fbpx
Menu

Hartige taart met witlof

Een hartige taart ziet er vaak heel spectaculair uit, terwijl het in werkelijkheid heel easy om te maken is. Ik heb het al eerder genoemd, ik ben er dol op. Ik zorg ook standaard dat ik plakjes hartige taart deeg in mijn vriezer heb. Natuurlijk kan je het deeg ook zelf maken en dat doe ik ook wel eens, maar ik grijp net zo makkelijk naar deze pakjes.

Het leuke vind ik dat je er alles in kunt stoppen wat je lekker vindt. Bijna iedere groente kan wel in een hartige taart en dat geldt ook voor verschillende kazen. Stiekem is een quiche bij mij ook vaak een “ik maak de koelkast leeg” recept. Dat geldt ook voor deze lekkere witloftaart. Ik hou zelf heel erg van witlof, de Mr. alleen wat minder. Maar zo verwerkt in een taart vindt hij het ook lekker.

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
6 plakjes hartige taart deeg
5 stronken witlof
2 tenen knoflook
2 uien
1 el honing
3 eieren
200 ml room
100 gr geraspte belegen kaas
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de plakjes deeg ontdooien.

Snij de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Verwijder het hart uit de witlof en was de blaadjes witlof.

Voeg ze bij de uien en roerbak de witlof even kort.

Voeg een el honing toe en wat peper en zout.

Meng in een andere kom, de eieren luchtig met de room. Ik gebruik meestal kookroom, maar je kan ook slagroom, kwark of crème fraîche gebruiken.

Breng de room op smaak met peper en zout en voeg de gerapste kaas toe.

Vet de springvorm in en leg een stukje bakpapier op de bodem van de vorm.

Verdeel de plakjes hartige taart deeg over de vorm en druk de randen aan. Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg,

Verdeel de witlof over de bodem van de vorm.

Giet hierop het eimengsel.

Bak de witloftaart in ongeveer 20 – 35 minuten goudbruin.

Hartige taart  met witlof

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

24 reacties

  • Christine
    10 juni 2019 om 17:41

    Vandaag voor de tweede keer gemaakt. Dit keer met wat kaneel erdoor! Lekker hoor. Easy does it.

    Beantwoorden
  • Kaya Dielessen
    27 augustus 2017 om 08:53

    Ziet er heerlijk uit! Ik ben allergisch voor kaas. Kan ik die weglaten?

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 augustus 2017 om 15:07

    Yes dat kan zeker.

    Beantwoorden
  • Hilde Westerhof
    7 juli 2017 om 13:27

    Gisteren hebben we al zitten smikkelen en smullen, maar vandaag is het laatste puntje een fantastische lunch geweest, zo koud uit de koelkast!

    Beantwoorden
  • Esther
    5 mei 2017 om 20:06

    Mijne had ik gemaakt in een zachte siliconen vorm. En viel hélemaal uit elkaar toen ik.m uit de vorm haalde . Hij smaakte wel goed. Was erg nat ook. Wat ging er mis? laat jij de witlof na bakken eerst uitlekken ?

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 mei 2017 om 09:40

    Hij hoort niet heel nat te zijn. Juist door het wokken komt er minder vocht bij, dan bijv. bij het koken van witlof. Iets uitlekken kan altijd helpen. En verder is het wel belangrijk dat hij goed gaar is. Dus misschien de volgende keer iets langer in de oven.

    Beantwoorden
  • Jolanda
    5 juli 2016 om 18:52

    Enorm lekker, witlof komt alleen nog maar in deze variant op tafel. Ik heb er wel hamblokjes aan toegevoegd.

    Beantwoorden
  • Nynke
    3 december 2015 om 16:34

    Deze staat vanavond weer op het menu. Zo lekker!
    Met wat tijm voor wat extra smaak.

    Beantwoorden
  • Martje
    16 oktober 2015 om 17:41

    Hm, zoiets ga ik maken vanavond 9ik had al hartige taartdeeg gemaakt en zocht nu nog een vulling) dank je wel!

    Beantwoorden
  • Anna-Karina
    9 oktober 2015 om 18:38

    Ik maakte vroeger regelmatig een tarte tartin: Plakken witlof even aanbakken, beetje in een mooie vorm onderin je springvorm leggen. Bestrooien met tijm en 'n snufje poedersuiker bladerdeeg erop als deksel en bestrooien met ruim kaas. (in jouw geval 4 soorten heb ik begrepen ;-P)
    Omgekeerd serveren. Voordeel: de bodem is heerlijk krokant en de witlof geeft een heel mooi aanzicht!
    Oja, een sausje van zure room met augurkennat en kruiden erbij is ook lekker.

    Beantwoorden
  • Mascha
    9 oktober 2015 om 18:14

    Oehhh klinkt goed! Ik hoef nooit lang na te denken wat ik ga eten, zoveel fijne, lekkere recepten! Dank je wel weer....

    Beantwoorden
  • Arielle
    9 oktober 2015 om 17:07

    Oooh deze ga ik zeker een keer maken!!
    Zelf zijn we hier dol op witlof, maar de voorkeur van de heren gaat meestal uit naar toch wel een witlofschotel of in dit geval een hartige taart..
    Blij en dankbaar dat ik weer nieuw witloof Food op tafel kan zetten.

    Beantwoorden
  • Bilge
    14 februari 2015 om 13:29

    Ik ben wel witlof fan maar m'n vriend niet. Maar op deze manier vindt hij het wel lekker. Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  • patricia
    8 januari 2015 om 18:55

    Heerlijk recept, heb er geraspte geitenkaas overheen gedaan, combineert lekker met de honing.

    Beantwoorden
  • Gerda
    22 augustus 2014 om 18:18

    Hallo Pauline,

    Jij haalt het deeg uit de vriezer, maar heb je dit op voorraad gemaakt? Zo ja, HOE?? Of heb je dit gekocht? Zo ja, WAAR

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 augustus 2014 om 00:08

    Gewoon bij Albert Heijn, hartige taartdeeg, bladerdeeg kan ook.

    Beantwoorden
  • Gerda
    29 augustus 2014 om 21:31

    super bedankt ga het morgen maken!

    Beantwoorden
  • Lies
    23 juli 2014 om 22:47

    Jummie, en weer een geslaagd recept van pauline gegeten!
    Deze almvoor de tweede keer.

    Beantwoorden
  • Lin
    30 september 2013 om 12:05

    Afgelopen weekend gemaakt (met als toevoeging wat rozemarijn), super lekker!

    Beantwoorden
  • Joyce
    12 juni 2013 om 15:41

    Ik heb echt nog nooit witlof op :') maar dit ziet er wel lekker uit om eens mee uit te proberen!

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 juni 2013 om 20:13

    Dit is echt lekker en het bittere is er wel van af ;)

    Beantwoorden
  • Jane
    12 juni 2013 om 14:40

    Ziet er echt superlekker uit! Ben ook niet zo gek op witlof, maar wil dit absoluut een keer proberen.

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    12 juni 2013 om 10:35

    Ziet er heerlijk uit! Om witlof zo te eten vind ik het niet heel erg lekker, maar in taarten en quiches vind ik het wel heel erg lekker! Deze versie ziet er ook heel lekker uit.

    Beantwoorden
  • Sylvia
    12 juni 2013 om 09:00

    Ik ben helemaal geen witlof-fan, maar toch ziet dit er wel erg lekker uit ;)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen