Menu

Dulce de leche ijs zonder ijsmachine

Ik ben echt ijs verslaafd, je mag mij er ’s nachts voor wakker maken. Echt waar! Ik koop eigenlijk nooit ijs omdat ik dan niet voor mijzelf in sta, één hapje betekent automatisch een hele bak. Maar af en toemaak ik wel zelf ijs en dit dulce de leche ijs is echt het lekkerste ijs dat ik ooit zelf gemaakt heb.

Dulce de leche ijs at ik voor het eerst in Spanje en ik was meteen verkocht. Het heeft een caramel smaak en met de koffie erdoor is het voor mij echt niet te weerstaan. Dit ijs kan je heel gemakkelijk zelf maken, je hebt er verder ook geen ijsmachine voor nodig. Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig en dat maakt het ook meteen zo verraderlijk. Binnen no time heb jij weer een hele badge ijs gemaakt en wedden dat je er niet van af kunt blijven?

Ingrediënten voor 4 personen
1 blikje gecondenseerde melk (400gr)
300 ml slagroom
1 zakje espresso oploskoffie

Zo maak je het
Klop de slagroom lobbig.

Meng de gecondenseerde melk erdoor heen.

dulce de leche ijs

Voeg het zakje espresso poeder toe. Ik had per ongeluk korrels gebruikt, maar dat maakte voor de smaak niets uit. Maar poeder is beter.

dulce de leche ijs

Giet het mengsel in een bakje of ijsvorm. Ik heb een cakevorm gebruikt, door het mengsel over een groot oppervlak te verspreiden, was het sneller bevroren.

Sluit het bakje af met wat huishoudfolie.

Laat het minimaal 6 uur in de vriezer staan.

Haal het kort voor het serveren even uit de vriezer zodat het ijs iets zacht wordt!

dulce de leche ijs

Bron: Nigelissima

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

88 reacties

  • Pauline
    27 mei 2019 om 14:43

    Wat leuk. Stracciatella is ook heerlijk.

  • Janwillem van Boven
    24 mei 2019 om 21:23

    Hallo Pauline, Dit wordt het eerstvolgende ijs dat ik ga maken. Nog even het restant stracciatella-ijs opmaken (recept uit "IJs & Sorbets": een mini kookboekje van Veltman Uitgevers) en op naar jouw ijs. Gemak dient de mens. Want ik heb een hele goede ijsmachine. Zelf-vriezend. Kost een bak duiten, maar dan heb je ook wat. In de koelkast staat nog een blikje Dulche de Leche (gekookt), dus dat kan ik mooi gebruiken. Gekookte Dulche geeft, denk ik, een diepere caramelsmaak. Voorts denk ik er aan om wat koffielikeur en een handje gebrande hazelnoten (fijn gemalen) toe te voegen. Wederom bedankt voor je recept. MVG Janwillem van Boven

  • Dinie Does
    11 december 2018 om 17:33

    Mischien een zakje poeder koffie caramel erin doen

  • Merel
    26 augustus 2018 om 15:19

    Het ijs al een aantal keer gemaakt. Vorig jaar kerst was de eerste keer. Ik moest mijn broers eens laten zien wat ik in huis had(horeca broers) en bam ijs gemaakt. Onderste boven waren ze er van. En nog steeds met etentjes word er gevraagd of ik hem wil maken:). Ik heb hem net nogmaals gemaakt maar nu met aardbeien ik ben benieuwd.

  • Nicky
    16 juli 2018 om 17:03

    Hoe lang kun je het in de vriezer bewaren zonder dat er kristallen in komen?

  • Kaat
    3 juli 2018 om 21:13

    Tip om erdoor te doen: Milka met Daim in stukjes. Lekker!!

  • Karmijn Lutke Schipholt
    24 juni 2018 om 19:50

    Hoi Pauline, Dulce de leche is in Spanje en Zuid Amerika eigenlijk de gekarameliseerde versie van gecondenseerde melk. Dan is het ijs nog lekkerder! Er zijn drie manieren om het te karameliseren. Echt de moeite.

  • Marcel
    30 maart 2018 om 05:16

    Moet zeggen was super lekker had nog twee bastogne toegevoegd maar geeneens nodig

  • Veronique
    16 november 2017 om 18:01

    Super lekker!!! Zoals alle recepten die ik al van je probeerde :)

  • Nicky
    2 juni 2017 om 09:00

    Ik heb het gemaakt en was echt lekker. Het smaakte niet naar caramel maar naar koffie, maar koffie-ijs is ook lekker :)

  • Pauline
    30 mei 2017 om 09:47

    Yes dat gaat het echt.

  • Nicky
    27 mei 2017 om 09:19

    Oooooooooh dat ziet er lekker uit! Ik heb 1 vraagje: gaat het echt naar dulche de leche smaken? Je gooit er namelijk niks caramelachtigs doorheen. Of komt die smaak door de koffie?

  • Pauline
    8 mei 2017 om 09:34

    Yes dat kan allemaal. Experimenteer lekker.

  • Nienke
    7 mei 2017 om 09:06

    Kun je ook vloeibare espresso gebruiken? Of fruit, zoals aardbei/mango/banaan (gepureerd)? Of worden de verhoudingen dan anders?

  • Michael
    31 augustus 2016 om 13:37

    Moet je de melk eerst koken?

  • Baeten ann
    29 december 2015 om 21:28

    Hoe lang kan je dit in de vriezer bewaren?

  • Hans
    16 november 2015 om 14:39

    Hmmm ik heb het net eens gemaakt, staat net in de vriezer nu.. Maar ik had geen expresso.. wat ik wel had was een pak bastogne koeken.. :D dis die in de mixer fijn gemalen en dat als poeder erdoor gedaan..

    Het smaakte iig heel lekker.. :D misschien een leuke twist aan dit recept.

    dank je Pauline!

  • Pauline
    30 augustus 2015 om 20:04

    Wat een leuke reactie, dankjewel!

  • Ben
    29 augustus 2015 om 20:15

    Vandaag 3 recepten uit dit blog gemaakt en alles is super gelukt. Dulce de Leche is voor vandaag de winnaar en deze ga ik zeker nog vaak maken. Wat een gemakkelijk en geweldig recept. Heerlijk!!! Ben ook wel benieuwd naar andere smaken die net zo makkelijk te maken zijn. Pauline, ik lees sindskort pas je blog en ben er nu al helemaal gek op. Bedankt voor het delen van dit recept en ook andere en je eigen recepten.

    Gr Ben

  • Tanja Meijer
    18 augustus 2015 om 18:34

    Ik heb dit ijs ook al eens gemaakt via een andere website en het is echt superlekker en heel eenvoudig; er zijn ook veel variaties mogelijk; met chocopasta,aardbeien ,banaan e.d. Echt de moeite van het proberen waard !

  • Marjolein
    30 juni 2015 om 20:41

    Krijg je zonder de ijsmachine en zonder tussendoor nog roeren of mixen oid geen last van ijskristalletjes??

    Ik heb ook geen ijsmachine en mijn poging zonder voor ijs van kokosmelk en verse aardbeien gaf toch best veel kleine ijskristallen. Mijn blender heeft zijn best gedaan twee keer tussendoor, maar die vroor ongeveer vast :S en had er duidelijk moeite mee (en dat was ook te merken in het eindresultaat, helaas, al die kleine waterpuntjes doen de smaak geen goed).
    Dus ik was nu wat aan het rondneuzen voor tips waardoor dat toch zou moeten lukken... Misschien met echte room en melk enzo blijkbaar een beter resultaat?
    Ik ga 'm iig een keer maken, klinkt TE lekker!! :D

  • Pauline
    4 juni 2015 om 17:34

    Eerst lezen voordat je commentaar geeft :)

  • Constance
    3 juni 2015 om 10:14

    Het is recept is heerlijk!!! maar helaas niet van je zelf!!

  • Pauline
    29 april 2015 om 11:59

    Deze gaat er zo in, zonder voor te koken.

  • Betty
    27 april 2015 om 22:41

    Graag zou ik willen weten of je het blikje er zo bijvoegd of eerst de dulce de leche maakt voor de caramelsmaak?

  • Pauline
    14 april 2015 om 18:55

    Ja dat kan wel, alleen kan je gecondenseerde melk in principe niet opkloppen. Het wordt van zichzelf nooit luchtig.

  • Eva
    14 april 2015 om 11:19

    Kan de gecondenseerde melk ook gelijk met de slagroom opgeklopt worden?

  • nicole
    2 april 2015 om 14:26

    kun je dit recept ook maken met aardbeien (jam) ipv de nescafe? Ik heb de gecondenseerde melk eindelijk kunnen vinden en ga het maken! Ik vroeg me alleen af of dit ook als basis voor ander ijs zonder ijmachine gebruikt kan worden

  • Tine de Boer
    15 februari 2015 om 08:34

    Een geslaagde afsluiting van een gezellig etentje met vrienden!

  • Tine de Boer
    15 februari 2015 om 08:33

    Dat was smullen gisterenavond een heerlijke afsluiting van een geslaagd etentje met vrienden.

  • Pauline
    14 januari 2015 om 19:23

    In dit recept niet. Dan giet je het er zo ongekookt in.

  • Pauline Lap
    14 januari 2015 om 08:14

    Sorry dat ik nog een vraag heb, maar moet je dat blikje eerst laten koken zodat het de caramel smaak krijgt.

  • Pauline
    5 januari 2015 om 16:36

    Op dezelfde manier, het mengsel gewoon laten draaien in de ijsmachine.

  • Pauline Lap
    4 januari 2015 om 21:54

    Heb jij een tip hoe ik dit met een ijsmachine kan maken???

  • Ingrid
    31 december 2014 om 16:01

    Leuk , ga ik zeker eens maken ! Kan ik er ook andere ingrediënten doorheen doen ? Heb je voorbeelden ?

  • Ingrid
    31 december 2014 om 15:52

    Lijkt me leuk om met mijn kleinzoon te maken ! Heb je nog een idee om er in plaats van koffie wat anders erdoor heen te doen ?

  • Jonneke
    31 december 2014 om 08:54

    Lijkt me een heerlijk recept! Morgen ga ik het uitproberen.
    Ik zag dat dit recept uit Nigellissima komt. Maar ik vraag me af of de verhoudingen in je recept juist zijn. Volgens Nigella moet je slechts 175gram gecondenseerde melk gebruiken?

  • Ilse Derksen
    31 oktober 2014 om 10:54

    Dit recept is niet origineel, het origineel is van Donna Hay. Sorry, maar desalniettemin is het heerlijk. Ik maak niet anders!

  • Jolanda
    21 juni 2014 om 18:53

    Heerlijk verslavend ijsje

  • Pauline
    20 maart 2014 om 11:38

    Ja dat kan heel goed. En over de rauwe eieren hoef je je geen zorgen te maken als je gewoon gezond bent.

  • wendy
    20 maart 2014 om 08:54

    Hoi Pauline,

    Ik doe via je site altijd veel ideeën op om door de weeks lekkere maaltijden op tafel te zetten. Ik heb nog nooit ijs gemaakt en zaterdag komen 2 vriendinnen een 3 gangen menu bij me eten. Ik denk dat het tijd wordt dat ik het toch maar eens ga proberen. Ik zag bij een ander recept een soort pistache ijs maar was een beetje bang voor de rauwe eieren, kun je bij dit recept ook gemalen pistache noten toevoegen? En zo ja hoeveel?

    groetjes Wendy.

    ps. heb afgelopen week de broccolitaart gemaakt en die was echt super lekker!!!

  • Pauline
    25 februari 2014 om 09:43

    Yummy in my tummy ;)

  • fa
    25 februari 2014 om 09:31

    Hallo

    Ik heb deze gisteren gemaakt. ik heb nescafe stick eerste slaan met rol.dan word ie poedergemalen.

    Echt overheerlijk.. Heel apart smaak. Echt aanrader om visite dienen.
    Maar deze is wel snel smelten toch.. ik heb caramel overheen gieten.

    bedankt voor een heerlijk recepten en heb ook foto gemakt..

  • fa
    23 februari 2014 om 21:40

    ik heb jouw site gevond via google. heb hele door bekijken, ziet allemaal echt heeriljk uit.
    deze ijs lijkt me echt heerlijk.. zal zeker uitproberen. heb alle ingr in thuis, dan denk ik morgen maken.

    ik laat je wel weten...

  • Rita
    28 januari 2014 om 11:57

    Ook de chocolademelk met soya amandelmelk gemaakt. Superlekker en goed voor de kleinzoon want die heeft koemelkallergie.

  • Rita
    28 januari 2014 om 11:54

    Gewoonweg verrukkelijk! Samen met mijn kleindochter gemaakt, ze kon er niet genoeg van krijgen.

  • Pauline
    24 januari 2014 om 09:48

    Dat lijkt mij ook heerlijk. Veel kookplezier.

  • grietje
    24 januari 2014 om 08:44

    Hoi Pauline,

    Ik ga het vandaag maken. Ik hou niet van koffie. En de kinderen ook niet, dus die laat ik er uit. Ik ga er kleine stukjes karamel in doen. Dat lijkt mij lekker.

  • Marluza
    25 december 2013 om 01:26

    Suuupermakkelijk en suuuuperlekker.
    Vandaag voor de tweede keer gemaakt.
    Dit zijn de recepten waar je wat aan hebt, Dank Pauline!!

  • Pauline
    23 december 2013 om 15:30

    Ah dat geloof ik meteen. Leuk ;)

  • Marieke
    23 december 2013 om 10:54

    Ik heb deze gisteren gemaakt, naast de cheesecake met rode vruchten.
    Heb een vol cakeblik gemaakt en hij was ook binnen 15 minuten op. Ze vonden het heerlijk. Dus bij deze :)

  • Pauline
    22 december 2013 om 20:20

    Sounds good!

  • Daan
    22 december 2013 om 13:26

    Ik heb het gemaakt door eerst karamel te maken van de gecondenseerde melk, daarna mengen met de slagroom. heerlijk!
    Grtjs,
    Daan

  • Pauline
    25 oktober 2013 om 20:10

    Ja heerlijk he? En ja hoor dat is prima ;)

  • Laura Wattel
    25 oktober 2013 om 20:09

    Hai Pauline,

    Het ijs is heerlijk! Vind je het goed dat ik het recept (met vermelding van jouw blog natuurlijk) op mijn blog zet?

    Groetjes,
    Laura

  • Pauline
    24 oktober 2013 om 22:50

    Dat wordt smullen ;)

  • Laura Wattel
    24 oktober 2013 om 21:19

    Oh, dat ziet er heerlijk uit! Ik heb het in de vriezer staan (iets aangepast omdat ik al wat gecondenseerde melk uit mijn blikje gebruikt had voor een karamel fudge. Ik hoop dat ik een beetje goed gegokt heb ;-). Het mengsel viel in ieder geval al in de smaak bij zowel mijn man als mijzelf! Kan niet wachten tot morgen!!!

  • Sumaia
    17 oktober 2013 om 09:54

    Super! Bedankt.

  • Pauline
    16 oktober 2013 om 16:31

    Iets minder dan een heel blikje, het komt niet zo nauw. De zoete melk maakt het alleen zoeter, dus als je het niet mierzoet wilt, kun je het beste wat minder van de gecondenseerde melk gebruiken.

  • Sumaia
    16 oktober 2013 om 13:24

    Wat leuk, zo een snelle reactie :)! Heb inderdaad erg veel gelezen, maar dat heb ik wel met veel plezier gedaan. Bedankt voor je reactie! Nog een laatste vraag dan over dit toetje: hoeveel gecondenseerde melk kan ik het beste gebruiken bij een bekertje van 250 ml slagroom?

  • Pauline
    16 oktober 2013 om 11:43

    Oh wat leuk zeg! Dan heb je heel veel gelezen. Vragen stellen vind ik leuk, ik bekijk iedere dag de reacties ;) je zou de koffie heel makkelijk weg kunnen laten. Of inderdaad wat kaneel toevoegen of cacao of stukjes chocola ;)

  • Sumaia
    16 oktober 2013 om 10:42

    Dag Pauline,

    Via google ben ik op jouw website terechtgekomen en ik heb - verdeeld over twee dagen - geloof ik bijna alle blogposts gelezen! Dat is voor mij vrij uitzonderlijk aangezien ik weinig op het interner surf.

    Nu had ik een vraagje over dit toetje: ik ben niet zo een koffie fan, dus vroeg me af of ik de koffie kon vervangen door iets anders. Heb jij hier ideeën voor? Kaneel zag ik voorbij komen, maar zijn er nog andere opties? Alvast bedankt voor het antwoord en hopelijk vind je het niet erg om zo af en toe een vraag te krijgen over je recepten!

    Groetjes,
    Sumaia

  • Pauline
    15 september 2013 om 18:30

    Leuk om te horen ;)

  • appelejan
    14 september 2013 om 11:23

    heb het mengsel zojuist in de vriezer gestopt en het smaakt al heerlijk als het gemengd is, ik had ook korreltjes oploskoffie en heb er een lepel kokend water bij gedaan, je krijgt dan pasta die beter door het mengsel verdeeld wordt denk ik. maar dit wordt een toppertje. Ik het serveren bij pruimenclafoutis met pruimen uit eigen boom :)

  • Pauline
    10 augustus 2013 om 23:04

    Verse slagroom uit een kartonnetje dus niet uit een spuitbus

  • claudia
    9 augustus 2013 om 19:59

    Lijkt me ergg lekker. Is de slagroom uit een pak of gewone uit de spuitbus.\nIk wil dit ook proberen

  • Pauline
    6 augustus 2013 om 20:02

    Jaa heerlijk is hij he?

  • janneke
    6 augustus 2013 om 08:47

    Hoi Pauline,

    Ik had dit eergister gemaakt en gisteren geproeft. Ik had geen nescafe maar wel cappucino. Moet zeggen dat het heerlijk was. Bedankt voor dit hele makkelijke recept.

    gr Janneke

  • Pauline
    3 augustus 2013 om 11:04

    Die met suiker ;) , lekker zoet

  • Pauline
    3 augustus 2013 om 11:03

    Je kan de koffie gewoon achterwege laten, ik zou het niet vervangen door cacao denk ik. Met dit ijs krijg je geen ijskristallen, althans dat had ik niet.

  • Pauline
    3 augustus 2013 om 11:00

    Ik denk dat het wel kan, maar dat het dan een stuk minder romig wordt

  • Ella
    2 augustus 2013 om 15:37

    Zou je de melk ook kunnen vervangen door een soja-product, denk je?

  • Joan
    1 augustus 2013 om 21:20

    Hoi Pauline,

    Het lijkt me een over heerlijk recept, en dat zonder machine. Wil ik graag uitproberen. Hoeveel gram zit er in een zakje oploskoffie? Ik ben niet zo gek op koffie smaak. Ik las dat het naar caramel gaat smaken. Zou zonde zijn als ik het niet lekker vind. Maar ik wil het toch graag uitproberen. En dan vervangen door bijvoorbeeld chocolade poeder of kaneelpoeder. Denk je dat dat ook kan? Ik hoop alleen dat er niet veel kristallen gevormd worden na het invriezen. Ik vind dat niet erg, maar mijn man vind dat niet lekker. Maar ja, dan heb ik lekker een hele bak voor mij alleen, hahaha. Thanks for sharing en het antwoord. :-)

    groetjes Joan

  • cathy
    1 augustus 2013 om 21:18

    Hoi!

    Ik wil graag dit recept maken morgen. Gebruik je de gewone gecondenseerde melk of de gecondenseerde, gesuikerde melk (je weet wel, die dikke kleverige melk) ?

  • Renée
    30 juli 2013 om 11:39

    Hoi Pauline,

    Bedankt voor dit heerlijke recept! Zo makkelijk, maar zooooo lekker! Ben al gelegenheden aan het zoeken om deze lekkernij te maken!!

    Groetjes Renée

  • lorena
    12 juli 2013 om 14:03

    Hola, parece muy sabroso el helado que hiciste pero debo aclarar que no es dulce de leche sino caramel, el dulce de leche lleva varias horas de coccion, vainilla... cafe no. Pero me parece muy facil practico y seguramente muy rico. muchas gracias.

  • Bellevue Real estate
    4 juli 2013 om 08:48

    Terrific work! This is the kind of information that are
    supposed to be shared across the web. Disgrace on the seek engines for no
    longer positioning this put up higher! Come on over and talk over
    with my site . Thanks =)

  • Pauline
    14 juni 2013 om 14:16

    Ik zou dan de volgende keer wat meer slagroom gebruiken :) Of iets minder gecondenseerde melk.

  • Fatima
    14 juni 2013 om 11:59

    Dag Pauline,

    Bedankt voor je antw, idd het ijs was direct op!! Het was lekker maar toch aan de zoete kant! Kan ik ongezoete gecondenseerde melk gebruiken?

    grtjs en goed weekend
    morgen proberen we de starbucks citroen cake!!

  • Pauline
    12 juni 2013 om 20:16

    Ja hoor dat kan prima, maar ik gok dat je niks overhoudt om terug in de vriezer te doen ;)

  • Fatima
    11 juni 2013 om 12:12

    Dag Pauline,

    Heb een vraagje mag je het ijs terug invriezen als je het eruit haalt! voor te serveren! Heb het gisteren gemaakt!

    groetjes

  • Anke
    10 juni 2013 om 18:49

    Ziet er smeuig uit.

  • E.frl
    9 juni 2013 om 16:16

    Dat klinkt erg lekker, en is zo simpel te maken. Komt op mijn to-do-list!

  • Pauline
    9 juni 2013 om 11:45

    Nee hoor, gewoon zo rechtstreeks uit het blikje toevoegen

  • andreia Leote
    8 juni 2013 om 16:30

    Yummy in my Tummy


    ✞ http://www.missleotejournal.blogspot.pt/ ✞

  • Maxime
    8 juni 2013 om 15:45

    Lijkt me lekker! En ook fijn dat het zonder ijsmachine is, aangezien ik die niet heb haha.

  • Joyce
    8 juni 2013 om 10:44

    Lijkt me erg lekker, binnenkort eens proberen!

  • Irma van Wijk
    8 juni 2013 om 09:09

    Hoi Pauline, maak je van de gecondenseerde melk eerst nog caramel en dan alles mengen of gebruik je het blijkje zo door de slagroom en de oploskoffie, beetje verwarrend maar vooral lekker. Wil het morgen gaan maken ........

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.