dulce de leche ijs

Dulce de leche ijs zonder ijsmachine

Ik ben echt ijs verslaafd, je mag mij er ‘s nachts voor wakker maken. Echt waar! Ik koop eigenlijk nooit ijs omdat ik dan niet voor mijzelf in sta, één hapje betekent automatisch een hele bak. Maar af en toemaak ik wel zelf ijs en dit dulce de leche ijs is echt het lekkerste ijs dat ik ooit zelf gemaakt heb.

Dulce de leche ijs at ik voor het eerst in Spanje en ik was meteen verkocht. Het heeft een caramel smaak en met de koffie erdoor is het voor mij echt niet te weerstaan. Dit ijs kan je heel gemakkelijk zelf maken, je hebt er verder ook geen ijsmachine voor nodig. Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig en dat maakt het ook meteen zo verraderlijk. Binnen no time heb jij weer een hele badge ijs gemaakt en wedden dat je er niet van af kunt blijven?

Ingrediënten voor 4 personen
1 blikje gecondenseerde melk (400gr)
300 ml slagroom
1 zakje espresso oploskoffie

Zo maak je het
Klop de slagroom lobbig.

Meng de gecondenseerde melk erdoor heen.

dulce de leche ijs

Voeg het zakje espresso poeder toe. Ik had per ongeluk korrels gebruikt, maar dat maakte voor de smaak niets uit. Maar poeder is beter.

dulce de leche ijs

Giet het mengsel in een bakje of ijsvorm. Ik heb een cakevorm gebruikt, door het mengsel over een groot oppervlak te verspreiden, was het sneller bevroren.

Sluit het bakje af met wat huishoudfolie.

Laat het minimaal 6 uur in de vriezer staan.

Haal het kort voor het serveren even uit de vriezer zodat het ijs iets zacht wordt!

dulce de leche ijs

Bron: Nigelissima

 

Italiaans broodje met mozzarella
DIY Tortilla chips maken
Bewaar
76 Comments
  • Nienke

    7 mei 2017 at 09:06 Beantwoorden

    Kun je ook vloeibare espresso gebruiken? Of fruit, zoals aardbei/mango/banaan (gepureerd)? Of worden de verhoudingen dan anders?

  • Michael

    31 augustus 2016 at 13:37 Beantwoorden

    Moet je de melk eerst koken?

  • Baeten ann

    29 december 2015 at 21:28 Beantwoorden

    Hoe lang kan je dit in de vriezer bewaren?

  • Hans

    16 november 2015 at 14:39 Beantwoorden

    Hmmm ik heb het net eens gemaakt, staat net in de vriezer nu.. Maar ik had geen expresso.. wat ik wel had was een pak bastogne koeken.. 😀 dis die in de mixer fijn gemalen en dat als poeder erdoor gedaan..\r\n\r\nHet smaakte iig heel lekker.. 😀 misschien een leuke twist aan dit recept.\r\n\r\ndank je Pauline!

  • Ben

    29 augustus 2015 at 20:15 Beantwoorden

    Vandaag 3 recepten uit dit blog gemaakt en alles is super gelukt. Dulce de Leche is voor vandaag de winnaar en deze ga ik zeker nog vaak maken. Wat een gemakkelijk en geweldig recept. Heerlijk!!! Ben ook wel benieuwd naar andere smaken die net zo makkelijk te maken zijn. Pauline, ik lees sindskort pas je blog en ben er nu al helemaal gek op. Bedankt voor het delen van dit recept en ook andere en je eigen recepten.\r\n\r\nGr Ben

  • Tanja Meijer

    18 augustus 2015 at 18:34 Beantwoorden

    Ik heb dit ijs ook al eens gemaakt via een andere website en het is echt superlekker en heel eenvoudig; er zijn ook veel variaties mogelijk; met chocopasta,aardbeien ,banaan e.d. Echt de moeite van het proberen waard !

  • Marjolein

    30 juni 2015 at 20:41 Beantwoorden

    Krijg je zonder de ijsmachine en zonder tussendoor nog roeren of mixen oid geen last van ijskristalletjes??\r\n\r\nIk heb ook geen ijsmachine en mijn poging zonder voor ijs van kokosmelk en verse aardbeien gaf toch best veel kleine ijskristallen. Mijn blender heeft zijn best gedaan twee keer tussendoor, maar die vroor ongeveer vast :S en had er duidelijk moeite mee (en dat was ook te merken in het eindresultaat, helaas, al die kleine waterpuntjes doen de smaak geen goed).\r\nDus ik was nu wat aan het rondneuzen voor tips waardoor dat toch zou moeten lukken… Misschien met echte room en melk enzo blijkbaar een beter resultaat?\r\nIk ga ‘m iig een keer maken, klinkt TE lekker!! 😀

  • Constance

    3 juni 2015 at 10:14 Beantwoorden

    Het is recept is heerlijk!!! maar helaas niet van je zelf!!

  • Betty

    27 april 2015 at 22:41 Beantwoorden

    Graag zou ik willen weten of je het blikje er zo bijvoegd of eerst de dulce de leche maakt voor de caramelsmaak?

  • Eva

    14 april 2015 at 11:19 Beantwoorden

    Kan de gecondenseerde melk ook gelijk met de slagroom opgeklopt worden?

    • Pauline

      14 april 2015 at 18:55 Beantwoorden

      Ja dat kan wel, alleen kan je gecondenseerde melk in principe niet opkloppen. Het wordt van zichzelf nooit luchtig.

  • nicole

    2 april 2015 at 14:26 Beantwoorden

    kun je dit recept ook maken met aardbeien (jam) ipv de nescafe? Ik heb de gecondenseerde melk eindelijk kunnen vinden en ga het maken! Ik vroeg me alleen af of dit ook als basis voor ander ijs zonder ijmachine gebruikt kan worden

  • Tine de Boer

    15 februari 2015 at 08:34 Beantwoorden

    Een geslaagde afsluiting van een gezellig etentje met vrienden!

  • Tine de Boer

    15 februari 2015 at 08:33 Beantwoorden

    Dat was smullen gisterenavond een heerlijke afsluiting van een geslaagd etentje met vrienden.

  • Pauline Lap

    4 januari 2015 at 21:54 Beantwoorden

    Heb jij een tip hoe ik dit met een ijsmachine kan maken???

    • Pauline

      5 januari 2015 at 16:36 Beantwoorden

      Op dezelfde manier, het mengsel gewoon laten draaien in de ijsmachine.

      • Pauline Lap

        14 januari 2015 at 08:14 Beantwoorden

        Sorry dat ik nog een vraag heb, maar moet je dat blikje eerst laten koken zodat het de caramel smaak krijgt.

        • Pauline

          14 januari 2015 at 19:23 Beantwoorden

          In dit recept niet. Dan giet je het er zo ongekookt in.

  • Ingrid

    31 december 2014 at 16:01 Beantwoorden

    Leuk , ga ik zeker eens maken ! Kan ik er ook andere ingrediënten doorheen doen ? Heb je voorbeelden ?

  • Ingrid

    31 december 2014 at 15:52 Beantwoorden

    Lijkt me leuk om met mijn kleinzoon te maken ! Heb je nog een idee om er in plaats van koffie wat anders erdoor heen te doen ?

  • Jonneke

    31 december 2014 at 08:54 Beantwoorden

    Lijkt me een heerlijk recept! Morgen ga ik het uitproberen. \r\nIk zag dat dit recept uit Nigellissima komt. Maar ik vraag me af of de verhoudingen in je recept juist zijn. Volgens Nigella moet je slechts 175gram gecondenseerde melk gebruiken?

  • Ilse Derksen

    31 oktober 2014 at 10:54 Beantwoorden

    Dit recept is niet origineel, het origineel is van Donna Hay. Sorry, maar desalniettemin is het heerlijk. Ik maak niet anders!

  • Jolanda

    21 juni 2014 at 18:53 Beantwoorden

    Heerlijk verslavend ijsje

  • wendy

    20 maart 2014 at 08:54 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nIk doe via je site altijd veel ideeën op om door de weeks lekkere maaltijden op tafel te zetten. Ik heb nog nooit ijs gemaakt en zaterdag komen 2 vriendinnen een 3 gangen menu bij me eten. Ik denk dat het tijd wordt dat ik het toch maar eens ga proberen. Ik zag bij een ander recept een soort pistache ijs maar was een beetje bang voor de rauwe eieren, kun je bij dit recept ook gemalen pistache noten toevoegen? En zo ja hoeveel?\r\n\r\ngroetjes Wendy.\r\n\r\nps. heb afgelopen week de broccolitaart gemaakt en die was echt super lekker!!!

    • Pauline

      20 maart 2014 at 11:38 Beantwoorden

      Ja dat kan heel goed. En over de rauwe eieren hoef je je geen zorgen te maken als je gewoon gezond bent.

Plaats een reactie