fbpx
Menu

Boekweit pannenkoeken met rood fruit

Boekweit pannenkoeken zijn voor mijn gevoel luchtiger dan gewone pannenkoeken gemaakt met tarwebloem. Als ik pannenkoekenmix van de molen meeneem, zit er ook altijd boekweit in. Boekweit is een plant en dus geen graan, dus boekweit is geheel glutenvrij. In mijn recept heb ik ook tarwe gebruikt, dus deze pannenkoeken bevatten wel gluten, maar je kan ook pannenkoeken maken die geheel van boekweit gemaakt zijn.

De compĆ“te van rood fruit is erg lekker op pannenkoekjes en dan hoef je ook geen suiker of stroop te gebruiken. Ik maakte ze voor mijzelf tijdens de lunch, ik ben een echte pancake lover. Ik kan iedere dag wel pannenkoeken eten en ook op ieder moment van de dag! Maar dat had je waarschijnlijk wel gemerkt šŸ™‚

Ingrediƫnten voor 8 kleine pannenkoekjes
75 gr boekweit
75 gr zelfrijzend bakmeel
150 ml melk
2 eieren
Snuf zout
100 gr rood fruit evt. uit de diepvries
Eventueel suiker
1 tl kaneel
2 el water

Zo maak je het
Maak een beslag van het boekweit, het bakmeel, de eieren en het zout.

Zet een pan op het vuur en verwarm de olie hierin.

Bak de pannenkoekjes per 3 tegelijk in de pan.

In een steelpannetje verwarm je het rode fruit met 2 el water, eventueel wat suiker en de kaneel.

Serveer de boekweit pannenkoeken met het rode fruit.

Boekweit pannenkoeken

Word gratis MEMBER van Uit Paulineā€™s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

18 reacties

  • L. Green
    27 mei 2019 om 20:31

    Hmm, mijn reactie lijkt verdwenen - nog maar een keer dan: Dit was heerlijk! In plaats van suiker wat agavesiroop en een banaan door het beslag. Gegeten met kwark en veel vers zomerfruit. Was echt smullen! Dank je wel voor het recept!

    Beantwoorden
  • L. Green
    27 mei 2019 om 20:27

    Dat was heerlijk! Ipv suiker wat agavesiroop en een banaan door het beslag. Gegeten met kwark en heeeeeel veel vers zomerfruit. Smullen! Dank je wel voor het recept!

    Beantwoorden
  • Annika
    29 mei 2019 om 15:30

    Wat goed om te horen!

    Beantwoorden
  • titia
    21 januari 2015 om 23:36

    Voor hoeveel personen is dit recept?

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 januari 2015 om 12:42

    Voor 2 ongeveer. Tenzij je heel veel pannenkoeken op kan.

    Beantwoorden
  • denise
    22 oktober 2014 om 23:54

    Op mijn werk eten we gluten vrij. Om de pannenkoek dan wat meer smaak te geven gaat er door het beslag agave siroop en kaneel. Een banaan door het beslag kan ook en je proeft dan amper banaan en maakt het wel zoeter.

    Beantwoorden
  • Jan
    7 augustus 2014 om 18:33

    Als je geen suiker of stroop gebruikt moet je de roodfruitcompote er wel op doen anders is het smakeloos.
    Heerlijke combinatie.

    Beantwoorden
  • Perzik
    22 mei 2014 om 20:06

    Ik vond ze nogal smakeloos...

    Beantwoorden
  • Inge
    19 januari 2014 om 21:06

    Vergat nog te melden dat ik ongezoete rijste melk heb gebruikt.....

    Beantwoorden
  • Inge
    19 januari 2014 om 21:03

    Hoi Pauline ,
    Ik heb net de pannenkoekjes volgens jou recept gemaakt , maar heb ipv zelfrijzend bakmeel , cocos meel gebruikt gemaakt en 3 eieren....
    Ze waren heerlijk !!! lekker luchtig ook !
    Ik heb de rest ingevroren , maar weet niet of dat later wel lekker is ?
    Heb jij daar ervaring mee ?
    Groetjes,
    Inge

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 januari 2014 om 14:43

    Ik heb nog nooit pannenkoeken ingevroren. Meestal eet ik ze de volgende dag koud op. Toch denk ik dat het wel kan hoor.

    Beantwoorden
  • Annet
    6 december 2013 om 17:07

    Heerlijk!! Vroeger maakte mijn oma ze ook zo!! Gemaakt met soja melk en bloem ipv zelfr bakmeel. Aanrader hoor!!

    Beantwoorden
  • Evelien
    4 december 2013 om 09:12

    Als je de pannekoekjes zonder tarwe maakt, gebruik je dan 150 gram boekweitmeel? Of laat je het zelfrijzend bakmeel gewoon weg?

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 december 2013 om 10:38

    Nee dan gebruik ik idd de totale hoeveelheid maar dan alleen van boekweit.

    Beantwoorden
  • Nienke
    7 november 2013 om 13:11

    Hi!\n\nIk zie de melk uit 't ingrediƫntenlijstje niet terugkomen in het recept. Gaat dit gewoon bij het beslag?

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 november 2013 om 18:18

    Oh wat stom, ja dat gaat gewoon bij de rest ;)

    Beantwoorden
  • Puck
    21 september 2013 om 12:37

    Hoi Pauline,
    Als je geen tarwe wilt gebruiken, hoe ziet het recept er dan uit?

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 september 2013 om 18:04

    Je kunt dan pannenkoekjes maken van 100% boekweit, of je gebruikt amandelmeel, quinoa meel of kikkererwten meel

    Beantwoorden

Reactie plaatsen