap is de manis versie van Rapindo.. Te koop bij oa de aziatische supermarkt (Groningen)

 • Josien

  18 juni 2014 at 11:24 Beantwoorden

  Vervolg :)\r\n\r\nIk heb de groenten erbij gedaan en dat smaakt ook heerlijk, past er gewoon heel goed bij.\r\nTip: ik gebruik Ketjap Medja No.1, die is volgens mijn vrienden en huisgenoten veel lekkerder dan die van Conimex, ik zou het eens proberen. Het is een klein vierkant wit containertje met groene dop en geel etiket en staat bij onze AH onder in het schap van de conimex enz.

 • Josien

  17 juni 2014 at 12:52 Beantwoorden

  Echt heel erg lekker. Ik heb het gemaakt voor 10 personen als onderdeel van een soort chinees buffetje. Ik heb er minder gember in gedaan omdat ik bang was dat het zou gaan overheersen en daar hou ik niet van. Maar mijn komplimenten, ik lik mijn vingers er bij af :)\r\nMisschien ga ik er nog champignons en paprika aan toevoegen, dat smaakt denk ik ook lekker, staat leuk en vult mijn bak nog een beetje op ook!

 • Els

  28 maart 2014 at 22:45 Beantwoorden

  Vandaag gemaakt, maar in plaats van varkenhaas heb ik kip gebruikt. Heerlijk! Ik zal het zeker vaker klaar maken.

  • Coby

   9 mei 2014 at 12:05 Beantwoorden

   als je het met kip maakt, hoelang laat je het dan koken?

 • Bianca

  7 maart 2014 at 17:47 Beantwoorden

  Vandaag gemaakt en dit is heerlijk. Alleen de saus was iets te dun, maar dat is bijzaak. Dank je voor het recept.

  • Pauline

   8 maart 2014 at 14:32 Beantwoorden

   Dan moet je het de volgende keer nog iets langer laten inkoken, dan komt het vast goed.

 • BM

  4 maart 2014 at 23:07 Beantwoorden

  Welke ketjap gebruik je? Dat maakt zo’n verschil, weet je!

 • sabine

  4 maart 2014 at 19:48 Beantwoorden

  Voor een (goedkopere optie) gele kleur aan je rijst kun je ook kurkuma toevoegen. Weet je wat trouwens ook lekker is? Jasmijnrijst. Gewoon een zakje jasmijnthee aan het water toevoegen en mee laten koken. En voor kokosrijst een beetje kokosmelk of geraspte kokos:-)

  • Pauline

   6 maart 2014 at 17:27 Beantwoorden

   Jaaa kurkuma is inderdaad ook een goed idee. En kokosrijst is my favorite 🙂

 • Nelleke

  1 maart 2014 at 11:06 Beantwoorden

  Ik zie dat je gele rijst hebt gebruikt.\r\nHeb je die in de winkel gekocht of heb je die zelf gemaakt. \r\nals je die zelf hebt gemaakt, wat heb je dan toegevoegd?

  • Pauline

   1 maart 2014 at 11:50 Beantwoorden

   Die maak ik zelf. Ik kook de rijst in bouillon en voeg daar wat saffraan aan toe, dat geeft een mooie goudgele kleur en een waanzinnige smaak aan de rijst.

 • Cora Donkersloot

  21 februari 2014 at 14:03 Beantwoorden

  Heerlijk. Ik ga het vandaag weer maken.

 • Joyce

  18 december 2013 at 18:05 Beantwoorden

  Het was heerlijk!!

 • Ingeborgh

  5 november 2013 at 17:43 Beantwoorden

  Ik ga het morgen maken, ben heel erg benieuwd maar aan de reacties te zien gaan we smullen 🙂

 • Ellen

  30 oktober 2013 at 19:12 Beantwoorden

  Een woord; suuuuuuuuper!!

 • Harry van der Wal

  25 september 2013 at 19:33 Beantwoorden

  Vandaag de babi ketjap met varkenshaas gemaakt.\r\nZelfs Dineke, mijn echtgenote, vond het lekker!

  • Pauline

   25 september 2013 at 23:03 Beantwoorden

   Dat is leuk om te horen, ik geloof meteen dat Dineke het lekker vond 😉

 • Renate

  22 augustus 2013 at 12:42 Beantwoorden

  Is het dit gerecht van de week gemaakt en het was echt heeeeerlijk!\r\nBedankt voor het lekkere idee.

  • Pauline

   22 augustus 2013 at 15:19 Beantwoorden

   Leuk om te horen, ik heb er nu ook wel een keer weer zin in 😉

 • Robin

  5 juni 2013 at 17:46 Beantwoorden

  Ziet er lekker uit. Mooie, glanzende saus. Ik krijg gelijk trek. 🙂

Plaats een reactie