Boekweit pannenkoeken

Boekweit pannenkoeken met rood fruit

Boekweit pannenkoeken zijn voor mijn gevoel luchtiger dan gewone pannenkoeken gemaakt met tarwebloem. Als ik pannenkoekenmix van de molen meeneem, zit er ook altijd boekweit in. Boekweit is een plant en dus geen graan, dus boekweit is geheel glutenvrij. In mijn recept heb ik ook tarwe gebruikt, dus deze pannenkoeken bevatten wel gluten, maar je kan ook pannenkoeken maken die geheel van boekweit gemaakt zijn.

De compĆ“te van rood fruit is erg lekker op pannenkoekjes en dan hoef je ook geen suiker of stroop te gebruiken. Ik maakte ze voor mijzelf tijdens de lunch, ik ben een echte pancake lover. Ik kan iedere dag wel pannenkoeken eten en ook op ieder moment van de dag! Maar dat had je waarschijnlijk wel gemerkt šŸ™‚

Ingrediƫnten voor 8 kleine pannenkoekjes
75 gr boekweit
75 gr zelfrijzend bakmeel
150 ml melk
2 eieren
Snuf zout
100 gr rood fruit evt. uit de diepvries
Eventueel suiker
1 tl kaneel
2 el water

Zo maak je het
Maak een beslag van het boekweit, het bakmeel, de eieren en het zout.

Zet een pan op het vuur en verwarm de olie hierin.

Bak de pannenkoekjes per 3 tegelijk in de pan.

In een steelpannetje verwarm je het rode fruit met 2 el water, eventueel wat suiker en de kaneel.

Serveer de boekweit pannenkoeken met het rode fruit.

Boekweit pannenkoeken

Review Le Pain Quotidien Het Boek
Starbucks citroen cake
Bewaar
15 Comments
  • titia

    21 januari 2015 at 23:36 Beantwoorden

    Voor hoeveel personen is dit recept?

    • Pauline

      22 januari 2015 at 12:42 Beantwoorden

      Voor 2 ongeveer. Tenzij je heel veel pannenkoeken op kan.

  • denise

    22 oktober 2014 at 23:54 Beantwoorden

    Op mijn werk eten we gluten vrij. Om de pannenkoek dan wat meer smaak te geven gaat er door het beslag agave siroop en kaneel. Een banaan door het beslag kan ook en je proeft dan amper banaan en maakt het wel zoeter.

  • Jan

    7 augustus 2014 at 18:33 Beantwoorden

    Als je geen suiker of stroop gebruikt moet je de roodfruitcompote er wel op doen anders is het smakeloos.\r\nHeerlijke combinatie.

  • Perzik

    22 mei 2014 at 20:06 Beantwoorden

    Ik vond ze nogal smakeloos…

  • Inge

    19 januari 2014 at 21:06 Beantwoorden

    Vergat nog te melden dat ik ongezoete rijste melk heb gebruikt…..

  • Inge

    19 januari 2014 at 21:03 Beantwoorden

    Hoi Pauline ,\r\nIk heb net de pannenkoekjes volgens jou recept gemaakt , maar heb ipv zelfrijzend bakmeel , cocos meel gebruikt gemaakt en 3 eieren….\r\nZe waren heerlijk !!! lekker luchtig ook !\r\nIk heb de rest ingevroren , maar weet niet of dat later wel lekker is ?\r\nHeb jij daar ervaring mee ?\r\nGroetjes,\r\nInge

    • Pauline

      20 januari 2014 at 14:43 Beantwoorden

      Ik heb nog nooit pannenkoeken ingevroren. Meestal eet ik ze de volgende dag koud op. Toch denk ik dat het wel kan hoor.

  • Annet

    6 december 2013 at 17:07 Beantwoorden

    Heerlijk!! Vroeger maakte mijn oma ze ook zo!! Gemaakt met soja melk en bloem ipv zelfr bakmeel. Aanrader hoor!!

  • Evelien

    4 december 2013 at 09:12 Beantwoorden

    Als je de pannekoekjes zonder tarwe maakt, gebruik je dan 150 gram boekweitmeel? Of laat je het zelfrijzend bakmeel gewoon weg?

    • Pauline

      4 december 2013 at 10:38 Beantwoorden

      Nee dan gebruik ik idd de totale hoeveelheid maar dan alleen van boekweit.

  • Nienke

    7 november 2013 at 13:11 Beantwoorden

    Hi!\n\nIk zie de melk uit ‘t ingrediĆ«ntenlijstje niet terugkomen in het recept. Gaat dit gewoon bij het beslag?

    • Pauline

      7 november 2013 at 18:18 Beantwoorden

      Oh wat stom, ja dat gaat gewoon bij de rest šŸ˜‰

  • Puck

    21 september 2013 at 12:37 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\nAls je geen tarwe wilt gebruiken, hoe ziet het recept er dan uit?

    • Pauline

      22 september 2013 at 18:04 Beantwoorden

      Je kunt dan pannenkoekjes maken van 100% boekweit, of je gebruikt amandelmeel, quinoa meel of kikkererwten meel

Plaats een reactie