Menu

Babi Ketjap met varkenshaas

Dit recept is super lekker en heel erg makkelijk om te maken. Ik maak mijn babi ketjap altijd het liefst met varkenshaas in plaats van varkenslappen. Ik vind het vlees lekkerder en het is ook nog sneller klaar. Het haasje is veel malser en zou alleen maar taai worden, als je dit te lang op het vuur laat staan. Uiteraard kan je ook gewoon hamlappen nemen, maar dan zou ik de stooftijd verlengen met een half uur.

Dit recept voor Babi Ketjap komt van de site Aziatische Ingrediënten, hier vind je heel veel lekkere Aziatische recepten en achtergrond informatie over de ingrediënten.

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr varkenshaas
1 ui
4 teentjes knoflook
2 el fijngehakte gember
120 ml ketjap
30 gr bruine basterdsuiker
1-2 el citroensap
Peper en zeezout

Zo maak je het
Snij het vlees in blokjes, bestrooi het met zout en bak het vlees rondom aan in wat olijfolie.

Snij de uien, de knoflook en de gember in kleine stukjes. Je kan er ook een bamboe van maken in een vijzel. Ik heb het zelf niet te fijn gesneden omdat ik wel van wat structuur in mijn recepten hou.

Voeg deze ingrediënten bij de varkenshaas en bak het mee.

Voeg dan de ketjap en de bruine suiker en het citroensap bij het vlees.

Laat het geheel in ongeveer 15 minuten gaar stoven.

Als je saus te dun blijft, kan je een maïzena papje toevoegen van 1 el maïzena en een beetje water. De saus zal dan binden.

Serveer de babi ketjap met rijst.

Babi Ketjap Varkenshaas

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

45 reacties

 • Ingeborg
  7 juli 2019 om 07:57

  Ik heb het met kipdijfilet gemaakt, echt heerlijk. En zo klaar. Super recept!

 • Annika
  7 augustus 2018 om 09:16

  Yum!

 • Iris
  6 augustus 2018 om 21:29

  Lekker hoor! Ik heb er nog rode paprika, witte kool en boontjes doorheen gedaan

 • Willy van de Beek
  6 februari 2018 om 18:36

  Vandaag dit recept gemaakt, heerlijk !!!! Ook de varkenshaas gebruikt ipv hamlappen. Ik heb 1 gember bolletje op siroop en 1 eetlepel van de siroop toegevoegd. Verder nog een rode paprika, en een half bakje champignons. Rijst met saffraan gekookt.

 • Jessica
  30 oktober 2017 om 22:38

  Hoi! Ik wil dit morgen maken en vraag me het volgende af.. hoef ik het vlees niet te marineren in de boemboe? Groetjes

 • Tineke M
  6 april 2017 om 09:31

  Het was erg lekker. Lekker mals vlees ook met de varkenshaas. Persoonlijk voor mij nog veel te zout, ook al had mijn ketjap maar 2% zout, dus de suiker hoeveelheid ongeveer verdubbeld. Gemengd met de bami was het erg lekker

 • A. Zijn
  26 juli 2016 om 16:30

  Probeer eens ketjap manis van ABC (bij de toko). Niet te vergelijken met Conimex, maar de Kaki Tiga is eveneens lekker. Als je dan toch bij de toko bent, neem meteen palmsuiker (gula jawa) mee. En een half uurtje stoven, minimaal, is minstens zo lekker :)
  Selamat makan / Jaen Sajan!

 • Jo
  17 juni 2016 om 15:15

  Gisteren voor het eerst de Babi Ketjap gemaakt en het was echt super lekkerrrrr !! Ik heb er nog wel wat gedroogde chilipepertjes doorheen gedaan voor wat pit want manlief houdt van pittig eten. ;-) Deze is er weer 1 om te bewaren maar dat geldt voor alle recepten die ik tot nu toe uitgeprobeerd heb van jou!
  Zo blij dat ik je site heb gevonden :-)) Thx.

 • Ina lancel
  23 maart 2016 om 08:16

  Ik ga het vandaag maken, mijn ouders komen eten. Maar ivm medische klachten moet ik het zoutloos msken dus gebruik ik zouteloze ketjap en voeg ik een beetje chilipeper toe.
  En het lijkt mij ook lekker om wat sesamzaadjes toe te voegen met wat groente.
  Ben benieuwd hoe het gaat smaken.

  Groetjes ina

 • Eliane Abou Tayeh
  3 september 2015 om 20:51

  Hello Pauline,
  Thank you very much for all your delicious recipes. I haven't cooked any that I haven't liked so far. So thumbs up and keep up the yummy work.

 • Monique
  14 juni 2015 om 23:09

  Deze babi ketjap is heerlijk! Top recept:)

 • Marleen
  27 februari 2015 om 23:53

  Je schreef in je recept onder 'Zo maak je het' : 'Je kan er ook een bamboe van maken'. Wat je w.s. bedoelt is : ...een boemboe van maken... Een boemboe (of bumbu) is een fijngewreven/fijngemalen kruidenpapje.

 • Noël
  25 januari 2015 om 00:49

  Kaka tika ?

 • Bastiaan
  3 november 2014 om 19:21

  Ik maakte het de laatste keer met Chinese sojasaus, omdat echte ketjap hier in Ierland bijna niet te koop is. Ik gebruikte de zoutarme variant en de smaak was ongeveer hetzelfde, alleen is de saus wel veel dunner en niet zo lekker stroperig als met ketjap.

 • Gisela
  28 oktober 2014 om 09:54

  Lekker!!
  Ik voeg zelf gembersiroop i.p.v. verse gember toe en ik gebruik i.p.v. azijn, tamarinde pasta. Ook erg lekker. Vandaag ga ik jouw variant gebruiken. ;-)

 • Bastiaan
  5 oktober 2014 om 15:59

  Ga dit vandaag proberen met wortel, champignons en paprika erdoor. Dank je wel voor het recept, ik ga beslist nog meer bekijken en proberen van je site!

 • Maureen peters
  1 oktober 2014 om 12:45

  Pauline! Wat ben ik blij dat ik jouw site heb gevonden!
  Ik ben absoluut geen keukenprinses maar heb gisteren mn vingers afgelikt bij Librijes gehaktballen! Mjammie!!!!
  Vanavond ga ik Babi Ketjap met varkenshaas proberen!
  Manlief = blij

 • mariska
  29 september 2014 om 19:58

  Super lekker!!!! Bedankt voor dit heerlijke recept. Groetjes mariska

 • mariska
  29 september 2014 om 13:40

  Hey hoi.

  ik ga het vanavond maken. Ben zeer benieuwd.

  groetjes
  mariska

 • Sven
  9 augustus 2014 om 11:34

  Dit weekend dit recept proberen, ben benieuwd.

  Top ketjap is de manis versie van Rapindo.. Te koop bij oa de aziatische supermarkt (Groningen)

 • Pauline
  18 juni 2014 om 11:53

  Oh thanks voor de tip, dat ga ik eens proberen.

 • Josien
  18 juni 2014 om 11:24

  Vervolg :)

  Ik heb de groenten erbij gedaan en dat smaakt ook heerlijk, past er gewoon heel goed bij.
  Tip: ik gebruik Ketjap Medja No.1, die is volgens mijn vrienden en huisgenoten veel lekkerder dan die van Conimex, ik zou het eens proberen. Het is een klein vierkant wit containertje met groene dop en geel etiket en staat bij onze AH onder in het schap van de conimex enz.

 • Josien
  17 juni 2014 om 12:52

  Echt heel erg lekker. Ik heb het gemaakt voor 10 personen als onderdeel van een soort chinees buffetje. Ik heb er minder gember in gedaan omdat ik bang was dat het zou gaan overheersen en daar hou ik niet van. Maar mijn komplimenten, ik lik mijn vingers er bij af :)
  Misschien ga ik er nog champignons en paprika aan toevoegen, dat smaakt denk ik ook lekker, staat leuk en vult mijn bak nog een beetje op ook!

 • Pauline
  9 mei 2014 om 13:21

  Een kwartiertje ongeveer, totdat de kip gaar is.

 • Coby
  9 mei 2014 om 12:05

  als je het met kip maakt, hoelang laat je het dan koken?

 • Els
  28 maart 2014 om 22:45

  Vandaag gemaakt, maar in plaats van varkenhaas heb ik kip gebruikt. Heerlijk! Ik zal het zeker vaker klaar maken.

 • Pauline
  8 maart 2014 om 14:32

  Dan moet je het de volgende keer nog iets langer laten inkoken, dan komt het vast goed.

 • Bianca
  7 maart 2014 om 17:47

  Vandaag gemaakt en dit is heerlijk. Alleen de saus was iets te dun, maar dat is bijzaak. Dank je voor het recept.

 • Pauline
  6 maart 2014 om 17:27

  Jaaa kurkuma is inderdaad ook een goed idee. En kokosrijst is my favorite :)

 • Pauline
  6 maart 2014 om 17:22

  Ketjap Manis van Conimex.

 • BM
  4 maart 2014 om 23:07

  Welke ketjap gebruik je? Dat maakt zo'n verschil, weet je!

 • sabine
  4 maart 2014 om 19:48

  Voor een (goedkopere optie) gele kleur aan je rijst kun je ook kurkuma toevoegen. Weet je wat trouwens ook lekker is? Jasmijnrijst. Gewoon een zakje jasmijnthee aan het water toevoegen en mee laten koken. En voor kokosrijst een beetje kokosmelk of geraspte kokos:-)

 • Pauline
  1 maart 2014 om 11:50

  Die maak ik zelf. Ik kook de rijst in bouillon en voeg daar wat saffraan aan toe, dat geeft een mooie goudgele kleur en een waanzinnige smaak aan de rijst.

 • Nelleke
  1 maart 2014 om 11:06

  Ik zie dat je gele rijst hebt gebruikt.
  Heb je die in de winkel gekocht of heb je die zelf gemaakt.
  als je die zelf hebt gemaakt, wat heb je dan toegevoegd?

 • Cora Donkersloot
  21 februari 2014 om 14:03

  Heerlijk. Ik ga het vandaag weer maken.

 • Joyce
  18 december 2013 om 18:05

  Het was heerlijk!!

 • Ingeborgh
  5 november 2013 om 17:43

  Ik ga het morgen maken, ben heel erg benieuwd maar aan de reacties te zien gaan we smullen :-)

 • Pauline
  31 oktober 2013 om 13:19

  Jeej!

 • Ellen
  30 oktober 2013 om 19:12

  Een woord; suuuuuuuuper!!

 • Pauline
  25 september 2013 om 23:03

  Dat is leuk om te horen, ik geloof meteen dat Dineke het lekker vond ;)

 • Harry van der Wal
  25 september 2013 om 19:33

  Vandaag de babi ketjap met varkenshaas gemaakt.
  Zelfs Dineke, mijn echtgenote, vond het lekker!

 • Pauline
  22 augustus 2013 om 15:19

  Leuk om te horen, ik heb er nu ook wel een keer weer zin in ;)

 • Renate
  22 augustus 2013 om 12:42

  Is het dit gerecht van de week gemaakt en het was echt heeeeerlijk!
  Bedankt voor het lekkere idee.

 • Pauline
  6 juni 2013 om 22:36

  Jaa een super recept ;)

 • Robin
  5 juni 2013 om 17:46

  Ziet er lekker uit. Mooie, glanzende saus. Ik krijg gelijk trek. :-)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.