fbpx
Menu

Dulce de leche ijs zonder ijsmachine

Ik ben echt ijs verslaafd, je mag mij er ’s nachts voor wakker maken. Echt waar! Ik koop eigenlijk nooit ijs omdat ik dan niet voor mijzelf in sta, één hapje betekent automatisch een hele bak. Maar af en toemaak ik wel zelf ijs en dit dulce de leche ijs is echt het lekkerste ijs dat ik ooit zelf gemaakt heb.

Dulce de leche ijs at ik voor het eerst in Spanje en ik was meteen verkocht. Het heeft een caramel smaak en met de koffie erdoor is het voor mij echt niet te weerstaan. Dit ijs kan je heel gemakkelijk zelf maken, je hebt er verder ook geen ijsmachine voor nodig. Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig en dat maakt het ook meteen zo verraderlijk. Binnen no time heb jij weer een hele badge ijs gemaakt en wedden dat je er niet van af kunt blijven?

Ingrediënten voor 4 personen
1 blikje gecondenseerde melk (400gr)
300 ml slagroom
1 zakje espresso oploskoffie

Zo maak je het
Klop de slagroom lobbig.

Meng de gecondenseerde melk erdoor heen.

dulce de leche ijs

Voeg het zakje espresso poeder toe. Ik had per ongeluk korrels gebruikt, maar dat maakte voor de smaak niets uit. Maar poeder is beter.

dulce de leche ijs

Giet het mengsel in een bakje of ijsvorm. Ik heb een cakevorm gebruikt, door het mengsel over een groot oppervlak te verspreiden, was het sneller bevroren.

Sluit het bakje af met wat huishoudfolie.

Laat het minimaal 6 uur in de vriezer staan.

Haal het kort voor het serveren even uit de vriezer zodat het ijs iets zacht wordt!

dulce de leche ijs

Bron: Nigelissima

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

87 reacties

  • Janwillem van Boven
    24 mei 2019 om 21:23

    Hallo Pauline, Dit wordt het eerstvolgende ijs dat ik ga maken. Nog even het restant stracciatella-ijs opmaken (recept uit "IJs & Sorbets": een mini kookboekje van Veltman Uitgevers) en op naar jouw ijs. Gemak dient de mens. Want ik heb een hele goede ijsmachine. Zelf-vriezend. Kost een bak duiten, maar dan heb je ook wat. In de koelkast staat nog een blikje Dulche de Leche (gekookt), dus dat kan ik mooi gebruiken. Gekookte Dulche geeft, denk ik, een diepere caramelsmaak. Voorts denk ik er aan om wat koffielikeur en een handje gebrande hazelnoten (fijn gemalen) toe te voegen. Wederom bedankt voor je recept. MVG Janwillem van Boven

    Beantwoorden
  • Merel
    26 augustus 2018 om 15:19

    Het ijs al een aantal keer gemaakt. Vorig jaar kerst was de eerste keer. Ik moest mijn broers eens laten zien wat ik in huis had(horeca broers) en bam ijs gemaakt. Onderste boven waren ze er van. En nog steeds met etentjes word er gevraagd of ik hem wil maken:). Ik heb hem net nogmaals gemaakt maar nu met aardbeien ik ben benieuwd.

    Beantwoorden
  • Nicky
    16 juli 2018 om 17:03

    Hoe lang kun je het in de vriezer bewaren zonder dat er kristallen in komen?

    Beantwoorden
  • Kaat
    3 juli 2018 om 21:13

    Tip om erdoor te doen: Milka met Daim in stukjes. Lekker!!

    Beantwoorden
  • Karmijn Lutke Schipholt
    24 juni 2018 om 19:50

    Hoi Pauline, Dulce de leche is in Spanje en Zuid Amerika eigenlijk de gekarameliseerde versie van gecondenseerde melk. Dan is het ijs nog lekkerder! Er zijn drie manieren om het te karameliseren. Echt de moeite.

    Beantwoorden
  • Marcel
    30 maart 2018 om 05:16

    Moet zeggen was super lekker had nog twee bastogne toegevoegd maar geeneens nodig

    Beantwoorden
  • Veronique
    16 november 2017 om 18:01

    Super lekker!!! Zoals alle recepten die ik al van je probeerde :)

    Beantwoorden
  • Nicky
    27 mei 2017 om 09:19

    Oooooooooh dat ziet er lekker uit! Ik heb 1 vraagje: gaat het echt naar dulche de leche smaken? Je gooit er namelijk niks caramelachtigs doorheen. Of komt die smaak door de koffie?

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 mei 2017 om 09:47

    Yes dat gaat het echt.

    Beantwoorden
  • Nicky
    2 juni 2017 om 09:00

    Ik heb het gemaakt en was echt lekker. Het smaakte niet naar caramel maar naar koffie, maar koffie-ijs is ook lekker :)

    Beantwoorden
  • Dinie Does
    11 december 2018 om 17:33

    Mischien een zakje poeder koffie caramel erin doen

    Beantwoorden
  • Nienke
    7 mei 2017 om 09:06

    Kun je ook vloeibare espresso gebruiken? Of fruit, zoals aardbei/mango/banaan (gepureerd)? Of worden de verhoudingen dan anders?

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 mei 2017 om 09:34

    Yes dat kan allemaal. Experimenteer lekker.

    Beantwoorden
  • Michael
    31 augustus 2016 om 13:37

    Moet je de melk eerst koken?

    Beantwoorden
  • Baeten ann
    29 december 2015 om 21:28

    Hoe lang kan je dit in de vriezer bewaren?

    Beantwoorden
  • Hans
    16 november 2015 om 14:39

    Hmmm ik heb het net eens gemaakt, staat net in de vriezer nu.. Maar ik had geen expresso.. wat ik wel had was een pak bastogne koeken.. :D dis die in de mixer fijn gemalen en dat als poeder erdoor gedaan..

    Het smaakte iig heel lekker.. :D misschien een leuke twist aan dit recept.

    dank je Pauline!

    Beantwoorden
  • Ben
    29 augustus 2015 om 20:15

    Vandaag 3 recepten uit dit blog gemaakt en alles is super gelukt. Dulce de Leche is voor vandaag de winnaar en deze ga ik zeker nog vaak maken. Wat een gemakkelijk en geweldig recept. Heerlijk!!! Ben ook wel benieuwd naar andere smaken die net zo makkelijk te maken zijn. Pauline, ik lees sindskort pas je blog en ben er nu al helemaal gek op. Bedankt voor het delen van dit recept en ook andere en je eigen recepten.

    Gr Ben

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 augustus 2015 om 20:04

    Wat een leuke reactie, dankjewel!

    Beantwoorden
  • Tanja Meijer
    18 augustus 2015 om 18:34

    Ik heb dit ijs ook al eens gemaakt via een andere website en het is echt superlekker en heel eenvoudig; er zijn ook veel variaties mogelijk; met chocopasta,aardbeien ,banaan e.d. Echt de moeite van het proberen waard !

    Beantwoorden
  • Marjolein
    30 juni 2015 om 20:41

    Krijg je zonder de ijsmachine en zonder tussendoor nog roeren of mixen oid geen last van ijskristalletjes??

    Ik heb ook geen ijsmachine en mijn poging zonder voor ijs van kokosmelk en verse aardbeien gaf toch best veel kleine ijskristallen. Mijn blender heeft zijn best gedaan twee keer tussendoor, maar die vroor ongeveer vast :S en had er duidelijk moeite mee (en dat was ook te merken in het eindresultaat, helaas, al die kleine waterpuntjes doen de smaak geen goed).
    Dus ik was nu wat aan het rondneuzen voor tips waardoor dat toch zou moeten lukken... Misschien met echte room en melk enzo blijkbaar een beter resultaat?
    Ik ga 'm iig een keer maken, klinkt TE lekker!! :D

    Beantwoorden
  • Constance
    3 juni 2015 om 10:14

    Het is recept is heerlijk!!! maar helaas niet van je zelf!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 juni 2015 om 17:34

    Eerst lezen voordat je commentaar geeft :)

    Beantwoorden
  • Betty
    27 april 2015 om 22:41

    Graag zou ik willen weten of je het blikje er zo bijvoegd of eerst de dulce de leche maakt voor de caramelsmaak?

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 april 2015 om 11:59

    Deze gaat er zo in, zonder voor te koken.

    Beantwoorden
  • Eva
    14 april 2015 om 11:19

    Kan de gecondenseerde melk ook gelijk met de slagroom opgeklopt worden?

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 april 2015 om 18:55

    Ja dat kan wel, alleen kan je gecondenseerde melk in principe niet opkloppen. Het wordt van zichzelf nooit luchtig.

    Beantwoorden
  • nicole
    2 april 2015 om 14:26

    kun je dit recept ook maken met aardbeien (jam) ipv de nescafe? Ik heb de gecondenseerde melk eindelijk kunnen vinden en ga het maken! Ik vroeg me alleen af of dit ook als basis voor ander ijs zonder ijmachine gebruikt kan worden

    Beantwoorden
  • Tine de Boer
    15 februari 2015 om 08:34

    Een geslaagde afsluiting van een gezellig etentje met vrienden!

    Beantwoorden
  • Tine de Boer
    15 februari 2015 om 08:33

    Dat was smullen gisterenavond een heerlijke afsluiting van een geslaagd etentje met vrienden.

    Beantwoorden
  • Pauline Lap
    4 januari 2015 om 21:54

    Heb jij een tip hoe ik dit met een ijsmachine kan maken???

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 januari 2015 om 16:36

    Op dezelfde manier, het mengsel gewoon laten draaien in de ijsmachine.

    Beantwoorden
  • Pauline Lap
    14 januari 2015 om 08:14

    Sorry dat ik nog een vraag heb, maar moet je dat blikje eerst laten koken zodat het de caramel smaak krijgt.

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 januari 2015 om 19:23

    In dit recept niet. Dan giet je het er zo ongekookt in.

    Beantwoorden
  • Ingrid
    31 december 2014 om 16:01

    Leuk , ga ik zeker eens maken ! Kan ik er ook andere ingrediënten doorheen doen ? Heb je voorbeelden ?

    Beantwoorden
  • Ingrid
    31 december 2014 om 15:52

    Lijkt me leuk om met mijn kleinzoon te maken ! Heb je nog een idee om er in plaats van koffie wat anders erdoor heen te doen ?

    Beantwoorden
  • Jonneke
    31 december 2014 om 08:54

    Lijkt me een heerlijk recept! Morgen ga ik het uitproberen.
    Ik zag dat dit recept uit Nigellissima komt. Maar ik vraag me af of de verhoudingen in je recept juist zijn. Volgens Nigella moet je slechts 175gram gecondenseerde melk gebruiken?

    Beantwoorden
  • Ilse Derksen
    31 oktober 2014 om 10:54

    Dit recept is niet origineel, het origineel is van Donna Hay. Sorry, maar desalniettemin is het heerlijk. Ik maak niet anders!

    Beantwoorden
  • Jolanda
    21 juni 2014 om 18:53

    Heerlijk verslavend ijsje

    Beantwoorden
  • wendy
    20 maart 2014 om 08:54

    Hoi Pauline,

    Ik doe via je site altijd veel ideeën op om door de weeks lekkere maaltijden op tafel te zetten. Ik heb nog nooit ijs gemaakt en zaterdag komen 2 vriendinnen een 3 gangen menu bij me eten. Ik denk dat het tijd wordt dat ik het toch maar eens ga proberen. Ik zag bij een ander recept een soort pistache ijs maar was een beetje bang voor de rauwe eieren, kun je bij dit recept ook gemalen pistache noten toevoegen? En zo ja hoeveel?

    groetjes Wendy.

    ps. heb afgelopen week de broccolitaart gemaakt en die was echt super lekker!!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 maart 2014 om 11:38

    Ja dat kan heel goed. En over de rauwe eieren hoef je je geen zorgen te maken als je gewoon gezond bent.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen