Menu

DIY chocolade siroop

In Amerika ligt de supermarkt vol met chocolade siroop, als je er bent geweest ken je vast die grote bruine flessen  met chocolate syrup van Hershey wel. Chocolade siroop is lekker in de koffie, over ijs, pannenkoeken of in je milkshake. Ik had zelf zin in een frappucino mokka en laat daar nou net deze siroop in zitten. En met een drie tal ingrediënten maak je dit zelf.

Chocolade siroop is niet te verwarren met chocolade saus. Deze laatste is gemaakt op basis van room. Deze siroop is op basis van suikerwater. Je kan de siroop het beste in de koelkast bewaren, daar blijft het wel een paar weken goed. Het zal wel iets dikker worden, je kan het even door roeren of zelfs nog even verwarmen.

chocolade saus
Ingrediënten
50 gr suiker
100 ml water
30 gr cacao
Snufje zout


chocolade siroop

Zo maak je het
Meng alle ingredienten in een steelpan door elkaar.

Zet de pan op het vuur en laat het mengsel gedurende 5 minuten zachtjes koken.

De siroop is klaar als alle suiker opgelost is.

Giet het in een schoon flesje en bewaar het in de koelkast.

chocolade siroop

 

En die Frappuccino deel ik snel met jullie <3

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

2 reacties

  • Joyce
    29 juni 2013 om 17:26

    Erg lekker! heb het opgeslagen.

  • MySimplySpecial
    29 juni 2013 om 10:32

    Lekker en simpel!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.